Nu finns även jag att följa på blogkeen!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

  • 8 readers

Likes

Comments

Efter en kopp te och frukost för både mig o shiva, tog vi oss en promenad bland fallande löv. Hösten är äntligen här, träden ändrar sakta färg, det börjar bli mörkt om kvällarna o man tänder ljus o kan bara landa i soffan med en kopp te. En årstid som jag uppskattar, trots leriga tassar, blöta pälsar och hårda vindar, så tror jag ändå att de där soliga Höst dagarna väger upp det. Om inte annat så är det snart de två månaderna under året där jag slipper allergier o de ser man ju framemot. 🙏🏻

Likes

Comments

Idag ställde jag mig och kokade lingonsylt och saft av de lingonen vi plockat, blev superbra och känner ju att jag vill gå o plocka mer av de skogen har att erbjuda. Stekte även på en andra omgång med kantareller. Blåbärsförrådet är påfyllt lika så frysen, med viltkött. Hjort, vildsvin och rådjur. Vintern är räddad, det enda jag saknar från naturen nu är kräftor, så det måste jag ta tag i nån kväll.

Likes

Comments

Veterinären sa att hon förmodligen fått en smäll, att det är ett vätskefyllt blåmärke. Hon ska äta antiinflammatoriskt, vilket inte va några problem alls att ge henne. Då det är som hundgodis, hon får göra nått trix o sen får hon tabletten som hon gärna vill ha.
Det jobbiga och framför allt tråkiga är att vi ska hålla henne lugn i en vecka! Min hund, som har en massa energi och är en hund som kräver mycket, både fysisk och mental aktivering, ska alltså vara lugn en vecka. Detta kommer bli en spännande vecka.

Likes

Comments

Idag väntas ett veterinärbesök med Shiva.
Hon är svullen på insida lår på vänster bakben, igår sprang hon i skogen som vanligt, men på kvällen när vi kastade boll skrek hon när hon stannade för att fånga bollen. Jag kände o klämde på henne med hon sa inget, men känner en markant skillnad mellan höger o vänster ben.
När vi skulle gå upp för trapporna igår kväll när vi kom hem så stannade hon o ville gärna inte gå upp, så jag petade till henne på rumpan o hon gnydde o tyckte inte alls att de va skönt. Så när vi kom upp kände jag igenom henne igen, o tryckte o klämde överallt, men inte ett pip. Så imorse va jag uppe tidigt och ringde till distriktsveterinärerna här i Flen, och fick en tid redan kl 10.00 idag. Så nu ska vi äta lite frukost så vi orkar med dagen.

Likes

Comments

Idag börjar bockjakten, så ni kan ju klura ut vart jag befunnit mig under kvällen.
Såklart i skogen med min far. En otroligt fin kväll med god jaktlycka. Vi lyckades fälla 2 st bockar bara 50 meter ifrån varandra. En mindre och en riktigt fin, som uppvaktade ett hondjur. En spännande och rolig jakt.

Likes

Comments

I går skottränade vi. Gick hur bra som helst! Brydde sig inte alls om smällarna. Vi började på långt håll från skjutbanan o rörde oss sakta närmre. Men eftersom hon inte brydde sig så gick vi ner till parkeringen på skjutbanan o tillbaka till bilen. Va precis som att vi aldrig gjort annat.

Likes

Comments

Idag har vi vart ute i skogen och plockat blåbär, Shiva fick prova sin nya sele som hon delar trivas väldigt bra i. Mjuk och skön i materialet men som ändå ger stadga, matchar hennes rosa spårlina.

Likes

Comments

I helgen va jag i Köping och hälsade på min kära vän. Det finns ju en del att prata om när man sällan ses, även om vi pratar i telefon med varandra allt som oftast så blir det ändå något helt annat när man ses. Hade en mysig fredag kväll o lördag. Åkte hem på lördag kväll och som jag saknat mina fyrbenta. Borta bra, men hemma bäst.
Jag är en riktig hemma människa, gillar inte att vara hemifrån för länge och finns det nått skönare än att sova i sin egen säng?

  • 9 readers

Likes

Comments

Nu har jag boat in mig i min nya lägenhet. En betydligt mycket större än den gamla, men väldigt lagom för mig och mina djur. Kaninbebisarna har flyttat till sina nya hem, Bubblan har flyttat ut på sommarbete och in har flyttat en ny familjemedlem. Inte fullt så liten som mina övriga djur. Utan en tik på 5 år, blandras, border collie/schäfer, vid namn Shiva. Vi har lite att träna på, men det går framåt hela tiden.
Man ser en viss skillnad hela tiden, hon har landat och lugnat ner sig massor, hon har ju lite träningsvärk också, efter alla långpromenader, tennisspel, turer ner till sjön för att sim och lek.Likes

Comments