Helgen va rolig.

Sömnen har varit dålig.

Datorn krånglar.

Simmade gjorde ja i måndags, ska ditt idag igen.

Samhällsuppgiften är fett svår.

Geografi uppgiften har ja knäckt den lilla koden på.

Gymmet var jag till men finns igen reciption och kan ej läsa deras hemsida då jag inte e så bra på franska.

Franska vill jag lära mig.

Att köpa kokos och Pärlsocker tog 15 min (i affären) .

Hjälptränare kanske ja kommer bli, då det finns cirkus träningar här och de behövde en extra hand.

Skiiers Accredit ägarna känner Sandells

Hungrig är jag nu.

hörs hej

Likes

Comments

•Gymkort
Fördel: Kan gå ditt när jag vill, finns vikter och grupp pass. Ganska billigt.
Nackdel: Jag e så jävla obekväm på gym. Asså de kryyper i kroppen. Jag vet ej va ja ska göra. Känner mig töntig och tycker inte de tar.

•Simning
Fördel: Mysigt juu. Kanske får me mig min vänner. Jävligt bra träning för heeela kroppen. Sen e de kul å.
Nackdel: Jag e dålig på att simma. Asså jätte dålig.

•Klättring
Fördel: Väldigt kul. Väldigt bra träning. Väldigt stark blir man. Väldigt bra sällskap i form av Karin.
Nackdel: (Kanske) väldigt dyrt.

Tänker att ja minst ska träna tre gånger per vecka på "annan plats. Och mint två gånger hemma. Hemma kan ja kubba eller köra styrka.

Styrke Tips (från en amatör som tror mycket): joina Försvarsmaktens tränings klubb. Finns att ladda ner som app. Då får man olika pass man kan göra, styrka, kondis och rörlighet. Väldigt bra faktiskt.

Likes

Comments

...sitter ja å tittar på nu. Lite så där skönt sliten efter två roliga kvällar. Fredagen var de ut som gällde! De va ja, Annie, Freddie och Julie som rockade Waterloo.

Lördag, var de taco kväll här hos Olle och mig. Annie, Hedvig, Freddie, Julie, Karin och Viktoria kom. De va lekar, charader, dans och en sån där kamera som man får foton direkt ur. Så himla fint så funderar lätt på å springa å köpa en dir.

Idag har jag träna, gått på hundpromenad, städat och suttit på arslet.

Vädret här e lite kaos, ligger slask snö på backen å ibland snöar de för att sedan HELT PLÖTSLIGT slå om till regn för att övergå till hagel för att sedan få solsken och sen snö.

I veckan är min plan att gå och simma. Som jag skrev tidigare har jag inget att göra här och bara efter en vecka börjar de krypa lite i kroppen. Så klättring, tennis, simning eller nå annat lite spännande tänkte jag börja på. Kommentera gärna vad ni tycker att ja ska göra.

NU LADDAR VI FÖR NY VECKA
HÖRS HEJ

Likes

Comments

En gammal sägen (?) säger att det första intrycket är det viktigaste. Och efter fyra dagar på SSB (skolan jag går på) har jag fått ett första intryck. jag tänkte berätta dem för alla mina tusentals läsare, så spänn fast säkerhetsbältena och håll i er gamla framors lös tänder för nu åker vi. #tågetgår #tufftuff

Elever: eftrsom att det inte finns hur många svenska skolor i Bryssel som helst, är SSB en skola som har barn från PREschool till gymnasiet. en salig blanding med andra ord. du går i skola, äter och åker buss med allt från mini förskoleklassare till fjortis sjuor. Sen har skolan också IB och preIB, vad detta är har jag inte lyckats förstå än men jag tror att det har att göra med en slags utbildning du kan gå efter grundskolan, som gymnasiet fast internetionelt. typ, isch. Norskar, Finländre och Danskar går också här. Vissa läser gymnasiet och andra IB.

Vad jag vill säga med hela den utläggningen är att i korridorerna blndas, åldrar och språk. du kan höra svenska, norksa, finländska, danska, franska och så klart engelska. intresstant information var atta jag igår träffade en åttaåring som hade modersmålet ryska också. Det är verkligen en riktigt kakmix. Annars så känner alla till alla och de jag har träffat är alla väldigt snälla och inbjudande.

Lärare: Alla jag har träffat verkar ok. Vissa mer ok andra mindre. Många av det lärare jag hade på Wargen är väldigt svårslagna. Karin, idrott, Anita, matte och Erik, samhälle, var alla verkligen de bästa lärarna jag haft. Och jag är vann vid hög nivå i just matte och idrott. Kasnke inte är samma nivå här men de lööser dig nog.

Systemet:... är annorlunda. Det finns varken elever eller lärare nog att alltid ha en lektion med en lärare där alla elever läser samma kurs. Den rutchelkanan slutar med att man ofta har en klass där olika åldrar läser olika kurser, tex spanska, den yngsta går i åttan den äldsta i trean (tro jag). vissa läser spanska 1, andra spanska 2,3 eller 4. man måste ta eget ansvar över sina kurser så att man vet att man läser det man ska. Det ser lite olika ut i olika ämnen men typ så är de.

Boardingen: Många i Gymnasiet kommer för att göra typ ett utbytes år men ändån gå ut trean i sverige, som jag gör fast ett helt år och utan familj. De bor på boardingen. jag kan tyvärr inte ge er någon statiskit på detta men majeriteten av oss bor på boardingen (till pappsen: Boarding betyder internat). Det verkar så mysigt att bo där men så klart ser jag nackdelar också. Det är där de flesta av mina vänner bor och ibland, på långa rast följer ja med upp å "hänger".

