Hej!

Som ni säker redan läst i rubriken så kommer jag att skriva om saker som jag har gjort som är fel och lite pinsamma på tävlingar.

1. På min första tävling med Storm råkade jag och en kompis lasta ut med grimma. Det kom en främmande dam och sa till oss "men tränset tjejer"😬

2. På min allra första tävling hoppade jag första framhoppningshindret åt fel håll.

3. Jag har ridit i fel varv en gång när det bara är ett varv på framhoppningen. 😁

4. På mina två första placeringar gjorde jag ingen hälsning.

5. Det har hänt någon gång att jag ridit i fel varv på ärevarvet.

6. Det här är inget direkt fel jag gjort men iallafall. Jag sa tydligt att jag skulle hoppa ena framridningshindret på en tävling. När jag hade hoppat skrek funktionären över hela banan att man måste säga till när man ska hoppa. 😪  Den funktionären måste ha varit döv😂❤️

7. På min andra tävling glömde jag mina ridstövlar. Jag fick låna ett par chaps från ridklubben.😂👏🏼 

8. Jag satt på min förra ponny och kollade när min kompis hoppade sin klass. Överdommaren kom och sa att jag behövde hoppa av ponnyn för att det var för varmt. ( jag hadde redan hoppat i kategorin inann.) 😁

9. På förra tävlingen i Gävle sprack dragkedjan på mina ridstövlar. Dagen efter fick jag tejpa ihop dem med eltejp....👏🏼👏🏼😂


Det här är lite små fel jag gjort. Självklart gör alla fel någon gång och det är helt naturligt. Har ni råkat gjort något liknande? Kommentera gärna nedan.

Om ni vill ha fler liknande inlägg kan ni gärna gilla inlägget.


Livia😽

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

  • 76 Readers

Likes

Comments

Hej!

Här kommer sju saker ni kanske inte visste om Storm.

1. Han kommer från Irland.

2. Jag har haft honom sedan mitten av september 2014.

3. Han har gått MsvA tre gånger enligt tdb.

4. Han gör alltid sina behov på stallgången.😒

5. Hans styrka är att han har en väldigt vägvinnande galopp och är väldigt vändbar.

6. Hans svaghet är att han kan bli väldigt loj i för honom lägre höjder som LD och LC.

7. Han skäms jätte mycket om man säger till honom på skarpen när han har råkat nafsa på handen när han tar godis. ( Har bara hänt en gång) ❤️

Gilla gärna inlägget om jag ska göra fler liknande inlägg.

Livia😽

  • 81 Readers

Likes

Comments

Hej.

Jag ligger fortfarande sjuk men är bättre än igår...

För att ni inte ska behövs läsa ett urtråkigt inlägg om vad jag gjort idag tänkte jag skriva om startlistorna på Rommehoppet.

LB A:0 A:0 (Torsdag)

Jag går in sist i klassen med 13 starter och fyra placeringar. Det är bra på så sätt att jag kan ta det lugnt om det inte är någon nolla innan. Dock gillar jag att gå ut tidigt för att inte ha någon större press på mig när det inte är så högt. När det kommer upp mot LB+ och LA gillar jag att starta senare mer.

LB+ A:0 A:0:

Att gå ut som nr 4 passar mig bra. Vi är hopslagna med B ponnyerna. Är därför tacksam över att jag inte går ut först bland c. Då hade jag behövt vänta på en höjning.

LB A:0 A:0 (fredag):

Går ut väldigt tidigt i klassen med 19 startande. Det passar mig hyfsat. Dock blir det en långväntan om jag skulle ligga på placering. Både bra och dåligt.

LA A:0:

Det blir sista starten på Rommehoppet. Jag går ut tidigt vilket är en liten nackdel i en högre klass men det känns samtidigt skönt att inte behöva ha en så speciell stor press på mig.

Det ska bli intressant att se hur Storm går i högre klasser på gräs. Förra året gick det inte super men det berodde inte på gräset. Jag får verkligen hoppas att det inte blir halt så att jag kan ta riktigt vassa svängar.

Livia😽

  • 104 Readers

Likes

Comments

Heej!

Nu ska jag skriva om min första vinst!


Det var söndag den 15 februari 2015.
Snön låg fortfarande som ett vitt täcke över det svenska lanskapet. Kylan bet tag i kinderna när man tog steget ut i friska luften. Storm stod redo i transporten påväg mot Storvik Ovansjö ridklubb. Det skulle bli vår tredje tävling tillsammans och den första 2015, vi skulle starta LD och LC.

