Ja det är inte långt kvar till måndag. Vad händer på måndag? Det är dags för näs operation för mig. Vilket som känns jätte nervöst för mig. Jag är inte direkt jätte taggad till operation som jag gjorde till första operation. Jag vet att det kommer göra ont. Jag vill inte känna smärtan igen, det är jobbigt för mig. Men skönt att det blir en sista operation.

Jag kommer va blåslagen till julafton vilket som inte känns skönt för mig. Min jul kommer inte bli kul för mig. Jag kommer säkert vara sängliggande.

Men det värsta med operationen att jag blir faktiskt påmind att jag blev misshandlad och jag måste genomlida en till operation på grund av honom/misshandel.

Det jobbiga är jag måste vara jätte ren inför operation. Det innebär massa saker som jag måste tänka på. T.ex. duscha 2 gånger innan operation + man måste ha nya sängkläder plus kläder. Allt måste vara nytvättad. Man måste ta ut alla smycke och piercingar. som är jobbigt för mig att tänka på många saker samtidigt. Det är inte alls roligt.

Dock måste jag använda Descutan. Alltså hudtvätt inför operation. Det låter ganska fånigt men man måste göra det för att vara ren inför operation.

Men en sak som är rolig är jag får en rak & fin näsa igen. Då slipper jag tänka på näsan mer sen.

Allt som jag kan göra är hoppas att det går bra för mig och operationen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ni som förstår att jag mår dåligt men jag står med fötterna på jorden. Jag mår dåligt men jag mår bra samtidigt. Det är någon som lyfter upp mig och det är också någon som gräver min grav. Det här tar mycket av min tid och energi. Speciellt i skolan. Känns som alla bara utnyttjar min energi, fast jag försöker att undvika dessa människor. Dom lyckas alltid att ta min energi. När det händer nåt tråkig sak då måste jag avbryta mitt i lektion för att kunna prata med kurator, rektor eller min mentor. Jag missar min tid i skolan. Jag blir både psykiskt och fysiskt utmattad. Jag missar min tid av skolan. Vilket som är tråkigt! Jag vill absolut inte missa min skoltid. Ibland känner jag att jag slösar bort min tid på fel sätt.

Men jag är glad att bloggen finns. Då jag kan få skriva ut mig. Det är mitt sätt att få ut mina känslor och tankar fast det är begränsad, jag kan inte skriva precis allting. Jag lever i dövvärlden. Dövvärlden är hemsk liten så om jag skriver om någon så vet alla i dövvärlden vem jag menar. Om jag skriver nåt då blir jag drabbad för olika saker. Jag blir anklagad. Det är sjukt att jag ska behöva begränsa mig med vad jag skriver i min blogg. Det är jättemånga saker som jag vill jättegärna att skriva om men det går inte. Jag kan bara inte skriva vad som helst.

Ta hand om er nu <3 

Likes

Comments

Hej på er alla!
Lördags hade min skolan öppethus då alltså var jag tvungen att komma till skolan på en lördag (!!) det var inte roligt haha. Men sen efter skolan drog jag till Stockholm. Var jättestressad och var på tåget i sista minuten. Hatar att va stressad då funkar jag inte som normalt. Det är inte bra för mig att va stressad. Min adhd hjärna funkar inte då.

Träffade min faster i Stockholm, det var ett bra tag jag träffade henne sist. Vi åt på Vapino. Efter maten drog vi till dövfestivalen. Vi såg på en film. Alltså jag tycker den va dålig, innehållet var helt ok men annars dålig film. Somnade nästan, jag somnar aldrig på bion hehe.

Söndags träffade jag min kusinerna. Åh vad jag har saknat de. Men jag hade bråttom till SVT hus. Jag var med i en program som gäst. Nya perspektiv heter programmet. Jag pratade om min upplevelse kring sociala medier och nätmobbning. Såna ämne är viktigt att ta upp om. Det gick jätte bra. Jag är nöjd med mig själv och hoppas att dom andra är nöjda med mig.

