Idag har jag varit hos barnmorskan, för att kolla läget hur bebisen i Magen har det. Allt såg så fint ut, och vad barnmorskan kunde känna så ligger bebisen med huvudet redan neråt. Så nu hoppas jag att han ligger kvar så🙈. I vecka 35 kommer hon känna igen så att han fortfarande ligger rätt, annars får man göra ett vändningsförsök i vecka 37. Men det får vi hoppas att man slipper.
Skönt att allt verkar bra med våran lille Milian 👶🏻💙
Sf mått: 28
Blodsocker: 5,2
Blodtryck: 128/65
Blodvärde tar man tydligen inte i vecka 30, utan det gör man senare. Det viktigaste nu är blodsockret och blodtrycket. Jag kanske måste ta en spruta i skinkan efter förlossningen. Jag har nämligen blodgruppen A med RH negativ. Det innebär att mitt blod kan utveckla antikroppar mot bebisens blod om bebisen har RH positiv. Det kallas för immunisering, och kan göra så att mitt nästa barn ( om jag blir gravid igen nångång ) kan få blodbrist, då förstörs fostrets röda blodkroppar. Men om Milian har blodgrupp Rh negativ samma som mig då händer det ingenting och man behöver inte göra nånting. Men om bebisen har Rh positiv så får jag en spruta efter förlossningen med anti-D efter att man tagit ett prov på barnet via navelsträngen. Det är som ett vaccin som förhindrar att jag blir RH-immuniserad. Visste ingenting om detta innan, men det är ganska vanligt, och inget man behöver oroa sig för alls. Är han positiv så är det bara att man får den sprutan.
Nästa besök hos BM blir i vecka 33, nu blir det kontroller oftare👶🏻💙

JW

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Snart går vi in i vecka 30, helt sjukt är ungefär 10 veckor kvar till förlossningen🙈👶🏻. Känns så overkligt, men så sjukt spännande. Nu börjar det verkligen kännas tyngre, ont i fötterna,mycket halsbränna, lite foglossning, sammandragningar tröttare igen 😴men det hör ju till. Har nu gått upp 7 snart 8 kilo, så inte konstigt att jag får ont i ryggen. På tisdag ska jag till barnmorskan, var 5 veckor sedan sist. Får hoppas att alla värden och att sf måttet är normalt💙👶🏻. Det sparkas mycket varje dag, mest innan jag ska somna och när jag vaknar på morgonen. Jag jobbar 50 % procent nu pga sammandragningarna, har 9 pass kvar innan jag går på graviditets penning. Vi har näsan köpt allting man behöver ha till den lille. Fattas lite saker, men är ju ändå ett tag kvar. Jag och Jonas har bestämt att ta gravid kort med en fotograf, runt vecka 33. Det ska bli jätte kul 😍👶🏻

JW

Likes

Comments

Nu går det undan, gick in i vecka 27 i söndags😊. Känns som det iallafall går lite fortare nu. Från och med i lördags började jag jobba 50%. Jag klarar inte av att jobba för mycket nu pga mina sammandragningar. Jag går lika många dagar men kortare arbetspass, så jag är sjukskriven 50 procent. Känns väldigt konstigt att jobba så lite, har alltid jobbat heltid. Men man måste lyssna på sin kropp nu, så inte min lilla prins i magen kommer ut för tidigt. Så fort jag får en sammandragning får jag sätta mig ner och vila. Är en väldigt obehaglig känsla då magen blir stenhård och liksom drar ihop sig. Är tydligen väldigt vanlig , men måste ta det lugnt när man får dom det är de ända som hjälper.
Vi har nästan köpt allting till den lille bebsien. Här ser ni en bild på sängen, en vanlig vit enkel säng . Känns så overkligt att det kommer ligga en liten bebis i sängen, våran bebis ❤️👶🏻💕😍. . 

