Hej alla därute!

Förra veckan var det en bal/student vecka för mig, inte för mig dock tyvärr... Det med att förra tisdagen så åkte jag till Värnamo efter skolan där det var bal. Först gick jag till en park som kallas för Apladalen där många går för att ta fina kort innan de går ner för Storgatsbacken. Sprang runt där för att ta kort på de som jag ville ta kort på och sen var det dags att gå och ta plats vid backen. Alla var jättefina och blev så stolt över vissa. Jag fick kort på alla som jag ville ha kort på, det ända negativa var att jag hamnade jämte tre tjuriga tanter...

I fredags däremot var det student hela dagen! Började med att åka in på utsläppet i Värnamo där jag skulle hänga rosor på 10 personer plus några gosedjur, lyckades med 9/10 så det var väl bra. Efter det gick jag och kollade när de åkte flak, helt galna men roliga! Efter det var det dags för min tour! Började med att åka till två ställen i Forsheda, sen ett i Vissö, sen ett i Hamra och till slut ett i Bredaryd. Efter att jag hade varit på alla ställen åkte jag hem och vilade lite för senare den kvällen skulle jag hänga med ut på en pub i Värnamo som heter Harrys. Det var jättekul verkligen och jag är stolt att jag inte drack, tog ett glas cola istället! Efter det så sov jag hos min underbara syster!

Resultatet av den dagen blev mycket trötthet, hostig hals och en snorig näsa men det var så värt det! Lite surt ändå att inte jag tog studenten detta året också med min årskull men längtar så till nästa år, har redan börjat planera!

See ya!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej!

Snart är det dags för mig och många andra att gå på sommarlov, det ska bli gött! Det är mitt sista sommarlov som känns lite konstigt men ändå härligt.

Min sommar kommer att innehålla mycket sovande och chillande, sola och bada, va med vänner, festival och läger. Jag kommer också att jobba med mitt företag i sommar där jag har satt ett nytt spännande mål som jag ska klara i sommar. 

Det här blev ett väldigt kort inlägg för jag kommer inte på vad jag mer ska skriva... Ses nästa vecka!

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Som alla ni vet så är handikappad som jag har berättat förut men jag har inte berättat hur det är att vara det...

Jag har varit handikappad hela mitt liv så jag vet inte hur det är att vara en "vanlig" människa. Vissa kanske tror att det är skönt att vara handikappad då man får mycket hjälp och slipper att göra saker och det är gött ibland men ibland så kan de nästan ta kål på en.

Att ha en vid sig nästan hela tiden även fast den är snäll eller inte kan vara jobbigt ibland. Att inte kunna göra något spontant utan att kolla om någon kan hjälpa en är också jobbigt. Att folk har hela tiden koll på vad man gör och vem man är, är jobbigt med.

Jag brukar fråga mig själv ibland: varför just jag? Varför blev jag handikappad? Ibland så känns det som att jag inte orkar mer men det som håller mig kvar är de två personerna som jag älskar mest i hela världen och att jag vet varför jag är här.

Livet är inte enkelt och det kommer det aldrig att vara även fast du är handikappad eller inte så vi måste bara göra det bästa ut av det.

See ya!

Likes

Comments

Hej alla!

Som några kanske märkte så skrev jag inget förra veckan och det är för, som jag har sagt innan, jag har slut på idéer så ni få jättegärna komma med förslag! Men idag så tänkte jag bara skriva lite hur jag ser på livet...

Jag brukar tänka att livet är som en resa med hinder som man ska klara. Ibland stora hinder som ta tid att klara och ibland små hinder som man fixar enkelt. När jag hinder i livet som jag har nu så brukar jag tänka Ibland att: Idag kanske jag klara det, idag kanske han kommer tillbaka... Det sista som lämnar människan är hoppet så fortsätt att hoppas att dina hinder klaras. Även om det mörkt nu och du ser inget ljus eller utväg ur mörkret så kan jag lova dig att även i det mörkaste kan ljuset lysa fram och problem kan lösas.

Så tappa inte hoppet och fortsätt att kämpa!

See ya!

Likes

Comments

​Hej hörni! 

Alla har någon plats som de älskar, där de kan få ro, tänka och få energi och tröst ifrån och idag tänker jag berätta en ut av mina sådana platser. 

Alla vet nu att min mamma är död så en ut av mina favoritplatser är vid hennes grav. Där kan jag sitta och tänka, sitta i lugn och ro och få energi men jag kan också få tröst där. Nu i mitt liv så är inte allt bra för jag har lite problem i skolan och problem med en vän. Vissa dagar känns allt bara skit och att jag känner att jag inte orkar mer och då går jag till mamma och få tröst. Det är så underligt att en plats kan betyda så mycket och att en person som jag aldrig har träffat och som är död kan trösta mig på det bästa sättet som ingen kan göra på den här jorden. Jag älskar min mamma så himla mycket och jag är så tacksam att veta att hon finns hos mig hela tiden! 

