Header

kunde hon knappt fatta vänster galoppen.

Nu kan hon till och med korta och länga galoppen.kunde hon inte galoppbyten.

Nu börjar hon förstå hur hon ska göra för att få rätt galopp.kunde vi bara travhoppa hinder.

Nu kan vi hoppa en hel bana i full galopp.lyssnade hon inte ett dugg på mina hjälper.

Nu lyssnar hon super bra, börjar vi ett pass med att hon är över taggad så är hon bara springing det första minuterna.Här kommer en video från gårdagens hoppträning, grymt nöjd, tog en bana på 70-80cm! Det var faktiskt inte så läskigt längre, utan bara kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tror egentligen att jag har en ganska "normal" syn på användningen utav bett. Jag tycker inte det är djurplågeri att rida med bett så länge man inte missbrukar det genom att rycka och dra i hästens mun. Jag själv rider oftast med bett, men jag kommer börja rida ut bettlöst för lite variation.

Jag tänkte faktiskt ta upp en grej och det är bland det värsta jag vet och det är när hästmänniskor är okunniga om de bettet dom använder på sin häst. Ta det exemplet att du har en häst som är jätte stark, istället för att testa ett snällare bett så betslar du upp till ett mycket starkare bett. Men om man har en häst som är ganska stark så ska man egentligen betsla ner.

Poesi gick så mycket bättre på ett helt vanligt rakt bett än ett tre delat. Tack vare det bettet har det gått från att behöva trav hoppa hindren till att kunna hoppa banor i full galopp.

Vad har ni för bett?

Likes

Comments

När jag var 6 år gammal började jag på ridskola för första gången. På den ridskolan fanns det bara islandshästar, så det var bra eftersom islandshästar är väldigt lugna av sig. Jag hade faktiskt inte ridit så många gånger innan jag började. Vad jag kan komma ihåg så tappade jag suget under vintern, så jag tog en paus 2011 som varade i ungefär ett halv år.

Efter den pausen så kom suget tillbaka vid vårkanten igen, jag började rida en gång varannan vecka som tidigare, jag och min syster red privatlektioner varje gång så jag har fått en väldigt stabil start. Jag fortsatte att rida varannan vecka och tyckte verkligen det var kul. Sen efter ett ridläger 2014 så gav farmor mig förslaget att kanske bli medryttare på en häst i samma stall där jag red, och 12 åriga Lova vart ju överlycklig när mina föräldrar sa JA!

Lägg märke till att jag införskaffade mig en säkerhetsväst när jag blev medryttare och började sätta upp håret varje gång jag skulle rida.

Våren 2015 så började jag på en ny skola och på den skolan fick man välja ridning som elevensval, alltså fick man rida gratis en gång i veckan på Klockargården. Eftersom jag redan då visste att jag verkligen ville kunna hopptävla osv så var jag bara taggad. Lektionerna gick och jag blev bättre och bättre och till sist fick jag börja ridskolan på "riktigt" för mina föräldrar. Här kan ni få se en video i från allra första gången jag hoppade en riktig bana.

När 2016 kom kände jag att jag inte kom längre med min ridning genom att vara medryttare på en islandshäst en gång i veckan. Så jag hörde av mig till Poesis dåvarande ägare och frågade om hon sökte medryttare och det gjorde hon. (jag visste vem hon var då jag hade ridit hos henne nån enstaka gång tidigare). Jag fick komma dit och pyssla med både Victoria och Poesi, longera och rida lite enklare pass barbacka och jag verkligen älskade det!

I början var jag bara intresserad utav Victoria, men sen när jag fick börja rida Poesi så tyckte jag hon blev mycket roligare. Poesi fick ju tyvärr ett döfött föl i April/Maj någon gång där så jag fick börja rida henne nästan direkt efter. I början gick det faktiskt inte så bra men efter någon vecka så fick jag hjälp utav dåvarande ägaren hur jag skulle rida osv.

Den 9 Juli blev Poesi min, vi köpte henne och min stora dröm gick i uppfyllelse! Nu tränar vi och kämpar för att nå våra mål! Planen är att ge sig ut på tävlingsbanorna 2017, wihooo! Jag verkligen älskar denna ponnyn, sån kämparglöd och en personlighet ingen kan slå! Våran resa tillsammans kommer och är otroligt rolig!

Likes

Comments

Gaaah! Fattar ni eller?! Så kul!! Visst jag skrittade bara men ändå, hon var verkligen cool lugn. Fick låna Majas hackamore och hon gick så fint på det! Grymt nöjd! Nu så ska jag snart rida Mirran och Maja ska rida Da Vinci. Kul, kul!

Likes

Comments

​Något jag faktiskt kan vara riktigt dålig på är att visa hur tacksam jag är över det jag har. Jag är ju verkligen jätte tacksam över det jag har, bara det att jag tycker det är så himla svårt att visa det. Jag tycker det är mycket enklare att säga "jag vill verkligen ha denna saken" eller "men h*n har ju det", istället för att säga "åh vad jag är glad över denna saken". Jag tror ni fattar.