I två veckor nu har jag haft riktigt ont i ländryggen, , jag kan inte sitta för länge och inte stå för länge . Ibland få jag lägga mig på  golvet och sträcka ut ryggen  . Magen växer så det knakar  så inte så konstigt att ryggen blir belastad , och min  halsbränna innan jag ska sova är hemsk 😴😞. Trots lite gravid krämpor så är jag sjukt glad  och längtar efter att få träffa  våran skatt. Ser fram emot förlossningen , jag tror att vi kommer föda bebisen på östra sjukhuset . Vi tänkte först Näl , men känner oss på något sätt tryggare på östra sjukhuset . Det är närmare  och känns bara tryggare , vet inte varför men  känns mer rätt för oss . 

JW

Likes

Comments

Idag har jag varit hos barnmorskan, Jonas var med idag också:). Det gick väldigt bra, alla kontroller var bra. Blodvärdet hade gått upp👏från 112 till 119 på 4 veckor.
Blodtryck 130/70
Blodvärde 119
Blodsocker 5,5
Sf mått 24
Bebisens hjärtslag 150

Det är alltid lika trevligt att gå till barnmorskan, jag klickar verkligen med hon som jag har, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Allt var bra vilket var skönt. Vi pratade också om mina sammandragningar som jag har börjar få, främst när jag jobbar. Jag går väldigt mycket på jobbet och vi lyfter en del. Blir det värre får jag få ett sjukintyg av en läkare. Vi får se får försöka vila lite mer och inte göra så mycket saker. Vill ju inte att lilla bebisen ska komma för tidigt. Men är ganska vanligt med sammandragningar vid fysiska saker. Är underbart att höra bebisens hjärtslag, längtar tills man håller honom 👶🏻😍

JW

Likes

Comments

Nu har jag kommit till vecka 25(24+0) och man känner redan nu att det börjar bli tyngre! Ont i axlar och nacken, även i ryggen🙈. Svårt att sova på nätterna, man vänder och vrider. Jag vet inte riktigt hur jag skall ligga. Halsbrännan är iallafall bättre, vet inte hur det ligger till med blodvärdet. Men jag känner mig mycket piggare sen jag började med järntabletterna. Den 8 november har jag tid hos barnmorskan, för att kolla allt. Bebisen verkar växa som den skall, känner mig större för varje vecka. Trots att det finns lite krämpor så är det såklart värt det 🙈😍👶🏻är nyfiken på den lille bebisen i magen. På tisdag ska jag och Jonas åka till Ullared för att shoppa till bebisen , ska bli riktigt roligt tycker jag. Jonas tycker nog inte det ska bli lika kul då han tycker det är jobbigt att vara i stora affärer med mycket folk. En så länge har vi säng, barnvagn,babyskydd och lite kläder. Finns nog en hel del på Ullared. Känns verkligen helt sjukt att det bor en bebis i min mage som skall ut 🙈när fattar man det??

JW

Likes

Comments

Idag har jag haft en bra dag på jobbet trots för lite sömn. Halsbränna på natten och känner att magen är i vägen. Man vänder och vrider, och värre kommer det bli, men såklart värt det. Älskar verkligen mitt jobb och jag har fantastiska kollegor Är verkligen det bästa jobbet jag har haft😊. När jag kom hem från jobbet idag, hade jag fått ett brev från försäkringskassan, jag öppnade det direkt och det stod att jag hade fått hel beviljad graviditets penning. Känns väldigt skönt att kunna gå 60 dagar innan beräknad förlossning. Graviditets penning kan man då söka pga fysiskt arbete, vilket jag jag har. Någon som jobbar på ett kontor får tyvärr inte beviljad grav penning eftersom det inte är ett fysiskt ansträngande jobb. Men är självklart tungt för dom också. Tycker att alla borde få gå tidigare, vila upp sig inför förlossningen. Så min sista jobbdag blir den 18 december, kommer kännas skönt men konstigt. Har fortfarande inte fattat att vi kommer bli tre, en liten bebis som kommer komma ut👶🏻fattar inte hur jag ska få ut honom, men det löser sig på nått sett 😅

