Hej allihop!

Nu har hösten börjat på riktigt och det börjar bli kyligt. Förra söndagen var det min födelsedag, 19 bast! Tiden går fort när man har roligt haha... Nä men jag hade en bra dag där jag hade ett litet kalas med min familj, min moster, hennes sambo och min gudmor Maria, det var mysigt. Jag fick kläder, saker till när man flyttar hemifrån och pengar så det var bra. Jag har kommit på att det är inte lika roligt att fylla år som när man var liten men det får väl... Jag blev iallafall nöjd!

Alla tycker ju om att fylla år och ha en dag då man firar sig själv och det tycker jag också väldigt mycket samtidigt som jag inte tycker om just den dagen. Det är för att min mamma dog ju när jag föddes. När jag var liten så tänkte jag inte så mycket på det såklart, det har kommit nu de senare åren. Båda jag och min syster är förstås glada samtidigt som vi en känsla inom oss där det en stor saknad och en längtan efter vår mamma, men vi båda vet att hon är med oss var dag.

Denna helgen har det också hänt saker. I fredags kväll var jag med mina vänner på en ungdomskväll i Värnamo som kallas T-Centralen. Det var jättekul verkligen! Kvällen började med att vi lyssnade på Jones Helgesson, en ståupp komiker och en ut av mina idoler eftersom han är handikappad som jag men har lärt sig att både gå och prata vilket är så himla häftigt. Sen fick jag även en bild med han! Efteråt var det en konsert med JTR som var bra och sen avslutades kvällen med en gudstjänst med bra predikan och underbar lovsång. Lyckad kväll helt enkelt!

Igår var jag på barndop för mitt nya kusinbarn Jax. Själva dopet var jättefint verkligen där min syster även sjöng. Efteråt var det smörgåstårta och vanlig tårta som var gott! Jag satt med mina andra kusinbarn Alexandra och Allyssa vilket var jättekul för jag har inte pratat med de på länge. Sen kom det som jag har längtat efter, jag fick träffa och hålla Jax! Han är verkligen jättesöt och morbror Andreas är så stolt över han! Älskade Jax!

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter så hoppas den går bra!

See ya!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej alla därute!

Idag så tänkte jag skriva om kost och hälsa som är populärt att diskutera i dagens samhälle och som är viktigt att ta upp.

Mat är ju viktigt för oss för att vi ska få näring och energi till våra kroppar, men innehåller den maten som vi stoppar i oss tillräckligt med näring som vi alla behöver? Det skulle inte jag säga nej efter att ha tittat på en dokumentär på SVT Play som heter "Sista skörden" som jag verkligen vill och rekommenderar att alla tittar på! (Länk finns nedan) Den dokumentären förklarar hur våra jordar som vi odlar på mår idag, både i Sverige och andra länder men jag tänkte ta lite nu.

All mats näring kommer från den jorden som maten har odlats på, och när inte jorden har någon näring i sig så får inte maten så mycket näring i sig och då får inte vi tillräckligt med näring som vi behöver. Men varför har inte våra jordar näring i sig? Jo, det är för att i dagens jordbruk så skulle jag säga att det handlar om två saker, producera mycket och producera snabbt! Bönderna får order om att odla en viss mängd på en viss tid och sen igen kort därefter eller på direkten och då har man glömt en viktig faktor, hur jorden mår. Man gödslar med kemiskt gödsel som innehåller bland annat medicinska avfall som antibiotika istället för att gödsla med naturlig gödsel. Så när vi äter den maten som vi köper idag så får vi dels inte tillräckligt med näring och dels medicinska avfall som vår kropp inte behöver. Men vi måste ju äta maten för att kunna överleva men vi behöver något extra och mitt svar på det är kosttillskott.

Kosttillskott är en spännande fråga som diskuteras nu, är det bra eller dåligt? Behöver vi det? Jag skulle säga vi inte ska behöva det men att vi behöver det. Vi behöver kosttillskott för att våra kroppar ska må bra och få den näringen kroppen behöver. Jag jobbar med hälsa och rekommenderar bland annat kosttillskott. Inte för att tjäna på det utan att hjälpa människor att må bättre och ha en bättre hälsa. Men som sagt, vi alla har olika åsikter om just kosttillskott som vi ska ha men om alla kollar på den här dokumentären och kanske just du känner att du vill veta mer om kosttillskott så får jättegärna kontakta mig på mail, Facebook eller skriva en kommentar här nedan.

