View tracker

Detta är nog det största glappet på väldigt länge. Jag har verkligen inte haft varken lust eller ork att skriva på bloggen de senaste dagarna. Nu är jag ju som sagt i graviditetens slut-spurt. Men men, jag tänkte iallafall göra ett inlägg idag om dagens besök hos barnmorskan så ska vi se om jag får upp Blogg-humöret igen. Det gick jättebra på dagens besök. SF måttet låg på 33 cm denna gång, förra gången på 32 cm. Hjärtljuden såg bra ut och barnmorskan kunde även konstatera att min mage nu har "droppat", flickan ligger alltså så långt nere i bäckenet att även magen har sjunkit. Barnmorskan sa även att hon är färdig att komma, så hon kan komma vilken dag som helst. Imorgon eller om 3 veckor, det vet ingen, förutom hon där inne! Denna gången så sammanfattade vi även hela graviditeten och jag fick alla papper från barnmorskan med mig hem som jag ska ta med mig till förlossningen när det är dags. Detta är också kanske det sista besöket hos barnmorskan! Det känns så pirrigt nu alltihop!

Idag kom även ett nytt avsnitt ut från Youtubekanalen "gravid vecka för vecka". I detta avsnittet berättar jag om hur jag vill föda, läser förlossningsbrevet och visar lite saker jag fått från libero och även saker som åker ner i BB-väskan! Missa inte!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Den kolockrena bilden kan stå för mycket. Ja usch vad jag känner mig nere idag. Känns som om jag har feber, har ont i huvudet hela tiden, mår också otroligt illa och orkar verkligen inte lyfta ett finger. Får därför bli ett kort inlägg idag. Vill passa på att säga Grattis till min lillebror som fyller hela 7 år idag! Hoppas du får en superbra fortsatt kväll! Idag har jag bara legat i sängen och mått pyton. Fick iof ett paket imorse från Libero med en massa fina grejer. Lägger bilder på de nedan. Vi får höras mer en annan dag, orkar som sagt ingenting idag, hoppas jag kryar på mig! Hade bäst allihop!

Idag kom också ett nytt avsnitt ut på Youtubekanalen Gravid vecka för vecka. I de avsnittet så packar jag BB-väskan och åker till barnmorskan, missa inte det!

Grattis världens bästa Kevin!

Likes

Comments

View tracker

Ja, som rubriken lyder, allt är så gott som på plats nu! Det ända som behövs köpas in är, babyolja, babytvål, babypuder och amningsinlägg! Sen är allt det mest nödvändiga köpt och fixat. Känns hur skönt som helst att ha dessa 4 veckorna helt fria, för som sagt så vet man ju aldrig när hon väljer att titta ut. Det kan lika gärna vara ikväll eller nästa vecka, blir helt varm i kroppen när jag tänker på det! Idag köpte jag in en amningspump också. Har också köpt en salva för bröstvårtorna som man kan använda när man ammar också. Har redan testat den då jag är lite torr, den funkar super! Idag var jag ute och solade lite också efter ovädret hade lagt sig. Som sagt nu är det bara försöka njuta det sista veckorna och hoppas på att flickan hoppar ut snart, sprängs av längtan snart!

Imorgon släps det ett nytt avsnitt på kanalen, så missa inte det! Visar BB-väskan, och även ett besök till barnmorskan! Ha det bäst!

