Header
"Small but mighty"

Som rubriken säger så har jag varit helt ledig denna onsdag. Vårterminen i skolan inleddes i måndags och jag kände mig verkligen ovan med skolrutinerna, men trots det är det skönt med fasta rutiner igen. Imorgon ska jag tillbaka till skolbänken och sedan blir det helg för min del = skönt! Idag tänkte jag dock dela med mig lite av vad jag gjort under denna helt lediga onsdag.

Min morgon inleddes med en havregrynsgröt som var en 10/10. För intresserade så var dagens topping jordnötssmör, kokosflingor och frusna bär i form av svarta vinbär och jordgubbar + lite havremjölk.

Efter att ha gått tillbaka till sängen och slökollat oändligt med videos i över en timme blev det dags för lunch. Efter lunchen blev det dags för gym! Känslan vid gymmet var bra men jag märkte efter en stund att jag laddat upp med för lite energi till lunch, vilket ledde till ett försämrat gympass när energin började sina. Jag kämpade dock till slutet och mitt pass blev sist och slutligen helt okej, men nästa gång blir det att fylla på med mer energi före! När jag kom hem blev det att tanka med ny energi i form av en middag bestående av kyckling med indiska kryddor, ris och brysselkål. Nam!

Efter middagen körde jag iväg till bästisen på en kopp kaffe och för att överlämna vår "EX" vattenkokare som inte behövdes här längre. Det är alltid bra att ge bort obehövliga saker istället för att slänga! och som vanligt blev det en trevlig kväll med massor av prat! :)

Kvällen avrundades med att bland annat köra efter en pojkvän som inte orkat gå hem efter att ha tappat bort sig under en promenad (han kom hem lyckligt), avnjuta kvällsmat och med att diska/städa undan ifrån dagen. Sist och slutligen tänkte jag avsluta dagen med att söka efter lite musik och fixa till min gym-playlist som behöver en liten uppiffning.

Tills dess ha det bra!

/Ellinor


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

som rubriken antyder så åkte julen ut genom dörren idag här hemma hos föräldrarna. Det blev att plocka bort tomtar och granen fick tyvärr också åka ut. Alltid lite ledsamt att plocka bort granen som man kämpat och sökt efter.

Men åt den andra sidan är det väldigt skönt att återgå till vardagen. December månad är fylld av program både på hemmafronten och i skolan, det ska åkas hit och dit och pluggas tills man ser i kors. Sedan är det väldigt kul med det sociala runt julen och nyår men man blir trött av det också.

På måndag kör skolan igång igen och det känns bra men ändå lite jobbigt. Det positiva är att man får flytta tillbaka till sin egna lägenhet och återgå till sina vanliga rutiner och vardag. Det negativa är att jag vet att det kommer bli mycket i skolan under våren men det är bara att köra på som vanligt och se till att ge ordentligt med tid åt sig själv att vila och att inte stressa ut sig själv. !

Jag har haft fina stunder under den här långa julledigheten men det ska verkligen bli skönt att återgå till det mer normala!

Jag avslutar med lite bilder från jullovet!

/Ellinor

Likes

Comments

Så har vi ett nytt år igen! I år har jag inga konkreta nyårslöften utan jag tänkte köra på samma stil som tidigare. Vardagsrutinerna har fungerat helt bra under 2017 och det skulle kännas konstigt och ologiskt att ändra på något som fungerat, inte sant? Det jag fokuserat på under 2017 kommer jag att fortsätta med under 2018 och det är att fokusera på mer på mig själv och utvecklas mer som person både psykiskt och fysiskt.

Jag hoppas på att detta år kommer bli bra. Det jag med 100% vet är att det kommer bli ett händelserikt år och det ser jag verkligen fram emot!


Avslutar inlägget med årets första bild taget någon gång efter tolvslaget på nyårsnatten.

Gott Nytt År!

/Ellinor

Likes

Comments

Eftersom jag nu börjat blogga så tänkte jag presentera och berätta lite om vem jag är. Jag tog lite inspiration från olika källor och bestämde mig för att göra detta i listformat för enkelhetens skull och förhoppningsvis så speglar denna lista vem jag är så bra som möjligt.

let´s begin.

Mitt namn? Ellinor

Studerar?Ja, jag studerar företagsekonomi.

Hobby? Gym är min hobby just nu i livet. Jag lever i den tron att många hobbyer byts ut genom livet. Den största hobbyn före gym, som jag brann för, var nog dansen. Det jag också tror på förutom att hobbyer byts ut är att de bara byter skepnad. Oftast finns den röda tråden och grunden i intresset kvar och i mitt fall så är det mitt behov att röra på mig och att aktivera mig fysisk på något sätt som är den röda tråden. Gym började som en utmaning, övergick till en hobby och har under 2017 glidit mer och mer mot att bli en del av min livsstil måste jag erkänna. På tiden att hitta en ny hobby hobby kanske? gymmet har blivit en självklar rutin i mitt liv så det kanske inte borde bli kallat för hobby längre? hursomhelst så är gym något jag gärna spenderar tid på i mitt liv.