Jag hade aldrig varit på klubben innan så jag letade på sekretariatet och kollade in banan. Vid den tiden var jag inte super rutinerad på tävlingar. Till min hjälp hade jag med mig min hästskötare Emmy, det var även flera i klubben som var där. Det var första gången som jag tävlade i min nuvarande ridklubb, Rommeheds Stallklubb.

LD banan var inte trixig och jag var än så länge inte nervös.

Anläggningen var liten och den ända framridningen var en hård liten väg bredvid ridhuset. Storm var rakad och hade ett tungt lenntäcke medan jag värmde upp.

Väl inne på framhoppningen var det trångt och jag gjorde mitt bästa för att hålla mig ur vägen för de andra ekipagen.

LD gick toppen och det blev en felfri runda.

Jag gick banan inför LC med en väninna i klubben. Hon gav mig tipps och råd om hur jag skulle hantera banan i ett sådant litet ridhus. Jag visste inte det då, men små banor är något som passar mig och Storm väldigt bra.

Omhoppningen hade många svängar och Storm är väldigt vändbar. Jag var väldigt tacksam över alla tipps jag fick.

När jag stod utanför ridhuset och väntade på att få komma in i ridhuset kom vinnaren bland B ponnyerna ut. Jag tittade avundsjukt på den blå-gula rosetten som vajade lätt på ponnyns pannband.
Tänk att vinna, vilken dröm det skulle vara tänkte jag och sneglade återigen på rosetten.

Nervositeten hade börjat krypa sig fram när jag väntade på min tur att gå in på banan. Istället för att låta Storm kolla på banan stod jag i ett hörn för att hålla mig undan.

När väl startsignalen gick samlade jag ihop Storm och fattade galopp. Första och andra hindret gick utan problem. Tredje hindret låg som andra hindret på en linje. Man fick välja vilket hinder av två man ville hoppa. Ett maxat vanligt räcke och ett lägre med vatten matta. Jag hade trort att man enbart fick hoppa det lägre med vattenmatta så jag stod fast med det beslutet. Vi hoppade över det i ett lojt och tryggt hopp. Storm var egentligen van vid LA och msv så LC var ingen konst för honom att hoppa. Däremot var det svårare för mig. 

Det var inte den snyggaste ritten men till omhoppningen kom vi. Kiki som hjälpt mig på flera framhoppningar, ropade från läktaren "GASA". Jag hörde henne inte då men gasa gjorde jag. Över första räcket kom vi. Efter det var det bara att svänga till nästa oxer som låg i samma höjs som räcket fast åt andra hållet. Vi var i den översta bommen. Men till min lättnad bara uppe på bommen så den låg kvar utan problem. Nästa hinder låg som ett L. Botten på "L" var oxern som jag hoppat och strecket upp var recket som var nästa hinder. Det låg lite hinder på sidan så jag gjorde en ostbågssväng till hindret för att slippa gå runt. Jag rundade sedan oxern och red parallellt med räcket jag precis hoppat till ett annat räcke som var sista hindret.

Vi stormade över mållinjen och jag klappade om Storm och kände hur lyckan spred sig i kroppen. Någonstans i vimlet av applåder hörde jag speakerns röst, "en ny ledartid, tiden 18,10. Jag jublade högt inombords och slängde mig runt Storms hals.

Den gulblå vinstrosetten fladdrade underbart i Storms pannband i fartvinden av ärevarvet. Orden som gjorde mig tårögd långt efter den dagen var "vinnare Livia Blomqvist och Munsboro Storm" Jag galopperade i takt till orden och lät de skata sjunka in. Just i den stunden kunde jag inte bli lyckligare.❤️

Ha en fortsatt trevlig dag. Gilla gärna inlägget om ni vill ha fler Storytimes och kommentera gärna vad ni vill att jag skriver om då.

Livia😽

  • 143 Readers

Likes

Comments

Hej!

Igår blev det inte så mycket bloggande pågrund av att jag inte mått så bra.

I över en vecka har jag haft problem med min mage. Igår tog jag tabletter mot det. Det hjälpte lite men istället har jag inte haft någon matlust i 1 1/2 dygn.

Idag fick jag i mig typ en kvadratcentimeter av en mack och lite vatten.

Jag har under morgonen också fått feber, dock vet jag inte om det är en förkylning eller om det bara är för att jag inte ätit.

Jag får hoppas att det blir bättre idag iallafall.

På eftermiddagen kommer en storytime ut, "min första vinst". Håll utkik!

Livia😽

  • 168 Readers

Likes

Comments

Hej!