Jag hoppas verkligen att jag har öppnat era ögon till vad som händer i våra jordbruk, hur våra jordar mår och hur vi människor mår. Dela gärna detta vidare för att föra vidare fakta om hur våra jordar mår idag!

See ya!


Mail: andreaslarsson2008@hotmail.com

Facebook:: Andreas Larsson Verano

Länk till dokumentären "Sista skörden": https://www.svtplay.se/video/13357996/sista-skorden/sista-skorden-1?info=visa (kan ses till 22: e oktober så titta nu)

Likes

Comments

Hej alla!

När jag var på det lägret i somras så pratade vi mycket om människohandel, sexhandel och prostitution och jag tänkte bara berätta lite av det som jag kommer ihåg.

Jag börjar med att berätta vad det är. Prostitution är en verksamhet där man säljer sex till folk genom en utsatt person som blir den prostituerade. De som håller i verksamheten åker ner till fattiga länder som Rumänien och erbjuder mest unga tjejer som är 18 år att åka med de till ett rikare land som Sverige och jobba för de. Förut lurade de tjejerna om jobbet och sa att de skulle jobba som exempel hembiträde, men idag så vet tjejerna vad jobbet är och säger ja till det eftersom de har inget annat val för de måste tjäna ihop pengar till deras fattiga familjer. Men de vet inte vilka arbetsförhållanden det är. De vet inte att deras kroppar ska vara tillgängliga 24/7, de vet inte att köparen får göra vad han vill med de och de vet inte hur svårt det är att ta sig ut prostitution.

Detta pågår just nu i många länder och till och med Sverige. 2017 Jag visste inte att detta sker i Sverige idag innan jag hörde om det på lägret. Jag visste inte att svenska, män mestadels, köper olagliga sexuella tjänster för bara unna sig själv. USCH, FY OCH BLÄ! Jag blir så ledsen och frustrerad att veta att detta sker här och jag tycker väldigt mycket synd om dessa tjejer som är utsatta för detta självklart. Och till er som köper sånt här, sluta med det för det är ju ni som gör så att dessa verksamheter fungerar!

På lägret samlade vi in pengar till en organisation som heter Stay Free som jobbar för att förebygga och stoppa prostitution i Rumänien och Sverige och jag vill bara ge en hyllning dessa människorna och det fantastiska arbetet som de utför!

See ya!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Min helg började med att jag åkte och kollade på ett lan som var i Bredaryd. Det var så trångt därinne så jag kunde inte köra in med elrullstolen så jag fick stå i dörren och kolla men det gick bra det med! Sen åkte jag hem och åt lite och bytte om för sen så tänkte jag att jag skulle gå in på Bredaryds pub för allra första gången på kvällen. Gick in där, gick upp dit alla satt, gick in några meter, vände och gick ut igen. Det var verkligen ingen plats för mig att vara på! Fulla gubbar som inte förstå att de står ivägen utan säger "och nu så blir man påkörd också". Blir så irriterad på sånna människor!!! Gick istället tillbaka till lanet och kollade lite och pratade med en av de som höll i lanet som var jättetrevlig och som lovade att till nästa år så ska de göra mer plats så att jag kan komma in där också. Sen åkte jag hem och la mig.

I lördags var det den årliga Bredaryds marknad och den första punkten på min lista var att köra ett missionslopp! Ett missionslopp innebär att man ska springa eller köra så många varv som möjligt på 20 minuter och skaffa så många sponsorer som möjligt innan som satsar en valfri slant per varv. Jag körde 6 varv, hade 32 sponsorer, fick in 760kr per varv och totalt så blev det 4670kr som gick till en insamling för skola, sjukvård och mat i Centralafrikanska republiken. Är så stolt över mig själv att jag lyckades att samla in så mycket och som kommer hjälpa så många människor, är så lycklig och stolt!

Efter det gick jag på marknaden och kollade med min syster, hennes kille, hans brorsdotter och en kompis. Efteråt gick jag till min farmor och farfar och slappade lite innan jag gick hem!

