Hej!
Nu börjar tävlingarna och träningarna komma igång allt mer och mer, det många glömmer är hur viktigt det är att kyla benen efter en träning, eller tävling!
Om hästen slagit i en bom eller två under en träning så är det optimalt att ta och linda in hästen med equi-N- ice kylbandage för att motverka eventuella skador. De är jättesmidiga att använda och du slipper klibb och klabb.


Equi-N-Ice drar ur värmen ur benet och ger en behaglig kyla. Jag har själv provat att linda min arm för att se hur det känns när den kyler. Som ni säkert vet så brukar det sticka och direkt det fläktar på stället ni applicerat en kylgel så känns det verkligen att man har något som kyler, en riktigt obehaglig kyla.

Men med dessa lindor kändes det ingenting, och det beror på att den drar ur värmen istället för att trycka in kylan. Vilket jag själv tycker om mer, kan gissa att Gucci också gillar detta mer!

"Equi-N-ice är ett helt nytt unikt kylsystem på marknaden! Glöm all kyllera, isbandage som skall förvaras i frysen eller spolandet av ben!
Glöm den värkande kylan som kommer av isbandage! Equi-N-ice drar ut värmen ur det skadade området istället för att trycka in kyla. Kylan ger ingen smärta och är inte obehaglig.

Equi-N-ice lindrar effektivt smärta, reducerar svullnader och kan med fördel användas för att förebygga skador efter hårt arbete. Kan användas vid slag, stukningar eller rent allmänt för att hålla din häst sval"

Man kan tvätta lindorna och i 30 grader, om man vill återanvända dom lägger man tillbaka lindorna i förpackningen och tillsätter vätska. Jättesmidigt och ekonomiskt!

OBS 96h karens!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej!
Detta inlägg skulle kommit upp sent igår, men såklart så tryckte jag tydligen inte på publicera, så ni får det nu istället😉

Idag, eller igår blir det så trimmades Nick barbacka i paddocken, han skötte sig galant och får sin 3:e guldstjärna denna vecka.
Jobbade mycket lydnad då planen är att jag ska hoppa honom idag om det inte är för halt vill säga. Blir lätt väldigt halkigt på gräs, och vill inte riskera något.

I skritt så fick han gå på långa tyglar ett tag för att tagga ner, och småningom plockade jag upp tyglarna och jobbade honom i skritt, lossade sidorna, jobbade med många volter, skänkelvikningar och halter. När han kändes lugn och avspänd så började vi och trava, han fick trava runt några varv utan att ha några krav på sig, just så han känner sig "fri", om man börjar att begära för mycket av honom direkt så blir han jättesur och bara stannar, han går ingen stans, varken framåt eller bakåt, han blir helt fastfrusen. Så man får börja försiktigt. När han fått trava runt några varv så jobbade jag mycket med volter, vill få honom att ställa ordentligt. Nick är expert på att fuska sig igenom detta, han böjer bara på halsen, han ställer inte utan han bara böjer halsen . Svårt att förklara med han är lite "smålat". Så man får passa sig lite, man får känna att han sätter under sig och har huvudet en aning sänkt än vad han brukar. Utöver det så gjorde jag många avbrott, så jag får honom på bakbenen. När det var dags för galopp så blev han jättetaggad, så han fick likaså i skritt och trav galoppera några varv utan krav, när jag jobbade honom så fokuserade jag mest på att ha han i en samlad galopp och att han sätter under sig ordentligt, vilket han gjorde kalasbra!
När jag travade av red jag som en fyrkantig åtta på halvlösa tyglar. Sen så skrittade jag av han på helt lösa tyglar🦄

Så förhoppningsvis så blir det lite hoppning idag, har tänkt hoppa S-båge med både bom både framför och efter hinderna samt en oxer på ena långsidan med en markbom före.

Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Idag likaså igår blev både Nick och Gucci rörda på, denna vecka har Gucci en ganska chill vecka, hon blir longerad 4 dagar (mån, tis, tor, fre, sön), på lördag är det markarbete där det ska användas många bommar och imorgon ska vi ut å gå i grimma och grimskaft. Eftersom Gucci inte direkt haft någon vintervila så får hon bli longerad istället för att bara stå.
V.3 har jag 2- dagars träning med Strömsholms elit-lag/ SM-lag, de hörde med mig om jag ville vara med i deras lag, vilket jag självklart tackade ja till! Mina vanliga hoppträningar börjar V.1, så jag måste börja små hoppa lite här hemma för att komma igång inför träningarna med laget. Så det är därför jag väljer att hon inte ska få stå helt utan hon får bli longerad, just så hon ändå håller igång.

