Nu var det verkligen hur länge sen som helst sen jag skrev men jag ska försöka uppdatera på det mesta😊 I slutet på september hade Alfred tid på öron-näsa-hals-mottagningenför att kolla mer ingående hur det ser ut med halsmandlar, trumhinnor och polyper bakom näsan. Det gick hur fint som helst och jag är glad att det är "rätt" barn som är med om undersökningar och allt. Trumhinnorna såg fina ut och rör sig som de ska, ingen vätska bakom heller så det var skönt. Läkaren sa att om det skulle bli ett problem med att han har vätska där (vilket han verkar ha lite titt som tätt) så får vi rörbehandla men som det är nu så har han inga besvär av det. Däremot är hans halsmandlar förstorade så det blir operation för att förminska dem. Eventuellt behöver dom skrapa lite på körteln som sitter bakom näsan också men det är lättare för kirurgen att se här Alfred är sövd.

Det kanske låter skittöntigt men jag är faktiskt stolt öven min lilla kille! Han klagade ingenting på undersökningarna och när dom stoppade in en kamera i näsan för att se bakom så rörde han inte en min. Det jobbigaste av allt verkade vara nässprayen han fick innan och det var ju inget egentligen😊

Så nu står han på väntelista till operation. Först hade jag åberopat vårdgarantin så han skulle opereras i Stockholm, där hade de bara en månads väntetid. Men så sa min kära fru att det kanske var lite dumt eftersom det är en ganska stor möjlighet att vi faktiskt föder barn när han får tid. Så nu står han i kö här och det blir förmodligen av inom 4-5 månader.


Vi passade på att mysa lite när vi ändå hade en dag bara vi två. Alfred älskar räkmackor och de godaste finns såklart på Café Bönan☺️

Likes

Comments

Det var alldeles för länge sen jag skrev! Tiden bara rinner iväg, hinner inte med alls av lite olika anledningar 😂 men det kommer inlägg om lite av varje snart! Ha tålamod ☺️

-L

Likes

Comments

Jo vi var ju på föräldragrupp i onsdags! Det var mycket trevligt, många bra samtal. Skönt också att träffa andra som har liknande upplevelser som en själv. Vi pratade mycket om omgivningen, hur allt från bekanta till nära familj reagerat på inte så positivt vis. Det kanske låter taskigt men det är faktiskt skönt att någon annan än en själv fått märkliga reaktioner från nära familj. Nästa gång ska vi prata mer om själva förlossningen och vad vi kan vänta oss☺️ det är några som har barn sedan tidigare och några som inte har det så det är verkligen blandat. Det känns som det är en bra och balanserad grupp!

På besöket hos barnmorskan så såg allt bra ut också, lilla växer som hon ska och hjärtat låter bra☺️ lite lågt järnvärde för mig fortfarande men äter ju niferex så det hade ändå gått upp lite grann. Vi pratade en hel del om förlossningen. Jag har ju gått över med båda barnen tidigare och blivit igångsatt med ena. Är det något jag verkligen inte vill så är det att bli igångsatt. Så vi pratade mycket om det och var i så fall det skulle bli av om det skulle behövas. Vi får se helt enkelt hur det blir men jag tänker göra allt för att det ska starta av sig självt.

-L

Likes

Comments

Måste bli lite bättring på att uppdatera bloggen tycker jag, så skärp mig! Idag är det dags för barnmorskebesök och från och med nu så kommer kontrollerna vara tätare. Tänk att vi går in i v 30 imorgon!😍 Efter barnmorskan ska vi faktiskt ha lite dejt och senare så är det dags för föräldragrupp. Det är en föräldrargrupp som har en regnbågstwist, tydligen ser familjekonstellationerna lite olika ut. Jag hoppas bara att det inte är heteropar med. Det är inget ont menat men det skulle vara så skönt att slippa konstiga frågor, fokus på "hur har ni gjort?" Och den mest irriterande "men vem är pappan?". Ni anar inte hur mycket kränkande och sjukt personliga frågor vi får. En del tror att det är okej att fråga vad som helst, att det är okej att gräva i vårt privatliv och få reda på varenda liten detalj.