Igår firade vi min syster. Vi åt smörgåstårta, öppnade presenter och åt chrisptårta! Senare på kvällen skulle jag på en trädgårdsgudstjänst som ändå blev en inomhussgudstjänst pga vädret. Underbar gudstjänst hos den underbara familjen Miller! Efteråt åt vi korv och efter att alla hade gått så stannade vi tonårsledarna kvar och planerade så nu är vi laddade för en ny termin!

Som sagt, sista helgen på sista sommarlovet! Imon börjar jag sista året på gymnasiet. Är iallafall lite taggad och hoppas och ber om att det ska gå bra!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Den här veckan har jag varit på ett tonårsläger på Gullbranna, Ung Tro 17! Det var mitt åttonde läger men mitt första som ledare vilket var helt fantastiskt! Tonårsläger är underbart då man får vara med fantastiska människor och lägga fokus på sin tro.

Vi har gjort en massa saker den här veckan. Vi har varit på olika bibelstudium, varit med på olika aktiviteter, solat, badat, varit på olika temasamlingar och gudstjänster. Vi har helt enkelt umgåtts. Jag är så tacksam att jag har fått vara med och att jag har fått se hur ungdomar drar sig till Gud, hur de vill lära känna Jesus och bara har fått lovsjunga och tillbe Herren. Är evigt tacksam över det! Och som jag sa till min ledarkollega, det finns inget bättre! Det finns inget bättre än att vara på tonårsläger!

Jag åkte också ett missionslopp där jag hann med sex varv på 20 minuter och samlade ihop 540kr till lägrets insamling som går till ett arbete i Rumänien mot människohandel, sexhandel och prostitution!

Från Bredaryd var tio tonåringar och sex ledare och jag vill bara säga hur mycket jag tycker om de! Det finns inga bättre att åka tillsammans med, är så glad! Mina tonåringar är de bästa man kan tänka sig och de har verkligen en stor plats i mitt hjärta, tycker om de så mycket!!

Idag så sov jag till tolv efter gårdagens fyra timmars sömn, härligt! Nu är det fyra och en halv månad till nästa läger!

see ya!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Ett ut av världens största problem är fattigdom och folk som är på flykt. Miljontals av människor har inga pengar att köpa mat för, ha inget skydd över huvudet om natten, trasiga kläder, allvarliga sjukdomar osv. Men det värsta de har eller rättare sagt inte har är hoppet, de har har tappat hoppet om livet eftersom deras situation är så fruktansvärd hemsk!

Under hela mitt liv så har jag haft mat på bordet, ett varmt hus att bo i, rena och hela kläder och sjukvård när jag behöver det. Dessa sakerna är så självklara för oss men det är det inte för de som har förlorat allt. Jag tror att vi aldrig kommer att förstå fullt ut hur de har det och vad de går igenom om.

Det problemet har pågått länge nu och det är dags att göra något drastiskt! Det är många därute som hjälper till och gör ett fantastiskt jobb men det behövs fler, det behövs oss alla. Ingen kan hjälper alla men alla kan hjälpa någon! Så hjälp till! Jag vet att vi kommer lyckas, vi kommer lyckas att förinta fattigdomen så det är bara struntprat för er som inte tror att vi kommer lyckas!

Det är också många därute som försöker börja om på nytt, som försöker bygga upp sitt liv igen, som försöker fly till ett annat land. Ska vi då hjärtlöst säga nej och skicka hem de till sitt hemland där det är svält, katastrofer och krig? Jag struntar i att vissa lever på våra skattepengar, jag struntar i att de kostar en massa pengar! Det behöver hjälp och vi ska hjälpa de! Pengar är inte viktigast, hjälp och ta hand om varandra är viktigast! Jag önskar verkligen att alla ska förstå det än dag...

Tills dess, ha det bra och jag hoppas att jag fick iallafall några att tänka om...

See ya!

Likes

Comments

Hej allihop!

Igår var jag på en festival utanför Halmstad på en camping som heter Gullbrannagården och det var helt fantastiskt. Jag brukar vara där på läger men det var första gången jag var på festivalen och jag ångrar verkligen inte att jag åkte!

