Hej alla!

Den här veckan har jag varit på ett tonårsläger på Gullbranna, Ung Tro 17! Det var mitt åttonde läger men mitt första som ledare vilket var helt fantastiskt! Tonårsläger är underbart då man får vara med fantastiska människor och lägga fokus på sin tro.

Vi har gjort en massa saker den här veckan. Vi har varit på olika bibelstudium, varit med på olika aktiviteter, solat, badat, varit på olika temasamlingar och gudstjänster. Vi har helt enkelt umgåtts. Jag är så tacksam att jag har fått vara med och att jag har fått se hur ungdomar drar sig till Gud, hur de vill lära känna Jesus och bara har fått lovsjunga och tillbe Herren. Är evigt tacksam över det! Och som jag sa till min ledarkollega, det finns inget bättre! Det finns inget bättre än att vara på tonårsläger!

Jag åkte också ett missionslopp där jag hann med sex varv på 20 minuter och samlade ihop 540kr till lägrets insamling som går till ett arbete i Rumänien mot människohandel, sexhandel och prostitution!

Från Bredaryd var tio tonåringar och sex ledare och jag vill bara säga hur mycket jag tycker om de! Det finns inga bättre att åka tillsammans med, är så glad! Mina tonåringar är de bästa man kan tänka sig och de har verkligen en stor plats i mitt hjärta, tycker om de så mycket!!

Idag så sov jag till tolv efter gårdagens fyra timmars sömn, härligt! Nu är det fyra och en halv månad till nästa läger!

see ya!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Ett ut av världens största problem är fattigdom och folk som är på flykt. Miljontals av människor har inga pengar att köpa mat för, ha inget skydd över huvudet om natten, trasiga kläder, allvarliga sjukdomar osv. Men det värsta de har eller rättare sagt inte har är hoppet, de har har tappat hoppet om livet eftersom deras situation är så fruktansvärd hemsk!

Under hela mitt liv så har jag haft mat på bordet, ett varmt hus att bo i, rena och hela kläder och sjukvård när jag behöver det. Dessa sakerna är så självklara för oss men det är det inte för de som har förlorat allt. Jag tror att vi aldrig kommer att förstå fullt ut hur de har det och vad de går igenom om.

Det problemet har pågått länge nu och det är dags att göra något drastiskt! Det är många därute som hjälper till och gör ett fantastiskt jobb men det behövs fler, det behövs oss alla. Ingen kan hjälper alla men alla kan hjälpa någon! Så hjälp till! Jag vet att vi kommer lyckas, vi kommer lyckas att förinta fattigdomen så det är bara struntprat för er som inte tror att vi kommer lyckas!

Det är också många därute som försöker börja om på nytt, som försöker bygga upp sitt liv igen, som försöker fly till ett annat land. Ska vi då hjärtlöst säga nej och skicka hem de till sitt hemland där det är svält, katastrofer och krig? Jag struntar i att vissa lever på våra skattepengar, jag struntar i att de kostar en massa pengar! Det behöver hjälp och vi ska hjälpa de! Pengar är inte viktigast, hjälp och ta hand om varandra är viktigast! Jag önskar verkligen att alla ska förstå det än dag...

Tills dess, ha det bra och jag hoppas att jag fick iallafall några att tänka om...

See ya!

Likes

Comments

Hej allihop!

Igår var jag på en festival utanför Halmstad på en camping som heter Gullbrannagården och det var helt fantastiskt. Jag brukar vara där på läger men det var första gången jag var på festivalen och jag ångrar verkligen inte att jag åkte!

När jag kom fram åt vi medans vi väntade på mina vänner Elin, Maria och Erica. Den första konserten vi var på var en gospelkör som sjöng. Jag har hört de innan och de är verkligen jättebra. Sen var jag på en konsert med ungdomskören Livslust från Värnamo som sjöng där mina vänner är med i och som vanligt var de grymma med fart och fläkt.

