Hejsan alla därute!

Nu har äntligen advent kommit och väntan på julen! Jag älskar verkligen den här tiden på året då man får pynta och göra det mysigt hemma. Jag har satt upp mina tomtar i mitt rum med hjälp av bästa syster och faster så nu är mitt rum julfint fattas bara en ljusslinga sen är det perfekt! Jag har också börjat lyssna på julmusik, började i fredags och gör det ända fram till julafton! Årets julkalender verkar bra så den följer jag men har glömt att köpa chokladkalender så det får jag köpa imon.

Idag förutom att jag har pyntat så har jag varit på adventsgudstjänst med underbar musik, fin predikan och trevligt sällskap. Efter middagen var jag, min syster och hennes kille på Bredaryds julskyltning, vi köpte lite lotter men jag vann inget. Sen hade vi adventsfika hemma med hela familjen.

En kul sak som händer framöver är att jag ska sjunga tredje advent i Pingstkyrkan med några andra. Ska bli så roligt att få sjunga igen efter att jag inte har gjort det på 3 1/2 år! Längtar verkligen!

Som sagt, julen börjar närma sig och jag älskar det verkligen!

See ya!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej alla! Nu kanske många inte kommer att läsa detta inlägget efter att ha sett rubriken men jag tycker att alla borde läsa detta.

Igår så var jag på ett ungdomsmöte (en gudstjänst för ungdomar) där min vän Christina predikade och som är min gamla pastor. Hon predikade om namnet Jesus . Kortfattat så sa hon att Jesus är viktigast och ingen annan. Nu kanske några av er inte håller med som jag på ett sätt förstår för jag har också varit där men tro mig nu när jag säger detta: Jesus är viktigast!

Det är så underligt för i fredags så hade jag andakten på Tonår och jag kan se en gemensam nämnare på min andakt och Christinas predikan, för min andakt handlade om att våra problem inte är viktiga och att lägga vårt fokus på Jesus. Vi har ju alla många problem i livet och saker som tynger oss som vi går och tänker på hela tiden men om vi släpper allt, lägger allt i Hans händer, ta Gud på allvar och fokusera på Jesus, då tror jag att våra problem kommer att lösas sig automatiskt.

Jag fick bilden av att våra problem inte är viktiga när jag läste några verser ur Romarbrevet tidigare i veckan då jag just nu håller på med min ett års bibelplan. Då var jag inte säker på om bild stämde men fick det bekräftat efter Christinas predikan. Vare sig du heter Karl Gustav och är kung över Sverige, Trump och är president över USA, Putin och är president över Ryssland eller Andreas Larsson och bor i Bredaryd så är man inte viktigare än Jesus.

Verserna som jag läste var från Romarbrevet i åttonde kapitlet och jag delar med mig av de här. Jag börjar med vers 18 och 19 där det stå: ”Jag menar att våra lidanden i denna tid ingenting betyder mot den härlighet som skall uppenbaras och bli vår. Ty skapelsen väntar otåligt på att Guds söner skall uppenbaras.” Lite längre fram i vers 21 så står det också: ”att också skapelsen skall befrias ur sitt slaveri under förgängelsen och nå den frihet som Guds barn får när de förhärligas.” Ytterligare lite längre fram så stå det vers 24 och 26: ”I hoppet är vi räddade — ett hopp som man ser uppfyllt är inte något hopp, vem hoppas på det han redan ser? På samma sätt är det när Anden stöder oss i vår svaghet. Vi vet ju inte hur vår bön egentligen bör vara, men Anden vädjar för oss med rop utan ord,”

Jesus älskar oss alla verkligen och Han vill verkligen vara i ditt och mitt liv så låt Han få vara det. Låt Han få göra fantastiska saker ditt liv och se vad det kan leda till. Våga tro!

Detta blev visst en andakt som inte var tänkt först men hoppas att detta kommer betyda något för någon!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Denna veckan som har varit har jag haft höstlov, och det var mitt sista höstlov. För det mesta har jag bara suttit hemma och latat mig men jag har också varit i Värnamo några rundor, jobbat lite och varit med familj, släkt och vänner.

