Tro

Hej allihop!

Förra söndagen så nämnde jag att jag skulle gå med i en kyrka idag och det gjorde jag!

Bredaryds missionskyrka har jag varit aktiv i med deras ungdomsaktiviteter. Det började med att jag började på gudstjänster med min första stödfamilj som är med i den församlingen. Ni som inte vet vad en stödfamilj är så är det en familj som tar emot en handikappad till deras hem en gång i månaden typ. Men i vilket fall, när jag är blev äldre så började jag gå på olika aktiviteter som UV-Scout, en barnkör och i tonårsgruppen som jag är en ledare för nu.

Jag tog ju mitt beslut att bli kristen för två och ett halvt år sen som jag har jag berättat tidigare. Jag gjorde det när jag var på en ungdomskväll med några av mina vänner Annie, Maria och Erica efter att jag hade varit på förbön under gudstjänsten.

Sen dess har jag tagit olika steg i min tro. Jag började stå upp för min tro och idag så tog jag steget att gå med i en församling. Det kändes så bra när jag hade varit uppe på scenen och hade blivit invigd i församlingen och jag vill bara säga tack till de personerna som har lett mig hit idag och ett särskilt tack till Herre Jesus själv! Jag hoppas att jag bidra med något gott i den här församlingen!

See ya!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag så tänkte jag prata om att stå upp för sin tro för det kan vara jättesvårt för vissa. När jag blev kristen för ett två ett halvt år sen så var jag jätterädd för att vad folk skulle tror och tycka om mig. Jag kanske sa det någon där och någon där men jag aldrig det offentligt liksom, inte ens till min familj.

Idag så vågar jag stå upp för min tro för förförra nyår 15/16 när jag var på ett läger så bad jag väldigt mycket för detta och när jag kom hem så kände jag en sån styrka i hela mig som var från Gud.

Jag vill bara uppmana dig som tror på Gud men kanske inte vågar säga det till folk att göra det ändå för du kan göra så någon annan vågar stå upp för sin tro och Gud är med dig hela tiden. Om du ser någon som mobbar någon annan så hjälp den att stå upp för er tro och hjälp varandra.

Jag ha en sida som heter verse of the day som jag har uppe när jag starta internet som ge mig ett bibelord varje dag som jag rekommenderar.

Nu kanske någon tänker att Gud är bara ett stort skämt och jag kan förstå dig för jag har också varit där men bara ge Gud en chans så lovar jag att Han kommer förändra ditt liv till något fantastiskt.

Likes

Comments

Hej!

Idag så har jag varit ledardag i den kyrkan som jag är med i, eller jag är inte med i den än men jag ska gå med i den nästa söndag faktiskt men nog om det, det tar vi nästa söndag. När jag var där idag så var det en kvinna där och pratade. Hon pratade om massa spännande saker men jag fastnade för en sak och det var etiketter på personer.

Etiketter på personer...? Vad menar jag? Några kanske förstår vad jag ska skriva om nu och några kanske inte gör det men jag ska förklara vad jag menar. Har ni mött en person någon gång en person som inte är som alla andra eller gör som alla andra? Om ni har det, vad tänkte ni då? Tänkte ni som vanligt när man möter en person eller tänkte ni att den personen måste ha några bokstavskombinationer? Jag vet inte vad alla tänker men jag tror att många tänker det andra alternativet,

Jag kan berätta en egen erfarenhet om detta. Jag red på en ridskola när jag var yngre i 12 år, först red jag i en handikappsgrupp men bytte till att ha privatlektioner. Min ridlärare var verkligen jättesnäll och trevlig men hon bemötte mig som om jag vore ett barn som inte förstod så mycket. Hon hade satt en etikett på mig där jag tror att det stod, "korkad för han är handikappad".

Det är vanligt att människor sätter osynliga etiketter på varandra och dömer varandra och detta anses jag vara ett samhällsproblem som vi måste ta bort! Vi kan inte döma folk utifrån deras personligheter och deras sätt att leva! Vi måste möta alla med samma respekt och värde och inte tänka som många tänker nu. Vi måste bara lära oss detta, både för de utsatta men också för oss själva!