  • 10057 readers

Likes

Comments

Tänkte skriva lite om mina tankar kring att vara ung och blivande förälder. Tänkte också berätta om en situation jag sitter i. Som ni redan vet så vet jag ju inte vem pappan är. Det finns min pojkvän Timo och en annan person som är inblandade. Är det så att min pojkvän inte är pappan så finns en risk att jag blir helt ensam. Såklart får jag ju ändå hjälp av honom och andra runt omkring. Men i vilket fall så får ju inte min pojkvän vara här helatiden. Så ensam är jag ju i vilket fall. Men. Är det så iallafall så kommer jag att 1: vara ensamstående. 2. Jag är ung. 3. Jag är tjej. 4. Jag har lite utlänsk bakgrund. 5. Jag har en strulig bakgrund. Så med den början så börjar jag ju inte direkt på vita fina lakan direkt. Men mina åsikter är som alltid öppna för allt och alla. Vem som helst kan bli en bra förälder, gammal som ung, fattig som rik, svart som vit, kvinna som man, ensam som gift. Alla kan! Vissa behöver mer hjälp än andra och vissa klarar sig helt ensamma. Däremot så ser ju inte samhället ut så tyvärr. Jag tror definitivt att vi som är unga har mer press på oss. Att allt ska vara fint och se bra ut. För folk som är äldre så förväntas detta redan men för oss så förväntas vi att fortfarande ta det ansvar som barn tar. Inte att ta ansvar för ett barn. Och det är där pressen ligger tror jag. Det är inte rätt, men tyvärr så är det så. Folk vill inte förvänta sig för mycket heller, därför går folk istället på tå runt oss unga föräldrar. Och då ökar pressen yttligare. Jag vet att jag kommer bli världens bästa mamma till min dotter, jag vet också att min pojkvän skulle bli världens bästa pappa. Men men. Det var allt för detta inlägget. Lite bilder kommer nedan.

Likes

Comments

Ja, jag tänkte berätta lite om hur jag hade tänkt mig första tiden med min dotter. Nu är det väldigt "ungefär" då jag inte har någon som helst aning om hur det egentligen kommer att bli. Men jag kan ju iallafall berätta om hur planerna ser ut runt omkring. Ifall allt går som på räls och det är bra med mig och bebis, så vill jag ju såklart från BB så fort det går. Min mamma och min pojkvän kommer att vara med mig det första dagarna. Mamma hade väl tänkt att stanna det första 3 dagarna och så får vi se om min pojkvän stannar längre. Jag vill inte ha mycket besök i början. Vill att mina två mammor och mina syskon och pappa ska komma, samt en nära vän och min pojkväns mamma är välkomna. Sen efter ungefär 3-4 veckor kan vi smått börja träffa andra, beroende på hur det ser ut. Det känns viktigt för mig att inte träffa en massa människor i början. Att jag min pojkvän och min dotter får lära känna varandra och bara vara vi. Jag har ingen aning om hur aktiv på sociala medier jag kommer vara. Men något säger mig att ni kommer få en bildbomb av söta bebis och familje-bilder! Kommer nog inte kunna låta bli! Men det är iallafall lite av mina planer, sen kan det ju bli helt annat. Det vet vi ju inte. Hoppas hon tittar ut snart! Räknar ner!

I helgen har jag inte gjort något speciellt. Det är därför jag skrivit om annat. Har jätte-städat och tvättat. Är så gott som klar med allt till min dotter nu! Jag har lite kvar att köpa. Dusch-tvål till bebis, bröstpump, amningsinlägg, baby-puder, bärsjal. Annars så har jag nog allt! Så spännande. Jag vaknar upp med ett leende på mina läppar varje dag och vet att jag är en dag närmare att träffa min flicka!

Likes

Comments

Då jag bara har en slapp-helg så tänkte jag istället skriva om något annat än min vardag. Jag tänkte idag berätta om hur min graviditet har varit, även skriva om veckorna och visa en massa bilder på hur vi har utvecklats mellan veckorna, 12-36! Jag skriver ovanför bilderna vilken exakt vecka och dag det var när dom togs. Jag kommer dela upp graviditeten i 4 steg. Mellan vecka 7-15. Mellan vecka 16-20. Mellan vecka 21-27. Mellan vecka 28-32. Och mellan vecka 33-36.

Vecka 7-15: I ungefär vecka 7-8 så fick jag alltså reda på min graviditet. Då var jag 16 år och bodde på behandlingshem i Skåne. Jag hade ungefär 10 veckor tidigare fått ett missfall, alltså så blev jag gravid igen efter första ägglossningen. Jag hann alltså inte ens få en mens emellan graviditeterna. Graviditeten var som sagt inte planerad, planen var egentligen att jag skulle börja på P-piller. Jag gjorde därför ett grav-test och det visade då positivt. Jag var jätte osäker i början med tanke på hur mitt liv såg ut just då. Jag satt på behandlingshem, var 16 år och visste inte vem pappan var. Och någon vecka innan grav-testet visade positivt så blev jag och min pojkvän tillsammans. Men men som sagt. Jag behöll barnet. Jag mådde inte alls bra i början av graviditeten kom jag ihåg. Jag, mådde illa, sov dåligt, och hade väldigt mycket ångest. Jag var också väldigt rädd för missfall igen även om jag inte hade bestämt mig så ville jag kunna fatta det beslutet själv. MEn efter ett ultraljud i vecka 15 så var det bestämt!