Självklart tycker jag det är riktigt jobbigt, för jag vill kunna visa att jag är tacksam men jag vet inte hur jag ska göra det. Ta bara det exemplet att jag har fått min egna ponny, det är en dröm jag haft enda sen jag varit liten. Men jag är rent ut sagt ur kass på att visa att jag är jätte tacksam.

Jag har det ju verkligen bra. Jag har min familj som älskar mig, som jag vet skulle göra allt för mig, en familj jag kan prata om precis allt med, en familj som ALDRIG skulle svika mig, en familj som tror på mig och stöttar mig till 110% inom ridsporten. Jag verkligen älskar min familj.

Men jag måste börja tänka på att vara tacksam över det jag har och inte vara otacksam över det jag inte har.

Likes

Comments

Måndag: Vila, kanske gå en promenad för att gå bort ev träningsverk.

Tisdag: Rida ut.

Onsdag: Bompass, med trav och galoppbommar.

Torsdag: Longering.

Fredag: Hoppträning på ridskolan.

Lördag: Dressyrpass på banan, rida helt utan martingal för att träna på det.

Söndag: Små hoppa lite över en sockerbit.

Likes

Comments

Idag red jag hoppträning för Adam, som jag sagt innan så står hans häst i samma stall som Poesi och han är verkligen grymt duktig när det kommer till ridning osv.

Jag fick börja med att rida fram en liten stund självständigt och sen så skulle jag komma in på en volt där jag till en början skulle böja henne utåt, men helt plötsligt stannar Adam mig och tar av min martingal(!) I början tänkte jag "men gud, hur ska detta gå?" för hon brukar ofta slänga med huvudet utan martingalen.

Men tro det eller ej så hjälpte han mig så att jag kunde böja henne ordentligt så att hon kunde arbeta ordentligt med ryggen och sen så när jag skulle börja hoppafram så gick det bra utan martingal oxå. Dock tyckte jag det kändes så ostabilt så jag ville sätta på den när det blev lite högre.

Om man sammanfattar passet så var det grymt! Poesi lyssnade bra och hoppade fint. Sjukt nöjd!

Tackar Adam så jätte mycket för idag! Du är grym!

Övningen:

Likes

Comments

Hej goingar!

Idag blev det en tidig morgon i stallet, vi var där vid halv sju och fodrade och släppte ut hästarna. När vi var klara åkte vi hem igen och chillade i några timmar. Sen vid elva åkte jag och Maja ut igen för att fixa våra dagliga sysslor och för att luchfodra.

Idag red jag inte ut som jag hade tänkt utan jag red ett lite lättare dressyrpass i paddocken istället, jag och Maja vågade nämligen inte rida ut eftersom det är älgjakt.

I början av passet så red jag fram i både skritt och trav och efter en stund så fattade jag galopp och gud vad fin och rund galopp hon hade! Så sjukt roligt när man märker skillnad! I slutet av passet övade jag galoppbyten och hon satte nästan alla helt rätt utan att det råkade bli korsgalopp. Snart så sitter galoppombytena helt!

Sen måste jag berätta att jag och Maja bytte ponnysar så att jag red Mirran och hon fick rida Poesi. Kändes skumt att rida Mirran när man är så van vid Posan, haha!

Nu sitter jag i bilen påväg till stallet och ska släppa in alla hästar och lite senare så ska vi kvällsfodra!

Har ni haft en bra dag?

Likes

Comments

Igår trillade det ner ett paket i brevlådan. Det var i från min nya sponsor "Cavezzi design". Hon gör handgjorda huvor i storlekarna shettis, ponny, cob, full och x-full. Hittills tycker jag huvorna hon gör verkar ha super bra kvalité, speciellt om man vill ha bling på sin huva. Det virkar hon fast så att det inte kan lossna någon "sten" eller vad man nu ska kalla det. Riktigt bra tycker jag faktiskt!

Jag tänker såhär, om några veckor så skriver jag en recension om vad jag tycker om huvan osv, låter inte det bra?

Men jag tycker verkligen att ni ska kika in henne facebook sida! Klicka HÄR för att komma till den!

Likes

Comments

Hej goingar!

Just nu har jag precis kommit fram till stallet. Ska fota min nya sak som kommit idag, men framför allt så ska jag ner till ridskolan och rida ett markarbets pass, mysig start på helgen!

Denna veckan har verkligen varit hemsk när det gäller att ta sig upp ur sängen på mornarna! Hade det inte varit så att vi hade stalltjänst hela helgen hade jag sagt att det var gött med helg så jag kan få sova ut lite, men jag får spara det till nästa helg. Haha.

Hoppas ni har haft en bra fredag!

Likes

Comments