Header

Idag har jag sytt en matkasse av en kökshanduk som jag fick av farmor. Perfekt att ha med när jag handlar på byn.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var det dax att göra rent i kaminen för imorgon kommer sotaren till oss. Tömde den på aska och pustade glaset med fuktigt tidnings papper, funkar utmärkt. Askan tömde jag i blomster rabatten. Alltid lite pirrigt när sotaren ska rengöra skorstenen med tanke på att huset är drygt 100 år.

Likes

Comments

Efter att ha varit halva dagen i Stockholm så var det så skönt att komma hem till byn igen. Tog SJ tåget fram och tillbaka vilket funkar jättebra. Jag sålde min bil för ett år sedan för att jag inte använde den så ofta. Dessutom så vill jag göra nåt för miljön också, och att ha modet att avstå bil och åka kommunalt är det bästa jag gjort. Många runt omkring mig tyckte jag var " knäpp". -Man måste ha bil om man bor lantligt, så dom flesta runt omkring. Men det håller jag inte med om. Tillochmed så har några vart riktigt nyfikna och sagt att det kanske skulle funka för dom med . Hur som helst så får jag motion på köpet när jag går mer. Men idag var det väldigt skönt att avsluta sthlm trippen med en hundpromenad när jag kom hem. Vem vill inte promrnera på denna underbara plats.

Likes

Comments

Idag var jag med sonen i Nyköping som hade uppkörning på moped.

Eftersom vi bor några mil från körskolan så fick han köra 2 pass i ett, så vi slapp åka två gånger till körskolan.

Det innebar att jag hade 4 timmar att spendera i Nyköping. Jag började med att ta en kopp kaffe på ett cafe, därefter så hade jag några saker som jag behövde inhandlat. Nuförtiden så konsumerar jag så lite som möjligt av flera skäl. Dels att jag har en del kläder hemma som jag tänker " slita ut " innan nya inhandlas, dessutom tänker jag på miljön. Samtidigt så kan jag spara pengar. Men idag behövde jag strumbyxor så det köpte jag på rea,Perfekt! Men sen kunde jag inte motstå en kjol jag såg i en butik. Den hade kostat 299 kr men var nedsatt till 25 kronor, Superklipp☺☺☺

Passade mig perfekt, och klänningen ni ser på bilden fick jag av min syster, väldigt bra när saker kan återanvändas ☺


Likes

Comments

Solen skiner på dagarna och vi höst städar i trädgården .Gubben klipper buskar och gör fint. Jag passar på att måla brevlådan, den kan få hänga med ett tag till. Mycket pyssel att måla men jag blev nöjd med resultatet.

Likes

Comments

Sitter och äter frukost i lugn och ro, har inte riktigt vaknat till ännu. Tittar ut genom altan dörrarna som har morgon dimma kvar på fönsterna och ser att allt är stilla ute. Hundarna sover och klockan tickar på väggen. Så tyst lugnt och skönt. En lyx att inte behöva stressa i väg på morgonen .Kaffet är snart slut i koppen , det är tid för morgon promenad med hundarna. Love life!


Likes

Comments

Idag åkte jag till skansundet och åt lunch med gubben, han jobbar där denna vecka. Tog en räksmörgås med hand skalade räkor på, mycket gott! Efter det tog vi kaffe och en choklad bit till, smaskens! Skansundet är verkligen vackert och mysigt, tar färjan över från Mörkö som är gratis på 5 min. En härlig solig lunch med min bästa gubbe.Likes

Comments

I vårt hus har vi entrén via verandan
Vi renoverade den när vi flyttade in för 2 år sedan. Vi har bytt fönster och ytterdörr då dom var i dåligt skick. Allt var röd målat så gubben min målade om och la nytt trägolv. Nu vill jag fixa till så vi kan utnyttja den mer än idag, har en ide om ett litet klaffbord och två stolar så man kan fika/ äta/ arbeta/läsa där. Blir nog en tur till loppisen idag.


Likes

Comments