Header

Genom bloggandet har jag lärt känna så många människor. Så många historier, så många olika öden.

Vad det finns mycket smärta, ångest, oro, glädje, sorg, svårigheter, hopp runt omkring oss. Livet är verkligen inte enkelt och massor av människor kämpar och slåss varje dag. Om inte för sin egen skull, så för någon näras. Jag slås av hur mycket inre styrka folk har, hur mycket orkar en människa bära?

Bildresultat för stålkvinna

En sak vi alla verkar ha gemensamt, det är att vi verkligen måste agera Stålkvinnan. Men... Vad är det att vara Stålkvinnan? (Eller mannen för den delen, har ju faktiskt en manlig läsare😁)

Är det att stå pall för precis allting, att reda upp varenda härva i hela familjens liv? Eller är det faktiskt att stanna upp, tänka ett varv extra och sätta sig själv i första rummet? Bara en liten stund, men tillräckligt för att själv tanka nödvändig energi?

Bildresultat för tanka energi

Det är ju bra om det inte hinner bli riktigt så akut som på bilden ovan, att man faktiskt stannar upp innan allt tar slut!

Bildresultat för tanka energi

En stund vid havet, en promenad i skogen, en kopp kaffe i solen, en bra bok i soffan. Ja, det som just du tycker ger energi. Kanske bakar du hellre, eller springer en runda? Vad man gör har inte så stor betydelse, bara att man gör det innan det är för sent!

Jag låg och funderade på detta i natt och tänkte att jag är så glad över bloggandet, att ha träffat på alla dessa starka, modiga, beundrandsvärda människor som ni är.

Bildresultat för blombukett pioner

Bildresultat för kaffe

Tack för att ni finns, att ni delar med er av glädje och sorg. Att ni uppmuntrar när allt är tungt, att ni gläds med mig när allt nästan går som på räls! Ni är bäst och jag är så glad och tacksam över att ni finns i mitt liv!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Så är det redan måndag igen. Helgen försvann i ett flygande fläng.

I mitt förra inlägg, som tydligen inte många sett, efterlyste jag tips på att bli av med blomflugor. Jag fick ett tips via FB av en av mina läsare. Det var många tips, men ett bestämde jag mig för att börja med. Att sätta tändstickor i jorden, med tändhatten (så kallade de det) nedåt. Det gjorde jag, idag tog jag upp dem, skulle vattna. Då är svavlet borta, så det funkar kanske. Jag satte i nya efter vattning och så bytte jag klisterremsorna, för att se om de fylls i samma takt.

I fredags dök solen upp igen, det tackar jag för. Men vilken allegi jag fått... Så otroligt ont i halsen, känns som ett rivjärn, helst nattetid, så sömnen har det varit dåligt med. Ögonlocken har svullnat så det ser ut som om jag har världens hängögonlock 😒Men det kommer ju att gå över, det vet jag ju, så det är som det är. Solen gläds vi åt iallafall!

Vi körde till husvagnen, nu när Maken jobbar till 16 om fredagarna kommer vi sent iväg. Denna fredagen åt vi dessutom innan vi körde, så det blev lite senare än vanligt. Men vi hade en del att göra när vi väl kom ner, så det blev ändå bättre så. Jag skulle lägga lakan i sängarna till exempel. Dynbox skulle monteras, spisbänk likaså. Vi hann göra allt vi skulle innan C&L kom. De var sena klockan var nästan åtta innan de dök upp. Vi var hos dem och såg med ett halvt öga på Let´s Dance.

På lördagen åkte vi med dem på en tur, sen satt vi ute i solen och fikade och på kvällen grillade vi.

Lite bilder från lördagen. Kolla in gungorna på nedersta bilden, man blir verkligen sugen på att testa! Vilken fart man måste kunna få upp!

I söndags körde de hem tidigt, så vi slappade mest hela dagen. Kom hem när det var kväll, Maken var dålig hela natten, nu är han på jobbet, men mår inte bra. Går det inte över får han söka läkare, men det vill han verkligen inte så vi får väl se om han härdar ut hela dagen på jobbet. Nu ska jag se till att baka lite, sen måste jag verkligen ut i det fina vädret!


Likes

Comments

Det har varit en hektisk vecka och jag känner mig trött, nästan utmattad. Antar att det är en släng av allergi också, det kan även vara som jag är förkyld. Täppt och ont i halsen på våren, svårt att veta vad som är vad...

Två dagar/kvällar på barnakuten innebar att datorn inte lämnades in. Jag har testat de tips jag fått här, det har inte hjälpt vad jag än gjort, så inlämning får det bli.