Boende: Trivs jätte bra hos Sandells, verkligen! De bor ca 10 min från skolan med bil (OBS! Utan bilkö) men till och från skolan tar jag skol bussen. Den går 07.47 och åker hem 15.25. Jag börjar typ alltid 08.15 å slutar 15.15 så de e najs men rimliga busstider för en gångs skull. Jag bor 10 min gångbäg från Waterloo "centrum" och kansne 30 min från Bryssel.

HÖÖÖRS hejLikes

Comments

Planer för helgen: UUUUUTT på fredag! BRYSSEL på lördag (om tågen går). TACO MIDDAG HEMMA HOS MIG, lördag kväll! #förtaggadförattdeskavarabra

Andra planer: SVERIGE fredag v.7! TILLBAKA söndag v.8 (så ni i Sverige få fixa tung fest fredag v.8)
Sen e de ju drömigt att dra till Paris och London medans ja e här, så de ska fan in i kalendern.

Tankar&Saknad: läste på ett hemligt ställe en anonym person har. Grät som ett litet barn på dagis som fått sin plastspade snodd. Saknar x och y så att de gör ont å svartnar lite för ögonen. Ååå GUD va jag vill att de ska veta de, veta att de e så jävla bra och att de bara måste leva livet! KÖR BA KÖR!

Annars då? Jo de väder här som inte riktigt kan bestämma sig. Regn hitt å sol ditt. Och det har börjat sjunka in nu att jag bor här och de inte en nån jävla semester.

Hörs HEJ

Likes

Comments

Inte så mycke dd?

De e fan de enda man har svarat den senaste tiden. Jag gör grejer de gör ja. Men inte så viktiga grejer kanske...

Det är så jäkla konstigt att gå från livet i Östersund, där jag jämt och ständigt hade något planerat. Asså de dagar jag åket hem efter skolan (?!) fanns inte. min kalender var alltid proppfull och jag planerade på minuten så ja skulle hinna med allt.

Nu har jag INGENTING, inget jobb, ingen fritidsaktivitet, och det känns så jävla skönt. Planen för ikväll är liksom hem, mellis, plugga, träna, titta på tv. ELLER, så skiter jag i och bara sitter. Det spelar ingen roll för jag har INGA planer och jag låter livet rulla på som de vill!

Tror dock att jag kommer ledsna efter en vecka, men tills dess. Ska jag äta Mellis när jag kommer hem med bussen.

Annars då? sitter i biblan å "pluggar". Mitt hår ser ut som en puddels och ja, jag mår bra. känns som att detta kan bli riktigt riktigt bra och de ska bli dritt kul att gå här i en termin. Fett taggad.

Ska bara få lite rutiner först.

Hörs Hej

Likes

Comments

...heter baren "där man hänger". Gick ut igår och träffade lite folk! Riktigt kul! Var först med Fredrika, Annie och Karin, för att sen dansa med typ resten av SSB som kom. Tidig hem gång men kul kväll!

Annars e de bra, har flyttat in ordentligt i rummet mitt och det har hunnit bli ett antal promenader.
Planen för imorgon är att träna å plugga.
Nu ska jag kolla på Sherlock
Hörs Hej!

Ser alla bilder från snö och skidåkning hemma och jag längtar faktiskt redan efter just skidåkningen.

Likes

Comments

Sitter i Biblioteket på skolan och "pluggar", har håll timme i två timmar. Fick de två första lektionerna reda på att jag ska va med i grupp debatter. Känns jävligt nervöst å debattera inför främmande människor, men vad ska man göra.

Annars har dagen rullat på bra. Träffat fyra lärare och alla gav ett bra intryck. Min spanska lärare, som jag träffade på morgonen, är också min mentor och vi hann sätt oss och prata lite om skolan osv. Det kändes jätte bra och jag kan gå till henne vid frågetecken.

Det är en stor förändring och vissa saker är lika som på Wargen men mycket är väldigt olika.

Nu ska jag fortsätta på min debatt om "Intelligent Design"

Nedan är två bilder från skolan, i slottet bor folk och där ätter man lunch. I det röda tegelhuset, går jag i skola.

Likes

Comments

Nu har jag flyttat. Känns väldigt overkligt.
Det senaste tre dagarna har jag varit stressad och haft den grövsta ångesten. Men så fort ja flög iväg, lämnade de där mörka molnet. Jag tror att ångesten var resefeber och när jag väll satt på planet så fanns det inte så mycket att göra. Och jag tror, så här i efter hand, att de va den ÄLSKADE pmsen...

Känns ändå så jävla skönt, tänk att få åka iväg i ett halvår, gå i skola och bara komma till Sverige för att ha lov. Dessutom behövde jag lämna Östersund ett tagg. Lämna Wargen, familjen, vissa männiksor och bara börja om och andas. Få växa som människa, få mer erfarenhet, träffa nya människor.

OBS! Om min familj läser detta, jag älskar er men vill test själv nu, utan er.

Visst vill man spy för att man är nervös och sen säga att nej, nu ställer vi in detta. Jag vill inte åka. Men två saker 1. Jag kommer ångra mig om jag inte gör detta. 2. Jag lär ju inte dö.

...Hoppas jag...


Likes

Comments