Hej alla!

Som några kanske märkte så skrev jag inget förra veckan och det är för, som jag har sagt innan, jag har slut på idéer så ni få jättegärna komma med förslag! Men idag så tänkte jag bara skriva lite hur jag ser på livet...

Jag brukar tänka att livet är som en resa med hinder som man ska klara. Ibland stora hinder som ta tid att klara och ibland små hinder som man fixar enkelt. När jag hinder i livet som jag har nu så brukar jag tänka Ibland att: Idag kanske jag klara det, idag kanske han kommer tillbaka... Det sista som lämnar människan är hoppet så fortsätt att hoppas att dina hinder klaras. Även om det mörkt nu och du ser inget ljus eller utväg ur mörkret så kan jag lova dig att även i det mörkaste kan ljuset lysa fram och problem kan lösas.

Så tappa inte hoppet och fortsätt att kämpa!

See ya!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Hej hörni! 

Alla har någon plats som de älskar, där de kan få ro, tänka och få energi och tröst ifrån och idag tänker jag berätta en ut av mina sådana platser. 

Alla vet nu att min mamma är död så en ut av mina favoritplatser är vid hennes grav. Där kan jag sitta och tänka, sitta i lugn och ro och få energi men jag kan också få tröst där. Nu i mitt liv så är inte allt bra för jag har lite problem i skolan och problem med en vän. Vissa dagar känns allt bara skit och att jag känner att jag inte orkar mer och då går jag till mamma och få tröst. Det är så underligt att en plats kan betyda så mycket och att en person som jag aldrig har träffat och som är död kan trösta mig på det bästa sättet som ingen kan göra på den här jorden. Jag älskar min mamma så himla mycket och jag är så tacksam att veta att hon finns hos mig hela tiden! 

Likes

Comments

Hej! Nu har jag kommit på ett nytt intressant ämne att skriva om och det är vänskap.

Det flesta av oss har vänner som kan lita på, som stöttar än och som är med en. Jag har många vänner, gamla som nya, som är vän med mig och ser bakom mitt handikappade som jag är oerhört tacksam för. För under hela mitt har jag gått på en "vanlig" skola med "vanliga" människor och har aldrig känt mig utanför eller att jag inte har fått vara med.

Vänskap handlar om att acceptera varandra för det de är och ha en gemenskap med varandra. Att kunna lita på varandra, att kunna vara med varandra, att kunna prata osv. Men det bästa av allt som jag tycker är att man kan säga förlåt. Att be om förlåtelse och ta emot ett förlåt är det bästa jag någonsin vet. Att förlåta varandra är är så himla vackert!

Jag vill bara säga till alla er som har varit och är min vän och ni vet vilka ni är.

See ya!

Likes

Comments

Jag vill börja den här andakten med att visa en låt så titta och njut.

Visst var den bra? När jag först hörde den här låten var för någon månad sen när jag på en inspiriationsdag med mitt jobb. Jag tror att de visade den för oss för att tagga upp oss och jag fick verkligen den känslan men jag fick också en annan känsla... Jag kände Guds närvaro och att Gud ville att jag skulle skriva om den här låten just den här kvällen.

Jag älskar mitt liv

Jag är mäktig

Jag är vacker

Jag är fri

Jag älskar mitt liv

Jag är underbar

Jag är magisk

Jag är jag

Jag älskar mitt liv

I dagens samhälle så är det inte lätt att älska sig själv för man ska va på ett viss sätt och folk förväntar sig saker av en. Men om vi bara släpper de tankarna för en minut, vem är vi då?

I första Mosebok 1:27 så står det "Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem." Vi är alltså skapade till Guds avbild och Han har skapat oss så som Han vill ha oss och det finns inga fel på oss. Han älskar oss för de vi är och det är det som är det viktiga.

Så älskar dig själv för du är vacker, du är underbar, du är du.

Likes

Comments

Hej, nu har en till vecka gått sen vi sist sågs. jag har fortfarande slut på idéer vad jag ska skriva om så tänkte bara skriva vad jag har gjort i helgen...

När jag kom hem från skolan i fredags så tittade jag på tv tills det var dags att åka till Tonår. Där fixade vi inför ett ungdomsmöte som vi hade igår i kyrkan. När vi var klara så hade vi bestämt att vi skulle åka på en konsert i Värnamos missionskyrka där ett en ungdomskör och en gospelkör sjöng. Det var riktigt bra, fartfyllt och helt fantastiskt! Jag satt till och med i bänken och dansade och sjöng tillsammans med en vän! Efter det tog jag med mina vänner som var med i kören till Donken och åt. Det var riktigt gott!

