View tracker

Hej!
Idag hoppade jag och Gucci kval 1 som gick i Msvb.
Jag är super nöjd med rundan, vi fick ett stopp på hinder nr 8 där jag chansade lite, jag chansade på att ta bort ett steg och gå på 5 istället för 6, vilket var ett väldigt dåligt val av mig!! Ångrar det verkligen efteråt. Sedan hade jag lite för mycket tryck i galoppen in mot 3 kombinationen så vi fick ett ner på A hindret. Sedan fick vi 2 tidsfel också.
Men som sagt är jag supernöjd med rundan då hon hoppade jättebra och rundan såg jättebra ut fram till hinder nr 8.

Men vi är vidare till final som går i MsvA! Tyvärr ingen chans till någon medalj, men jag vill komma runt med en bra känsla.
Vi går som ni säkert förstått in med 10 fel.

Kram💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej!
Igår hoppade vi en warm up som gick i LA, vi nollade och Gucci kändes så himla fräsch och fin!

Likes

Comments

View tracker

Hej!
Nu är det inte många dagar kvar tills vi drar på mitt och Guccis första inomhus SM, samt det 2:a mästerskapet vi är med i.
Har inte så jättestora förhoppningar om någon placering eller så som jag hade när vi var med utomhus för då va vi verkligen i form. Nu siktar jag på fina och stabila rundor.
För ca 2v så gick jag och Gucci omkull.. Det blev en grov ryttarmiss av mig som resulterade att både jag och Gucci fick käka grus, men efter omständigheterna så mår både jag och Gucci bra. Hon har hoppat fantastiskt på de två träningarna vi hunnit med, bana på 120-130 har gått som en dans. Vill så gärna att den känslan ska följa med ut på banan när det verkligen gäller! Och att Guccis självförtroende är som de varit, så inte kraschen spökar i hjärnan.
Är grymt taggad på detta mästerskap, samla rutin och rida på en grymt fin anläggning, Helsingborgs fälttridklubb👌🏻

Ha de bäst😘
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Denna dag har jag haft fullt upp.
Vid 10 imorse så satt jag på Gucci och red fram henne. Jag tränade för Mia, det gick helt okej! Hon hoppade otroligt bra och kändes mjuk och fin. Jag själv gjorde några små missar, men förutom det så gick det riktigt bra💘
Direkt efter träningen så tog jag in Nick och sadlade honom. Idag fokuserade jag på att få honom lugn, och woow! Han var så otroligt fin!! Jobbade extra mycket i skritt och trav, efter 35 min in i passet så tog jag den första galoppen. Även i galoppen var han otroligt fin! Är verkligen galet nöjd med honom!
När Nick var klar så gick jag in och käkade lite, klockan hade redan hunnit bli 15 och jag hade varit i stallet 6,5h.
När jag käkat lite pizzarester så väntade Ronja på pyssel. Idag provade jag på att tömköra henne, vilket gick sådär. Hon är inkörd sen innan men det var flera år sedan någon körde/ tömkörde henne så hon var lite ringrostig. Men jag tycker hon kämpade på bra, min lilla godisgris❤️

Imorgon ska Gucci och Nick komma ut och joggas, Ronjas ska endast komma ut och gå (i grimma och grimskaft, jag rider henne inte längre)

Nu ska jag plugga, har två prov till veckan och ett veckan efter. Samt några läxor på det. Som grädden på moset😊
Ha en bra kväll!
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Denna dag har varit chill, längsta skoldagen, vilket inte är så nice. Men ändå gick den extremt fort!
Hästarna har fått vila, så har inte direkt gjort något vettigt idag förutom nu, börjat att plugga på lite tyska läxa, får se om jag hinner med några andra läxor.
Imorgon har vi orientering så vi börjar inte förens 10.10, vet inte om jag ska rida på morgonen eller sova ut då jag varit extremt trött på sistone. Återstår att se hur vädret är, om det är allt för kallt ute så kryper jag nog tillbaka till sängen😴 Har ändå tid att fixa alla hästar innan det blir mörkt då vi får sluta när vi är klara, brukar inte ta så lång tid😉

