​Något jag tycker är en viktig egenskap för att få hjulet att rulla är förebilder, dagens förebilder är generellt folk som har någon speciell egenskap och är väldigt känd, för det mesta är det musiker eller idrottsmän. Nu dessa är fantastiska förebilder när det gäller disciplin, dock är det väldigt sällan man faktiskt tänker eller ser deras disciplin utan det man ser är alla miljoner följare dom har på Instagram eller twitter. 

Istället tycker jag man bör ha flera förebilder i olika områden, störst fokus bör ligga på förebilder inom företagande och studier, för det är här det största spelet sker, oavsett vad man gör i sitt liv så kommer företagande att ske på ett eller annat plan, samtidigt kommer du behöva studera det du ger dig in på oavsett om det är att bli en läkare eller en musiker. 

Sen ta allt du anser är bra fördelar med dina förebilder och släng ihop en lista, sedan är det bara börja jobba av varje flik och om 5-10 år kommer du själv förhoppningsvis vara denna lista, tänk på att ta tid för varje, jag själv tycker om att hantera 1-2 grejer per år som mest. T.ex. detta år valde jag hantera studiedisciplin och träningsrutin. Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Något jag gärna vill dela med mig av redan nu är fokus på Marijuana aktierna i Kanada. Inför juli 2018 så ska Marijuana bli lagligt i Kanada, detta är en stor händelse då det är en av de större länderna i industrivärlden där det görs lagligt, förhoppningsvis start skottet för fler länder att ta efter. Just nu ligger de flesta aktierna väldigt lågt inför vad de kan vara värda, Den största är Canopy growth corp (Weed) som just nu växt ganska rejält närmsta veckan och nått en punkt på 12.48$ per aktie. I somras låg denna så lågt som runt 7.50$.

Har själv varit insatt i dessa aktier sedan förra sommaren då Canopy låg runt 5$, den hade en spurt upp till 17$ och sålde själv av vid 15$ då.

Jag anser att chansen för få en bra ökning är nu. Nyheter angående hur Kanada och dess provinser kommer sköta det hela kommer ut hela tiden, samt hur alla företag sakta med säkert växer med produktion m.m.

Marijuana är en otrolig stor marknad, liknande Alkohol och cigaretter men utöver detta så finns de även en marknad ur ett hälsa perspektiv för hjälpa mot smärta såväl fysiskt som mentalt. Tror själv vid Juli 2018 kommer Canopy aktien få en spurt på runt 30-50$, sedan kan den flyga iväg ännu mer eller så stagnar det runt där och sedan sakta men säkert växa till att bli ledande i branschen och förhoppningsvis nå 100-200$ inom 10-15 år.

Utöver Canopy finns det mängder av mindre företag som gör ett namn för sig själva så som:
Aphira, Aurora, invictus m.m. 

Finns mycket mer information där ute, men tänkte att det är bättre ifall jag ger lite övervägande info än mer på detaljer med hur stora fabriker varje företag har eller hur mycket som omsätts m.m. 


Lycka till och hoppas ni hoppar in i båten och får en trevlig ökning! :)

Likes

Comments

Från föregående inlägg så använde jag ett understrykning på ordet ekonomisk oberoende, men vad innebär det?

Idén av ekonomisk oberoende är att du har tillräckligt stor förmögenhet att ej behöva arbeta en dag till för att betala av de nödvändigheter du anses behöva, nu detta är ju olika från land till land, ifall du bor i en storstad eller ute i landsbygden, ägande av hus m.m. Så hur når man denna magiska siffra, ska jag spara ihop 20 miljoner och sedan leva på det? Jag har valt att lägga undan en lagom summa varje månad utav min lön till ett investerings konto (ISK-konto) och sedan lägga dessa pengar i Fonder och Aktier. Idén är att när jag väl nått en viss summa, i mitt fall är det runt 6-7 miljoner så kommer jag kunna leva för evigt på vad dessa pengar genererar passivt från att ligga i fonder.

Historiskt sett så har stora fonder så som (SPP 500, OMX-30 m.m.) gett en avkastning på ca 7-9% varje år, vad detta innebär är att 100kr = 7-9kr ökning per år i avkastning. år 1 har du 100kr, år 2 har du 107kr sedan för år 3 så är det 107kr som det är 7-9% på, detta kallas ränta på ränta då de du tjänade in på räntan år 1 sedan används för de kommande årets ökning och så vidare för varje år.

