Började inlägget med lite ego bilder hihi.

Det är en sak som stör mig väldigt mycket. Att många unga tjejer, även killar har dålig självförtroende. Jag vill bara skrika "Varför??" Jag vet hur det är att ha dålig självförtroende för jag har haft dålig självförtroende när jag var 14 år gammal. Jag är 17 nu och har upplevt ganska mycket och då är det viktigt med att kämpa och bygga upp sin självförtroende.

Fast det är lite skillnaden mellan självförtroende och självkänsla.

Självförtroende - handlar om den tilltro du har till att klara av saker. Med ett högt självförtroende mår man bra när man får höra att man har gjort något bra, eller har klarat av något som var svårt. Bekräftelsen man får som bygger upp ens självförtroende och talar om att man duger.

Självkänsla -Vad man känner för sig själv. Det är helt enkelt hur man ser på sig själv, hur man definierar sig själv som person och även sitt inre värde som människa. Självkänsla innebär att du vet om att du har ett värde som människa trots att du kanske misslyckas med något, du bryr dig inte om vad andra tycker om dig för du vet att du är bra och en värdefull människa.


Många har försökt att hålla på och förstöra mig. Men tur som är att min självförtroende är hög så jag klarar av hårda kritik. Folk har sagt grova saker om mig, min utseende och bland annat. Men jag tar inte åt mig en enda skit för jag vet bäst om mig själv. Folk fortsätter kränka mig ang min näsa, men det tar jag inte mig åt längre. Har slutat bry mig vad folk säger om min näsa.

En gnäll text.

Jag är bokstavligt trött, trött på massa inlägg i facebook. Typ såna.

Hur ser jag ut? Sätt betyg på 1-10

Vad är ditt första intryck på mig?

Såna inlägg stör mig. Facebook en en största sociala sajt där man kan liksom skriva och läsa precis vad som helst. Man kunde läsa om allt från bombdåd till en ny växtart. Whatever Jag vet jag har också lagt upp såna inlägg eller kommenterat men det har jag slutat med det. Är inte en uppmärksamhetshora. Jag lägger också precis vad jag vill för bilder och inlägg båda instagram och facebook. Jag skiter i vad folk tycker om mina bilder och inlägg. Om jag är nöjd då är jag nöjd.

Måste man liksom ha bekräftelse eller söker dom bara uppmärksamhet. Äsch stå på er istället. Ni alla är lika vackra oavsett! Känns det jobbigt med självförtroende så kan du alltid slänga iväg en meddelande till mig så skriver vi gärna! Jag vill absolut inte någon ska må dåligt över sin självförtroende!


Kram på er <3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hallå? Jag får ständigt meddelande som

"Hej! Vill du lägga ett ❤️ på din sida, utan text, bara hjärtat, och vidarebefordra detta meddelande till alla dina kvinnliga vänner? För att kvinnor ska komma ihåg att den här veckan är "Förebyggande av bröstcancervecka" (hjärtan). Lägg bara fingret på texten och tryck på vidarebefordra."

Det är otroligt störande för mig. För man stödjer inte ens någonting genom att sätta upp "❤" på fejsbook. Det ges inga pengar eller nåt form av stöd till Bröstcancer.

Jag råder er som vill stödja bröstcancer. Köp rosa banden eller skicka pengar som gåva till cancerfonden. Du gör skillnad då!

https://www.cancerfonden.se/skank-en-tanke

Skicka gåva här!

Likes

Comments

Ni som rider, ni förstår.

Jag ska nämligen sluta på ridskola och det är suuuper dyrt att rida på ridskola. Får alltid betala runt 1000 kr per månad. Därav 250-300 kr per lektion. Det rånar min pengar som fan. Därför har jag letat efter en häst som jag kan få rida och pyssla om med. Jag mår ärligt talat tusen gånger bättre när jag får vara med häst och bara ut och rida i skogen.

Balsam i själen.