Igår var jag ledig från skolan pga jag kom ju till skolan lördags så vi alla elever på skolan fick ledighet. Vilket som är skönt. Jag var hos min kompis och firade hans födelsedagen. Han förtjänar det. Det gick bra. Igår kom jag hem på kvällen efter 4 långa dagar. Jag har alltid hemlängtan. Saknade att sova med min hund Hugo. Inatt kom han till mig och sov med mig.

Hur gulligt??

Hoppas ni hade bra helg också!


Puss & kram.

Likes

Comments

God dag! Jag skulle ha skrivit igår men hade ej ork alls.

Igår träffade jag läkaren. Vid halv 10 så jag fick ta ledighet från skolan vilket som är ganska skönt för mig att va ledig från skolan på halv dag. Ja, vi gick genom lite med hälso-frågor. Hur jag mår. Läkaren fick lyssna på min hjärta och lungor. Jag har friska hjärta och lungor vilket som är skönt. Jag har liksom aldrig haft problem med min hälsa men känns skönt att få det bekräftat. Fast min näsan funkar inte helt 100% hehe. Träffade även narkosläkaren för att genomgå lite hälsofrågor.

Ja det kom till slut att jag ska operera mig den 18 december.

Antog att operation skulle va strax men nej det blev inte så. Jag får bara vänta i 3 veckor. Känns väldigt lång tid att vänta. Det gör mig mer nervös av att vänta så pass lång tid. Samtidigt känns det skönt att få veta att jag ska få lagad näsa sen och hoppas verkligen att det blir en SISTA operation!

Likes

Comments

Det blir ett gnällig inlägg. Strunta i att läsa om du känner dig utpekad. Jag skriver om det allmän nu. Jag förstår inte mig på HUR i helvete orkar folk lägga sin energi på negativa saker och förstöra för andra. Har de liksom inte sitt eget liv att lägga på eller fokusera på? Jag menar liksom att jag har inte tid att bråka med någon eller skapa drama. Jag är väl medveten om att jag har massa ryktena om mig som är knappt sant. Men jag skiter i. Jag har inte tid att jaga och rätta till folk när det gäller om ryktena. Ryktena funkar så. Jag har blivit utpekad, utskrattad och blivit utsatt för många olika saker. Jag tar inte åt mig men såklart man blir trött på såna saker.

Jag tror knappt att ni vill byta liv med mig.

Ibland förstår jag seriöst inte hur jag orkar stiga av sängen på morgnar och gå till skolan när jag vet att det kommer gå åt helvete igen. Jag kämpar med mig själv för min egen skull. Jag ser inte roligheter i det här. Att ödsla bort sin tid på såna strunt är bara dumt.

Jag har min framtid och mina mål. Så jag har inte tid med såna skit.
Ni som har motivation att förstöra mer för mig. Låt bli.
Låt mig vara och låt mig leva mitt liv.

Likes

Comments

Känner inte mig jätte taggad till nästa vecka. Jag ska få träffa min läkare och narkosläkare. Känner mig ganska orolig. Operation blir nog strax efter mötet. Jag vill få det överstökat men är inte riktig redo. Inte än. Men det är jätte svårt att få tid om jag avbokar min tid hos läkaren. Jag vet att det kommer gå super bra. Jag är mer nervös att det ska göra ont. Jag vet det kommer göra ont men jag vill liksom inte uppleva smärtan igen. Jag måste det om jag vill min näsa ska vara återställd. Näsan kommer inte se bra ut helt 100% eller fungera igen som vanligt. Men det får jag leva med.


Önska mig lycka till!

Likes

Comments

Hej på er alla! Hoppas era dag startade bra. Min morgon var helt ok.

Var hos polisen och anmälde 3 olika saker. Drygt men måste göra det för att det var inte ok och jag lider för det. Jag gjorde anmälan för hot och sexuella ofredande. Inte kul för att sitta och minnas saker igen. Man vill helst glömma det som har hänt. Men hoppas dessa personer har lärt sig och tar det på allvar. Men det är ändå supersynd att jag måste göra anmälan hela tiden. Ingen ska behöva missa sin skol tid och komma till polisen.