Nu ska jag fortsätta med läxan, så hörs vi imorgon👋🏻
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Denna dag har gått så fort men ändå så sakta, haha. Jättekonstigt!
Skolan gick relativt fort, hade ett NO prov som jag missade när jag var i Ljungby, så fick göra det idag. Min känsla säger att det gick sådär, jag vet att jag inte kommer få det bästa resultatet. Men men.
Efter skolan så började jag att tvätta schabrak, för i helgen så städade jag sadelkammaren och tog in alla schabrak och benskydd för att tvätta dom, har kommit halvvägs med alla schabrak men har endast tvättat 2 par skydd.. tänkte tvätta färdigt alla schabrak först då jag till mestadels rider med lindor hemma.
Vid ca 18 gick jag ut till stallet, väldigt sen jag vet😬
Tog in Ronja och borstade henne samt var ute och gick en sväng, vi var ute i ca 15-20 min. Bara så att hon får röra på sig🦄 När Ronja var inne så fick även Nick komma ut på en promenad, vi var ute i ca 30-40 min, vet inte exakt. Men vi gick en liten powerwalk, Nick skrittar så himla fort, gäller att man lägger på ett tempo om man ska hinna med😂
Mysig kväll med både mys och promenader, Gucci fick vila idag💘
Kram💗

Det va såå himla kallt ute, så tog både vinterjacka, mössa och vantar😉

Likes

Comments

Ridning är en av Sveriges farligaste sport, man tar kontrollen över ett 500kg tungt djur. Om hästen väljer att springa iväg så gör den det, man har inget att säga till om. Hästen är ett flyktdjur, vilket gör att de lätt kan skrämmas av den lilla plastpåsen eller djuret som ligger i diket. Om en häst blir rädd så kan den bli helt okontrollerbar samt okontaktbar och det är det som riskerar så många ryttares liv. Ryttaren faller av och blir trampad, landar på en sten, det kan vara precis vad som helst.

De flesta vet att hästen är ett flyktdjur, men ändå så är det så få som visar oss respekt i trafiken. Även om man är stressad så tar det inte så många sekunder extra att släppa på gasen, jag tror inte att just DU vill vara orsaken till att en ryttare mister livet eller att ryttaren mister sin bästa vän. Jag tror inte att DU vill vara den som måste kontakta ryttarens förälder och berätta att det var du som körde på deras barn, endast för att du var egoistisk och tänkte " om hästen är i trafiken så kan den inte bli rädd för min bil" Och nej! Hästen behöver inte bli rädd för din bil, utan den kan bli rädd för det som ligger i diket som inte du ser. Det sker ca 20-tal olyckor per år. Trafikolyckor där hästar är inblandade får oftast förödande konsekvenser. Det är sällan bara ryttaren och hästen som skadas, utan bilisten får oftast allvarliga skador också. Vilket kan leda till skador för livet. Vi ryttare ber er inte att sänka farten för att vara dumma, utan vi tänker på vad konsekvensen kan bli.

Och komihåg att det är DU som kör på oss som får betala, då det är DU som orsakat skadan. Du förstör inte bara din, utan du kan förstör en ryttares liv. 6 av 20 hästar som blivit påkörda har varit tvungen att avlivas direkt på plats. För en 15 åring ungdom är hästen som ett barn för den, tänk dig själv. Hur skulle du må om någon skulle köra på ditt barn? Du skulle aldrig förlåta den som gjorde det, och tror du att att vi ryttare kommer förlåta dig om du kör på vårat "barn"? Du kommer att ha fiender för livet, inte nog med det så kommer även du ha ärr för livet. DU orsakade så att vi förlorade våran bästa vän. Du kan även ha tagit vårat liv!

