Jag är 19 år och har redan varit gravid två gånger. Ena gången valde jag abort pga var jag stod i livet just då, jag skulle inte ha kunnat ge barnet de saker han/hon skulle ha behövt. Andra gången fick jag missfall.

Jag är en sådan person som älskar barn. Har alltid gjort och kommer alltid att göra det. Så när jag blev gravid och valde abort var det jobbigt, men då kändes det bäst. Jag var i slutet av min utbildning och jag kände att jag inte kunde ha ett barn utan en utbildning.
När tiden kom då det skulle ha varit beräknat att jag skulle fått barn så var det väldigt tufft för mig. Jag kände att jag kanske hade gjort ett fel val i alla fall. Och just i denna tuffa period fick jag ett missfall. Vad är oddsen!? Då blev jag såklart att må ännu sämre, men försökte intala mig själv att jag endå inte var redo osv.

Nu i skrivandets stund tror jag faktiskt att jag kanske skulle kunna vara gravid igen. Men jag är rädd att ta reda på det eftersom jag kan ju få missfall, jag ska ju studera vidare i höst så då kan jag väl inte ha barn nu? Jag känner att jag är nervös för att ta reda på det. Men om jag skulle vara det skulle jag självklart behålla den här gången. Jag har en utbildning så jag har inga som helst problem med jobb så jag kan försörja barnet.

Även om jag inte vet om jag är gravid var det skönt att få skriva av mig allt detta, eftersom jag håller det hemligt för alla. Ibland är det jobbigt att hålla saker inom sig, men vet inte vad jag skulle få för reaktioner om jag berättar mina tankar för folk.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Var ett tag sedan jag var in här och skrev lite. Jag började vara gladare om dagarna och må bättre. Jag mår även ganska bra i dagens läge, visst finns det lite upp och nedgångar men det får jag ta.

Det största som har hänt är välan att jag inte är vän med min dåvarande bästa vän. Hon var ett as mot mig bara för att hon inte gillar min pojkvän, mer än så säger jag inte. :) Men som jag alltid säger, jag ger ALLA en andra chans om de säger förlåt och menar det. Även i detta fall, dock är hon och hennes pojkvän (som hatar mig nu tydligen) för stolta för att inse sina egna problem och be om ursäkt om de gjort illa andra.

Likes

Comments

Idag var en bra dag, var trött men på bra humör. Var på praktik, sedan till mamma och sedan vänner. Vad roligt vi hade det igen, skrattade så tårarna rann ibland😄

Men sen..sen var jag till en fest. Där var den där äckliga alkoholen. Då spårade det såklart. Mitt ex var där, och sen var det kaos på messenger. Har egentligen bara en fråga; varför sparka på någon som redan ligger?

Likes

Comments

Hejsan!

Ikväll har det varit en underbar kväll! Har varit med vänner och vi har gjort saker utöver det vanliga. Har skrattat hur mycket som helst, spenat fotboll & halvt sprungit en hinderbana. Älskade vänner vad jag älskar dem, det behövs så lite men endå betyda så mycket från dem ❤️
Mer säger jag inte, men kommer sova gott inatt!

Likes

Comments

När allt bara klickar och man inser allt. Det har hänt mig alltså. Jag insåg allt jag höll på med och hur jag ljög till mig själv. Jag ritade upp en falsk bild i huvudet hur bra mitt ex endå har varit, jag hittade på bortförklaringar till mig själv om varför det ena och det andra hände. Men till slut insåg jag att jag hade så mycket fel, tack vare mina vänner faktiskt! (Kärlek till dem som kämpat att få mig att förstå i flera månader redan!!)

Dessvärre blev det såklart ett ganska hårt slag mot mig själv. Jag har ju låtit någon annan styra och ställa över mig. Låtit en annan person bete sig hur som helst mot mig, även om det har gjort att jag mår psykiskt dåligt. Ett beteende som absolut inte är acceptabelt så accepterade jag endå. Jag föll i kärlekens blindhet. En hemsk blindhet. Jag hatar kärlek just i skrivandets stund, kommer nog göra det ett tag till och sedan vara rädd för den där så kallade kärleken.

Likes

Comments

Shit alltså. Jag har så många problem i mitt liv ja, men en del av dem så blir mina vänner enormt påverkade av. Det vill jag egentligen inte, men endå blir det så.
Jag har för ca 1 1/2 månad sen gjort slut med mitt ex pga misshandel och så... Men lilla snälla jag är fortfarande blind i kärleken. För blind för att förstå medans mina vänner ha försökt göra allt för att jag inte ska gå tillbaka, jag mår bara dåligt av det. Men jag vägrar lyssna, det är ju bra nu? Han är såå snäll igen!?
Jag har gått & ljugit till dem att jag inte träffar han..medans sanningen är att jag gör det. Och nu i efterhand inser jag att jag är helt enkelt en blind idiot.

Jag vet för tillfället inte hur jag ska göra nu. En stod mellan hjärtat och hjärnan. En strid mellan mina vänner och mitt hjärta. Det är vad som pågår just nu. Fan alltså.

Likes

Comments

När man redan ligger ner måste man försöka samla ihop de sista krafterna och ta sig upp. Det kan ju aldrig bli bättre om man heller inte försöker göra något? Jag brukar försöka göra något, att ha kul med vänner eller att jobba är mina två prioriteringar. Ibland funkar det och man blir glad och tänker på annat. Man får känna den där glädjen som får en att tänka "det är för det här jag lever". Men så finns det dom där stunderna som man kan ha hur roligt som helst men endå inte känna den där glädjen. Jag tycker inte om att vara med andra när jag mår som sämst, dels för att jag vill inte att andra ska bli påverkade av mitt humör och dels för att jag helt enkelt inte orkar. Jag orkar inte göra något eller ha det där låtsas leendet på läpparna.
Idag var en sån dag som jag verkligen försökte ha det där leendet på läpparna men innerst inne ville jag bara dö då hela jag är i 10 000 bitar just nu. Det gick men guu så skönt det var att få komma hem och va för sig själv! Jag hade så mycket annat att göra här hemma som t.ex skolarbeten så har inte tänkt något negativt. Jag har bara fått se ledsen ut och skita i allt och alla hur mycket jag vill här hemma; jag har slappnat av.

Idag var jag och hämtade ut sömnmedicin. Jag har väldigt svårt att somna varje kväll (om jag ens somnar), så får se hur medicinerna funkar.

#depression

Likes

Comments

Halloj!

Måndag igen!
Ha inte hunnit skriva på några dagar eftersom jag har haft praktik & sen planering för en överraskningsfest. I lördags hade vi den lyckade festen! Vi höll på att fira hela natten, klockan 7 på morgonen vart det hemfärd haha.
Innan festen var jag lite nervös, jag visste inte hur jag skulle reagera med alkohol i kroppen. Skulle jag bli förstörd, ledsen, glad? Tack och lov gick det bra & hela natten var jag hur glad som helst!

Likes

Comments

Kvällen har varit känslomässigt lugn. Har mått bättre idag & även fått lite 'bråk' utrett. Skönt för min del!

Klockan är 2 på natten & ska upp om fem timmar. Är trött men kan inte sova alls. Första kvällen på länge jag heller inte har några negativa tankar vid denna stund(alltså när jag försöker sova). Tack vare att jag inte tänker negativt så blir jag faktiskt glad av det, dubbel glädje ikväll 😄 #humöretpåtopp

Ska kanske så småningom börja dela den här bloggen lite mer, kanske till och med börja skriva pepp-inlägg. Dels för att peppa mig själv men också andra. Jag får se lite hur det blir!

Likes

Comments