I onsdags var det heldag med min syster Marie och mitt ena kusinbarn/brorsdotter Alexandra. Vi åkte till Växjö där vi gick på Grand Samarkand och shoppade och fikade lite och sen var vi på bio. Filmen hette "En riktig jävla cirkus" och när vi bestämde att vi skulle se den så tänkte jag att den är nog inte så bra men när vi hade sett den så ändrade jag helt uppfattningen av filmen. Jag tycker att den var så bra och realistisk på något sätt och jag förstår inte hur den har fått så dåligt med omdöme för den är verkligen värd att se. En bra film och en bra dag med härligt sällskap.

Igår var jag och pappa vid mammas grav och gjorde fint där och sen var jag på en Alla Helgon konsert som också var bra.

Som sagt sista höstlovet har varit och nu tar jag nya krafter till jul!

See ya!

Likes

Comments

Hej!

Redan när ni läser rubriken så förstår man vad det här inlägget kommer att handla om, alltså om riksdagspartiet Sverigedemokraterna!

För några veckor sen hade SD lagt ut en video på sin Facebooksida där Jimmy Åkesson pratade. Jag kollade på den och bestämde mig för att kommentera videon eftersom jag tyckte att det var så fel det han sa så jag kommenterade och kommentaren på ett snällt sätt. Vad fick jag tillbaka? Jo, jag fick hat och person påhopp till mig av en som tydligen gillar SD! Först blev jag faktiskt rädd men sen tänkte jag att varför dessa personerna skriver så och det som jag tror är för att de är okunniga och har inte mycket kunskap. Uttrycket "där hjärnan tar slut tar nävarna vid" passar väldigt bra in här tycker jag och visar hur det här partiet är.

Deras flyktingpolitik är ju helt ut och cykla. De säger att de vill hjälpa flyktingar men de inte vill ha flyktingar i Sverige och för mig så låter det inte logiskt. Hur ska man hjälpa någon som inte får komma till en? Vi kan ju inte åka ner till deras land där det är krig för då riskerar vi både deras liv och våra egna liv! Så vi måste ta hit de och jag tycker att det är så fruktansvärt att ett riksdagsparti kan stå och säga hjärtlöst och på ett inbäddat sätt att de inte vill hjälpa folk i nöd! För mig så är det obegripligt hur ett sånt parti kan vara så stort! Ja vi måste börja strukturera upp vårt asylsökandearbete men det betyder inte att vi ska sluta att ta in!

För någon månad sen kollade jag på TV4:s program Kalla Fakta som handlade om just SD. Där berättades om hur kvinnor som jobbar i partiet och stöttar de behandlas på ett opassande sätt med sexuella trakasserier och övergrepp av män i partiet. Att detta händer i ett riksdagsparti och när man fråga partiledaren om det och han säger att han inte vet något om det eller säger inga kommentarer så blir jag mörkrädd. Det borde verkligen inte finnas ett sånt parti.

Vi är ett folk på jorden och vi ska ta hand och hjälpa varandra!

See ya!

Likes

Comments

Hejsan alla därute!

Ingen har nog missat den nya vågen som har kommit med hashtagen #metoo. En våg som vi länge har väntat på! En våg som har gjort så att många tjejer i alla åldrar över hela världen har vågat gå ut och berätta om sina sexuella trakasserier. Detta som har pågått så länge i flera generationer håller nu på att lösas! Äntligen!!

Att tjejer i alla åldrar utsätts för sexuella trakasserier är fel och fruktansvärt! Att de hela tiden ska vara rädda för att utsättas för detta på grund av deras kön är inte rätt! Man ska kunna gå ut på stan både på dagen och på kvällen utan att behöva vara rädd oavsett vilket kön man har. Men framför allt ska man våga anmäla sin händelse utan att vara rädd eller känna att det inte är viktigt.