Igår när jag longerad henne var hon väldigt spänd och fokuserade mest på vad som hände runt om oss, hon la ingen fokus på mig och arbetet. Men jag förstår varför hon höll på så, det var väldigt blåsigt ute, det kom hästar och gående några meter ifrån oss, vilket var mer intressant än att springa runt i en cirkel😉
Men idag när jag longerad henne så var hon såå mycket finare, hon var helt avspänd, trampade under sig bättre och fokuserade på mig.

Som jag skrev igår så skulle jag korta upp lädren och stå upp genom hela passet med Nick, vilket jag gjorde, drygt 5km. Och asså gahh, det var riktigt jobbigt! Det gjorde så himla ont i hälsenan, så jag får ta det lite försiktigt så jag inte får inflammation i den. Men utöver att det va jobbigt så va det kul! Jag är jättenöjd över Nick, han var jättelugnt och lydig, han får en stor ✨ idag!
Imorgon ska jag trimma honom barbacka i paddocken, jobba igenom sidorna och få honom lösgjord.

Hoppas ni haft en bra dag!
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
På sistone har jag engagerat mig extremt mycket i att förbättra min sits, jag har börjat lyssna på podcast, sökt runt på nätet osv hur man kan förbättra sin sits.
Ju mer jag läser om det ju mer inser jag hur viktigt det är att ha en bra sist, missförstå mig inte , bara för att man har dålig sits så behöver inte resultat bli dåligt. Men sitsen har en väldigt stor påverkan på hur resultatet kommer att bli, sitter man själv lite snett är det lätt att hästen blir lite sne, har man dålig balans så brukar hästen också få dålig "balans" (den är väldigt obalanserad, vinglar osv), om man själv har svårt att vara stadig på hästen så blir det ännu svårare att få sig själv i balans samtidigt som man ska få hästen i balans. Det är väldigt svårt att få hästen i balans om man själv inte är i balans. Fattar ni?
Har man svårt att ha händerna stilla, de är i otakt med hästen, åker upp å ner, åt sidan osv, så är det väldigt lätt att hästen blir förrvirrad/ osäker. Jag tror ni fattar hur jag menar, sitsen har en stor påverkan på hur hästen blir.

Så jag har börjat rida mycket utan stigbyglar, tänker på att ha handen still och att ha en stadig skänken i rätt position, det är jättesvårt att få till allt på en gång, men jag har börjat att märka skillnad. Mina händer har blivit mycket mer still = vilket har gjort att både Nick och Gucci inte kastar med sitt huvud så mycket.
Idag så red jag utan stigbyglar på Nick och eftersom han tar så mycket kortare steg än Gucci så blir det jätteskumpigt, men det tränar balansen och man får "kämpa" mer eller hur man ska säga. Imorgon ska jag prova att korta upp lädren till nästan jockey och så ska jag stå upp hela tiden, så jag även får balansen för att kunna stå upp balanserat.
När man rider utan stigbyglar tränar man att kunna komma ner i sadeln och få bra kontakt med hästen, när man står upp så tränar man att komma upp ur sadeln och vara balanserad.

Jag tycker det är jättekul att träna något som kan förbättra något så stort, och vem vill inte ha en fin sits?

Har ni några bra tips på övningar som förbättrar sitsen?

Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Dagen börjar lida mot sitt slut, julafton. Även fast alla paket är öppnade och all julmat är uppäten är julkänslan fortfarande på noll. Vet inte riktigt vad det kan bero på, snön kanske? En grön jul, i år igen. Jätte jättetråkigt. Men jag har iallafall haft en jättemysig dag med släkten, vi har kollat på Kalle Anka, ätit julmat, öppna alla paket och avslutade med att spela kort❤️
Innan alla kom hit så fixade jag och pappa stallet, vi mockade och fixade iordning allt inför att vi skulle ta in dom. När det var klart så följde jag med pappa och Gucci ut på en tur, pappa red alltså barbacka på Gucci, i både skritt och trav, de gjorde även skänkelvikningar, öppnor och slutor, i skritt förstås😉 Det gick över förväntan, Gucci fattade ganska snabbt vad han menade och pappa fattade även han ganska snabbt hur han skulle göra för att Gucci skulle förstå honom. Tycker det gick jättebra för att vara 3e gången pappa rider, dessutom var det barbacka🦄

