Header

Hej!
Jag har alltid kört en kortfattad historia av den långa historian om mitt liv. Men nu tänker jag släppa den långa historian om mitt liv.

Jag har haft ett ganska bra liv? Eller så ser det ut i alla fall för andra. Men mitt liv har varit ett helvete och än idag är allt än inte löst men idag kan jag ändå se framåt och hitta glädjen i det jag gör "oftast"!

23Dec 2006 gick min mamma bort i cancer, dagen innan julafton några veckor efter jag nyss fyllt 7år. Det tog ett tag innan cancern tog över, jag har för mig det var 2004 eller 2005 som hon fick cancer beskedet. Jag var så liten hur skulle jag kunna minnas?

Julafton 2006 eller snarare hela julen och nyår 2006 var hemsk. Jag kan inte minnas från dagarna efter och det vill jag inte heller. Men det var nog den värsta julen någon människa kan ha, att förlora sin mamma dagen innan julafton.

23 dec, Jag var på sjukhuset med mina bröder och pappa. Jag och mina två bröder  satt och åt i ett rum och kollade tv med mormor när en sjuksköterska kom in med pappa och sa att hon nu gått bort.

Jag gick in i rummet för att se henne en sista gång det är allt jag minns, begravningen har jag inget minne om alls jag har förträngd det helt.

Vad som händer exakt efter detta vet jag inte riktigt för min kropp har stängt ut det. Men vi börjar skolan och allt ska verka som "normalt". Jag gick faktiskt till skolan ett tag, men följer sedan min brors spår och stannar hellre hemma ett antal dagar i veckan.

Detta pågår ju ständigt vissa dagar går jag vissa inte, ibland gick jag i flera månader sen kunde jag bara sluta gå. Jag fick börja gå med på min brors möten med BUP eller om det var Soc minns inte det var nog till och med dom båda.

Jag pratade aldrig utan sa alltid vet inte, kanske, hela tiden jag vägrade öppna mig för någon varför skulle jag öppna mig för någon helt okänd människa som jag aldrig träffat innan.

2011 flyttade vi i alla fall från Stockholm till Södermanland. Vi försökte komma bort från allt som hänt oss där vi bodde förut.

Skolan började bra för mig, men efter ett tag föll jag in i min gamla vana att gå vissa dagar och vara hemma vissa dagar.
En massa möten som inte gav ett skit.

Varför ska jag prata när jag inte har något att prata om?
Varför är du hemma ? Inte f.n vet jag.
Hur ska jag veta? Det måste du ju veta.
Nej hade jag vetat det hade jag ju sagt det för typ 5år sen hallå "född igår"?.. Sådana frågor och sådana svar..

Dom pratade om att medicinera mig för depression så dom gjorde en utvärdering på mig om depression man skulle svara på en massa frågor tror ni jag sa sanningen på alla dessa? Vet ni hur konstiga dessa frågor var? 
Som att har du skolkat någon gång ? hallå det är ju därför jag är här! Konstiga frågor.

Tydligen kallar man inte det jag gjorde för skolk utan psykiska problem vänta finare ord depression (oftast) Jag förnekade det alltid men jag visste att det var sant.

Självklart hade jag ingen skarp depression enligt alla svaren på dessa frågor.. Som att jag svarade ärligt på alla. Hehe Nop.

Men jag vart glad för jag vill inte trycka i mig någon medicin som tydligen ska hjälpa mig må skit bra och gå till skolan som ett underverk.. (Okej kanske inte ska överdriva) Men nej tack för medicinering. Vilket år kan detta ha varit möjligtvis 2011-2012.

Alla dessa möten slutade nog efter 2012-2013 eftersom jag började gå i skolan ganska mycket. Den jobbigaste perioden var den mörka tiden hösten till jullovet. Alltid där jag började vara hemma.

Nu börjar nog allt falla på plats har vi hittat varför jag mådde dåligt som mest just då? 
Troligtvis  men jag är inte den som tänker på henne varje dag eller hur det var förut eftersom jag inte minns något innan hon vart sjuk allt jag minns är när hon var sjuk och det vill man inte tänka på.

Nu 2016 går jag inget gymnasium fortfarande för att jag inte kom in på något då jag stannade hemma hela våren i nian. Jag har däremot letat efter vart jag ska plugga upp mig för att sedan kunna gå utbildningar.

Jag har till och med kollat yrken vilket jag nog aldrig förut velat göra för då har det kommit/er som en atombomb i huvudet med negativa tankar.
 
Jag har äntligen börjat kunna öppna upp mig litegrann för att se vad jag vill göra. Det har varit många små framgångar för mig,  men sanningen är att det är LÅNGT kvar och ibland vill man nästan ge upp men på något sätt har jag alltid lyckats ta mig tillbaka.

Snart har det gått 10år sen min mamma gick bort och ca 8-9 år sen som jag började strula till det i mitt liv och må dåligt fast jag lossades vara glad.

Imorgon ska en vän till mig begravas som nyligen gick bort i cancer.

