Header

Hej!

Vaknade upp imorse och öppnade dörren låg ca 15cm snö utanför 😲 Usch trodde vi var klara med snö?
Aja nu är den ändå här. 😅

Var iväg till stallet vid 17.00, för ovanlighetens skull red jag i vit outfit idag. För mig känns det som en tävlings färg men egentligen är det ju inte så många som tävlar med vitt schabrak utan brukar vara mera färgglada eller svarta,marin, bruna.

Jag rider ibland med vitt schabrak på tävling men då att den har en färgad kant med något som matchar mig eller hästens benskydd.
På dressyrtävling tror jag det är vanligare med vitt schabrak. ☺

Men i alla fall varför skulle man inte kunna rida med vitt när man tränar hemma? 😉

Verano känns väldigt fräsch och pigg, känsligare för skänkeln, jag har inte behövt ha sporrar någon gång sen jag satt igång han då han svarat så pass bra på skänkeln!

Kommer defenitivt bli dressyrtävling i år för oss fast inte så mycket som vi tävlar hoppning! 😉

Likes

Comments

Hej!

Igår var vi till Campus i Strägnäs, tränade att gå i gallertrappor och på olika föremål.
Limbo skötte sig bra även fast han var högljudd och lite feg först i spiral trapporna. Men det gick ändå väldigt bra!

Likes

Comments

Ligger i sängen och väntar på maat 😉
Kollar just nu på Youtube på 112 på liv och död, hittade en kanal som har från säsong 1 till den säsongen som är nu alla avsnitten till varje säsong så vitt jag vet 😁😍

Är väll nu på säsong 2.
Något som berör mig är vissa scener, jag har lätt att sätta mig in i situationer och lätt att glömma att jag kollar på "film" i just det läget.

Men just i ett avsnitt, där det var en brand i väggen.
Så kom minnen tillbaks från när det brann i vårt kök i väggen den 24jan 2013.
3 brandbilar på gården en brandbil längre ner vid vägen ifall att, rökdykare som kom runt huset, dom går in och ut i huset.
Frågor hur vi mår, huvudvärk,yrsel?
Polis kommer upp till gården, ställer frågor och som pratar med räddnings ledaren.

Jag minns hur mycket jag tänkte på hur det kunnat gått om vi inte la märke till att det lossnade plattor från väggen, eller att vi gick upp till mitt rum och var där för att gå upp och vila som vi hade tänkt.

Det var ju ingen utvecklad brand som man såg ingen svart rök utan röken var nästan inte synlig och eftersom vi varit där inne i ca 2-3h i röken kände vi inte av den.

Det finns många tankar om hur det kunnat sluta. Och en idag flera år senare minns jag allt i detaljer.
Och är oerhört försiktigt nu om jag känner en rök doft!

Det tråkigaste är att vi än idag inte renoverat klart köket det var en hel vägg som strök med, golvet fick vattenskada. Men det är ju så gott som fixat. Men det är för att vi har väntat tills vi har råd att byta alla fönster samtidigt som vi gör klart köket.

Man tror inte det händer en och så plötsligt gör det ju det.

Känns ibland bra att kunna ha en blogg att man kan skriva ner sina tankar och dela med sig men speciellt att öppna upp sig och prata om det.❤💙

Likes

Comments

Ni kanske vill vet hur det gick att hoppa Verano i onsdags?

Han var väldigt lugn och lydig! Distanserna kom av sig självt, och vi hållde tempot mot hindret samt hade bra kontroll efter hindrena. Hoppade liten kort bana på ca 70-80c. Riktigt nöjd så längtar tills nästa gång! 😅

Det var tänkt att en film på hoppningen skulle komma upp igår, men min andra bärbara data den gamla har nog gett upp sitt batteri den laddas ej och den är sten död fast laddaren är i och hel.. Konstigt ska be min bror kolla på det i helgen.

Min nyare bärbaradata den jag brukar redigera filmerna med har jag ingen ström på grund av att Limbo tuggat sönder kabeln..

Men det var ju ett tag sen och laddaren till datan är väldigt dyra så jag har istället använt mig utav den gamla datan under tiden tills vi hittar en ny laddare till den nyare datan.