Det är kallt, grått, blåsigt och regnigt, nu får det räcka, fredag i morgon, det har utlovats bättre väder, men vem vet. Det får man se hur det blir med det.

Det blir en husvagnshelg iallafall, som det ser ut nu. Kan hända vännerna C&L kommer med sin husbil, de vill se äppleblomningen. Jag kan tänka mig att den inte kommit alltför långt, här är inte tillstymmelse till blommor än, men det skiljer en del. Enligt hemsidan har de tidiga sorterna börjat blomma. Vi får se :)

Idag ska jag göra hemgjord pizza, det har jag tänkt hela veckan, men först idag blir det av. Tur det inte var igår, jag var så hungrig när vi började äta att jag blev liggandes i soffan sen med världens magkramper. Jag skulle ut och gå med Promenadkompisen, vi fick skjuta på det tills kramperna släppte. Under tiden ringde en gammal kompis. De har inte hälsat på mig en enda gång sen jag flyttade från vår gemensamma hemtrakt. Det är 29 år sen... Jag har varit hos dem på ett par olika ställen, men för alla mina gamla vänner blev det väldigt mycket längre att köra uppåt landet än neråt. Så också för dessa. Nu hade jag skrivit ett meddelande till henne angående ett sommarboende och hon ringde faktiskt istället. När jag svarade frågade hon om jag sov, det lät så. Men det var ju som jag hade ont. Kanske var det att vi pratade som gjorde att kramperna släppte, för sen kunde vi ta vår promenad ändå.

Promenadkompisen hade pannband, jag hade sneglat på det, men bara tagit vantarna. Men det ångrade jag faktiskt för hu, vad kallt det var!

Bildresultat för vinterklädd tecknat

Det blev en rask promenad runt sjöarna och jag kom hem precis i tid för att titta på småkockarna. De är verkligen duktiga och kan saker som jag inte ens har hört talas om! Ibland tror jag allt är fejk. Men sen tänker jag att det kan det väl ändå inte vara.

Nu ringde mamma och pratade, så jag kom av mig i tänkandet och skrivandet. Jag ska snart till låssmeden och fika, vi tyckte det var länge sen vi sågs, så vi bestämde att vi skulle ha en dejt i eftermiddag. Finns en del att avhandla också om högt och lågt, gamla och unga.

TIPS EMOTTAGES TACKSAMT! Blomflugor! Hur blir jag av med dem????

Bildresultat för blomflugor larver

​Sådana klisterfångare har jag, de blir fulla men här i soffhörnan runt datorn kretsar de i ett...


Likes

Comments

I morgon ska jag lämna in min dator på reklamation. Köpte den i augusti. Nu laddar den till 84%, sen inte mer. Det tycker jag inte man kan nöja sig med! Jag har fört över bilder på den externa hårddisken och nu ska jag logga ut från alla sociala medier.

Maken kom hem från jobbet redan vid 9, han hade slagit hål i huvudet. Jag var precis på väg till sjukan med Prutten, sa han kunde åka med för att uppsöka akuten, men det skulle han inte. Han har vilat och tagit det lugnt iallafall idag.

Igår köpte vi en cafégrupp och satte vid ena gavlen av huset, det blev bra. Jag tror inte vi kommer att sitta där så ofta, men det ser fint ut ;)

Det är 10 grader nu ikväll, det är det varmaste idag. Tänk att sommaren kom av sig igen. Det har kommit några hagelskurar idag.

Så mycket kommentarer jag fick på mitt senaste inlägg, en del verkar ha problem, men ingen har samma problem! Jättekonstigt tycker jag. Men jag är glad att ni tar er tid och har krånglet!

Jag hade ett inlägg klart i huvudet, men det försvann när jag loggade in. Håll tummarna att affären tar sig an min dator, att det inte heller tycker att det ska vara så här!

Relaterad bild


Likes

Comments

Jag har fått ett par kommentarer om att det är svårt att kommentera här.
Någon behövde skapa ett konto för att kommentera, någon annan kunde bara kommentera från surfplattan, inte datorn, eller möjligen tvärtom.
Är detta något ni alla har problem med? Inte konstigt då att jag tycker jag tappat många...

Snälla säg till om det är problem! Jag vill ju att det ska vara lika smidigt för er som det var tidigare!

Jag är verkligen tacksam för er som är kvar, ännu mer tacksam för eventuella kommentarer, för respons är alltid kul att få.