Det är också jätte svår att hitta en medryttarhäst. Ni som inte förstår. Det är typ ägare som behöver "extra" hjälp med häst/hästar. Ägare kanske inte har tid själv att rida eller ta hand om häst/hästar. Då hjälper jag till att ta hand om häst/hästar. Det är svår att hitta en häst som passar ihop med mig. Kemi mellan mig och ägare är också viktig. Ägare måste kunna lita på mig om jag sköter hästar.

Till rubriken.

Det är jätte vanligt när jag hittar en medryttarhäst som verkar super perfekt för mig. Jag tar kontakt med ägare och berättar om mig själv, att jag skulle vilja träffa ägaren och hästen. Jag brukar även skriva jag är döv, det är ju rätt viktig att ägaren ska veta jag är döv. Men när jag berättar att jag är döv så slutar ägaren oftast att höra av sig eller komma med bortförklaring att jag och hästen skulle inte passa. Ägaren vill inte se min erfarenheter på häst eller se hur jag rider utan dom fokuserar på min hörsel. Blir så irriterad. Men man får bara gilla läget och leta vidare..​

Ni får jätte gärna läsa denna artikel! 

https://www.hippson.se/artikelarkivet/lifestyle/oj-du-rider-faktiskt-bra-fast.htm

Ni får gärna också rösta här nere.

Likes

Comments

Några av teckningar som jag gjorde under veckan

Inatt sov jag knappt! Endast 4 timmar. Jag hade ångest och kunde inte somna om. Men hade en gulligt vän som lugnade ner mig och höll sig vaken för min skull att skriva med mig. Såna vänner är underbara!

När jag har sovit så pass dålig ska känner jag mig superstressad. Speciellt när jag har körkorts teori på fredagar. För min hjärna funkar inte alls. Man blir som en spöke. Men idag kommer det bli en super dag! För jag kommer träffa en kille som jag tycker jätte mycket om. Fast bara kanske för han är sjuk. Jätte typiskt eller hur... Man får bara hoppas på det bästa och kunna få träffa honom om han orkar hihi.


kram på er!

Likes

Comments

Jag har endometrios. Det började när jag var 13 år gammal då jag hade min första mens. Jag hade såna extrema smärtor samband med min menstruationer. Jag var ofta att stanna hemma från skolan och det enda jag kunde göra är ligga på sängen och gunga fram och tillbaka. Det är omöjligt att hitta bekväm ställning.

När jag var 15 år gammal och då gav jag upp med smärtorna. Jag tog kontakt hos ungdomsmottagningen. Jag fick träffa en barnmorska och pratade om besvär. Enda dom kunde göra är att bara tipsa om preventivmedel och skriva ut smärtstillande mot mensvärk. Jag fick genomgå gynekologisk undersökning, ta blod tryck och jag skulle välja ut vilken preventivmedel. Jag valde P stav. Vilket som jag ångrar enormt idag. P stav gjorde inte saken bättre. Jag fick fortfarande stanna hemma från skolan och hade extrema smärtor. Barnmorskan rådde mig att ge kroppen tid att bli van med p stav och skulle hålla ut 6 månader. Sagt och gjort. Men en problem som jag fick. Jag blödde konstant i 8 (!!) månader! Jag fick gå igen till barnmorska för att ta ut p stav och byta till p piller. Men p piller funkar ju inte utmärkt för mig. Jag blödde mellanblödning jätte ofta. Då får jag onödiga smärtor. Jag gick igen till barnmorska för att kunna lösa problemet med en annan metod. Jag fick smärtstillande igen och jag fortsatte att blöda. Jag kom dit igen och ville byta preventivmedel. Jag valde P ring. Åh gud nej den passade inte mig. Jag spydde och mådde illa av p ring så jag bestämde mig att ta tillbaka p piller och var tvungen att stå ut med blödningar.

Jag bestämde mig att ta kontakt med Vårdcentralen. Dom kunde bekräfta att jag hade endometrios. Jag fick göra gynekologisk undersökning igen och kolla min blodtryck plus blodvärde. Allt dom kunde göra är ge mig starkare smärtstillande och jag skulle ringa dit igen om jag hade fortfarande extrema smärtor.

