sSätt på ugnen på 225 grader innan du gör något annat!

till tomatsås ca 2 dl sås:
5-6 tomater
oregano efter behag (jag hade en nypa)
basilika efter behag (jag hade en nypa)
tomatpuré

koka tomaterna hela så dom bryts ner i kastrullen. Börja med degen och fortsätt med tomatsåsen medan degen jäser.

Sila sedan ner såsen i en bunke för att få bort fröna och stora tomatbitar. häll tillbaka såsen i kastrullen och lägg i basilika, oregano och en klick tomatpuré. Låt puttra medan du preppar det sista.

Pizza degen:
25g jäst
2,5 dl vatten
6-7 dl vetemjöl
1 tsk salt

smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.Blanda tills jästen löst sig i vattnet. Tillsätt 6dl vetemjöl spara 1dl till utbakningen. Lägg i salt och knåda tills allt är en fin deg. Lägg degen åt sidan och låt degen jäsa medan du förbereder det sist. ( Om du vill ha tid så behöver den jäsa i ca 15 min.) Nu går du tillbaka till såsen.

tillbehör/pålägg till pizzan:
1 kyckling filé
salt och svartpeppar
champinjoner efter behag (jag hade tio)
ca 3 dl riven ost

Skär kycklingen i ca 0,5 cm breda kuber. Sätt på plattan och lägg i kycklingen krydda med salt och svartpeppar stek tills dom nästan är klara annars blir det torrt när du pizzan ska i unge​n. Lägg undan.

GÖR RENT BRÄDE OCH KNIV EFTER DETTA ANNAS KAN DU BLI SJUK PGA. BAKTERIER.

skriva champinjonerna. Lägg undan.

Nu har din deg jäst färdigt. Kavla ut den till en rund pizza. Om det behövs använder du mjölet som blev över till utbaket. Lägg på tomatsåsen. Vik kanterna nu om du vill göra det. Lägg på hälften av osten. Lägg på kycklingen och champinjonerna. Lägg nu på den sista osten. Ställ  i ugnen i ca 15-25 minuter beroende på hur tjock du gjort den.

Smaklig spis!


Likes

Comments

Du behöver:

2 färska kyckling filéer
1 burk kokosmjölk
8 färska champinjoner
1 tärning kycklingbuljong
1/2 liter vatten
1/2 limefrukt
1 tsk riven färsk ingefära , jag tog torkad ingefära för jag hade inte färsk hemma det gick lika bra

1 msk socker

1/4 tsk salt

1. häll en halv liter vatten i en kastull och sätt på den på en varm platta. Lägg i buljongtärningen och koka upp. Rör omså att buljongtärningen löser sig.

2. Dela limefrukten i två halvor, stick en gaffeln i ena lime halvan och den över kastrullen med buljongen och tryck ut saften.Skala en bit av den färska ingefära med potatisskalare och riv ingefära tills du har en tsk och lägg ingefäran i buljongen. Häll i salt och socker låt puttra i 5 min.

3. Torka av champinjonerna med hushållspapper, skär av det yttersta på stjälkarna och dela varje champinjon i fyra delar. Lägg champinjonerna åt sidan. Lägg kycklingfiléerna på en bit bakplåtspapper och skär dem i ca 1 cm tjocka kuber.

4. Öppna burken med kokosmjölken och häll ner den i buljongen, lägg i kycklingen och champinjonerna i kastrullen. Låg puttra på svag värme i ca 15 min. Klart!

Tips om man vill kan man ha jasminris till. Men jag struntar i det och tycker soppan är god som den är!
Smaklig spis!

recept från: Första kokboken i världen av Johanna Westman

Likes

Comments

 Vi hade inget gott bröd hemma så jag bestämde mig för att baka scones idag så enkelt så gott :)

Du behöver
8 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
100 g smör
4dl mjölk eller filmjölk

1. Sätt på ugnen på 225 grader
2. Skär smöret i tunna skivor
​3. Hacka samman smör ,mjöl ,bakpulver och salt.
4. tillsätt mjölken och blanda till en deg.
5. dela degen i två och gör två cirklar av dem. Lägg dem  på plåt med bakplåtspapper. Dela sedan cirklarna i fyra bitar.
6. Ställ plåten i ugnen i 10-20 min ( beroende på hur stora du gör dom)

recept från recept.nu



Recept på Scones

Likes

Comments