Likes

Comments

Hej! Nu har jag kommit på ett nytt intressant ämne att skriva om och det är vänskap.

Det flesta av oss har vänner som kan lita på, som stöttar än och som är med en. Jag har många vänner, gamla som nya, som är vän med mig och ser bakom mitt handikappade som jag är oerhört tacksam för. För under hela mitt har jag gått på en "vanlig" skola med "vanliga" människor och har aldrig känt mig utanför eller att jag inte har fått vara med.

Vänskap handlar om att acceptera varandra för det de är och ha en gemenskap med varandra. Att kunna lita på varandra, att kunna vara med varandra, att kunna prata osv. Men det bästa av allt som jag tycker är att man kan säga förlåt. Att be om förlåtelse och ta emot ett förlåt är det bästa jag någonsin vet. Att förlåta varandra är är så himla vackert!

Jag vill bara säga till alla er som har varit och är min vän och ni vet vilka ni är.

See ya!

Likes

Comments

Jag vill börja den här andakten med att visa en låt så titta och njut.

Visst var den bra? När jag först hörde den här låten var för någon månad sen när jag på en inspiriationsdag med mitt jobb. Jag tror att de visade den för oss för att tagga upp oss och jag fick verkligen den känslan men jag fick också en annan känsla... Jag kände Guds närvaro och att Gud ville att jag skulle skriva om den här låten just den här kvällen.

Jag älskar mitt liv

Jag är mäktig

Jag är vacker

Jag är fri

Jag älskar mitt liv

Jag är underbar

Jag är magisk

Jag är jag

Jag älskar mitt liv

I dagens samhälle så är det inte lätt att älska sig själv för man ska va på ett viss sätt och folk förväntar sig saker av en. Men om vi bara släpper de tankarna för en minut, vem är vi då?

I första Mosebok 1:27 så står det "Gud skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han henne. Som man och kvinna skapade han dem." Vi är alltså skapade till Guds avbild och Han har skapat oss så som Han vill ha oss och det finns inga fel på oss. Han älskar oss för de vi är och det är det som är det viktiga.

Så älskar dig själv för du är vacker, du är underbar, du är du.

Likes

Comments

Hej, nu har en till vecka gått sen vi sist sågs. jag har fortfarande slut på idéer vad jag ska skriva om så tänkte bara skriva vad jag har gjort i helgen...

När jag kom hem från skolan i fredags så tittade jag på tv tills det var dags att åka till Tonår. Där fixade vi inför ett ungdomsmöte som vi hade igår i kyrkan. När vi var klara så hade vi bestämt att vi skulle åka på en konsert i Värnamos missionskyrka där ett en ungdomskör och en gospelkör sjöng. Det var riktigt bra, fartfyllt och helt fantastiskt! Jag satt till och med i bänken och dansade och sjöng tillsammans med en vän! Efter det tog jag med mina vänner som var med i kören till Donken och åt. Det var riktigt gott!

Igår vaknade jag förvånansvärt rätt så tidigt, innan halv tio. Så efter att jag hade ätit frukost och duschat var jag ute och gick en runda innan middagen. Sen chillade jag tills det var dags att dra till kyrkan. Som sagt igår så hade vi ett ungdomsmöte i kyrkan där det kommer ungdomar från fem olika samhällen. Det brukar oftast vara i ett samhälle som kallas Forsheda men denna gången var det Bredaryds tur som var riktigt kul! Kvällen började med att vi som typ höll i det bad för kvällen innan det började. Sen kom min vän med en idé som jag har faktiskt också har tänkt på länge och det är: ibland på gudstjänster efter predikan så har man något som kallas för förbön där några personer står vid sidan och så kan man få gå fram till en förebedjare och så ber den för dig. Men eftersom jag inte kan prata så har jag inte kunnat vara det ända fram till igår för idén var att jag skulle sitta tillsammans med en annan förebedjare och be för folk och det fungerade riktigt bra. Är så glad att det gick bra och att jag har blivit använd av Gud! Efter gudstjänsten var det fika med korv och bröd och sen var det bara häng.

Idag har jag bara slappat och ätit middag hos farmor och farfar.

See ya!

Likes

Comments

Hej allesammans!

Den här veckan har jag och många andra haft påsklov och jag tänkte berätta vad jag har gjort...

I måndags var det en rätt så chill dag. Började kolla på Hunger Games som jag har gjort resten av veckan också och sen var jag ute och gick en runda. Alltså en rätt så chill dag.