Så tänk efter en extra gång innan du sätter en osynlig etikett på någon att, är detta verkligen rätt? Är det okej att jag gör så här?

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Som jag har nämnt tidigare så har jag ett eget företag, jag kommer inte in på vad det är men det är inom hälsobranschen. I vilket fall igår så var jag och min syssling/handledare i Kungsbacka på en inspirationsdag. Vi lyssnade på två talare, en på förmiddagen och en på eftermiddagen som inspirerade mig mycket till att fortsätta att göra det jag gör idag. Men det bästa av allt var att jag fick gå upp på scen och hämta en pinn för jag har klarat en viss nivå, det var verkligen inspirerande för jag gillar verkligen att stå på scen och det var så härligt att höra publikens jubel!

Men hade inte klarat detta utan min bästa syssling/handledare Jennie. Hon har alltid stöttat mig i allt så om det inte var för henne så skulle jag aldrig stått på den scenen så jag är så tacksam för att hon finns i mitt liv!

Det som vi jobbar med, kan vem som helst jobba med, över 18! Så just nu söker jag personer som:

är trevliga

vill ha en extra inkomst

vill ha mer än de har idag

vill ha nya utmaningar

vill ha en ny karriär

vill ha mer tid med familj, vänner eller än själv.

Känner du dig träffad eller vet du någon annan som passar in? Tveka inte! Kontakta mig genom antingen skriva en kommentar här nedanför, sök upp mig på Facebook, skicka mail eller gör vad som helst! Jag skulle verkligen uppskatta det och bli så glad.


See ya!

Likes

Comments

Hej på er därute!

Idag så tänkte jag skriva lite om hur människor tycker är att normalt och vad som är annorlunda och knäppt.

Vi tar exemplet homosexuella eller bisexuella. De som är det tänder ju på sitt eget kön eller båda. För vissa är detta så knäppt, så tänkte konstigt, så annorlunda. Jag tror att det tänker så eftersom det är så nytt och att det är inte många som är det ännu. Rädslan för något nytt, något som man anses vara "fel".

Ett annat exempel är att man är en så kallad "transperson". Att man byter kön eller som många förklarar det "att man klä ut sig till det andra könet". Det är ju ännu nyare och ännu mer "konstigt"... Eller nä... Vadå konstigt?!?!

Att människor väljer att leva på annat sätt än vad du och jag gör, är inte konstigt, inte knäppt, inte annorlunda! De är fortfarande människor precis som du men de har tagit en annan väg i livet. Jag hatar när någon säger att sådana människor är konstiga, det gör mig så arg! De ska mötas med samma respekt som oss och inte känna sig uttittade.

Jag har själv en bit kvar att jobba med innan jag har fått bort de negativa tankarna men jag vill verkligen få bort de!

Så tänk efter, är det de som är annorlunda eller är det vi som är annorlunda som inte acceptera och respektera de?

See ya!

Likes

Comments

Hej alla läsare! Detta inlägget kommer vara lite annorlunda för till detta inlägget så har jag intervjuat en ut av mina bästa vänner, nämligen Maria Alfredsson, 17. Jag ska försöka återskapa hennes historia om sin cancer.

Bara några veckor innan Maria skulle fylla tolv fick hon ont i knät och alla kan ju ha ont någonstans men det höll i sig så hon och hennes föräldrar åkte till vårdcentralen i Reftele, några kilometer från Bredaryd. Där trodde man att hon hade stukat knät men för att vara på den säkra sidan så fick hon åka och röntga det. På röntgen såg de att något var fel så hon fick göra några blodprov. Efter det skickades hon till Linköping för att göra biopsi som är när man tar prover från levande kroppsvävnader för att avgöra vilken diagnos som patienten har, hon fick även röntgas flera gånger till. En vecka efter Maria hade gjort biopsin så fick hon åka tillbaka till Linköping och då fick hon beskedet att hon hade cancer i vänstra knät och diagnosen hette Osteosarkom. Det var också bara någon vecka efter hon hade fyllt tolv.

Självklart så började hon gråta när hon fick veta det. Hon berätta för mig att hon kände att hela hennes värld trillade ihop och att hon ville bara gå ut därifrån och låtsas som ingenting, bara glömma allt.