Vi är inte i trafiken för att vi vill, utan vi kanske måste passera den trafikerade vägen för att komma till en mer ridvänlig väg. det är extremt lätt att en olycka sker, speciellt när det gäller hästar i trafiken. Vi säger att du kör förbi ett ekipage i 40 km/h, då kommer du 11 meter per sekund. Din reaktionsförmåga är ca 1 sekund, det tar alltså 1 sekund innan du hinner uppfatta att hästen blir rädd tills du har tagit din fot på bromsen. På den sekunden har du alltså redan hunnit rulla 11 meter. Då kan du nog själv räkna ut att du inte kommer hinna bromsa innan hästen redan flugit på din bil.. Du tycker säkert att 40 km/h känns att gå långsamt, men inte tillräckligt för att motverka en olycka.

Jag är 99% säker på att om hästen var en älg som gick vid vägkanten så skulle det vara en självklarhet att sänka farten, nästan stanna. Varför gör ni inte det om ni möter en häst med ryttare? Det blir lika allvarliga skador med en häst som med en älg!

Det är inte bara hästen och ryttaren som drabbas, utan det är även du. Att få en häst genom framrutan drabbar inte bara hästen, utan även dig, det är sällan bilister klarar sig utan skador. I värsta fall mister även du som bilist livet. Tänk på hur dina barn, barnbarn, sambo, föräldrar och alla andra i din närhet kommer må när de får ett samtal om din bortgång. Det drabbar inte bara dig!

Så nästa gång du möter ett ekipage på vägen, snälla sänk farten i tid och börja gasa smått när vi passerat varann, för både ditt och mitt bästa.

Likes

Comments

Hej!
Första oktober, asså shit. Om 3 månader är det nytt år, igen. Detta år har gått så galet fort, herregud.

Jag startade iallafall upp den nya månaden på bästa sätt!
Longerade Gucci idag med snodd, hon rörde sig verkligen såå fint! Helt otroligt! Hon var lugn och sansad, bibehöll balansen hela tiden, hon kan lätt falla in mot mitten. Men idag var hon så fin! Det var riktigt roligt att stå på marken och se hur hon rörde sig.
En sak som jag tänkte på förut är att jag ska börja longera Gucci ännu mer än vad jag gör. Jag själv tycker det är lättare att se om hästen någon gång inte är helt ren när man longerar tillskillnad ifrån när man rider. Det känns inte alltid.
Med Nick så hoppade jag lite. Eftersom han blivit tömkörd ett tag nu och varit tvungen att va lite "seriös"😉 så lekte vi runt och små skuttade lite, vilket han verkligen uppskattade! Han tyckte att de var riktigt kul! Ganska kravlöst pass, vi hade mest skoj, vilket också är viktigt. Älsklingsponny, gör mig lite kortare så jag inte ser så lång ut på honom😞💘

Imorgon ska Gucci och jag åka iväg till Arvika och hoppträna😋
Nick ska endast komma ut och skritta/ små jogga🦄

Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Wiie äntligen helg!
Denna helg ska bli fartfylld, förhoppningsvis.
Många grejer i stallet ska fixas, läxor ska göras och bloggen ska hållas uppdaterad, vilken den inte blivit under några dagar. Men har lite svårt att komma på vad jag ska skriva om. Har ni några tips på vad jag kan skriva om?

För övrigt så tömkörde jag Nick idag. Lätt sämsta gången av alla gånger han blivit tömkörd! Skulle endast galoppera, haha symboliserar Nick väldigt bra. När han galopperade va de as svårt att få tillbaka honom i balanserad trav, blev lätt att han tog några travsteg och började galoppera igen. Så imorgon har jag faktiskt tänkt att rida honom, det var verkligen längesedan jag red honom. Flera månader sen.
Gucci trimmade jag i paddocken, hon var väldigt fin samtidigt som hon var väldigt pigg. La ut tre bommar på marken för att repetera lite från onsdagens hoppträning, hon ville gärna gå på ett halvsteg mindre, vissa gånger var vi i obalans medan vissa gånger gick glasklart.
Imorgon ska hon endast joggas eller longeras, lite oklart.
Får fundera över det inatt💤
Kram💗

Likes

Comments