Så med 6 miljoner kr i kapital investerad så kommer det att generera ca  500.000-600.000 SEK per år. 

Sedan behöver du ha i åtanke att inflation sker, dvs att saker ökar i värde för åren som går, en cola burk gick på 4-5kr när jag var liten och idag är det närmre 10kr. Det är inflation. Rent krasst kan man säga att inflation ökar 2% per år, så dessa behöva du ha i åtanke när du kalkylerar hur mycket du ska ta från din avkastning.

Så vi säger att man tar 7% ökning per år, sedan tar du bort 2% då har du endast 5% "säker" som du kan ta ut utan att oroa dig för att du kommer ta mer än du tjänat in på avkastningen. Sedan för göra detta ännu säkrare så går man ner ytterligare 1-2%,  så man hamnar mellan 3-4% som du faktiskt tar ut och lever på.. med 6 miljoner investerat kan jag då ta ut ca 250-300 tusen per år utan att oroa mig att jag kommer förlora pengar. 

Detta är något jag satsar hårt på, planen är att runt 40 år gammal kommer jag ha tillräckligt att kunna leva på min avkastning, sedan göra det jag tycker är kul och förhoppningsvis tjäna pengar på det också, men att ha denna buffer med pengar investerat. 

Hur man kan tänka lättast är

Din årsinkomst du vill ha  X  25  =  ?? * 0.96 

I mitt fall är det:

300.000 X 25 = 7.5 miljoner X 0.96 (4%)  = 300k per år. 


Så med detta sagt, räkna ut själv hur mycket som faktiskt krävs för du ska kunna få en passiv inkomst resten av ditt liv, vad är din kostnad per år när det gäller nödvändigheter så som bostad, mat, nöjen m.m. och ta sedan det X 25. Likes

Comments

Så i denna blogg ska det talas flitigt om investeringar, framgång, att nå toppen av livet och allt det har att erbjuda. Ska försöka ge konkret och bra information om att lyckas, a la Framgångspodden. Så ta en kaffe, sätt dig ner och bli inspirerad.


Är en kille på 24 år som var en osäker liten pöjk som en dag runt 22 års ålder fick nog, sa åt mig själv att jag behövde sätta upp konkreta planer och fokus på att lyckas, har alltid varit mycket snack och minimal verkstad så vad blev skillnaden denna gång?
Åldern började ta sitt språng, de var sött att vara 18 år gammal och oklar med hur man vill att ens liv ska gå men att börja nafsa sig in på mellan ålder vid 20 och inte ha något för sitt namn var rent av sagt patetiskt. Så satte mig ner en kväll och skrev ner vad jag ville ha vid olika åldrar. Började skriva hur jag ville att min dödsbädd skulle se ut, gick sedan ner till 70 års ålder, 50 års m.m. hela vägen ner till 23 års ålder. Ur denna process fick jag en klarare syn på vad jag ville och inte ville.

Ur det stora hela blev det ganska uppenbart att jag ville ha det gott ställt ekonomiskt, ville ha nära och kära runt mig, bygga upp en rot för familjen jag tillhör som kan blomstra för framtida generationer samt rädda världen från alla möjliga problem som finns. Nu detta låter ju som en eftermiddags kaffe om du frågar mig :)

Sedan gick jag ner på teknikaliteterna, vad behövdes faktiskt för nå dit? Där kom det viktiga fram, allt från hur jag ska vara som person hur ens omgivning ska vara till vad för slags information jag bör ta till och använda och det är allt detta jag vill ge vidare som budskap och förhoppningsvis inspirera och kanske t.o.m få några där ute att göra detsamma.

Nu för tala om lite exempel på vad jag lyckats med och varför du bör ta mig någorlunda seriöst och inte någon no show guy som är all talk no business. Inom loppet av 2 år har jag lyckats spara ihop pengar och köpa en bostadsrätt i Stockholms närförort, lyckats investera pengar som övertid kommer leda till ekonomisk oberoende, bygga upp relationer med diverse mentorer samt skapa en social media som snäppte ihop ca 30 tusen följare av mina egna fotografier. Med detta så lär mycket mer ske med kommande dagarna, månaderna och åren.


Lär inte uppdatera 3 gånger per dag som vissa bloggare gör, men när jag väl lägger upp något så bör de innehålla någon gnutta av komisk nöje och information som bör strö vägen för ett bättre liv.


Så för denna gång säger jag tack och hej leverpastej!

Likes

Comments