För 1 månad sedan började det krampa i magen jätte mycket. Jag hade ont. Då bestämde jag att skita i preventivmedel helt!

Idag har jag varit utan preventivmedel i snart 3 veckor. Jag har inte mått bättre! Min kropp klarar inte av att ta hand om massa hormoner. Dock har jag haft en menstruation. Hade knappt ont, dock det krampade en enda gång då var jag tvungen att stanna hemma 1 dag. 1 dag är WOW för mig. För jag brukade vara tvungen att stanna hemma i flera dagar. 

Endometrios är inte en rättvist sjukdom. Det är en av de vanligaste sjukdom hos tjejer/kvinnor. Vi som har sjukdomen är tvungna att stanna hemma minst 1 dag upp till 1 vecka per månad. Att missa skola eller jobb och riskera att bli sparkad av jobb pga sjukdomen är inte ju direkt kul.

Tyvärr är det många som inte vet vad endometrios är. Många lider i onödan. Vården brukar inte ta seriöst av sjukdomen. Vården tror oftast att vi vill bara droga oss med smärtstillande med "lindrigt smärtor" Det handlar också om att vården har så lite kunskap om sjukdomen. 

Folk har också svårt att förstå vad sjukdomen innebär.


Har ni problem med menssmärtor och inte kunna komma till skolan eller jobbet. Sök hjälp och stå på dig!

Likes

Comments

God morgon på er läsare!

Idag är jag hemma & sjuk. Jag har en "sjukdom" som heter Endometriosis. Den tar kål på mig. Sjuk jobbigt att ha endometriosis. Är alltid tvungen att stanna hemma 1-2 dagar när jag har röd vecka. Usch.

Igår var jag med en vän och fikade, det var så mysigt! Vi pratade precis om allting och gick runt i olika affärer. Hon köpte några kläder men jag hittade inte någonting att köpa.

Till inlägget.

Igår var det någon idiot som körde moped och körde på mig bakifrån när jag cyklade! Bak däck är helt sönder. Gissa vad, självklart förare som körde smet och struntade i att kolla om jag var okej. Tänk om jag skadade mig eller nåt. Blev så arg för jag kommer inte kunna att cykla till skolan mer. Måste byta om hela däcken.

Hoppas ni hade bättre dag än mig igår och idag hihi

Puss & kram

Likes

Comments

Nu har hösten kommit! Hur mysigt är inte det? Jag älskar höst så mycket, förutom när det är så kallt hihi det värsta är jag längtar så mycket till julen! Jul är nog de mysigaste som finns. Alla i familjen får vara tillsammans och titta på Julen med Kalle anka. Julklapparna är också alltid mysigt att öppna och dela sin kärlek med familjen.
Dock är det bara mindre än 3 månader kvar till jul afton. Hoppas det blir bra med snö här året. Jag älskar snö så mycket och har alltid gjort det!

Jo till inlägget. Idag längtar man lite extra till student. Så jag tog frihet och kom in till en hemsida där man kunde designa egen studentmössa. Jag blev så kär i min mössa som jag har designat! Ni kan se bild här nere.

Länken hittar ni HÄR då kan ni testa designa studentmössa.

Likes

Comments

Hej på er alla!

På mitt förra inlägg skrev jag att jag har adhd. Jag är väldigt öppen med denna diagnos. Adhd är min superkraft. Det är inte en funktionnedsättning. Vi som har adhd är unika. Precis som ADD personer. ADD betyder samma sak som adhd men utan hyperaktivitetssyndrom.

Jag ska berätta kort vad adhd betyder.
På engelska betyder Adhd: attention deficit hyperactivity disorder. (Hyperaktivitetssyndrom med uppmärksamhetsstörning)
När jag var yngre så hade jag super svårt att sitta stilla! Var rastlös hela tiden och måste alltid springa och klättra precis överallt. Men nu när jag är äldre har jag lärt mig att sitta stilla och hitta min sätt att hålla mig lugn i längre stunder som prov, lektion eller möte. Men jag känner mig rätt ofta rastlös å är så otålig.