Dessutom ska det vara hårdare straff för våldtäkt och andra sexuella trakasserier än vad det är idag. Att få ett straff på minst två års fängelse och upp till sex år som det står i lagen är för mig och många andra för lite. Att en person får ner en annan människa och ligger med den utan dens vilje och gör detta med våld och sedan får ett sånt mesigt straff är så fruktansvärt fel! Att den sitter i ett fängelse som dels inte är så farligt och är ganska bra ändå även fast den är inlåst och sitter där i några år medans den utsatte har ett ar för livet är så orättvist! Där måste det ske en ny lagstiftning med hårdare straff!

Vi kan också förebygga detta genom livskunskap i skolan och berätta vilka mänskliga rättigheter vi har. Prata om detta med sina barn, syskon, vänner släkt, på jobbet, i kyrkan, i ungdomsgruppen osv. är så viktigt och inget som någon ska skämmas för. Det är där vi kan förhindra detta för alla har vi ett ansvar över detta! Vi ska också stå upp för detta och säga till den som gör något som ropar en opassande kommentar till tafs till påbörjad våldtäkt!

Och till alla er som gör sexuella trakasserier eller tycker att detta är rätt, väx upp! Detta är ett omoget beteende bara så sluta med!

Och till dig som har blivit utsatt men inte har vågat säga detta, våga! Våga att gå ut med det för du är inte ensam om det och det kommer inte att hända dig något!

Låt detta inte bli en våg som bara sköljs över, utan låt detta få bli början på något nytt, en början som förintar våldtäkt och sexuella trakasserier!

See ya!

Likes

Comments

Hej allihop!

Nu har hösten börjat på riktigt och det börjar bli kyligt. Förra söndagen var det min födelsedag, 19 bast! Tiden går fort när man har roligt haha... Nä men jag hade en bra dag där jag hade ett litet kalas med min familj, min moster, hennes sambo och min gudmor Maria, det var mysigt. Jag fick kläder, saker till när man flyttar hemifrån och pengar så det var bra. Jag har kommit på att det är inte lika roligt att fylla år som när man var liten men det får väl... Jag blev iallafall nöjd!

Alla tycker ju om att fylla år och ha en dag då man firar sig själv och det tycker jag också väldigt mycket samtidigt som jag inte tycker om just den dagen. Det är för att min mamma dog ju när jag föddes. När jag var liten så tänkte jag inte så mycket på det såklart, det har kommit nu de senare åren. Båda jag och min syster är förstås glada samtidigt som vi en känsla inom oss där det en stor saknad och en längtan efter vår mamma, men vi båda vet att hon är med oss var dag.

Denna helgen har det också hänt saker. I fredags kväll var jag med mina vänner på en ungdomskväll i Värnamo som kallas T-Centralen. Det var jättekul verkligen! Kvällen började med att vi lyssnade på Jones Helgesson, en ståupp komiker och en ut av mina idoler eftersom han är handikappad som jag men har lärt sig att både gå och prata vilket är så himla häftigt. Sen fick jag även en bild med han! Efteråt var det en konsert med JTR som var bra och sen avslutades kvällen med en gudstjänst med bra predikan och underbar lovsång. Lyckad kväll helt enkelt!

Igår var jag på barndop för mitt nya kusinbarn Jax. Själva dopet var jättefint verkligen där min syster även sjöng. Efteråt var det smörgåstårta och vanlig tårta som var gott! Jag satt med mina andra kusinbarn Alexandra och Allyssa vilket var jättekul för jag har inte pratat med de på länge. Sen kom det som jag har längtat efter, jag fick träffa och hålla Jax! Han är verkligen jättesöt och morbror Andreas är så stolt över han! Älskade Jax!

Nu är det en ny vecka med nya möjligheter så hoppas den går bra!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla därute!

Idag så tänkte jag skriva om kost och hälsa som är populärt att diskutera i dagens samhälle och som är viktigt att ta upp.