Jag har bestämt mig att inte gå på begravnignen för att jag har aldrig varit på en begravning efter att min mamma gick bort vilket innebär att jag kan få flashbacks om hur det var då och att det var väldigt lika gång dom hade.

Alla ledsna vänner som är i sorg, vissa kanske aldrig haft någon som gått bort i ens närhet. Dom kanske inte vet hur länge sorgen är och hur förfärligt det är på en begravning..

Jag vågar inte gå dit för jag vill inte gå i back och få dåliga minnen tillbaks dom som min kropp förträngd för att skydda mig i från dåliga tankar.

TACK FÖR ATT NI ORKAT LÄSA ENDA HIT!
Att leva med depression är lika jobbigt som att ha ont i magen eller som att ha artros eller en bruten arm om in tio gånger Så mycket värre, svårare depression är hemskt.

Depression är inget man vill ha, Allt från panik attacker, ångest attacker,  gråter sig till sömns , deppig en hel dag till dåliga tankar och ett sätt att trycka ner sig själv på är vad som kan dyka upp.

Idag är det inte den bästa kvällen i mitt liv, mycket tankar om just detta som dykt upp nu.

Nu skall jag i alla fall försöka sova. 😴

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Har haft mycket att skriva om men haft lite ork att skriva det.. Men nu så!

I lördags var vi i Katrineholm och tävlade, Sara Li startade Verano i 90cm för att se hur han gick på hackamore där dom även vart felfria och Verano såg så lugn och fin ut.
Då var det min tur i 100cm 2 fas, Vi blir felfria på hinder i första fasen men får lov att avbryta till omhoppningen då vi fick med oss ett tidsfel.

Aja jag är skit nöjd endå , lite överkontroll hade lite dåligt tempo ibland. Men huvudsaken är att vi kom runt med en bra runda och att jag red som jag skulle bara lite väl sakta 😉.

Nu taggar vi om till Eskilstuna den 5nov där jag kör 100cm 2 fas och Sara rider 110cm 2 fas. 💪👊

Likes

Comments

Hej på er! 

Igår skulle jag skritta ut Verano med Vilma som skulle rida Nemo.
Det var ju kolsvart..
Så många reflexer hade vi på oss samt jag hade en pannlampa en dålig sådan men bättre än ingenting.. Vi brukar alltid ha två pannlampor så att en lyser framåt och den andra kan lysa lite åt sidorna och kolla av att inget djur står i diket. Men min andra var trasig så vi hade bara en.

200m från stallet bli Verano rädd för något bakom sig så han rivstartar i galopp upptill Nemos rumpa och även Nemo vart ju rädd.

Vi fortsätter skritta efter att fått stopp, sen kommer vi till dom där jäkla soptunnorna.. 
Nemo har ju tvärvänt för dom tidigare (även Verano brukar det) så Vilma ville inte försöka eftersom hon red barbacka. Jag hade ju sadel och Verano var ju inte spänd så jag gav mig ett försök att rida förbi Vilma och förbi soptunnorna.

Men Verano tar ett steg fram sen tvärvänder han och galopperar iväg och bockar under hela tiden. Min första tanke är att nu flyger jag av..

Men jag fick allt upp hans huvud som var vid frambenen och tillslut fick jag stopp på honom innan backen.

Vilma hoppade av Nemo och ledde honom förbi soptunnorna sen efter dom hoppade hon upp igen. Så att vi skulle kunna komma förbi dessa soptunne monster.  😂

Resten av uteritten gick bra men vi var ju hyfsat rädda för det är ju så mycket djur ute nu samt att vi hade dålig pannan lampa.

Nu är jag snart i stallet, och ska trimma Verano på utebanan hade jag tänkt.  😊

Likes

Comments

Hit och dit! 😀 Först till Uppsala, ca 2h dit från mig.. Väntade i bilen medans pappa kollade jobb sen gick vi en promenad med Limbo i stan där för att miljöträna gick en liten kortis, och han förvånar mig hela tiden! Kan ta kontakt med honom ganska lätt jag kan  bara stanna till och han ska sätta sig ner eller ligga och vara lugn.

Inte gå fram mot någon person oavsett om dem går,joggar eller cyklar.
Cyklar är inga problem folk som går är inte heller något men i början vill han gärna hälsa men sen inser han att han inte får detta.

Hundmöten måste vi öva på, och idag mötte vi en hund, konstigt nog såg han hunden men sket i den och tog kontakt med mig i stället! 😍

Mera av dessa miljöträningar!

Sen till Södertälje och var där till klockan 16.20. Nu på väg till stallet för hoppträning 🙌 PS... Gick upp 04.50. 😴

Likes

Comments

Hej på er!
Nu sitter jag i bilen på väg till Södertälje, Rehab/Friskvård med Diesel på bagarmossen vid 14.30.

Efter det ska vi förbi Sea hund och katt för att köpa en dyna till Diesel samt två likadana leksaker till Limbo så att dom är hela till nästa valpträff som är 30okt nästa söndag! Längtar!

Hade behövt åka förbi hööks också och köpa ett ridtäcke. Vi får se vad klockan är ska ju till stallet efter och tar ju ca 2h från bagarmossen till stallet..