Hon började behandlas ganska direkt efter diagnosen men innan hon började behandlas så fick hon operera en venport mellan axeln och halsen där det var en slang igenom som hon fick gifterna och droppen i. Hon fick olika gifter och den första var den röda. Den fick hon hela tiden tillsammans med vanligt dropp och av den så blev illamående och spydde mycket så hon fick illamående medicin. Sen fick hon den gula där hon fick blåser i munnen så hon kunde inte äta. Hon blev också kissenödig hela tiden så hon sprang på toa nästan varje timme och så kollade de pH-värdet varje gång så det var bra.

Hon gjorde också många operationer men den största gjorde hon för att ta bort tumören och sätta in en invändig protes. Hon blev sjuk oktober 2011 och blev färdig med behandlingarna juli 2012 och blir friskförklarad till den här sommaren.

Som alla vet så tappar man ju hår när man tar gifterna och det gjorde även Maria. När hon gjorde det så tyckte hon att det var hemskt såklart och gillade inte sitt utseende så hon provade peruk som hon inte gillade så hon använde en mössa. Detta påverkade henne mycket mentalt och hon frågade sig själv många gånger att "varför just jag?", "varför händer detta just mig?"...

Maria var bara tolv när hon fick sin cancer och hon tänkte inte mycket på den tiden att hon kunde ha dött men hon tänker på det nu. För några år sen trodde man att hon hade fått tillbaka det och då fick hon verkligen dödsångest men som tur var så var det bara falsk alarm. Hon hade inte mycket mardrömmar men hon hade det när hon fick diagnosen och när de trodde att hon hade fått återfall.

Marias var ju borta mycket när hon blev sjuk och halkáde efter i skolan och träffade inte sina vänner mycket men hon tog igen det snabbt. Det finns alltid en risk att det kommer tillbaka men det är mindre risk idag och till sommaren blir hon friskförklarad.

Självklart har detta förändrat henne som person.. Nu är hon tacksam för livet, påverkat hennes tankesätt mycket och och har mycket värderingar men kan inte säga specifik.

Maria tycker att dessa åren har varit jobbigt men att det har gått snabbt.

Maria är min hjälte! För hon är en som har klarat av cancer. Jag berunda henne för att hon är så stark och jag är så tacksam att hon lever idag ch att jag får vara vän med henne!!

TACK!

Likes

Comments

Igår kväll var en ut av mina livs bästa kvällar någonsin för då var jag på Melodifestivalen i Växjö! Det har varit min dröm sedan, jag vet inte när och att få se det live. Jag fick det i 18-års present av två sysslingar och deras familj som jag är evigt tacksam för, för jag skulle aldrig få det av min egen familj.

Kvällen började med att de hämtade mig kvart i sex och sen bär det av till Växjö. I bilen dit var det schlagertema på musiken. När vi väl kom dit fick vi den bästa och närmaste parkeringsplatsen så ibland är det bra att vara handikappad. När vi kom in så fick vi lämna in våra jackor och sen gick vi runda inne i arenan där det fanns kiosker, tävlingar och massa folk. Sen var det dags för att skiljas åt för jag och en skulle sitta vid handikapplatserna och de andra två skulle sitta på en läktare som var lite tråkigt men det car ändå bra för vi hade både ögonkontakt och smskontakt.

Jag satt på vänster sida efter golvet vid en sarg, mitten typ fast lite bak, såg jättebra. Innan sändningen skulle börja så var det lite "förfest" där det var en tjej och en DJ som var uppe på scen. Programledarna kom också upp på scen för att hälsa på oss, publiken. En stund innan skulle slå åtta så kom en gubbe upp och berättade när vi skulle applådera under progammet.

Sen började det! Jag tyckte att Robin Bengtsson var bäst och Clara Henrys framträdande och inte Owe Thörnqvist men det var en gubbe som satt vid oss som var helt galen i Owe. Han hade en skylt, dansade när han sjöng och sprang fram när man fick veta att Owe gick till final så vakterna fick stoppa honom. Annars var det helt fantastiskt att får se det live, det är mindre än vad det känns på TV. När vi kom ut så bjöd de på choklad. Jag vet inte om jag kom med, på TV ska granskkolla imon. Kvällen får 5/5.

