Header

Yey!
Pappa åkte hem tidigt från jobbet och fixade elen så nu verkar det funka som det ska 😊

I natt sov jag inte alls bra kunde inte ligga på sidan för då låg jag med tryck på magen/bröstkorgen. Så irreterad på att det inte släppt!
Har TRE hundar att aktivera, Benji och Diesel kan ta det lungt men Limbo är inte sån för honom går det inte. Nu har det gått 2dagar som han inte "tränat" något. Lite bus har han gjort ute men inte lika länge som vi brukar.

Hoppas på bättre sömn inatt och att värken släpper inatt/imorgon. För både Lördag och Söndag ska jag träna Limbo med andra hundar då vill jag gärna kunna hålla i honom utan värken. Och jag VÄGRAR ställa inte hundträningarna speciellt söndagen.

Imorgon får jag se till att orka gå/stå för att träna Limbo ändå för han måste tränas!
Kontakt övningar och lydnad står på schemat och en massa bus! 😝😎

Snart i stallet för att sätta Verano på skrittbandet 25min. 💙

Likes

Comments

Hej!

Usch vilken kväll/dag, hela dagen har jag haft ont i bröstkorgen/magen inte ont att jag mår dåligt som jag märkt utan som jag skrev innan träningsvärk, hungerkänsla, muskelsträckning kanske? vad vet jag förutom att det är sjukt irreterande och det känns som ett tryck sjukt spänd där också..

Sen hjälper det inte med att när vi står och lagar sen middag vid 20.30, så går strömmen i vissa rum som vanligt tror vi att det är en säkring. Noop! Där hade vi fel utan lamporna blinkar och släcks hela tiden. Glapp i någon säkring ? Vi kollar alla säkringar och vi har liksom  tre stycken olika säkrings skåp... Det är som att leta en nål i en höstack...

Tydligen är dålig volt i flera säkringar 80 när det skall var 230-240.Nehe inget som vi verkar kunna fixa på egen hand..

Upp med fler brandlarm, och idag sover pappa i "mitt" hus det röda i vardagsrummet. Istället för att sova i det gula där felet verkar vara.

OM jag är orolig över att det ska börja brinna 😳 Ni ska bara veta.. Eld är det värsta som finns för mig okej det är mycket som jag är rädd för typ allt farligt. 😅

Nu är det så att det finns STOR risk att det börjar brinna någonstans då elen är på och kan bli överbelastad någonstans...

Vi håller tummarna ikväll att det inte börjar brinna. Och att min smärta i bröstkorgen/magen släpper för nu är jag riktigt trött på den! Sen att det inte hjälper med Treo, Alvedon.. 😠

Jag kan i allafall säga något bra och det är att Verano skötte sig bra på skrittbandet idag 😊

Likes

Comments

Verano får börja ridas lite nästa vecka. Han ska under denna veckan skritta på skrittbandet i 20-30min.

Och från och med nästa tisdag börja skritta och trava lite uppsuttet. ☺

Haft träningsvärk i bröstkorgen/magen ett tag eller träningsvärk är vad jag tror det är.  Är inte helt säker på det eftersom jag vet inte vad som skulle kunnat gett det 😅
Har inte direkt gjort något krävande.
Får väll se om det går över eller inte haft det säkert i 4-5dagar nu 😑

I helgen på Söndag ska vi till Örebro på valpträff med Limbos syskon, även vår konsulent och "polisen" är där.

Ska bli riktigt kul!

Likes

Comments

Idag är det återbesök med Verano!
Sara Li är snäll och kör honom till Eskilstuna till Vetrinären, då vi inte kan då min pappa jobbar.

Håller tummarna att vi får börja sätta igång hon nu! 

Uppdatering om hur det blir kommer så fort jag får reda på det! ✊👍

Likes

Comments

Var ni i Eskilstuna centrum runt 13-15 då kanske ni såg eller hörde oss 😅

Vi började med att gå till en lekpark där vi träna balansövningar och kontaktövningar få av hundarna lite energi.

Sen gick vi vidare mot torget, stannade till ett tag vid en gallertrappa, där dom äldre hundarna fick gå i.
Sedan var det lite passivitets träning,
FM-hundar är ganska duktiga på att låta..
Jodå det hördes tydligt att vi var där 🙈 

Så en person kom fram och frågade vad vi gjorde och varför hundarna gnällde så pass mycket (dom som klagade trodde väll att vi gjorde något med hundarna eftersom dom gnällde och skällde så mycket).

Efter lite snack med honom så gick han iväg och ringde väll dom närmsta byggnaderna att det endast var hundträning av Försvarsmakts hundar som på gick.

Det var även en person med kamera som fotade oss som jag inte riktigt vet vem det var men han var där och pratade med oss en stund.

Sen begick vi oss mot torget, 6st FM-hundar, 1 egen ägd schäfer och 1 schäfer som jobbar som patrullhund i försvarsmakten.

Limbo var helt otroligt duktig! Lyssnade på mig för det mesta, slutade skälla på hundarna redan dom första fem minutrarna, kom väll något skall och pipande i bland men han lyssnade när jag sa åt honom.
Inga problem med folk, gallertrapporna , lekparken,hissen.

Roligt att folk tog upp kameran för att fota/filma när vi gick förbi. 😊
Många kommentarer om fina hundar.

Ser fram emot nästa helg då det blir mer hundträning! 😍

Likes

Comments

Hej!