I kväll kommer lille plutten och hans familj hem från Kreta. Det ska bli skönt. Men de verkar ha haft det riktigt bra, även lillprutt har varit på gott humör och njutit av sol och bad. Känns bra att veta att de haft en fin vecka, det kunde de behöva. Det ska bli roligt att träffa dem, kanske i morgon?

Vi ska köra inom med hennes medicin och lite bröd, smör och pålägg, så de klarar sig ikväll och i morgon bitti, utan att behöva handla det första de gör. Det gör vi innan de kommer hem, det ska vara lugn och ro de kommer hem till, inte folk i huset!

Vi ska ändå köra och hämta våra pass, så vi passerar nästan. Det blir spännande att se hur de bilderna blev. Kan knappt vara sämre än förra. Då fick jag hämta ut både mitt och Makens, tack vare att en god vän jobbade på passexpeditionen och kunde garantera att det var min man. Men jag glömmer aldrig hans reaktion. Först på min bild: Ah, du ska inte va ledsen för det, så där ser alla ut på sina bilder.
Sen när han med sin kollega gick och hämtade Makens. Då skrattade han så det hördes över hela rummet och utbrast: Nog fan är det han, han och jag, vi har druckit många goa gökar ihop!!!
Hans kollega som redan innan var sur, fnös till lite bara.

Här fungerar inte det, här har vi inga vänner på polisen. Så det blir att åka båda två, men det går så bra det också. Men spännande ska det bli att se bilden 😂😰😜

Likes

Comments

Vilken helg vi fick! I fredags regnade det nästan hela dagen här hemma. Det var så lille hunden knappt ville gå ut och kissa. Jag packade och fixade inför avfärd, men kände nää, så tråkigt väder att åka iväg i. Så kom vi ner till strålande sol! Grannarna hade suttit och solat hela eftermiddagen!

På lördagen var det en del moln, men det blåste inte och det var uppehåll hela dagen. Hur skönt som helst!

Vi gick ett par rejäla rundor. Sen kom min jobbarkompis och hans fru. De var ute och körde och ringde och frågade om vi var där. Det var vi ju, så de fick komma förbi. De stannade inte så länge. Sen hade de lovat regn, så vi valde att bara grilla korv. Men det var inte många droppar det kom. På natten frös det, det knastrade i gräset när jag gick till toan. Isrosor på tältfönstrena och bilen helt frusen.

Vi vaknade söndagen till strålande sol. Det var så skönt! Vi gick och handlade och sen satt vi och solade. Helt underbart!

Grannarna en bit bort bjöd på fika, vi hann lagom svälja, så kom vännerna E,T & Å, så vi fick gå hem och sätta på kaffe till dem också. De stannade ett tag, sen körde de hemåt igen. Vi tände grillen och kunde sitta ute och äta vid 18-tiden. Grillad flinta, majskolvar, sparris och lök. Jättegott blev det! Och att kunna sitta ute! Så skönt :)

Igår var det också soligt, men vinden var kallare. Vi skulle ju hemåt, så efter hundrunda i bokskogen, som tyvärr var skövlad... så fikade vi hos grannarna, sen städade vi och började tömma.

Idag har jag varit hos frissan och på apoteket. Skulle vara snäll och lösa ut antibiotika åt dottern som är utomlands. Väl där ringde VC att hon hade UVI, så medicin fanns på apoteket. Jag hade ändå ärende dit, så jag löste ut hennes. Hrm, jag tog för givet de läser i journalen innan de skriver ut medicin. Där står klart och tydligt att hon inte tål penicillin. Detta var ett penicillinpreparat. Ringde Apoteket när jag upptäckte detta, de kopplade till mitt apotek och där bekräftade de att det var så.

Jag ifrågasatte om man kunde lämna tillbaka medicinen. Nja... Hon tyckte att det får vi faktiskt lösa, plus att hon behöver ett nytt recept. Så hon på Apoteket skulle försöka få tag i en läkare på den Vårdcentralen, få ett nytt recept och sen skulle hon ringa mig så skulle vi byta medicin. Fantastiskt om detta verkligen går i lås! Mycket serviceinriktat iallafall! Jag är verkligen tacksam. Hon har inte ringt än, det har gått ca två timmar, men hon sa det var mitt i lunchen och det kunde ta tid. Så vi får se. Hon fick mitt mobilnummer, så hon verkligen kan nå mig. Annars får jag gå in och fråga i morgon, när jag ändå är i närheten.