Vecka 12.(11+5)

Vecka.14(13+2)

Vecka. 15+0

Vecka 16-20: Under dessa veckorna bodde jag fortfarande på behandlingshem mestadels av tiden. Jag flyttade till lägenheten i veck 19 ungefär. Jag fortsatte att må rätt så illa faktiskt ett bra tag. Det slutade ungefär i veck 17-18. Precis innan jag flyttade så gjorde jag ett rutinultraljud också. Då fick jag reda på att jag väntade en flicka! Jag ville att det skulle vara en flicka. Men både jag själv och EXAKT alla runt omkring mig trodde att det var en lite pojke, så vi blev nog chockade allihop. Jag blev överlycklig! Skulle blivit glad om det var en lite son jag väntade också, men har alltid haft en längtan efter en dotter.

Vecka.16(15+2)

Vecka.19(18+3)

Rutinultraljud. Vecka.19(18+0)

Vecka 21-27: Nu hade jag äntligen flyttat "hemifrån" ! Under dessa veckorna hade jag mycket ångest och höll på att anpassa mig väldigt mycket till livet i frihet. Det var en rätt kämpig tid. Jag bodde ensam och höll på att få ordning i lägenheten. Samtidigt som det hände en massa grejer i min kropp, tonårshormoner, och graviditetshormoner. Men men graviditeten fortlöpte. Jag minns att under denna tid var jag som räddast inför förlossningen också. Livrädd var jag. Men efter dessa veckorna så blev jag mycket lugnar av någon anledning.

Vecka.24(23+1)

Vecka. 26(25+0)

Vecka 28-32: I dessa veckorna så var det väldigt blandat vad jag kan minnas. Det var hyfsat bra ändå. Men jag minns att under en period så fick jag tillbaks både illamåendet och lite ångest. Mådde sådär liksom, lite svajigt. Men i vecka 27-28 så var jag på ett 3D-ultraljud och fick då se min flicka, då var hon till och med lite över kurvan vad jag minns.

Vecka. 28(27+1)

Vecka. 28(27+3)

Vecka. 30(29+1)

Vecka 33-36: Ja, dessa sista 3-4 veckorna har faktiskt varit himla bra. Förutom att jag haft väldigt mycket förvärkar, foglossning, bäckenuppluckring och är väldigt tung så har dom här veckorna faktist varit de bästa under hela graviditeten. Jag lever fortfarande med ångest och socialfobi men det har blivit 100 ggr bättre än när jag flyttade i Mars. Allt går mycket bättre, även om det fortfarande är jobbigt så går det åt rätt håll. Nu räknar jag ner dagarna för min dotters ankomst! Eftersom det nu är kväll så är det bara 32 dagar kvar! Hoppas hon hoppar ut om 2 veckor ungefär, då är hon helt klar där inne, jag vill verkligen träffa min lilla flicka nu!

Vecka. 33(32+4)

Vecka. 34(33+6)

Vecka. 36(35+0)

Likes

Comments

Har fått många frågor angående om jag ska skaffa en egen Youtubekanal efter graviditeten, eller om jag ska fortsätta i"Familj vecka för vecka" som är "Gravid vecka för vecka"s grannkanal. Och som vanligt så älskar jag att svara på alla era frågor även fast det ibland tar tid, då jag får väldigt många. Svaret är iallafall att jag kommer inte skaffa någon egen kanal men däremot så kommer jag eventuellt att delta i "Familj vecka för vecka". Detta är inte helt bestämt då jag måste känna efter när jag fått min dotter. Om hon kräver alldeles för mycket tid och uppmärksamhet så kanske jag helt enkelt inte orkar. Dom verkar annars intresserade att fortsätta ha med mig varje vecka, och själv så skulle det vara jättekul att få visa min lilla familj varje vecka. Som sagt vi får se hur det blir, men det ser hyfsat ljust ut för tillfället!