Efteråt gick vi runt på festivalområdet lite, åt lite och gick bland annat en tipsrunda som man kan vinna gratis festivalpass till nästa års festival så hoppas vi vinner! Sen kollade vi lite på Boris René innan det var dags för mina vänner att åka hem. Senare på kvällen var det höjdpunkten på hela dagen! Då var det en konsert med ett lovsångsband från Australien som heter Planetshakers. Det var helt fantastiskt och magiskt och jag är så glad att jag fick se de! De berörde mig verkligen med deras fantastiska lovsånger!

Nästa år hoppas jag att jag får med mig mina vänner på hela festivalen som är fyra dagar för det var var verkligen jättekul och underbart!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla därute!

Förra veckan var det en bal/student vecka för mig, inte för mig dock tyvärr... Det med att förra tisdagen så åkte jag till Värnamo efter skolan där det var bal. Först gick jag till en park som kallas för Apladalen där många går för att ta fina kort innan de går ner för Storgatsbacken. Sprang runt där för att ta kort på de som jag ville ta kort på och sen var det dags att gå och ta plats vid backen. Alla var jättefina och blev så stolt över vissa. Jag fick kort på alla som jag ville ha kort på, det ända negativa var att jag hamnade jämte tre tjuriga tanter...

I fredags däremot var det student hela dagen! Började med att åka in på utsläppet i Värnamo där jag skulle hänga rosor på 10 personer plus några gosedjur, lyckades med 9/10 så det var väl bra. Efter det gick jag och kollade när de åkte flak, helt galna men roliga! Efter det var det dags för min tour! Började med att åka till två ställen i Forsheda, sen ett i Vissö, sen ett i Hamra och till slut ett i Bredaryd. Efter att jag hade varit på alla ställen åkte jag hem och vilade lite för senare den kvällen skulle jag hänga med ut på en pub i Värnamo som heter Harrys. Det var jättekul verkligen och jag är stolt att jag inte drack, tog ett glas cola istället! Efter det så sov jag hos min underbara syster!

Resultatet av den dagen blev mycket trötthet, hostig hals och en snorig näsa men det var så värt det! Lite surt ändå att inte jag tog studenten detta året också med min årskull men längtar så till nästa år, har redan börjat planera!

See ya!

Likes

Comments

Hej!

Snart är det dags för mig och många andra att gå på sommarlov, det ska bli gött! Det är mitt sista sommarlov som känns lite konstigt men ändå härligt.

Min sommar kommer att innehålla mycket sovande och chillande, sola och bada, va med vänner, festival och läger. Jag kommer också att jobba med mitt företag i sommar där jag har satt ett nytt spännande mål som jag ska klara i sommar. 

Det här blev ett väldigt kort inlägg för jag kommer inte på vad jag mer ska skriva... Ses nästa vecka!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Som alla ni vet så är handikappad som jag har berättat förut men jag har inte berättat hur det är att vara det...

Jag har varit handikappad hela mitt liv så jag vet inte hur det är att vara en "vanlig" människa. Vissa kanske tror att det är skönt att vara handikappad då man får mycket hjälp och slipper att göra saker och det är gött ibland men ibland så kan de nästan ta kål på en.

Att ha en vid sig nästan hela tiden även fast den är snäll eller inte kan vara jobbigt ibland. Att inte kunna göra något spontant utan att kolla om någon kan hjälpa en är också jobbigt. Att folk har hela tiden koll på vad man gör och vem man är, är jobbigt med.

Jag brukar fråga mig själv ibland: varför just jag? Varför blev jag handikappad? Ibland så känns det som att jag inte orkar mer men det som håller mig kvar är de två personerna som jag älskar mest i hela världen och att jag vet varför jag är här.

Livet är inte enkelt och det kommer det aldrig att vara även fast du är handikappad eller inte så vi måste bara göra det bästa ut av det.