Jag hoppas verkligen att alla haft en toppendag!🎅🏻
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Bloggandet har jag tagit en paus ifrån under en stund. Men börjar känna suger efter att få skriva igen, så jag tänkte hör med er:
Ska jag börja blogga nu eller ska jag börja efter nyår?
Medan ni ändå kommenterar så kan ni passa på att ge mig några tips på blogginlägg.
Är laddad på att få starta upp bloggen med nya inlägg och komma tillbaka bättre än bäst❤️
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Idag hoppade jag och Gucci kval 1 som gick i Msvb.
Jag är super nöjd med rundan, vi fick ett stopp på hinder nr 8 där jag chansade lite, jag chansade på att ta bort ett steg och gå på 5 istället för 6, vilket var ett väldigt dåligt val av mig!! Ångrar det verkligen efteråt. Sedan hade jag lite för mycket tryck i galoppen in mot 3 kombinationen så vi fick ett ner på A hindret. Sedan fick vi 2 tidsfel också.
Men som sagt är jag supernöjd med rundan då hon hoppade jättebra och rundan såg jättebra ut fram till hinder nr 8.

Men vi är vidare till final som går i MsvA! Tyvärr ingen chans till någon medalj, men jag vill komma runt med en bra känsla.
Vi går som ni säkert förstått in med 10 fel.

Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Igår hoppade vi en warm up som gick i LA, vi nollade och Gucci kändes så himla fräsch och fin!

Likes

Comments

Hej!
Nu är det inte många dagar kvar tills vi drar på mitt och Guccis första inomhus SM, samt det 2:a mästerskapet vi är med i.
Har inte så jättestora förhoppningar om någon placering eller så som jag hade när vi var med utomhus för då va vi verkligen i form. Nu siktar jag på fina och stabila rundor.
För ca 2v så gick jag och Gucci omkull.. Det blev en grov ryttarmiss av mig som resulterade att både jag och Gucci fick käka grus, men efter omständigheterna så mår både jag och Gucci bra. Hon har hoppat fantastiskt på de två träningarna vi hunnit med, bana på 120-130 har gått som en dans. Vill så gärna att den känslan ska följa med ut på banan när det verkligen gäller! Och att Guccis självförtroende är som de varit, så inte kraschen spökar i hjärnan.
Är grymt taggad på detta mästerskap, samla rutin och rida på en grymt fin anläggning, Helsingborgs fälttridklubb👌🏻

Ha de bäst😘
Kram💗

Likes

Comments

Hej!
Denna dag har jag haft fullt upp.
Vid 10 imorse så satt jag på Gucci och red fram henne. Jag tränade för Mia, det gick helt okej! Hon hoppade otroligt bra och kändes mjuk och fin. Jag själv gjorde några små missar, men förutom det så gick det riktigt bra💘
Direkt efter träningen så tog jag in Nick och sadlade honom. Idag fokuserade jag på att få honom lugn, och woow! Han var så otroligt fin!! Jobbade extra mycket i skritt och trav, efter 35 min in i passet så tog jag den första galoppen. Även i galoppen var han otroligt fin! Är verkligen galet nöjd med honom!
När Nick var klar så gick jag in och käkade lite, klockan hade redan hunnit bli 15 och jag hade varit i stallet 6,5h.
När jag käkat lite pizzarester så väntade Ronja på pyssel. Idag provade jag på att tömköra henne, vilket gick sådär. Hon är inkörd sen innan men det var flera år sedan någon körde/ tömkörde henne så hon var lite ringrostig. Men jag tycker hon kämpade på bra, min lilla godisgris❤️

Imorgon ska Gucci och Nick komma ut och joggas, Ronjas ska endast komma ut och gå (i grimma och grimskaft, jag rider henne inte längre)

Nu ska jag plugga, har två prov till veckan och ett veckan efter. Samt några läxor på det. Som grädden på moset😊
Ha en bra kväll!
Kram💗

Likes

Comments