Nu ska jag sätta på en kopp kaffe och gå ut och sätta mig i solen ett tag. Åh, vad jag hoppas på en såhär fin fortsättning på månaden! Det är vi alla väl värda!

Likes

Comments

Jag är av den uppfattningen att vädret, det kan man inte påverka. Man kan tycka det är bättre eller sämre, men klaga är meningslöst, det är bara att gilla läget. Vi kan inte göra något åt det. Sen tycker även jag att det är för kallt för att vara i slutet av april, det hade varit underbart om det åtminstone slutade blåsa! Det är det värsta jag vet i väderlek, just blåst.

Bildresultat för väder

Idag har jag varit uppe supertidigt, sov över hos Äldsta efter en dag med B1 och B3. Jag hade packat väskan fall i fall och när vi satt där på eftermiddagen började de prata sinsemellan (heter det så? Ser konstigt ut) om att det är så bra när mormor sover över här. Jag frågade om de tyckte jag skulle det? Ja, det tyckte de båda två. Jag sa att mamma får bestämma när hon kommer hem. "Mamma tycker alltid det är bra, du får väcka mig klockan 6", sa B1. Jag fattar inte varför han ska upp så tidigt.

Jag sov över iallafall, det kändes vemodigt. Bara ett par gånger till att hämta dem hem till huset, sen ska det transporteras längre, in till lägenhet i stan. Kanske sista gången jag sov där, i huset där jag alltid sover så gott. Där jag trivs så bra, så jag kunde bott där själv. Promenadvägen ner till stranden, har jag gått den för sista gången? Har jag träffat Svärsonen för sista gången? Nej, vi ses väl på barnens kalas åtminstone. Farmor och farfar likaså. Det gör ont i hela mig att tänka på det. Det är så fullständigt oväntat, så oerhört sorgligt att de ska dela på sig.

Bildresultat för skiljas

Aja, det är inte första gången i världshistorien det händer, inte sista heller. Jag har själv varit där, kanske därför jag känner som jag gör. Jag vet hur lång tid det tar innan allt stabiliserats igen och man är någorlunda hel. Oavsett vem som tagit första steget till ett beslut.

Jag körde hem strax före 8, stannade och handlade precis när affären öppnade 8, sen fortsatte jag hemåt. Jag var jättehungrig när jag kom hem, så det blev gott med långfrukost. Om en timme knappt ska jag hämtas upp av Yngsta. B5 ska på BVC, vägas, säkert 10kg nu, han är en riktig sumobrottare. Jag ska åka med dem hem, så hon kan packa klart, inatt klockan halv 3 kör de hemifrån mot flygplatsen. Hela svärfamiljen beger sig till Kreta för att fira Svärfars 60 års dag. Så jag får passa på att busa extra med B5 idag, så han kommer ihåg mig när han kommer hem. Maken kommer och hämtar mig sen, så han också får njuta lite bebis, innan resan.

Vi ska ta lilla hunden med oss hem, han får inte följa med till Kreta. Däremot ska han få följa med oss till husvagnen, det ser inte ut att bli alldeles för hemskt väder. Då får vi väl åka hem igen. Bara det inte öser ner eller stormar, så är det helt okej.

Det var av en särskilt anledning jag började skriva mitt inlägg, men jag har helt tappat tråden och har ingen aning om vad det var jag tänkte skriva. Så är det ofta, jag har formulerat ett inlägg i huvudet och sen är det puts väck när jag börjar... Om vi inte hörs innan helgen, långhelg igen😁 så får ni ha det riktigt bra!

Bildresultat för lev livet citat

Likes

Comments

Uppenbarligen har vi fel tidsuppfattning. Eller känner vi inte vår egen förmåga.

Vi skulle hjälpa mamma måla i sin lilla kolonistuga igår. Gick upp i tid, var och köpte färg när de öppnade och så satte vi fart. Vi var överens om att börja i köket, det gjorde vi också. Bara det att det var det enda vi hann.

Inte hade vi tagit med så vi kunde sova över heller, så vi körde hem efter att ha ätit hos mamma.

Idag kom vi dit ungefär samma tid och gav oss på rummet. Köket igår, det hade inte mått illa av en tredje strykning, men det får bli i höst isf. Där städade jag ganska rejält, man kan ju säga att det märks att gamla ögon kanske inte ser lika bra som förr. Men kan man brodera på finaste väv, då behöver man inga glasögon...

Idag blev rummet inte lika städat men iallafall så de tyngsta möblerna kunde ställas på plats.

Jag kan säga att min kropp är inte glad. Den var sur redan igårkväll och inte är den gladare idag🤥Men det finns ju en förklaring och det blir bättre igen.