Annars så har jag idag inte gjort så mycket. Träffade mina kontaktpersoner tidigare. Vi tog en fika ute på min gård och pratade lite. Jag gick också till apoteket och köpte en salva för bröstvårtorna. Det var många som sa att man lätt får ont och sår när man ska amma. Jag har redan provat den då mina bröst redan svider och är torra, tycker den funkar super! Så den rekomenderar jag verkligen. Den heter, Medela Purelan. Det som också är bra med den är att man inte behöver tvätta av den innan ammning, du kan alltså använda den när som! Nytt inlägg imorgon, mer bilder kommer då också, då det är ny vecka och nya gravid-bilder! Hade bäst!

  • 11078 readers

Likes

Comments

Är nu tillbaka från barnmorskan. Det gick jättebra som vanligt. Min mamma hade virrat bort tiden så vi möttes efter besöket och gick till chokladfabriken och åt glass. Mitt SF mått låg denna gång på 32 cm, och förra gången låg det på 30 cm, så vi har växt bra. Huvudet ligger fortfarande nedåt och lillans hjärta dunkar på i rätta takter. Pratade också med barnmorskan om vad riskerna för, för tidigt födda hos mig är. Hon sa då att forskning visar att framförallt unga förstföderskor föder tidigare, framförallt om dennes mamma också var ung när du själv föddes, och om du själv föddes för tidigt. Då insåg jag att jag tillhör alla dessa kategorier. Min mamma var ju 15 år, och hon födde mig ca 3-4 veckor för tidigt, samt att jag själv är 17 år och förstföderska. Då dunkade hjärtat lite extra och jag insåg att det inte är långt kvar nu! Jag kan ju självklart gå över tiden också, bebisen hoppar ju som sagt ut när hon vill. På fredag går jag in i vecka 36! Helt otroligt!

Idag släpptes också nytt avsnitt på Youtubekanalen Gravid vecka för vecka, där får ni följa med mig till förlossningen, missa inte det! I nästa avsnitt så visar jag också BB-väskan!

Ha en bra Onsdag allihop!

Likes

Comments

Hej igen! Inget inlägg igår, har haft besök av pojkvännen nu i helgen så tog en "ledig dag". Många har frågat mig om mina tankar kring fler barn. Jag tänkte försöka få ihop det i de här inlägget. Jag var ju som sagt bara 16 när jag blev gravid och vet ju inte alls hur min framtid kommer att se ut. Jag vet ju heller inte hur mitt liv som förälder kommer bli om några veckor heller, har ju som sagt inte ens fött mitt första barn än. Men om jag ska svara kort och enkelt på frågan så är svaret, ja, jag vill ha fler barn. Jag vill ha 2 barn och max 3. När jag vill ha barn nummer 2 är ju en svår fråga. Det beror helt på hur mitt liv ser ut just då. Men om isåfall 3-4 år efter jag har pluggat färdigt skulle det kanske passa. Som sagt beroende på hur mitt liv ser ut så får man se helt enkelt! Kanske får barn nummer 2 om 1 år, vad vet jag? Hoppas att svaret blev bra, nu ska jag se fram emot barn nummer 1 och min dotter!

I helgen var min pojkvän här, han kom i lördags och åkte hem idag. Vi har bara legat och latat oss nästan hela tiden. Igår så hjälpte han mig att tvätta också, alla bebiskläder är nu tvättade och rena! Sen så diskade han åt mig också! Världens snällaste! Idag åt jag en lunch med min kontaktperson och hon hjälpte mig att bära hem några tunga matkassar också. Imorgon blir det barnmorskebesök, så då blir det som vanligt ett inlägg och massa bilder, missa inte det!

Nedan för kommer bilder från helgen och dagen! Hade bäst!

Likes

Comments

Tjotjing! Hade tänkt att göra ett kort inlägg idag och istället ladda upp massor av bilder från Gravid-fotograferingen jag hade tidigare idag. Min pojkvän är på väg och är här när som helst. Har köpt en present till honom, hoppas han blir glad! Som sagt dårå. I helgen så ska jag inte göra något speciellt, annat än att pojkvännen kommer hit så hade jag väl tänkt tvinga honom att diska och massera mig lite. Hahah man får ju passa på nu de sista veckorna. Känns helt sjukt att det redan är vecka 35. Nu längtar man mer än någonsin!

Nedanför kommer bilder från dagens fotografering!

  • 11878 readers

Likes

Comments