Nej, jag hoppas verkligen att fokus ligger på att vi ska bli föräldrar! Och det kommer jag utgå ifrån när vi kommer dit☺️

Att få vara här tillsammans med Jenny gör mig så lycklig! Jag är så glad att trots allt så lyckas vi ändå få till allt. Att få vara tillsammans, både ensamma och med barnen. Just nu är barnen hos sin pappa lite längre innan de kommer till oss för en lite längre period eftersom vi håller på att byta veckor. Lite klurigt att räkna ut allt så det blir bra men jag tror vi lyckades☺️

Det är lite nya saker på gång också men vill inte berätta allt innan det är klart, bara att om det blir som vi vill så kommer livet se lite annorlunda ut än det gör idag☺️

-L

Likes

Comments

I onsdags var jag till läkaren med Alfred pga hans snarkningar och att han alltid är så trött. Hela sitt första år var han så gott som alltid förkyld och febrig, en gnällig liten kille som inte var så pigg. När han var två år så sökte vi hos vårdcentralen eftersom han redan då snarkade mycket och vi blev remitterade till ÖNH där de kollade på honom och sa att vi skulle höra av oss om det inte blev bättre., Den läkaren vi träffade verkade ointresserad och var väldigt fåordig, vi kände inte det som att dom ens ville ha oss där. Tiden gick och eftersom det ligger på mig att ta tag i såna här saker (tydligen, men det är en helt annan historia) så har det helt enkelt inte blivit av att jag gjorde det. Men nu iallafall så tog jag mig i kragen och vi kom iväg. Han har mycket riktigt förstorade tonsiller, polyperna bakom näsan kunde hon ju inte se där utan det får de kolla på ÖNH, och han hade vatten bakom ena örat. Så vi är remitterade till ÖNH igen och jag hoppas det går bättre den här gången. Tydligen hade de planerat in flera tester på Alfred men aldrig kallat oss då för tre år sedan 😒

Det känns iallafall bra att något händer nu! Dessutom fick vi en liten extra stund med tid bara jag och min lilla skrutt 😊 Vi hade lite tid över mellan att vi lämnade Alvin i skolan och att vi skulle vara hos läkaren så vi passade på att ta oss en kaffe och festis innan.

Älskade lite hur blev du så stor?❤

Likes

Comments

I torsdags gick vi in i vecka 26! Det är skönt att det går så snabbt nu ändå, jag börjar känna att det faktiskt ska bli skönt att bli ensam i mitt eget skinn snart igen. Hon är så livlig! Det är skönt på ett sätt såklart eftersom jag vet att allt är som det ska. Men det är också lite besvärligt att inte få sova och att det sparkas hela tiden varvat med sammandragningar. Så jag välkomnar hösten med öppna armar!

Jag älskar att lyssna på vår lillas hjärtslag! Alldeles perfekta❤️

Likes

Comments

Tiden bara rinner iväg när vi är tillsammans och kanske just därför blir det lite tyst med inlägg här under tiden min älskling är hemma. Vi försöker ta vara på all tid som vi har har helt enkelt! Det har varit mysiga dagar och jag är så otroligt glad att hon kunde komma hem, det är verkligen helt ovärdeligt. Vi hann med att mysa bara familjen och dessutom att träffa folk vi tycker om :)

I torsdagskväll ringde min lillebror och frågade vad vi hade för planer för fredagen och vi bestämde att vi skulle ha tacokväll tillsammans eftersom han var alldeles ensam och det var längesen han träffade barnen. Så tacos och sällskapsspel blev det på fredagkvällen :)

Igår var vi på namnsgivningsfest hos några av våra närmsta vänner. Vi firade yngsta sonen Viggo som också fått mellannamnet Sten efter min Jenny :) Jag är så otroligt stolt och glad över att hon får vara en av de som han fått sina namn ifrån! Natalie och Jimmy hade fixat hur fint som helst, det blev lite som en fest på logen. Det fanns hamburgerbuffé och sen blev det fika. Till Alvin och Alfreds stora lycka så var det många barn där och de hade hur roligt som helst och fick till och med fiskdamm på slutet!