Mat är ju viktigt för oss för att vi ska få näring och energi till våra kroppar, men innehåller den maten som vi stoppar i oss tillräckligt med näring som vi alla behöver? Det skulle inte jag säga nej efter att ha tittat på en dokumentär på SVT Play som heter "Sista skörden" som jag verkligen vill och rekommenderar att alla tittar på! (Länk finns nedan) Den dokumentären förklarar hur våra jordar som vi odlar på mår idag, både i Sverige och andra länder men jag tänkte ta lite nu.

All mats näring kommer från den jorden som maten har odlats på, och när inte jorden har någon näring i sig så får inte maten så mycket näring i sig och då får inte vi tillräckligt med näring som vi behöver. Men varför har inte våra jordar näring i sig? Jo, det är för att i dagens jordbruk så skulle jag säga att det handlar om två saker, producera mycket och producera snabbt! Bönderna får order om att odla en viss mängd på en viss tid och sen igen kort därefter eller på direkten och då har man glömt en viktig faktor, hur jorden mår. Man gödslar med kemiskt gödsel som innehåller bland annat medicinska avfall som antibiotika istället för att gödsla med naturlig gödsel. Så när vi äter den maten som vi köper idag så får vi dels inte tillräckligt med näring och dels medicinska avfall som vår kropp inte behöver. Men vi måste ju äta maten för att kunna överleva men vi behöver något extra och mitt svar på det är kosttillskott.

Kosttillskott är en spännande fråga som diskuteras nu, är det bra eller dåligt? Behöver vi det? Jag skulle säga vi inte ska behöva det men att vi behöver det. Vi behöver kosttillskott för att våra kroppar ska må bra och få den näringen kroppen behöver. Jag jobbar med hälsa och rekommenderar bland annat kosttillskott. Inte för att tjäna på det utan att hjälpa människor att må bättre och ha en bättre hälsa. Men som sagt, vi alla har olika åsikter om just kosttillskott som vi ska ha men om alla kollar på den här dokumentären och kanske just du känner att du vill veta mer om kosttillskott så får jättegärna kontakta mig på mail, Facebook eller skriva en kommentar här nedan.

Jag hoppas verkligen att jag har öppnat era ögon till vad som händer i våra jordbruk, hur våra jordar mår och hur vi människor mår. Dela gärna detta vidare för att föra vidare fakta om hur våra jordar mår idag!

See ya!


Mail: andreaslarsson2008@hotmail.com

Facebook:: Andreas Larsson Verano

Länk till dokumentären "Sista skörden": https://www.svtplay.se/video/13357996/sista-skorden/sista-skorden-1?info=visa (kan ses till 22: e oktober så titta nu)

Likes

Comments

Hej alla!

När jag var på det lägret i somras så pratade vi mycket om människohandel, sexhandel och prostitution och jag tänkte bara berätta lite av det som jag kommer ihåg.

Jag börjar med att berätta vad det är. Prostitution är en verksamhet där man säljer sex till folk genom en utsatt person som blir den prostituerade. De som håller i verksamheten åker ner till fattiga länder som Rumänien och erbjuder mest unga tjejer som är 18 år att åka med de till ett rikare land som Sverige och jobba för de. Förut lurade de tjejerna om jobbet och sa att de skulle jobba som exempel hembiträde, men idag så vet tjejerna vad jobbet är och säger ja till det eftersom de har inget annat val för de måste tjäna ihop pengar till deras fattiga familjer. Men de vet inte vilka arbetsförhållanden det är. De vet inte att deras kroppar ska vara tillgängliga 24/7, de vet inte att köparen får göra vad han vill med de och de vet inte hur svårt det är att ta sig ut prostitution.

Detta pågår just nu i många länder och till och med Sverige. 2017 Jag visste inte att detta sker i Sverige idag innan jag hörde om det på lägret. Jag visste inte att svenska, män mestadels, köper olagliga sexuella tjänster för bara unna sig själv. USCH, FY OCH BLÄ! Jag blir så ledsen och frustrerad att veta att detta sker här och jag tycker väldigt mycket synd om dessa tjejer som är utsatta för detta självklart. Och till er som köper sånt här, sluta med det för det är ju ni som gör så att dessa verksamheter fungerar!