Jag har uppmärksamhetsstörning. Jag kan tröttna på nåt sak väldigt snabbt. Jag har tex svårt att se på hela filmen klart på en gång. Det är ofta jag struntar i att se klart på filmen. Eller hittar jag nåt som jag uppmärksammar mig på i klassrummet istället för att lyssna på lärare. Men det har jag dock tränat på, att försöka ha tålamod och lyssna på lärare.

Jag är också rätt impulsiv av mig (😂) att vara himla impulsiv är farlig ibland. Till exempel en dag bestämde jag mig att snagga bort håret. Inte riktigt smart men jag tyckte det var kul att testa nåt annorlunda men det är nåt som jag skulle absolut aldrig göra om!

Personer som har adhd är unika personer, dom är underbara personer att umgås med!Det är många personer som kommer överens med mig säger att jag är verkligen annorlunda av mig, på positivt sätt.
Dessutom våra känslor är annorlunda. Våra känslor är förhöjda. Det finns många exemplar.

När vi är glada då är vi verkligen glada och kan skutta av glädje.
När vi är ledsen då är vi verkligen ledsen och isolerar sig.
När vi är arga så är vi vansinnigt.
När vi bryr oss om nåt då menar vi verkligen det! Vi har så himla stor hjärta

Vet inte om det stämmer bra för er alla med adhd. Men jag kan verkligen vara kall & stänga min känslor helt. Jag känner ingenting när jag vill.

Men jag har min fördel med adhd. Jag är liksom jätte smart och kan vara jätte duktig på vissa saker. Jag är duktig på att redigera bilderna. Jag tycker om att fota och tar hand om djur. Jag har många fördelar liksom. När jag intresserar mig för en sak så fokuserar jag på den fullt ut. Det är alltid jätte svårt att läsa böcker, ger upp efter 10 sidor om den är tråkig eller dålig. Samma sak med serie. Ger upp på första eller andra avsnitt om den inte faller på min smak.

Men när böcker som faller i min smak så kunde jag verkligen läsa hela boken utan oavbrutet eller så vill jag bara läsa mer!

Det är nog allt som jag kunde ge information om vad adhd betyder utav av min egen erfarenheter.


Om ni undrar nått om adhd så var inte rädd att kommentera och fråga! Jag svarar gärna på era frågor.


Kram!

Likes

Comments


Jag har haft depression väldigt länge och har mått mycket bättre i halv år nu. Men nu känns det att sjukdomen kryper fram nu. Allt känns jobbigt, känslorna är förhöjda. Typiskt adhd. Vi har typ förhöjda känslor. Vi för JÄTTE GLAD & kunde hoppa av glädje för en jätte små saker. Vi kan bli väldigt vannsigt för andra saker. Samma sak med depression. När man är ledsen då är man JÄTTE ledsen! Depression och adhd är inte en bra kombination.
Allting känns jobbigt nu när skolan börjat. Ryktena, kompisar påverkar mig jätte mycket. Även familjen.

Jag vill inte gräva fram det. Jag vill bara ni ska förstå varför jag tappar ibland lust att blogga. Jag har också jätte många andra tankar som påverkar mig jätte mycket.

Jag har även tänkt skriva om det, alltså mina tankar. Mina tankar är jätte stora. Det handlar om min framtid. Tror det blir spännande för er att läsa!

Hoppas ni mår bra!💕

Puss & kram!

Likes

Comments

En snabb uppdatering.

Har vart sjuk igår så jag hade knappt ork till att blogga någonting. Idag är jag egentligen sjuk, alltså har fortfarande ont. Men beger ändå mig till skolan. Som tur är att det blir en kort dag idag. Börjar 8.20 och slutar 11.40. Ska bara ha körkort/trafik teori idag.

Hoppas ni har en bra dag idag

Likes

Comments