Här är mina 10 tips på vad man kan göra på höstlovet om man inte vet vad man ska göra!

1: Gå en promenad, helst i skogen, utan musik. så fint och bara höra och se naturen!

2: Tänd massa ljus och gör varm choklad och se på Disneyfilmer. Bästa sätt för att slappna av :)

3: På med myskläder och se på pranks på youtube, gott skratt förlänger livet ;)!

4: Hitta på en utmaning du skall göra, exempel gå upp på en hög utsiktsplats!

5: Rita något anvancerat!

6: överraska någon familjemedlem, vänner eller pojkvän/flickvän. Alltid roligt att överraska någon.

7: Ta en roadtrip till en stad, du aldrig har varit i. Roligt och se en ny stad.

8: Om du är musik-intresserad, skriv en låt.

9: Gör om i hemmet, såsom möblera om.

10: Om du är intresserad av ett annat land, försök å lära dig det språket i det landet!

Hoppas att detta kan hjälpa er :)
haade

Likes

Comments

Nu det sista har det varit så mycket med allt. Alla lärare vill ha prov och inlämningar precis innan lovet vilket jag tycker är helt fruktansvärt! Varför inte dela upp det? Så elever kan dela upp det och fokusera på varje prov? Samtidigt med alla prov och inlämningar så måste man ju fixa allt hemma också. Det är ju inte så att maten står på bordet när man kommer hem utan man måste lägga upp en plan hur man ska få ihop allting. Stress stress stress!
Tur jag har min flickvän iallafall så vi kan hjälpas åt men hade jag varit själv med allt detta så hade det varit otroligt svårt. Samtidigt man vill ha fritid också och umgås med vänner så hinner man inte det och vännerna kan tro att man inte "vill" vara med dem. Lovet när man ska ta det lugnt, blir ju inte lugnt när lärarna sätter prov nästa veckan efter lovet så då måste man ju plugga på lovet! Något man måste göra men så ska det inte vara tycker jag. Planering något man måste göra för att få ihop allt + skriva upp saker och ting för att det inte ska bli någon chock när man får höra exempel "imorgon har vi prov" Det är nog mitt tips för att få ihop studentlivet på bästa sätt.
Ha det gött!

Likes

Comments

Nu är Norge turen över för denna gång, blää! Hade gärna velat stanna där några dagar, månader, år till ;)! Ska bli kul att åka dit om två veckor igen. Nu ikväll blev det 6h bilkörningen, pust! Blev ett stopp hos en bekant till Celine, super roligt och även ett stopp på Nordby ;)

Igår var det ganska lugn dag, sedan på kvällen fick Celine och jag ett ryck och skulle dra och bowla. Så vi fixade till oss, och när vi kom dit så stod det en vakt som ville se på leg.. Det var tydligen 18-års gräns efter klockan åtta, och det visste ju ingen av oss om, så vi åka hem igen. Så himla surt att man inte kommer in i bowlinghallen efter klocka åtta på en lördagskväll! Tänk på någon barnfamilj som skulle vilja bowla just då!
Nu blir det plugg när vi kommer hem och sova!
Ha en go sönda' folk :)

Likes

Comments

Mer och mer närmar sig julen och för varje dag så får jag mer oro och mera stress. Jag hatar julen, alla säger att det är årets finaste dag/dagar men inte för mig. Att ha skilda föräldrar och speciellt på julen är den svåraste tiden för mig. Alla ska ju ändå vara samlade men när man har skilda föräldrar så blir det splittrad jul och varje år har man ingen aning om vad som kommer hända. Ska jag vara där eller där eller hos båda. Visst det är ju mysigt att fira hos båda men när vänner och allihopa säger "det är så mysigt när hela familjen samlad" så skriker det inom mig. Så känns det inte för mig. Jag önskar bara att julen ska gå så fort som möjligt.

Likes

Comments

Så skönt att inte behöva sätta alarm denna fredag morgon <3

Efter frukost så valde jag och Celine gå på promenad i skogen. Jätte mysigt och se på alla färger i denna årstid. Celine kollade även efter svamp och jag bara gick runt och njöt! Det är verkligen avslappnande och gå i skogen och bara höra på naturens musik!

Senare idag blir det kalas hos Celine's farmor.


Likes

Comments

Igår spelade jag Norwegian open! Norges största bowling tävling. Många bowlare inom Norden och även folk utifrån Norden spelar den här tävlingen. Det är många duktiga bowlare och med det blir det höga resultat. Du "MÅSTE" ha 235+ för att komma vidare ungefär. Det är stor press och du måste ha bra erfarenhet runt klot, banorna och dig själv. Jag fick inte ihop spelet så väldans bra. När det är så höga resultat för att gå vidare så blir det lätt att man fokuserar mer på siffrorna än på spelet för man sätter sån press på en. Jag är nöjd men också besviken för mitt spel. Men nu vet "JAG" vad jag behöver träna på och det är just att spela såna här tävlingar och hamna i den här "pressen" för att utvecklas som bowlare. Jag låg cirka ~192 i snitt på 6 serier och det är jag nöjd över efter dem skadorna jag har haft och även att mitt ringfinger har läkt ihop sig så otroligt bra nu när jag har ökat min träning. Dessutom så kom ordförandet i klubben och gav mig två klot som jag fick :D tusen takk! Så nu blir det träna på det där "lilla extra" och planera in nästa tävling :) Lycka till ni som går vidare!

