View tracker

Slutspurten nu inför tentan i Embryologi på onsdag, det känns faktiskt helt okej även om det är väldigt svårt att få ett grepp om vad fasen man håller på med egentligen. Men jag tycker att den här kursen är intressant, så det gör pluggande lite enklare. Ser fram emot helgen då en hel flyttliga kommer ner bestående av mamma, pappa, mormor och morfar! Ska bli så kul och mysigt!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Idag ska jag träffa några kompisar och plugga inne i stan vid 9.30. Eftersom pendeln var avstängd från Årstaberg bestämde jag mig för att kliva upp vid 7, ta tåget dit och sedan gå från Årstaberg, över Söder, Gamla stan och till Kungsgatan där vi ska hålla till. Det här är en liveupdate från promenaden, och Stockholm är en riktig drömstad idag. Så glad att jag bor här, och att jag verkligen börjar gilla staden mer och mer.

Likes

Comments

View tracker

Igår mitt i plugget så fick jag ett sms från Anna som undrande om jag ville följa med på en "smygöppning" av nygamla Sturebaren på Sturecompagniet som hon blivit inbjuden till. Jag sa ja och vi möttes senare upp på Brillo en sväng innan vi gick dit, och det var så kul! Verkligen en 10 poäng-kväll, tror det finns mycket större chans att man har så pass roligt när man bestämmer något sådär nära inpå. Och när man är med Anna så är det svårt att inte ha kul alltså, vi träffade så mycket roliga människor och jag kan leva på den här kvällen länge känns det som.

Nu ska jag återgå till plugget, ma råkes!

Likes

Comments

Igår efter att jag haft min redovisning och Lisa haft tenta så möttes vi upp för en långpromenad på Djurgården. Vi hann bli helt vettskrämda när vi såg två vargar springa runt i skogen innan vi insåg att vi gick parallellt med Skansen... Vad stora vargar är?! Tror aldrig att jag sett en i verkligheten förut. När solen gick ner blev vi lite deppade, men när solnedgången började visa sig var det bland det finaste jag sett, helt magiskt. Fint att tänka så ändå, det kan hända något fantastiskt även om det inte känns så till en början. Det ska jag bära med mig.

Likes

Comments

Tillbaka i Stockholm idag, slutredovisning på skolan i kursen Vetenskaplig Introduktion där vi lärt oss att hitta, granska och utvärdera vetenskapliga texter. Galet att det snart gått en hel termin! Imorgon börjar vi en intensiv kurs som vi tentar av redan en vecka senare, som handlar om hur ett foster utvecklas vilket ska bli rätt så intressant.

På torsdag får jag nyckel till min lägenhet!! Ska bli så kuuuuul! Här är en bild från fina, fina Östersund

Likes

Comments

I torsdags flög jag hem för begravningen av min gammelmormor som var i fredags. Kan fortfarande inte tro att det är sant, vill inte tro, skrev jag nyss det där? Det var en väldigt jobbig och väldigt fin dag på samma gång. Fyra av hennes systrar lever fortfarande och alla var där, det var underbart att träffa dem och andra släktingar, trots sammanhanget. Jag lyckades ta mig samman och spela "You raise me up" på fiol, eftersom det var precis det min gammelmormor gjorde, lyfte upp mig. Väldigt glad över att det gick att genomföra. Jag saknar henne så mycket.

Det här hjärtat hade Lise gjort från henne och mig till Mommom, tycker det blev så himla fint.

Likes

Comments

Så roligt att upptäcka en helt ny artist, konserten i måndags var riktigt bra. Berns var också ett riktigt nice ställe att vara på konsert på, så fin miljö. Här är några länkar med Jake!

Likes

Comments

Lise följde alltså med mig tillbaka till Stockholm och har stannat ända tills idag, måndag, vilket har varit helt underbart. Hon har varit så gullig och lagat mat och fixat, när jag suttit och pluggat i princip all min vakna tid hon varit här. I lördags kväll tog jag dock en paus och jag, Lise och Lisa gick och såg den nya Harry Potter-filmen. Älskar att umgås med dom, vi tre tycker alla om varandra så himla mycket och har så sjukt roligt tillsammans. Känns verkligen som tre systrar och jag kan inte komma ihåg när jag senast skrattade så mycket. Man behöver skratta också, fast man är i sorg.

Idag hade jag alltså min första tenta på universitet, i kursen Människokroppens Kemi. Det kändes förvånansvärt bra, sen får vi se framöver hur det faktiskt gick. Ikväll ska jag iallafall ha en trevlig kväll med konsert på Berns!

Likes

Comments

I fredags samlades studenter från alla tandläkarutbildningar i hela Sverige för Riksstämmans Studentsittning på Nalen. Det var absolut den bästa sittningen hittills, och jag är så glad att jag gick trots att allt är som det är. Mina tjejer i klassen är bäst. Dessutom kom Lise och Anna dit till eftersläppet vilket var så kul.

Likes

Comments

Så, helgbesöket i Östersund blev en två veckor lång vistelse. Förra onsdagen, samma kväll som jag kom hem, åkte min gammelmormor in på akuten efter att ha ramlat och ha fått en stroke. På torsdagen berättade läkarna att det inte fanns något de kunde göra för henne, mer än att lindra hennes smärta den sista tiden. Då var hon vaken och vi kunde prata med henne, sen följde några dagar av kämpande innan hon på tisdagen somnade in. Min älskade, fina gammelmormor. Jag kommer sakna henne så enormt mycket, det går inte att beskriva. Nu är jag påväg till Stockholm igen, och har Lise med mig några dagar vilket känns väldigt skönt. Ville bara skriva några rader och berätta <3

Likes

Comments