Som tur har man ju en liten Android platta med litet tangentbord,  men den kan jag inte göra några filmer med så det får bli när någon av min bärbara fungerar igen. 😊

Ni kan aldrig gissa vad jag fått äta?
/FM Limbo

Likes

Comments

Tjenixen!

Igår kväll satt jag och fyllde i anmälan till Centralt tjänstehundsläger - introduktion.

Nu får vi se om jag får delta med Limbo (har fått godkännande av konsulent) men han är ju inte försäkrad vilket står att hunden ska vara men Försvarsmaktens "kennel" försäkrar ju inte sina hundar.
Vi får se om det går eller ej, Går det inte så har jag fått erbjudande att låna en persons hund (jätte snällt av henne).

Men jag tror nog jag får ha med Limbo även om han inte är försäkrad.
Vi får helt enkelt se!

Så jag vågade anmäla mig till detta, det är ganska sjukt då jag alltid varit/är beroende av att jag ska känna någon där när jag kommer så jag inte blir själv med att lära känna dom andra.
Men ibland måste man våga utmana sig själv.

Ska snart på möte i Flen, sen till stallet och träna Verano ☺

Är ju ganska skeptisk mot hur det kommer gå på träningen 😅 Men ni får nog se en rolig film sen i allfall!  😈

Likes

Comments

Hej!

Gick och la mig ca 22.15 igår kväll, perfekt sömn tänkte jag för att gå upp vid 05.00. Jag är en sån som måste ha sömn under natten för att klara av tidiga mornar utan att få huvudvärk och annat s.it.

Limbo vill ut flertal gånger under natten, ganska orolig. Jag får absolut ingen sömn alls!
Väldigt lös i magen (vattenkran).
Som fortsatt under dagen, ut och in i bilen  då jag var med pappa på jobbet samt till rehab/friskvård med Diesel.
Då Limbo inte har någon feber eller är allmänt påverkad av det avvaktar vi
någon/ra dag och ger han istället bara ris samt att han ska dricka mycket vatten.

Vi tar tempen två gånger dagligen för att se ifall det skulle var något allvarligare. Men troligtvis har han bara ätit något dåligt som magen inte tålde. 

Efter att ha varit i Södertälje,Stockholm , Bagarmossen sen till stallet och rida sen hem och äta middag.
Är helt slut i kroppen!
Helst vill jag inte gå och lägga mig för tidigt utan så sent som möjligt så jag kan gå ut flertal gånger med Limbo.
Och förhoppningsvis få en hyfsad sömn.
Men vet inte hur länge jag håller mig vaken.

Imorgon  är det möte i Flen med AME/Nova ung. Sen till stallet och träna för Sara li 18.30, lite bommar och så. Känns som att jag kommer få jobba hårt imorgon under det passet då han idag var helt springig i trav och galoppen. 😂

Skriver mer imorgon! Vi hörs!
Glad alla hjärtans dag på er folk! ❤💙

Likes

Comments

Hej!

Har idag promenerat Benji och Diesel ihop vi gick väll ca 3km. (30min)
Lydnadstränade sedan Benji.

Sen var det Limbos tur och till honom la jag två stycken spår. Sen inkallningsträning samt koppelträning under en kortare promenad var väll ute i 1h med bara Limbo ☺

Var perfekt väder för det också, sol och ganska varmt. 😉

Likes

Comments

Hej!

Klart jag hade ett par nyårslöften som jag hoppas kunna nå i år!

● Inte äta godis på vardagar utan bara helger. Istället äta mer frukt varje dag.

● Gå upp tidigare varje dag! Viktigt att ändra min sömn, känner jag! Gå och lägga sig senast 23, gå upp mellan 06.00-08.00 helst så tidigt som möjligt! 

● Sätta igång att plugga (hemma).

● Styrke träna/konditons träna och få bättre kondition och styrka så man förbereder sig för eventuellt framtida jobb.. 😉

● Fundera på vad jag vill jobba med, komma fram till 6 olika yrken jag kan tänka mig.