För några timmar sedan så bestämdes det hundträff imorgon i Eskilstuna Centrum.
Vi kommer inte bli så många denna gång då det mer är en promenad och att träna gallertrappor, hiss och miljö kanske även passivitet. 😊

Vi kommer gå en liten rutt, jag ser fram emot det och den här gången ska jag banne mig se till att det är MIG Limbo vill vara hos och inte dom andra hundarna.  😀🙊

Vi få väll se hur det går 😅

Gammal bild på Limbo, tror han är runt 3-4 månader på bilden. Kontakten😍
Hoppas få sån kontakt imorgon med honom. 😤😅

Likes

Comments

Hej!

I förr går kom mina Nose work saker! 😀
Men självklart kom jag på att jag behöver fler saker som engånshandskar, pincetter , lådor, små burkar och lite annat måste införskaffas.

Benji och Diesel har fått testa detta 2ggr, Och som sagt Benji älskar det!  Han har redan förstått vinken av detta, han blir helt uppspelt när han ser att Diesel gör detta, och när han Benji själv  gör det så är han helt inne i det!

Diesel däremot har det lite svårt med att förstå att det är doften man ska leta efter men igår kväll började han komma igång bra och han tycket det är kul ! 😍

Jag har börjat förbereda Limbo för detta genom att söka efter tex. leksaker så snart är han nog redo för att börjar lite smått med detta också men har inte helt bestämt mig än om jag ska det utan skall fråga konsulent först ifall det är smart att träna in dom dofterna eller om det inte gör något med tanke på att han i framtiden kanske han bli sökhund,narkotika hund.

Vi får helt enkelt se hur det blir med honom, vi har ju mycket annat som ska tränas in på honom som han ska kunna. 😊


Likes

Comments

Hej på er!

Vilken dag!
Började med att huvudsäkringen på huset gått.
Mörkt i nästan hela huset inget vatten som funkade och så här har det hållt på sen i torsdag när det vart strömavbrott hela tiden sen när det sattes på för varje gång gick någon säkring i huset 😬

Nu verkar det ha blivit lite bättre i alla fall.. Med betoning på "lite".

Var i alla fall väg till Eskilstuna och träffade andra Förvarsmakts fodervärdar.
Riktigt roligt och kommer bli fler gånger.

Jag förväntade mig att kanske hitta 1-3st fodervärdar med hund som kunde träffas idag men totalt var det 10st FM-hundar som var där, och runt 10-12personer.

Började med att ta ut en hund i taget kolla tillgängligheten om dom vill hälsa på folk eller undviker det. Sedan skulle någon/ra annan person än fodervärden hantera hunden. Sedan skulle vi kolla leklusten (kamplusten) att köra drag kamp.

Sen skulle alla hundar ut och vi gick i typ 2 grupper och skulle möta varandra herregud det lät nog ganska mycket om hundarna 😂 Schäfer gnäll som vi säger eller typiskt FM-hundar.

Limbo var ju överallt och ignorerade mig väldigt mycket och jag kunde inte få till en skarp tillsägelse utan fortsatte med mitt trams.

En kille som hette Linus som är fodervärd åt FM Kimlo och Fm Köra erbjöd sig att byta hund på slutet så han fick ta Limbo en stund och jag tog då Köra. (En jätte fin tik)

Jodå Limbo skötte sig mycket bättre då eftersom han kunde säga åt honom på skarpen sådär som jag inte lyckades något vidare med. 
Sen fick jag tillbaka Limbo och han lyssnade mycket bättre då!

Sen var det dags för fika och pratstund.  😊

En lyckad träningsdag helt enkelt!
Vem sa att det skulle vara enkelt med en Försvarsmakts hund och Limbo har ju blivit jäkligt stark också.

Ser fram emot nästa träff!

Likes

Comments

Hej på er!

Dagarna går så fort och tiden till att skriva inlägg finns men försvinner så fort. 😮

I alla fall gårdagen var min kompis över och har sovit över två nätter, hon fick igår träna Limbo lite (hon går hundlinje på gymnasiumet). 

Limbo är inte så van att bli tränad av andra  och hon är inte så van med att träna så stor hund och även en unghund som endast är 7mån med stor vilja och som lätt blir utråkad.

Tycker det gick bra för att var första gången dom tränar ihop och kan säga att Limbo är inte så enkel att träna som det kan se ut ibland. 😅 Han hittar gärna på allt under träningen. 🐶

Idag drog jag och pappa till Eskilstuna först till Hööks för att köpa ett Micklem träns 😍sen butiken brevid Zoo eller vad den heter och sist djurmagazinet en hel del saker vart det.  (Bild kommer senare på alla saker).

Sen till stallet och mysa+borsta Verano och städade även bland mina saker tog hem alla mina sadelgjordar och träns samt sadeln då jag ska putsa upp det riktigt ordentligt!

Och vet ni vad! Jag ser fram emot det här året får det finns så mycket roligt som kommer hända!
Och eventuellt om ett tag kommer vi införskaffa oss en ny.. hahah neej ingen häst eller hund!
Men vad det är får ni veta när jag är 99%
säker !

Imorgon är det hundträff på gång i Eskilstuna som jag ser fram emot! Tror vi kommer vara 10st totalt där och runt 5-8hundar 😍

Likes

Comments

Hej!

Åkte till stallet igår och hälsade på Verano, ska dit idag igen idag och ta en kort promenad och borsta honom lite. 

Han ska väll promenas ungefär varannan dag tills det blir återbesök i mitten av januari.
Det tråkiga är att jag missar Annsie kursen den 28-29jan.
Men sånt som händer och det kommer ju flera.

Ser fram emot när jag ska sätta igång han igen. 😍

Ska strax ut med hundarna och promenera och träna. 😊

Likes

Comments