Under helgen var jag hos killen, det var hur mysigt som helst. Han är anledning till jag kämpar. Jag kämpar också för min egen skull. Men han ger mig viljan att kämpa. Men han är ändå hur gulligt som helst. Du som läser detta, Jag är jätte tacksam att jag har dig ❤

Likes

Comments

" Ja som ni vet att jag är ensam tjej i min klass. På gymnasiet gemensamma ämne är det 12 killar i min klass.

Ni som visste, jag längtade till att få börja på gymnasiet. För att slippa mobbning i grundskolan. Men nej, mobbning följde med mig och mitt liv till gymnasiet.

Så jag bestämde mig för 1 vecka sedan att anteckna ner allt. Allt som jag känner mig obekväm och kränkt.

Det här är en lilla del av de hela 4 månader i gymnasiet.

Tycker det är sjukt att killarna i klassen tycker det är okej att göra så här mot mig.

Suddade bort namn med respekt. Kan inte hänga ut folk för då jag gör inte bättre av det här.

Mitt själ skriker efter hjälp.

Det är inte för jag vill ha uppmärksamhet utan ni blundar för det sjuka saker som folk gör mot mig." - Skrev jag på facebook.

https://www.facebook.com/Majaelwik/posts/381431778981563

Det roliga är att dom är killar. Jag är en tjej. Väldigt modigt av dom att göra så här mot mig. Det spelar egentligen ingen roll om jag är en tjej eller kille. Mobbning är ändå inte okej någonstans. Jag försöker vara stark och visa att jag kan men ibland är det för mycket och ibland tappar jag min tålamodet. Jag tar ledig från skolan pga detta. Listan bara fortsätter och fortsätter. Vet inte när detta ska ta slut. Blir tokig. Kommer hamna på dårhus på grund av det.

Personal på skolan vet om min situation. Hoppas skolan tar det mer seriöst än vad min förra skola gjorde. Det gäller bara att vara stark och bli klar med gymnasiet.

Likes

Comments

Fredags kom det ett brev. Fast jag var inte hemma under helgen så jag läste den igår. På pappret står att jag ska träffa en läkare om 2 veckor. Inskrivning inför operation. Äntligen! Väntetid var lång och jobbigt men snart gäller det. Känns skönt för mig att få det överstökat. Men jätte synd att jag kommer missa skolan i några veckor för att jag kommer vara sjukskriven. Känns båda skönt och jobbigt för mig. Skönt att slippa skolan och jobbigt att bara ligga hemma och göra ingenting.

Jag hoppas verkligen att blir en sista operation!

Kommer försöka hålla er uppdaterad ang operation.

Likes

Comments

Bilderna är från förra året. Hugo är aldrig glad när det är julen haha.


Det börjar närma jul. Endast 2 månader kvar till julafton. Det har redan kommit julsaker till olika affärer. Det kommer upp massor olika shoppnings i olika hemsidor. Hur mysigt är det inte? Kanske dags att börja handla lite julsaker?

Jag har lust att sätta upp min vita julgran hemma, mamma skulle bli vansinnigt på mig om jag satte upp julgran såhär tidigt. Men jag lovar, så fort snön har kommit så kommer jag sätta upp julgranen. Så himla synd att här i Örebro har så dålig med snön. Det kom knappt snö i förra året. Jag är från Leksand så jag är van med massor med snön. Jag växte upp med 1 meters snön men var tvungen att flytta till Örebro pga skolan. Det suger. Men det är rätt många år sedan sist vi hade så mycket snö i Örebro. Om jag minns rätt då är det nästan 7-8 år sedan sist vi hade så mycket snön. Fyfan så länge sen. Usch.

Julen är nos den världens bästa högtid enligt mig. Det är alltid mysigt när det är julen. Familjen samlas och öppnar julklappar. Det bästa med julafton är nog mammas julmat. Hon lagar alltid riktig goda mat.Även tv program "Julen med Kalle Anka och hans vänner" är alltid lika kul att se på. Har nog sett den i hela mitt liv och tröttnar aldrig på den.

Det finns inte riktigt en ord som kan förklara hur mycket jag älskar julen.

Tycker ni också om julen? ❤

Likes

Comments