Igår vaknade jag förvånansvärt rätt så tidigt, innan halv tio. Så efter att jag hade ätit frukost och duschat var jag ute och gick en runda innan middagen. Sen chillade jag tills det var dags att dra till kyrkan. Som sagt igår så hade vi ett ungdomsmöte i kyrkan där det kommer ungdomar från fem olika samhällen. Det brukar oftast vara i ett samhälle som kallas Forsheda men denna gången var det Bredaryds tur som var riktigt kul! Kvällen började med att vi som typ höll i det bad för kvällen innan det började. Sen kom min vän med en idé som jag har faktiskt också har tänkt på länge och det är: ibland på gudstjänster efter predikan så har man något som kallas för förbön där några personer står vid sidan och så kan man få gå fram till en förebedjare och så ber den för dig. Men eftersom jag inte kan prata så har jag inte kunnat vara det ända fram till igår för idén var att jag skulle sitta tillsammans med en annan förebedjare och be för folk och det fungerade riktigt bra. Är så glad att det gick bra och att jag har blivit använd av Gud! Efter gudstjänsten var det fika med korv och bröd och sen var det bara häng.

Idag har jag bara slappat och ätit middag hos farmor och farfar.

See ya!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Den här veckan har jag och många andra haft påsklov och jag tänkte berätta vad jag har gjort...

I måndags var det en rätt så chill dag. Började kolla på Hunger Games som jag har gjort resten av veckan också och sen var jag ute och gick en runda. Alltså en rätt så chill dag.

I tisdags var jag hos läkaren och sen när jag kom hem så gick jag till Smålänningen som ligger i Bredaryd. Där köpte jag presenter till mitt ena sysslingbarn Jack som har fyllt tre år. Jag köpte ett pussel och en hink med spadar och sånt.

I Onsdags var jag hos sjukgymnasten på förmiddagen. Sen åkte jag och åt på Donken och sen gick i affärer lite. Sen tog jag det lugnt på eftermiddagen för på kvällen skulle jag och tonårsgruppen som jag är med i vara med några tyskar som var på besök i kyrkan. Vi var först i Bredaryds sporthall och spelade fotboll och innebandy. Sen gick vi till kyrkan och åt och hade en liten gudstjänst. Det är så konstigt att man kan komma nära några så snabbt som vi gjorde. Jättekul och jättetrevliga var de verkligen.

I torsdags var jag och min syster i Halmstad och hälsade på vår ena kusin. Det var verkligen jättekul att honom igen! Vi gick på stan, han visade var han pluggade och sen hängde vi i hans lägenhet tills vi skulle åka hem.

I fredags var jag hos min ena syssling och lämnade presenterna till Jack. Det första han sa till mig var "Deas, jag har saknat dig". Han är så söt! Han blev också glad för presenterna! Sen var jag på gudstjänst med mina vänner och efter så sa vi hejdå till tyskarna. Vi bestämde med de att till höst ska vi åka ner till de vilket kommer bli skitkul! Så nu ska vi spara pengar i tonårsgruppen.

I lördags var också en chilldag! Jag såg första avsnittet på säsong fyra av Skam vilket var asbra! På kvällen var jag hos min farmor och farfar och åt påskmat som var gott! Sen kollade jag klart på Hunger Games.

Igår var jag på gudstjänst och sen åt jag hos farmor igen. På eftermiddagen kom några av pappas kusiner på fika så det var roligt träffa de och som plus i kanten så vann HV den första finalmatchen! Sen gick jag en runda innan jag gick hem.

Idag har jag också haft en chilldag! Bara varit ute och gått med min ena syssling och löst världsproblem, tur att jag har henne!

Imorgon är det skola igen, blä! Men det är är bara nio veckor kvar och sen är det sommarlov! Härligt!!

Detta må inte vara det intressantaste inlägget, jag erkänner det! Jag har ont om idéer så skriv gärna till mig om vad ni vill att jag ska skriva om!

See ya!

Likes

Comments

Och nu har det hänt oss...

Igår kl. 14:53 körde en kapad lastbil in på Drottninggatan i Stockholm och kraschade in i Åhléns. Det var väntat men ändå så fruktansvärt... Terrorismen har kommit till Sverige, visst vi har varit med om fruktansvärda saker förut men inget som detta!

Nästa hela dagen idag har jag, och många andra, följt nyheterna om Stockholm. Vi har sett bilder på lastbilen efter kraschen, hur snabbt lastbilen kom, mannen som nästan fullt säker var den som körde lastbilen och massa poliser och politiker som har pratat. Men vi har också sett en annan sida, en sida med mycket blommor, mycket kärlek, människor som hjälper varandra, människor som öppna sina hem för främlingar så har detta påverkat oss som de ville att vi skulle bli påverkade på?

Jag skulle säga nej på den frågan och vill fortsätta säga nej på den frågan. Terroristernas mål med att göra sådana attacker handlar om att förändra vårt demokratiska samhälle med öppenhet och tillit och om vi låter de förändra oss så har de vunnit.. Så därför ska vi inte låta oss påverkas och leva våra liv precis som vi gjorde innan! Vi ska INTE låta detta påverka våran flyktingpolitik utan vi ska fortsätta ta in människor som är på flykt och hjälpa de för det är det svenska samhället uppbyggt på, soldiariet, tillit och medkänsla. Det ända som vi ska ändra på är att ha bättre koll på vem som kommer in i vårt land och vem som åker!