JW

Likes

Comments

Nu i helgen har jag och Jonas vart lediga samtidigt, inte så ofta det händer. Vi brukar jobba så oregelbundet så det är svårt att få ihop det så att vi är lediga samtidigt. Men denna Helgen fick vi det. Vi började morgonen med en mysig pannkaksfrukost🥞. Sedan tog vi en lång promenad i det sköna höstvädret🍂🍁🍂jag tycker att hösten är mysig. Så fina löv på träden, och det känns så mysigt på nått sätt. Vi gick runt fästningen och sedan tog vi en fika på västra gatan. Det börjar värka lite i fötterna nu när man går långt, men jag tror det är nyttigt att gå ändå. Man känner också att magen börjar bli lite tyngre och man kanske inte går lika snabbt som innan. Gick idag in i vecka 23, nu går det undan. Man märker att magen växer mer och mer för varje vecka. Fattar inte hur magen skall kunna töjas ut mer 🙈men det kommer den ju att göra. Det är ca fyra månader kvar tills den lille skall komma till oss, känns så overkligt man kan forfarande inte fatta det. Tänk att det ligger en levande liten bebis där inne i magen. Är helt fantastiskt och man längtar efter bebisen. Men han får allt stanna kvar där inne tills vecka 37 iallafall. Min största rädsla är nog att föda tidigare en vecka 30, dom är ju inte alls färdiga då för att komma ut. Får hoppas att han håller sig kvar där inne i min mage.

Igår kväll var jag och Jonas på Halloween på Liseberg, det var mysigt. Mycket ljus och och pumpor överallt. Det var faktiskt lite läskigt för dom som jobbar på spökhuset gick runt och skrämde folk 🙈😅jag blev faktiskt lite rädd. Dom såg riktigt läskiga ut, och sminkningen är så verklig. Men det var riktigt mysigt, att bara gå runt där och kolla på allt. Sedan åkte vi hem och bara hade myskväll. Är riktigt nöjd med helgen, så skönt att bara få vara ledig.

JW

Likes

Comments

Är så stolt över min Mamma som sytt detta fina babynest😍

JW

Likes

Comments

I söndags gick vi in i vecka 21, idag är alltså 50,8 % passerat. Känns som det är långt kvar men ändå inte, är exakt 135 dagar kvar till beräknad förlossning. Men är ju inte stor chans att bebisen kommer på beräknat datum. Bebisen kan lika väl komma i januari eller Mars, det återstår att se. Jag känner mig lugn inför förlossningen, det blir som det blir kroppen vet vad den ska göra. Det ända jag är lite nervös för är om något skulle hända våran lilla pojke❤️men oftast brukar det gå bra. Det är bra sjukvård i Sverige så jag hoppas verkligen att det kommer gå bra. Vi vill väldigt gärna föda Vårt barn på Näl, jag hoppas det kommer finnas plats där. Jag har hört så mycket bra om just Näl. Vi får se om det finns plats då det är dags. Jag känner bebisen sparka mer och mer för varje dag, är en sån häftig känsla 👶🏻💙🤰🏼

JW

Likes

Comments

Igår var jag hos barnmorskan för andra gången. Träffade bara henne på inskrivningen, sedan runt vecka 12 hade jag en annan barnmorska eftersom min var på semester. Jag klickar väldigt bra med min hon är lättsam och rolig. Tror att det är väldigt viktigt att man klickar med sin barnmorska. Igår lyssnade hon på bebisens hjärta, det tog en stund att hitta eftersom våran prins är väldigt livlig i magen. Man kunde även höra navelsträngen hur det forsade igenom blod. Tillslut hittade vi hans hjärta och det slog 143 slag i minuten ❤️
Jag fick även ta ett blodtryck och det var perfekt 126/65. Mitt blodvärde hade dock gått ner till 112 vilket är för lågt, tidigare hade jag 120 i vecka 18. Men det är ju väldigt vanligt när man är gravid att blodvärdet går ner, bebisen tar ju av mitt Järn. Nu skall jag dubbla min dos med duroferon och äta ännu mer kost med Järn i. Jag hoppas att jag iafall kan få upp det till 115 tills nästa besök, vi får se om jag lyckas.

JW

Likes

Comments