I tisdags var jag hos läkaren och sen när jag kom hem så gick jag till Smålänningen som ligger i Bredaryd. Där köpte jag presenter till mitt ena sysslingbarn Jack som har fyllt tre år. Jag köpte ett pussel och en hink med spadar och sånt.

I Onsdags var jag hos sjukgymnasten på förmiddagen. Sen åkte jag och åt på Donken och sen gick i affärer lite. Sen tog jag det lugnt på eftermiddagen för på kvällen skulle jag och tonårsgruppen som jag är med i vara med några tyskar som var på besök i kyrkan. Vi var först i Bredaryds sporthall och spelade fotboll och innebandy. Sen gick vi till kyrkan och åt och hade en liten gudstjänst. Det är så konstigt att man kan komma nära några så snabbt som vi gjorde. Jättekul och jättetrevliga var de verkligen.

I torsdags var jag och min syster i Halmstad och hälsade på vår ena kusin. Det var verkligen jättekul att honom igen! Vi gick på stan, han visade var han pluggade och sen hängde vi i hans lägenhet tills vi skulle åka hem.

I fredags var jag hos min ena syssling och lämnade presenterna till Jack. Det första han sa till mig var "Deas, jag har saknat dig". Han är så söt! Han blev också glad för presenterna! Sen var jag på gudstjänst med mina vänner och efter så sa vi hejdå till tyskarna. Vi bestämde med de att till höst ska vi åka ner till de vilket kommer bli skitkul! Så nu ska vi spara pengar i tonårsgruppen.

I lördags var också en chilldag! Jag såg första avsnittet på säsong fyra av Skam vilket var asbra! På kvällen var jag hos min farmor och farfar och åt påskmat som var gott! Sen kollade jag klart på Hunger Games.

Igår var jag på gudstjänst och sen åt jag hos farmor igen. På eftermiddagen kom några av pappas kusiner på fika så det var roligt träffa de och som plus i kanten så vann HV den första finalmatchen! Sen gick jag en runda innan jag gick hem.

Idag har jag också haft en chilldag! Bara varit ute och gått med min ena syssling och löst världsproblem, tur att jag har henne!

Imorgon är det skola igen, blä! Men det är är bara nio veckor kvar och sen är det sommarlov! Härligt!!

Detta må inte vara det intressantaste inlägget, jag erkänner det! Jag har ont om idéer så skriv gärna till mig om vad ni vill att jag ska skriva om!

See ya!

Likes

Comments

Och nu har det hänt oss...

Igår kl. 14:53 körde en kapad lastbil in på Drottninggatan i Stockholm och kraschade in i Åhléns. Det var väntat men ändå så fruktansvärt... Terrorismen har kommit till Sverige, visst vi har varit med om fruktansvärda saker förut men inget som detta!

Nästa hela dagen idag har jag, och många andra, följt nyheterna om Stockholm. Vi har sett bilder på lastbilen efter kraschen, hur snabbt lastbilen kom, mannen som nästan fullt säker var den som körde lastbilen och massa poliser och politiker som har pratat. Men vi har också sett en annan sida, en sida med mycket blommor, mycket kärlek, människor som hjälper varandra, människor som öppna sina hem för främlingar så har detta påverkat oss som de ville att vi skulle bli påverkade på?

Jag skulle säga nej på den frågan och vill fortsätta säga nej på den frågan. Terroristernas mål med att göra sådana attacker handlar om att förändra vårt demokratiska samhälle med öppenhet och tillit och om vi låter de förändra oss så har de vunnit.. Så därför ska vi inte låta oss påverkas och leva våra liv precis som vi gjorde innan! Vi ska INTE låta detta påverka våran flyktingpolitik utan vi ska fortsätta ta in människor som är på flykt och hjälpa de för det är det svenska samhället uppbyggt på, soldiariet, tillit och medkänsla. Det ända som vi ska ändra på är att ha bättre koll på vem som kommer in i vårt land och vem som åker!

Fyra döda och 15 skadade. Självklart går mina tankar och böner till dessa 19 människorna som har påverkats fysiskt och deras familjer och vänner men det går också till alla oss som har påverkats psykiskt av detta!

Det är jättesvårt att förhindra detta, jag förstår det men ett sätt att börja där de kommer ifrån. Alltså börja med att fängsla IS ledare för det är de som egentligen ligger bakom allting genom order och inspiration. Snälla förstå detta!

Jag är stolt att kalla mig svensk medborgare för våran solidaritet och hjälpsamhet och jag är stolt över våra poliser, sjukvårdare och räddningstjänst som har gjort och gör ett sådant fantastiskt jobb så tack!

See ya!

Likes

Comments