När jag kom fram åt vi medans vi väntade på mina vänner Elin, Maria och Erica. Den första konserten vi var på var en gospelkör som sjöng. Jag har hört de innan och de är verkligen jättebra. Sen var jag på en konsert med ungdomskören Livslust från Värnamo som sjöng där mina vänner är med i och som vanligt var de grymma med fart och fläkt.

Efteråt gick vi runt på festivalområdet lite, åt lite och gick bland annat en tipsrunda som man kan vinna gratis festivalpass till nästa års festival så hoppas vi vinner! Sen kollade vi lite på Boris René innan det var dags för mina vänner att åka hem. Senare på kvällen var det höjdpunkten på hela dagen! Då var det en konsert med ett lovsångsband från Australien som heter Planetshakers. Det var helt fantastiskt och magiskt och jag är så glad att jag fick se de! De berörde mig verkligen med deras fantastiska lovsånger!

Nästa år hoppas jag att jag får med mig mina vänner på hela festivalen som är fyra dagar för det var var verkligen jättekul och underbart!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla därute!

Förra veckan var det en bal/student vecka för mig, inte för mig dock tyvärr... Det med att förra tisdagen så åkte jag till Värnamo efter skolan där det var bal. Först gick jag till en park som kallas för Apladalen där många går för att ta fina kort innan de går ner för Storgatsbacken. Sprang runt där för att ta kort på de som jag ville ta kort på och sen var det dags att gå och ta plats vid backen. Alla var jättefina och blev så stolt över vissa. Jag fick kort på alla som jag ville ha kort på, det ända negativa var att jag hamnade jämte tre tjuriga tanter...

I fredags däremot var det student hela dagen! Började med att åka in på utsläppet i Värnamo där jag skulle hänga rosor på 10 personer plus några gosedjur, lyckades med 9/10 så det var väl bra. Efter det gick jag och kollade när de åkte flak, helt galna men roliga! Efter det var det dags för min tour! Började med att åka till två ställen i Forsheda, sen ett i Vissö, sen ett i Hamra och till slut ett i Bredaryd. Efter att jag hade varit på alla ställen åkte jag hem och vilade lite för senare den kvällen skulle jag hänga med ut på en pub i Värnamo som heter Harrys. Det var jättekul verkligen och jag är stolt att jag inte drack, tog ett glas cola istället! Efter det så sov jag hos min underbara syster!

Resultatet av den dagen blev mycket trötthet, hostig hals och en snorig näsa men det var så värt det! Lite surt ändå att inte jag tog studenten detta året också med min årskull men längtar så till nästa år, har redan börjat planera!

See ya!

Likes

Comments

Hej!

Snart är det dags för mig och många andra att gå på sommarlov, det ska bli gött! Det är mitt sista sommarlov som känns lite konstigt men ändå härligt.

Min sommar kommer att innehålla mycket sovande och chillande, sola och bada, va med vänner, festival och läger. Jag kommer också att jobba med mitt företag i sommar där jag har satt ett nytt spännande mål som jag ska klara i sommar. 

Det här blev ett väldigt kort inlägg för jag kommer inte på vad jag mer ska skriva... Ses nästa vecka!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Som alla ni vet så är handikappad som jag har berättat förut men jag har inte berättat hur det är att vara det...

Jag har varit handikappad hela mitt liv så jag vet inte hur det är att vara en "vanlig" människa. Vissa kanske tror att det är skönt att vara handikappad då man får mycket hjälp och slipper att göra saker och det är gött ibland men ibland så kan de nästan ta kål på en.

Att ha en vid sig nästan hela tiden även fast den är snäll eller inte kan vara jobbigt ibland. Att inte kunna göra något spontant utan att kolla om någon kan hjälpa en är också jobbigt. Att folk har hela tiden koll på vad man gör och vem man är, är jobbigt med.

Jag brukar fråga mig själv ibland: varför just jag? Varför blev jag handikappad? Ibland så känns det som att jag inte orkar mer men det som håller mig kvar är de två personerna som jag älskar mest i hela världen och att jag vet varför jag är här.

Livet är inte enkelt och det kommer det aldrig att vara även fast du är handikappad eller inte så vi måste bara göra det bästa ut av det.

See ya!

Likes

Comments