​Härlig kväll och vi klarade oss helt från getingstick trots allt :)

-L

Likes

Comments

Jag har inte riktigt hunnit med att skriva här senaste dagarna men här kommer en liten uppdatering! I torsdagskväll åkte jag och Jenny tillbaka till Ärla för att få en kväll för oss själva. Så skönt att ha ett hem för oss själva och bara få vara vi två!

På fredagen så åkte vi till barnens pappa där vi alla grillade tillsammans innan barnens pappa åkte till Gotland och vår lilla familj tog oss ut till Ica Ekängen för att Alfred skulle få springa Lilla Spökloppet! Alfred var peppad och modig som gick längst fram till uppvärmningen själv och sen sprang allt vad han kunde hela loppet på 500 m. Jag kunde ha spruckit av stolthet! Det var hans allra första lopp han sprungit, och jag kan ju inte påstå att vi tränat ordentligt innan, och det gick riktigt bra! Loppet var för åldersgruppen 0-7 år så det var väldigt olika nivå på dom som sprang.

Jenny tog emot Alfred när han sprang i mål och lille skrutten var helt slut! Så han var lite ledsen men det ordnade upp sig när han fick en medalj och lite drickkvarg och återhämta sig lite :)

​Redan nästa dag var han ute och tränade för att han skulle bli snabbare! Medaljen har han burit så gott som hela tiden sen loppet :)

Alvin fick naturligtvis också springa men han var inte så intresserad och vi tvingar ingen att göra något de inte vill. Han var väldigt nöjd med att heja på lillebror :) 

Likes

Comments

Tyvärr så blev det ingen långvarig hemvistelse för Jenny som jobbade i lördags. Så vi började dagen med att köra till Stockholm för att lämna henne innan vi vände hem igen. Den här veckan har det varit Parkfestival/drakbåtsfestival i Eskilstuna så jag och barnen åkte ner på stan för att se vad som fanns där. Det fanns naturligtvis en massa karuseller och lie olika foodtrucks och godsstånd.

Då de flesta karuseller var för lite större barn eller att jag hade varit tvungen att åka med (vilket kanske inte är det bästa med en tjock mage) så hittade vi iallafall ett litet pariserhjul som Alvin och Alfred kunde åka själva. De var hur nöjda som helst och "såg hela vägen till nya badhuset!". Mamman som var kvar på marken var mest nervös eftersom hela karusellen började knaka och smälla, det är då jag minns varför jag inte gillar runtresande tivolin där karusellerna monteras upp och ner ständigt och jag har känslan av att underhållet kanske är lite si och så med. Hur som helst så var det inget som barnens ens märkte och de var superlyckliga över att ha åkt karusell själva :)

Efter karusellen så passade vi på att köpa Churros och tittade på veteranbilarna som stod uppställda längs ån :) En lagom dag innan vi åkte hem till lugnet på landet!

-L

Likes

Comments

Det känns som att tiden bara rinner iväg nu! Plötsligt är det höst, min äldsta börjar i första klass, minsta/mellan börjar på största avdelningen på förskolan och mini i magen är redan 30 cm lång och kan suga på tummen. Hon är otroligt livlig där inne och jag kan vakna på nätterna av att hon far runt! Jag är så sjukt glad att Jenny får känna henne nu!

Jag önskar bara att vi kunde få stanna så här. Tillsammans. Idag åker vi till Ärla tillsammans och imorgon hämtar vi vildingarna☺️ Vi får en kväll tillsammans som en hel familj innan Jenny måste tillbaka till Stockholm.

-L

Likes

Comments