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Som några kanske märkte så skrev jag inget förra veckan och det är för, som jag har sagt innan, jag har slut på idéer så ni få jättegärna komma med förslag! Men idag så tänkte jag bara skriva lite hur jag ser på livet...

Jag brukar tänka att livet är som en resa med hinder som man ska klara. Ibland stora hinder som ta tid att klara och ibland små hinder som man fixar enkelt. När jag hinder i livet som jag har nu så brukar jag tänka Ibland att: Idag kanske jag klara det, idag kanske han kommer tillbaka... Det sista som lämnar människan är hoppet så fortsätt att hoppas att dina hinder klaras. Även om det mörkt nu och du ser inget ljus eller utväg ur mörkret så kan jag lova dig att även i det mörkaste kan ljuset lysa fram och problem kan lösas.

Så tappa inte hoppet och fortsätt att kämpa!

See ya!

Likes

Comments

​Hej hörni! 

Alla har någon plats som de älskar, där de kan få ro, tänka och få energi och tröst ifrån och idag tänker jag berätta en ut av mina sådana platser. 

Alla vet nu att min mamma är död så en ut av mina favoritplatser är vid hennes grav. Där kan jag sitta och tänka, sitta i lugn och ro och få energi men jag kan också få tröst där. Nu i mitt liv så är inte allt bra för jag har lite problem i skolan och problem med en vän. Vissa dagar känns allt bara skit och att jag känner att jag inte orkar mer och då går jag till mamma och få tröst. Det är så underligt att en plats kan betyda så mycket och att en person som jag aldrig har träffat och som är död kan trösta mig på det bästa sättet som ingen kan göra på den här jorden. Jag älskar min mamma så himla mycket och jag är så tacksam att veta att hon finns hos mig hela tiden! 

Likes

Comments

Hej! Nu har jag kommit på ett nytt intressant ämne att skriva om och det är vänskap.

Det flesta av oss har vänner som kan lita på, som stöttar än och som är med en. Jag har många vänner, gamla som nya, som är vän med mig och ser bakom mitt handikappade som jag är oerhört tacksam för. För under hela mitt har jag gått på en "vanlig" skola med "vanliga" människor och har aldrig känt mig utanför eller att jag inte har fått vara med.

Vänskap handlar om att acceptera varandra för det de är och ha en gemenskap med varandra. Att kunna lita på varandra, att kunna vara med varandra, att kunna prata osv. Men det bästa av allt som jag tycker är att man kan säga förlåt. Att be om förlåtelse och ta emot ett förlåt är det bästa jag någonsin vet. Att förlåta varandra är är så himla vackert!

Jag vill bara säga till alla er som har varit och är min vän och ni vet vilka ni är.

See ya!

Likes

Comments

Jag vill börja den här andakten med att visa en låt så titta och njut.

Visst var den bra? När jag först hörde den här låten var för någon månad sen när jag på en inspiriationsdag med mitt jobb. Jag tror att de visade den för oss för att tagga upp oss och jag fick verkligen den känslan men jag fick också en annan känsla... Jag kände Guds närvaro och att Gud ville att jag skulle skriva om den här låten just den här kvällen.

Jag älskar mitt liv

Jag är mäktig

Jag är vacker

Jag är fri

Jag älskar mitt liv

Jag är underbar

Jag är magisk

Jag är jag

Jag älskar mitt liv

I dagens samhälle så är det inte lätt att älska sig själv för man ska va på ett viss sätt och folk förväntar sig saker av en. Men om vi bara släpper de tankarna för en minut, vem är vi då?

I första Mosebok 1:27 så står det "Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem." Vi är alltså skapade till Guds avbild och Han har skapat oss så som Han vill ha oss och det finns inga fel på oss. Han älskar oss för de vi är och det är det som är det viktiga.

Så älskar dig själv för du är vacker, du är underbar, du är du.

Likes

Comments