Just nu sitter jag och kopplar av i soffan. Jag har tagit en liten paus från städningen. Under somrarna har jag alltid sommarjobb hemma där jag bland annat städar huset varannan vecka.

Det har inte blivit av på några veckor för att jag har varit borta och folk har varit sjuka. Men nu är jag igång igen.

Kanske ett litet tråkigt inlägg men det är vad jag kommer ägna dagen åt. Jag ska självklart även försöka hinna med att rida Storm.

Livia😽

  • 189 Readers

Likes

Comments

Hej, som rubriken lyder ska jag nu skriva 7 saker du kanske inte visste om mig.

1. Jag föddes i Haninge utanför Stockholm.

2. Jag älskar frysta hallon😂😋

3. Jag funderar på att jobba som en väderreporter när jag börjar jobba😂

4. Jag har dyslexi.

5. Jag är glutenintolerant, alltså att jag inte tål att äta något av sädeslagen om de inte är renat från gluten.

6. Jag har åkt runt jordklotet i en resa där vi flög till olika länder runt jordklotet.

7. Mitt största mål i ridningen nu är att tävla medelsvår. Jag har nyligen börjat tävla LA så det är en bit kvar.

Hoppas att ni tyckte om det här inlägget. Gilla gärna om ni vill att jag skriver ett till sådant här inlägg igen.

Livia😽

  • 227 Readers

Likes

Comments

Hej!

Idag startade jag dagen med att åka ut till stallet. Det var dax för första träningen inför Rommehoppet efter Storms lilla tävlingsvila.

Jag värmde upp honom som vanligt med lite dressyr övningar. I galoppen kortade jag lädren ett hål då dom var i dressyrlängd.

Den första övningen var att rida små serpentiner. Det stod tre mindre hinder på rad på medlingen tett uppradade. Jag fick börja i högervarv och rida fram och tillbaks. Det var ett bra sätt att öva galoppombyten och även att få hästen mjuk och följsam över hinderna.

Därefter fick jag öva en linje. Det var ett räcke som stod på mederlnjen och en oxer som stod på ena långsidan. Det blev då som att jag hoppade ett L ungefär. Det var 4a galoppsprång i mellan. På första försöket safeade jag för mycket och fick in fem galoppsprång. Andra försöket gick bättre och jag fick fram honom mer. Det blev fyra galoppsprång men ett stort språng på oxern.

Efter lite tränande på linjen fick jag in tre fina galoppsprång emellan hinderna som då låg på LA nivå.

Efter att hoppat lite kombinationer med stor framgång avslutade vi med en bana. Den bestod av sju hinder med några väldigt konstiga svängar. Jag skulle rida på ordentligt från början för att träna inför min start i LA som ska bli en A:0.

På första försöket var Storm väldigt ofokuserad och det blev bara fel. Efter att jag fått upp ångan regelt gick vi runt banan utan fel men inte med känslan på topp.

Avslutningsvis hoppade vi de tre sista hinderna men en bättre känsla.

Så för att sammanfatta träningen är jag inte jätte nöjd och jag är glad över att vi ska ta en träning till innan Rommehoppet.

Det är bara att tagga om tills dess och se tillbaks på det som var positivt istället.

Livia😽

  • 238 Readers

Likes

Comments

Hej!!

Idag kom hovslagare till Storm. En halvtimme innan gjorde jag i ordning Storm för att snabbt rida ut efter skoningen.

Storm skötte sig jätte bra och hade inge problem alls med att bli skodd på någon hov. Han sliter ut skorna ganska snabbt nu under sommaren eftersom att jag rider mycket och han går på lösdrift. Pågrund av det blir skoningen som vanligtvis är var åttonde vecka var sjätte istället.

Nu är det bara att hålla efter skorna så bra som möjligt tills Rommehoppet då broddarna ska i.

Det blev en tur i skogen efter skoningen med en pigg liten ponny som trivdes i sina nya skor. Det är verkligen skönt att han inte är ömfotad så att man kan rida direkt efter skoningen.

Ha en trevlig dag!

Livia
😽

  • 246 Readers

Likes

Comments

Heeej!

Idag blev det träning för både mig och Storm. Vi gick i ca 45 min i en backe upp och ner för att träna ryggmusklerna. Skit tråkigt men ändå en bra träningsform. Vi hann precis in från träningen innan det började ösregna.

Som vissa av er vet så har jag en Youtube kanal. Jag lägger upp videor från hopptävlingar och ibland träningar. Klicka HÄR och sök på "Livia Blomqvist" för att komma till kanalen och mina senaste tävlings videor.

Ha en fortsatt bra dag!

Livia😽

  • 258 Readers

Likes

Comments