Jag klippte mamma också innan vi körde hem. Det var knappt jag kunde. Höger pek-och långfinger krampade så jag kunde inte hålla saxen på ett bra tag✌🏻Jag kunde till sist klippa klart, som väl var.

Middag åt vi på Ikea sen hem och däckade i soffan. Nu önskar jag mig en god natts sömn😴

Likes

Comments

Tisdag. Ja, det är ju det eftersom det var helg även på måndagen. Fler långhelger åt folket, tycker jag!

Min påskvecka började egentligen redan i onsdags morse. Upp klockan 6 och körde i ösregn för att möta upp B1 och B3 på en parkeringsplats. När jag var nästan framme ringde Äldsta, då körde de. Vi som skulle ses halvvägs och köra samtidigt😜 Nåväl, jag hann gå in och kissa på macken och läsa lite bloggar. Förstod ju att det skulle bli si och så med det under följande dagar.

Strax rullade deras bil in jämte min och två pigga pågar vinkade glatt från baksätet. In med deras bilstolar i min bil, deras packning likaså. Sen skulle de in och köpa varsin drickyoghurt. De var hungriga. Men det fanns nästan ingenting där inne, det slutade med att de fick dela på en croissant. Vi skulle köra direkt till moster och äta frukost. Det regnade vidare och var inte helt kul att köra. In till moster var det blött, vi hade en del att bära in. B3 slet hårt😁

Väl där väntade B5, som sken upp när två storkusiner kom. Han älskar stora barn! Vi åt, sen "lekte" de lite, sen ville B3 åka hem till mig. Så det gjorde vi, vi handlade lite på vägen. När det var lunchdags stod våfflor på schemat. Jag tror nog de var nöjda med det mesta. På kvällen gjorde jag lasagne. B1 åt och åt. Fyra portioner fick han ner .Han är snart 8 år. Så sa han "Mormor, nu förstår du varför jag ville ha denna maten". B3 däremot, gick förbi bordet och sa "Den maten gillar inte jag". Men han åt upp sin portion iallafall 😉

Kvart i sju klev de upp nästa morgon. Lika tråkigt väder den dagen, regnade kanske inte lika mycket, men nästan. Vi bakade två kladdkakor som vi skulle ha på fredagen. Maken slutade vid lunch, det gillade pojkarna! Sen kom Äldsta vid fem, den dagen åt vi tacos, även det på begäran.

Jag satte en deg på kvällen och när B1 gick upp 6.30 gick jag upp och bakade ut frallorna det skulle bli. Sen duschade jag och sen fixade jag fram frukosten.

Vid 10 kom Sonen med familj. Det var fint väder så barnen kunde vara ute och leka emellanåt. Yngsta med familj kom halv 12, så då åt vi påsklunch. Gömde påskägg i trädgården, en del var svåra att hitta, en del lätta. Men de hjälptes åt. Efter fikan körde de hem en efter en. Vi plockade undan och bar ut vår packning i bilen, sen begav vi oss till husvagnen. Vi var helt inne på att sätta upp tältet på lördagen. Men tji fick vi, det blåste, regnade och snöade. Hela dagen. Vi körde till husvagnsfirman istället, alltid roligt, man blir så väl emottagen där. Vi lunchade på varuhuset intill och sen gav vi oss "hemåt" igen. På kvällen åt vi rester från fredagens lunch, det slutade regna och vi sov en god natts sömn. Vaknade i söndags till sol och blå himmel!

Upp med tältet! S&S kom och hjälpte oss, det gick problemfritt, så himla skönt att få upp det! Sen gick S och jag på lite konstrunda när Maken spikade. Jag är ingen konstkännare, jag vill se vad det är på tavlan. Inte en massa obegriplgt mög. Sen skulle det aldrig falla mig in att ge tiotusentals kronor för en tavla! Såg en del som var fint, men inget som skulle passa hos mig.


Lite vårtecken, det var kallt i luften, men kändes att våren var på gång. Det är mycket mer utslaget där än hemma. Bilderna tog jag igår när Maken och jag var ute på promenad. Vi körde hem efter lunch.

Sista bilden, vi har alltid varit övertygade om att det är backsippor. Nu har en vän lagt upp likadana och kallar dem fältsippor. Jag har googlat, de ser likadana ut tycker jag. Någon som vet?

Sen tror jag kanske ni kan ha mig i läslistan igen. Om ni vill.

Bildresultat för familj text

Likes

Comments