Likes

Comments

Idag har varit en så otroligt seg dag! Onsdagar, dagar som inte borde finnas. Började dagen med att knappt komma upp ur sängen! Psykologi-prov stod på schemat, lite nervös som alltid inför prov..;) nu efter skolan åkte jag och Celine till Norge med stopp i Trollhättan för att hälsa på mamma m.flera. Roligt och träffa familjen nu när man inte är hemma så mycket. Blir mycket resande som bowlare på hösten, nästan varje helg. Blir inte att jag är i Trollhättan så mycket. Hela 6 timmar tar det att åka ifrån Nässjö till Norge så blir segt att sitta i bilen nästan hela tiden, tur man har Spotify så något håller en igång ;)
Självklart blev det stopp på Nordby med min norska, eftersom alla norrmän stoppar där för det är billigare än att handla i Norge! Det var också tull-kontroll, något jag alltid får lite ångest för haha! Tur dem inte stoppade oss ;)
Hoppas verkligen att Oslofjordtunneln är öppen annars blir det en timma extra körning.
En timma kvar tills vi är framme, ska bli mysigt att träffa Celine's familj och hund igen :))

Ha en bra kväll!

Likes

Comments

Jag längtar så mycket till imorgon. Jag och min flickvän åker till Norge. Som många av er säkert vet så är min flickvän ifrån Norge så vi ska vara hos hennes familj. Det ska bli så skönt att komma bort några dagar och bara ta't lugnt.
Har varit några jobbiga dager och jag känner att humöret inte är riktigt på topp. Mycket plugg och andra grejer som har tagit energi ifrån mig. Därför ska det bli skönt att komma bort och koppla av tankarna.
Anledningen till att vi åker nu mitt i veckan är för att jag ska spela Norwegian Open på torsdag och Celine´s farmor fyller år. Annars har vi inte något annat inplanerad om jag inte kommer vidare till final.
Wish me luck.

Resten av kvällen går till att plugga + tvättstugan. Så då har vi iallafall gjort något vettigt innan vi åker.

Ha en trevlig kväll allihopa.

Likes

Comments

Att vara ung idag är inte lika lätt som alla tror, och jag tror de flesta tonåringar håller med mig. För i dag förväntas det att man ska vara vuxen när man bara är ett barn eller en tonåring. Idag ska vi se ut på ett visst sätt, vi ska ha de olika sakerna för att passa in, för att helt enkelt vara bra nog och bli accepterade.
Vi ska få bra betyg i skolan, vi ska plugga på högskola för vem vill inte att sitt/sina barn ska få en hög utbildning så dem kan bli läkare, advokat, ingenjör eller något annat högt utbildande. Jag tror också att detta sätter press på tonåringar som kan bli en slags stress. Tjugofyra timmar om dygnet så ska du hinna med skolan, plugg, vänner, träna, sova och jobba m.m, det är inte alltid man klarar av att göra detta varje dygn. Kanske är det någon dag man känner sig helt slut, man orkar ingenting. Känner sig sliten rätt och slätt. Och får man inte ihop detta så räknas man som lat, att man slösar bort tid på ingenting. Några tonåringar idag kan känna sig misslyckande, misslyckad för man inte orkar göra allt det som sätter krav på en. Detta påverkar självklart sin egna självkänsla, ''duger jag som jag är?'' Nu idag är det inte alls lätt och få något slags jobb eller vikariat. Man söker och söker men får inget, man vill ju som tonåring försöka få tag i sina egna pengar genom att jobba, för ''hur kul är det att fråga sina föräldrar efter pengar?'' Livet som tonåring i dagens samhälle är inte lätt, det är inte alla som gillar denna period i livet. Vuxna som säger att tonåren var den bästa tiden i livet, kanske för dem men för vissa så är det inte det. Man ska inte som tonåring uppleva att det är svårt att få ihop vardagen på egen hand men samtidigt så är det så stor lärdom i livet att man kanske klarar av jobb-livet lite extra bra.

Ta't lugnt

Likes

Comments

1. Jag är extremt klumpig!
Jag har nog sparkat i alla möjliga sakar som finns i lägenheten.

2. Jag har alltid älskat Norge.
Sen jag var liten och mamma frågade om vi skulle åka utomlands, ville jag alltid till Norge istället för att åka till  Spanien eller något.


3. Jag kan spela många instrument.
Jag har alltid älskat musik och från femman till nian gick jag i musikklass.
Instrumenten jag kan spela är gitarr, piano, trumpet, bas och trummor.

4. Jag lyssnar konstant på musik.
Kan inte vara utan musik i mitt liv.


5. Jag älskar att vara vid kusten och havet.
Fjällbacka är stället jag verkligen känner lugn och ro, Älskar det stället.


6. Jag färgar håret blont om sommarn och brunt om vintern.

7. Jag är extremt impulsiv.
Om jag får en idé i huvudet vill jag att det ska ske direkt. Jag hatar vänta.

8. Min största dröm är att bygga hus vid kusten i Norge och ha båt.

9. Jag älskar bullar och kakor!
Jag säger ALDRIG nej till det. (Passar bra idag som det är kanelbullens dag)

10. Jag älskar Ikea köttbullar.
För några år sen frågade mamma mig vad jag önskade mig i födelsedagspresent och jag svarade Ikea köttbullar. Självklart fick jag det. :)


Ha en fin Söndag allihopa. 


Likes

Comments