Jag kan säga att jag är ganska fullbokad i vinter eller snarare fullbokad i december.

2 Dec fyller jag år men har inget inplanerat, kanske att mormor och morfar kommer förbi som dom brukar göra.
Men det brukar vara på helgen (jag fyller en Fredag) men den 3 dec ska jag på Stockholm hundmässa.

Den 4dec ska pappa på konsert, jag blir hemma som tur 😥 😉

Sen den 5dec fyller Diesel 5år och det ska självklart firas! 

9-10dec är det Annsie kurs på Solbacken, sen dagen efter på Söndagen den 11dec ska jag på valpträff i Örebro igen 😅

Sen är jag ganska ledig till 20dec, då Benjamin fyller år och sen den 22dec drar Jag, Pappa ,Benjamin, Lisa, Nicole ,Jonatan, Alex och alla 4 hundarna upp till Fjällen för att fira jul! 😍

Lite saker jag längtar till nu denna månad som alla Rehab/Friskvård med Diesel och sen valpträffen sen hopptävlingarna denna månad och november men December får gärna komma snabbt för jag längtar! 

Likes

Comments

Igår fick Verano bli klippt så nu ser han mer ljus ut och inte som en nalle björn som han gjorde innan.

Efter jag klippt honom så konditions tränade vi på ängen vid stallet. 💪

Idag så ska jag bara vara hemma och städa röda huset inkl mitt rum. Sen träna hundar och fota Limbo.  

Likes

Comments

OH Herre gud! Ni har säkert sett filmer på youtube när prankters (skojare/fejkade saker) klär ut sig till clowner då har ju detta varit i USA någonstans. 

Där dom även gör detta och skrämmer upp folk.. Nu har trenden kommit till Sverige. Hänt i både Eskilstuna och Stockholm  som jag vet men har säkert hänt överallt i Sverige. 😬

För det första utsätter man sig själv när man klär ut sig som clown och ska skrämma folk många reaktioner från folk är kanske att man blir rädd och springer sin väg men jag lovar att många där kanske går med en hund eller helt enkelt blir så rädd att man försvarar sig och det kommer då sluta illa för den här clownen.

Jag tror inte det här kommer sluta bra för någon om inte några till och med. Rätt var det är så gör den personen  detta på helt fel person/er.

Likes

Comments

Idag var vi dit, och som jag misstänkte kände han igenom honom lite sedan så fick han testa vattenbandet eller vad det nu heter 😅

In var inga problem utan han gick in efter att jag kallade på honom. Men när vattnet kom var det lite äckligt om tassarna tyckte han så han stod på tre ben och varierade vilken tass han skulle rädda i från vattnet som steg sig.

Sen kom bandet igång också och sakta gick han framåt. Lite förvånad var han att han gick men inte kom han någon vart förutom till godis gömman i antingen  min eller sjukgymnastens hand.

Min duktiga Diesel  😘

Under tiden han gick i vattnet så såg även han (sjukgymnasten) att Diesel inte riktig vill belasta vänstra bakbenet lika mycket som högra. Vilket vi inte sett förut.

Sen har Diesel väldigt dålig armbågs rörlighet.

Vill ni se film från när han går på bandet i vattnet så gå då in och kolla på min instagram dog_trainer99

5 nya tider som vi ska göra detta är inbokade 1 gång i veckan i 5 veckor. 💲💪

Likes

Comments

Hej! Tänkte berätta vilket hundgodis jag ger mina hundar och varför jag ger det vid träning.

Jag använder mig av märken Star Snacks och Dogman dom har ganska stora utbud av hundgodis och även annat.

Men jag använder mig alltid av något av deras mjuka hundgodisar när jag tränar hundarna.

Mjuka hundgodisar? Är för att dom är lätta att dela i mindre bitar och lättare för hunden att svälja, och inte lika stor chans att dom fastnar i halsen som hårda små bitar kan göra. Även mjuka bitar kan göra det men det händer inte lika ofta som med hårda bitar.

Sen tränar jag med så små bitar som möjligt oavsett ras/hund. Visst lite större raser kanske får en något större bit så den "ser" att jag har en godis 😉

Självkart är det inget fel med hårda bitar men det är mycket bättre med mjuka bitar vid träning. Men man ska ju självkart använda sig av det hunden gillar.

Sen en sak att tänka på med valpar är att för mycket godis och mat gör dom lätt runda om magen och det vill man ju helst undvika pga hälsorisken. 
Så tränar man valp kan man även ge dens vanliga hundmat som belöning när man tränar  så det inte blir för mycket godis. Utan man kan variera  ☺

Likes

Comments

Avslutar kvällen med en skritt runda på Verano och sen efter rundan  jobbade jag igenom han lite på utebanan. Och han kändes sjukt fin! 😍

Sen fort hem för att kolla på Mitt liv som valp.

Imorgon ska jag med till pappas jobb i Södertälje. Sen vid 15.45 ska Diesel till sjukgymnasten. Lite fundersam är man nog om vad han ska få göra och vad  vi får för råd.

Likes

Comments