På lägret samlade vi in pengar till en organisation som heter Stay Free som jobbar för att förebygga och stoppa prostitution i Rumänien och Sverige och jag vill bara ge en hyllning dessa människorna och det fantastiska arbetet som de utför!

See ya!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Min helg började med att jag åkte och kollade på ett lan som var i Bredaryd. Det var så trångt därinne så jag kunde inte köra in med elrullstolen så jag fick stå i dörren och kolla men det gick bra det med! Sen åkte jag hem och åt lite och bytte om för sen så tänkte jag att jag skulle gå in på Bredaryds pub för allra första gången på kvällen. Gick in där, gick upp dit alla satt, gick in några meter, vände och gick ut igen. Det var verkligen ingen plats för mig att vara på! Fulla gubbar som inte förstå att de står ivägen utan säger "och nu så blir man påkörd också". Blir så irriterad på sånna människor!!! Gick istället tillbaka till lanet och kollade lite och pratade med en av de som höll i lanet som var jättetrevlig och som lovade att till nästa år så ska de göra mer plats så att jag kan komma in där också. Sen åkte jag hem och la mig.

I lördags var det den årliga Bredaryds marknad och den första punkten på min lista var att köra ett missionslopp! Ett missionslopp innebär att man ska springa eller köra så många varv som möjligt på 20 minuter och skaffa så många sponsorer som möjligt innan som satsar en valfri slant per varv. Jag körde 6 varv, hade 32 sponsorer, fick in 760kr per varv och totalt så blev det 4670kr som gick till en insamling för skola, sjukvård och mat i Centralafrikanska republiken. Är så stolt över mig själv att jag lyckades att samla in så mycket och som kommer hjälpa så många människor, är så lycklig och stolt!

Efter det gick jag på marknaden och kollade med min syster, hennes kille, hans brorsdotter och en kompis. Efteråt gick jag till min farmor och farfar och slappade lite innan jag gick hem!

Igår firade vi min syster. Vi åt smörgåstårta, öppnade presenter och åt chrisptårta! Senare på kvällen skulle jag på en trädgårdsgudstjänst som ändå blev en inomhussgudstjänst pga vädret. Underbar gudstjänst hos den underbara familjen Miller! Efteråt åt vi korv och efter att alla hade gått så stannade vi tonårsledarna kvar och planerade så nu är vi laddade för en ny termin!

Som sagt, sista helgen på sista sommarlovet! Imon börjar jag sista året på gymnasiet. Är iallafall lite taggad och hoppas och ber om att det ska gå bra!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Den här veckan har jag varit på ett tonårsläger på Gullbranna, Ung Tro 17! Det var mitt åttonde läger men mitt första som ledare vilket var helt fantastiskt! Tonårsläger är underbart då man får vara med fantastiska människor och lägga fokus på sin tro.

Vi har gjort en massa saker den här veckan. Vi har varit på olika bibelstudium, varit med på olika aktiviteter, solat, badat, varit på olika temasamlingar och gudstjänster. Vi har helt enkelt umgåtts. Jag är så tacksam att jag har fått vara med och att jag har fått se hur ungdomar drar sig till Gud, hur de vill lära känna Jesus och bara har fått lovsjunga och tillbe Herren. Är evigt tacksam över det! Och som jag sa till min ledarkollega, det finns inget bättre! Det finns inget bättre än att vara på tonårsläger!

Jag åkte också ett missionslopp där jag hann med sex varv på 20 minuter och samlade ihop 540kr till lägrets insamling som går till ett arbete i Rumänien mot människohandel, sexhandel och prostitution!

Från Bredaryd var tio tonåringar och sex ledare och jag vill bara säga hur mycket jag tycker om de! Det finns inga bättre att åka tillsammans med, är så glad! Mina tonåringar är de bästa man kan tänka sig och de har verkligen en stor plats i mitt hjärta, tycker om de så mycket!!

Idag så sov jag till tolv efter gårdagens fyra timmars sömn, härligt! Nu är det fyra och en halv månad till nästa läger!

see ya!

Likes

Comments