● Börja öppna upp mig, tala om det jag känner. Våga gå till sjukhuset för att gå på en vanlig hälsokontroll samt kolla min vänsta höft som knakar 😅. Helt enkelt våga det som jag inte vågar nu. ☺

Det var väll det. ☺

Kanske bra att förklara det där med att jag inte vågar gå till sjukhus.
Det är faktiskt sant jag vågar inte, inte själva läkarna jag är rädda för utan för att jag tidigare haft yrsel och svimmnings tendens när jag varit på sjukhus och har aldrig svimmat förut och det är väll det som gör mig rädd.

Tycker det är riktigt obehagligt och det blir ju inte bättre om jag inbillar mig att jag kanske svimmar när jag är där för då blir det ju värre. Men jag känner verkligen att jag VILL göra en hälsokontroll! Kanske ta några blodprov, kolla min höft som knakar ofta och det man brukar på en hälsokontroll vad det nu är.

Mm. Vi får se om jag klarar av det men jag känner att jag måste våga det. Inte ska man vara rädd för sjukhus där man får hjälp?

Och vad är det farliga med att svimma där ifall det händer, det finns ju alltid hjälp där i närheten. (kan ju vara farligt om man slår i huvudet på något då)

Juste får inte glömma, vågar jag ta mig dit ska jag kolla upp min högra hand helst röntga den. 😑

Vi får se vart året tar oss någonstans.
Och det är här på bloggen ni kommer få följa det mesta i detalj! 

Likes

Comments

Hej på er!

Nu är det då här att jag tänkt mycket på hund. Allt från det ena till det andra, och nu på kvällen har jag fastnat vid en sak. Som jag verkligen skulle vilja göra, men har tyvärr inget mod att göra. Fast viljan att göra det är starkare än blygheten/fegheten ibland. Men tyvärr tror jag det inte räcker denna gång.

Okej, Jag har blivit skarpt intresserad av hundar i tjänst från det ena till det andra. 
Och har kollat på olika saker man kan utbilda sin egna hund till.

Men nu så har jag hittat ett ungdomsläger på hundtjänstskolan som hålls i en vecka. Den jag är ute efter är den första introduktionen för dom som aldrig varit med förut på läger. Som håller hus i år den v.27 den 2-8juli eller v.28 9-15juli.
Man kan ha med sig egen hund samt få låna. Där är det väll en liten klurig grej då hund ska vara skottfast. Benji går inte, Diesel går inte då han har artrosen annars hade det varit roligt för honom. Så då är det ju Limbo kvar om jag nu får gå med honom? Vilket jag inte tagit reda på än.

Jag skulle tycka detta var rent ut sagt skit kul! Men jag känner ju ingen där i början, nej men du kommer ju lära känna folk där ja det vet jag att jag kommer men just den där första dagarna om man måste fråga något eller undrar något så vågar jag inte det utan blir liksom helt fel. Och det är så jäk.a jobbigt att man är så pass blyg och feg.

Så frågan är klarar jag detta? Jag VILL ju verkligen testa så varför ska mina hjärnspöken säga Nej till mig. 

Jag tror detta skulle vara bra för mig och skulle verkligen hjälpa mig att bli den jag faktiskt är. Men det där steget känns så långt att tanken på den drar mig tillbaka. 😝

Så ni där ute finns det några tips och tricks att hjälpa en blygmänniska våga prata och be om hjälp vid sånt tillfälle så att jag kan våga söka till lägret. Det är inte så att jag har problem att sova borta eller så utan det är själva pratande och rutinerna kring allt jag bli osäker av.

Likes

Comments

Igår var vi på Bagarmossens Djursjukhus igen med Diesel, Vi var på Rehab, där han fick gå en stund på Vattenbandet.

Under tiden Diesel gick där pratade vi mycket med hon som var där, och vi har nu bokat tid för en "medicinsk" vetrinär.

Den 1 mars ska vi på en ordentlig hälsokontroll,  angående hans viktminskning han pendlar i vikt samt kolla hans ögon och kan ta lite fler blodprover. Det är för att kolla upp så allt är bra med honom och så det inte är något annat som är fel.

Nästa vecka blir det Rehab igen 😊

Likes

Comments