Header

I lördags var det cruising och jag passade självklart på att gå dit och fotograferade en del.
Det slutade med x antal bilder och när jag redigerat så var det 100 bilder jag var nöjda med.
Jag tänker inte lägga upp alla 100 här utan lägger enbart upp några och vill ni se alla så finns dom på min facebook sida. Länk : Fotograf Therese Hansson . Hoppas ni gillar dom!Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

16e var jag iväg och fotograferade på motorsportens dag här i Hudiksvall.

Tänkte att jag delar med mig utav mina bilder som jag tog där så får ni gärna komma med kritik om bilderna :)

Likes

Comments

Här har ni mina favoriter just nu som är tagna detta år. Har såklart fler favoriter också men dessa är topp 10.

Ni får gärna kommentera vad ni tycker om bilderna.  Om ni lämnar ut kritik för en speciell bild så räkna vilket nummer bilden har, uppifrån och ned. Sätt alltså ett nummer mellan 1-10 så jag lättare kan veta vilken bild ni ger mig respons på :) Tar emot all kritik. Ser kritik inte som något negativt utan som något jag lär mig utav. Man måste få höra vad man kan göra bättre för att utvecklas.


Likes

Comments


Jag skapar nu denna blogg för att visa mina bilder, beskriva hur jag tänkt när jag tog bilden och skriva vad jag tyckte om resultatet, tankar om andras bilder och rent allmänt om fotografi.

Hur kommer det sig då att jag började med fotografi? :


Mitt liv som fotograf började redan i tidig ålder. Jag minns inte i vilken ålder det var men när jag var 10 ungefär så fick jag min första kompakt kamera. Jag har alltid haft fotografi i mitt blod men det var när jag fick min första kamera som jag fick knuffen och kände att det var mitt kall.
Jag har fotograferat mest natur och djur då jag alltid haft tillgång till båda delarna och för att jag har lite svårt med att fotografera människor.
Jag vill fotografera människor men pga av min socialfobi så blir det svårt.
Jag fotograferar dock människor under högtider men då är det familjen som hamnar på bilderna och dom är så pass van att jag fotograferar så dom bryr sig inte om mig alls.
När jag skulle söka gymnasiet så sökte jag bland annat media då jag vela utvecklas mer men på grund av bristande betyg från grundskolan så kom jag inte in där.
Jag kom dock in på estet bild och form, där fick jag arbeta mycket med händerna på olika vis men det som jag helst vela hålla på med var det inte så mycket om där.
Sista året kom en extra kurs, vad var de för kurs? Jo fotografi.
Jag tog den kursen.
Fick lära mig grunden i analog fotografi. Analogt har dock aldrig varit nånting för mig men det är sånt som är bra att veta. Kamerans historia osv.
Efter gymnasiet sökte jag till folkhögskola.
Sökte en kurs som heter grundkurs fotografi.
Tyvärr så kom jag inte in och fick gå hos arbetsförmedlingen.
I ett år gick jag hos arbetsförmedlingen.
Jag var på praktik i 3 månader i en foto affär, fick ta lite körkorts foto osv på personer. Efter den praktiken hamnade jag på en annan praktik i 3 månader.
Kursen på folkhögskolan är ett år och när jag hade varit inskriven på arbetsförmedlingen i ett år så sökte jag kursen igen.
Trodde inte att jag skulle ha turen att komma in då heller.
En dag på praktiken så var det ett okänt nummer som ringde mig och då jag inte svarar på okända nummer så svarade jag inte då.
Sedan kollade jag upp numret och såg att det var från skolan. När dom ringde nästa gång fick jag panik, skakade och visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag rusade ut från praktiken och svarade.
Kursledaren presenterade sig och frågade om jag fortfarande vela gå kursen och såfall var jag välkommen på upprop för jag hade kommit in.
Jag trodde inte mina öron. Ljög han?
Nej han ljög inte.
En halvtimme senare slog det mig.
Jag hade kommit in!
Det var ren lycka!
Jag skulle få utvecklas och lära mig ännu mer om fotografi.

I början av kursen kände jag att allt lärarna gick genom kunde jag redan.
Jag tyckte att det var super tråkigt att gå genom saker som jag redan kunde men det var ju ändå nyttigt med uppdatering.
Pågrund utav att jag tyckte det var tråkigt i början så funderade jag på att hoppa av.
Men eftersom den kursen hade varit min dröm sen länge så hoppade jag aldrig av. Jag fortsatte och var envis.
Även om de kände som om jag kunde det mesta dom gick igenom så lärde jag mig riktigt mycket också under det året.
Dessutom utvecklades jag som person. Jag vågar nu göra saker som jag inte vågat tidigare.
Dessutom när man tittar tillbaka på bilder jag tagit förr och jämför det med bilder jag tar nu så är det stor skillnad och jag ser tusen saker som jag hade kunnat gjort bättre i dom gamla bilderna.
Så utvecklas har jag gjort ordentligt.

Jag tror jag aldrig kommer arbeta inom fotografi men jag kommer alltid att fotografera. Jag älskar att fotogtafera och liksom spara minnen i bild. Att dokumentera och senare i livet kunna se tillbaka på det som var.
Det är just det som har gjort att jag alltid har haft intresset. Att kunna fånga minnen i bild.

Jag fotograferar inte för andras skull, utan för min skull.
Ju mer jag fotograferar desto mer lär jag mig.

Undrar ni något så kan ni nå mig på : Theresehansson46@gmail.com

Likes

Comments