Efter så åkte vi till Donken i Värnamo för vi visste att det skulle vara fullt på alla matställen i Växjö. Här kommer några bilder från kvällen...

Som sagt, BÄSTA KVÄLLEN EVER!!! Men det hade inte blivit det utan de här personerna... Jag och Jennie där bak och Fia och min allra allra bästa vän Jimmie där fram! Tack igen och älskar er jättemycket! <3 (Jimmie som skrev texten på bilden men stämmer)

Vid den röda pricken satt jag!

See ya!

Likes

Comments

Jag tänkte bara prata om bönen för jag tycker att bönen är viktig i sin tro.

När jag bestämde mig för att bli kristen, gick jag igenom en fruktansvärd period där jag hade problem med en vän. Det var som så att när jag slutade nian så slutade den personen prata med mig helt plötsligt och först trodde jag att det hade hänt något med denna personen med insåg rätt fort att den bara ignorera mig. Jag gav inte upp hoppet och fortsatte skriva till den personen.

På hösten sen när jag hade bestämt för att följa Gud så började jag be för den här personen. Jag började be om att den personen ska ha det bra men jag bad också om att den skulle komma tillbaka till mig och att vi skulle bli vänner igen. Det var några gånger som det började se ljust som jag trodde att vi skulle bli vänner igen men det blev snabbt mörkt igen tills det tog stopp.

Först tänkte jag, varför Gud? Varför får jag inte vara vän med den personen? Jag fick snabbt en tanke som jag tror var mitt bönesvar och det var att Gud ser att den personen kanske inte är bra för mig. Kanske bara just nu eller hela livet och det är detta jag vill skicka med er, att även om du be till Gud om att få något så kanske du inte kommer att få det för Gud vet vad som är bäst för dig och Han vill bara ditt bästa så lita på Honom.

Likes

Comments

Världen...? Den som vi alla lever på, håller på att gå under! Både den i sig men också de som också bor på den... Varför?

Den frågan ställer jag till mig ofta. Varför håller världen på att gå under? Vi har alla hört ordet "miljöförstöringar" och "global uppvärmning" som vi alla är en del som har orsakat detta genom lathet, slarv, ego osv. Många säger att vi måste rädda de som bor i t.ex Afrika och ja det måste vi men om vi inte vår jord först så kommer vi inte ha något att rädda eftersom då är vi alla döda. Vi måste rädda världen först innan vi fixar krig, terrorism, och sånt där!

Hur ska vi göra då? Hur räddar vi världen? Jag kanske inte är den bästa till att svara på dessa frågor men en sak vet jag och det är att vi måste göra det tillsammans för då kommer vi längre! Så tänk lite vad ni göra för att förbättra världen och gör det!

Jorden är vårt hem! Det är den som vi ska leva på i många generationer till så ska vi inte ta hand om den då? Det tycker jag iallafall.

See ya!


PS. Jag har bestämt mig för att lägga ut andakter där jag berättar om Gud utifrån mitt liv. hoppas ni vill läsa de också!

Likes

Comments

Hej alla därute!

Alla har vi drömmar och visioner om våra liv. Några är små och andra är lite större men alla är lika viktiga och betyder lika mycket!

Några av mina drömmar är att mitt företag ska bli framgångsrikt, att ha hundar, bo i ett eget ritat hus osv. Men även om jag vill dessa sakerna så är ändå det viktigaste att ha ett bra och friskt liv med goda relationer.

När jag var liten så var jag den lydde och hade inte så mycket drömmar men för tre års sen så vågade jag drömmar mer, lita på mig själv mer och gå min egna väg och det känns så bra.

Ni kanske ha stött på personer som säger att det kommer du inte klara, eller det få inte du göra. Då säger jag: skit i de! De känner inte dig inte lika bra som du gör själv. Kör på det du vill och vad ditt hjärta säger så kommer bli bäst, jag lovar!

Det var lite vad jag ville dela denna afton...

See ta!

Likes

Comments