Fyra döda och 15 skadade. Självklart går mina tankar och böner till dessa 19 människorna som har påverkats fysiskt och deras familjer och vänner men det går också till alla oss som har påverkats psykiskt av detta!

Det är jättesvårt att förhindra detta, jag förstår det men ett sätt att börja där de kommer ifrån. Alltså börja med att fängsla IS ledare för det är de som egentligen ligger bakom allting genom order och inspiration. Snälla förstå detta!

Jag är stolt att kalla mig svensk medborgare för våran solidaritet och hjälpsamhet och jag är stolt över våra poliser, sjukvårdare och räddningstjänst som har gjort och gör ett sådant fantastiskt jobb så tack!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla därute!

Eftersom jag är handikappad så jag assistenter. Jag gillar verkligen de och uppskattar deras jobb men eftersom deras chefer sitter på kommunen så har jag rätt så mycket kontakt med de också. I detta inlägget kommer jag berätta hur jag upplever saker och ting, detta är inte för att kränka eller se ner på någon utan bara berätta hur jag känner, tänker och tycker.

Första exemplet: mina assistenter har bedårats om att ha förkläder och handskar på sig när de ska hjälpa mig att borsta tänderna och bädda min säng. Detta kallar de för "när de vårdar mig"... Jag tycker att detta är sjukt! Vadå vårdar mig? Jag är inte sjuk... Jag sprider inte mer bakterier än någon annan så om man är rädd för bakterier så borde man ha skyddsdräkt på sig 24/7... Jag tycker att detta är så opersonligt och det heter inte opersonlig assistent utan personlig assistent...

Andra exemplet: mina assistenter jobbar efter ett schema och om jag skulle vilja ändra någon tid som att ta bort eller lägga till så måste jag säga till om det två veckor innan... Jag vet inte om ni alltid brukar planera era liv två veckor innan men det gör inte jag. Denna regeln är också sjuk. Att jag inte kan få leva mitt som en vanlig människa på grund av deras regler är så sjukt och knäppt på många olika sätt!

Tredje exemplet: bredvid mig så ligger det en datorväska med en liten dator inuti som mina assistenter ska använda för att kolla deras jobbmail och göra lite andra saker också. De skulle även få surfplattor... Jag förstår inte detta... Varför lägga pengar på sådant som man kan klara sig utan? Varför? Onödigt och slösaktigt kallar jag det!

Ni som har satt dessa regler, snälla tänk om för detta är inte vettigt! Jag som handikappad ska inte behöva påverkas av era regler! Jag tycker att det är skamligt och fel och jag kräver en förändring snarast!

See ya!

Likes

Comments

Tro

Hej allihop!

Förra söndagen så nämnde jag att jag skulle gå med i en kyrka idag och det gjorde jag!

Bredaryds missionskyrka har jag varit aktiv i med deras ungdomsaktiviteter. Det började med att jag började på gudstjänster med min första stödfamilj som är med i den församlingen. Ni som inte vet vad en stödfamilj är så är det en familj som tar emot en handikappad till deras hem en gång i månaden typ. Men i vilket fall, när jag är blev äldre så började jag gå på olika aktiviteter som UV-Scout, en barnkör och i tonårsgruppen som jag är en ledare för nu.

Jag tog ju mitt beslut att bli kristen för två och ett halvt år sen som jag har jag berättat tidigare. Jag gjorde det när jag var på en ungdomskväll med några av mina vänner Annie, Maria och Erica efter att jag hade varit på förbön under gudstjänsten.

Sen dess har jag tagit olika steg i min tro. Jag började stå upp för min tro och idag så tog jag steget att gå med i en församling. Det kändes så bra när jag hade varit uppe på scenen och hade blivit invigd i församlingen och jag vill bara säga tack till de personerna som har lett mig hit idag och ett särskilt tack till Herre Jesus själv! Jag hoppas att jag bidra med något gott i den här församlingen!

See ya!

Likes

Comments

Idag så tänkte jag prata om att stå upp för sin tro för det kan vara jättesvårt för vissa. När jag blev kristen för ett två ett halvt år sen så var jag jätterädd för att vad folk skulle tror och tycka om mig. Jag kanske sa det någon där och någon där men jag aldrig det offentligt liksom, inte ens till min familj.

Idag så vågar jag stå upp för min tro för förförra nyår 15/16 när jag var på ett läger så bad jag väldigt mycket för detta och när jag kom hem så kände jag en sån styrka i hela mig som var från Gud.

Jag vill bara uppmana dig som tror på Gud men kanske inte vågar säga det till folk att göra det ändå för du kan göra så någon annan vågar stå upp för sin tro och Gud är med dig hela tiden. Om du ser någon som mobbar någon annan så hjälp den att stå upp för er tro och hjälp varandra.

Jag ha en sida som heter verse of the day som jag har uppe när jag starta internet som ge mig ett bibelord varje dag som jag rekommenderar.

Nu kanske någon tänker att Gud är bara ett stort skämt och jag kan förstå dig för jag har också varit där men bara ge Gud en chans så lovar jag att Han kommer förändra ditt liv till något fantastiskt.

Likes

Comments