Vad gör jag helst på en helt ledig lördag`? En helt ledig lördag sover jag helst till jag vaknar av mig själv och ligger sen i sängen ungefär en timme och kollar social media, nyheter och det viktigaste = dagens väder. Sedan stiger jag upp och går rakt till min pojkvän för att få en morgonkram. Morgonmål skulle vara havregröt, stekt ägg och en kopp med grönt te, tekoppen avnjuter jag gärna under en filt i vår soffa stirrandes ut genom fönstret. Hemma går jag gärna runt i pyjamas hela dagen och bästa dagsprogrammet skulle vara någon form av fysisk aktivitet och en dos av frisk luft i något skede. Kvällen skulle avslutas i soffan framför ett avsnitt av en tv-serie eller med att baka någonting. Detta är dock en helt ledig dröm lördag, realistisk sätt skulle jag göra någon form av skoluppgift istället för att se på tv-serie under kvällen.

Favoritmat? en säker favorit som varit på prispallen i hela mitt liv är de flesta former av pasta.

Drömmar i livet? Jag har två drömmar som jag nödvändigtvis inte måste förverkliga och de har därför lämnat mer som drömmar än mål. Dessa är 1. att driva ett eget café och 2. att designa en flaska/behållare för någon typ av alkohol, helst för någon typ av starkare alkohol/sprit.

Mål i livet? Målen är saker som jag vill uppfylla i livet och dessa är t.ex. att: någon gång få bilda en egen familj, ha hönor igen, prata finska utan problem, kunna kommunicera på polska, resa till Island, åka slalom i alperna och gå på en k-pop konsert. Detta var bara några saker jag skulle vilja uppfylla men dessa berättar ändå en hel del om mig.

favorit färg? Har funderat på denna fråga många gånger under mitt liv och jag har alltid kommit fram till att naturfärger är mina favorit nyanser. Just nu väljer jag mossgrönt.

Personlighetsdrag? Jag är en glad person och många beskriver mig som sympatisk och empatisk. Detta anser jag att stämmer eftersom jag gillar att få folk att skratta och försöker alltid att lyssna och försöka förstå alla. Jag har dock en tendens att tänka lite för mycket på andra människors åsikter och känslor och därför skulle jag också beskriva mig som en känslig person som har nära till tårarna, men jag har också lätt för att skratta. Det värsta jag vet är att göra eller att tro att jag gjort folk besvikna. Jag har dock på senare tid lärt mig mer och mer att det är helt okej att fokusera på sig själv också och det är viktigt för alla att göra det för att må bra. Kom ihåg att ta hand om er själva och ta er tid för att göra det! det är helt okej att vara lite egoistisk från och till för man måste lära sig att ge tid åt den viktigaste personen i sitt liv, en själv. våga älska dig själv!

Motto i livet? Just nu lever jag efter orden "small but mighty" som syns i blogg-headern. Detta symboliserar att, ja, jag kanske är liten sett till universums storlek, och mitt liv är en av många här på jorden. MEN jag är mäktig, jag kan forma detta liv som jag vill och med psykets kraft kan man åstadkomma fantastiska saker. Våga tro, våga skapa, våga växa, våga falla, våga resa dig upp igen, våga hjälpa, våga fråga om hjälp och våga lyckas. Dessutom är jag inte direkt långväxt så detta motto passar utmärkt som mitt gym motto också.


Jag avslutar denna lista här och jag hoppas den gav en någotsånär bra bild av vem jag är. Ha det fint!

/Ellinor

Likes

Comments

I detta inlägg tänkte jag skriva lite runt ämnet Jultraditioner.

Klockan visar att om mindre än en halvtimme så slår klockan 00:00 vilket innebär att det blir den 24.12 , med andra ord är det då officiellt Julafton.

Jag har inte själv så många måsten med julen vilket jag personligen tycker är skönt. Självklart finns det måsten som hör till såsom släktkaffe, Kalle Ankas jul och julmat men dessa traditioner känns ändå inte som om de gör julen för mig. Det är fina traditioner som jag gärna fortsätter med men inga måsten för att få julkänslor helt enkelt.

MEN!

Jag har en favorittradition som gör hela Julen och utan denna tradition så känner jag mig inte alls hel om man kan beskriva det på det sättet. Denna tradition är den traditionella årliga julgrans"jakten" tillsammans med min pappa som skapar minnen som man kan skratta åt och som blivit till några av de finaste minnen och roligaste historierna jag har.

Såklart är vi lika noggranna med att inte dra hem vad för skräp till gran som helst och jakten blir ofta ett heldagsprojekt som heter duga. Självklart är det lika viktigt för mig att klä granen också, det känns som pricken på i:et. Dessutom, om man nu en gång har dragit hem ett stort träd till sitt vardagsrum så känns det obligatoriskt för mig att klä den så fint jag bara kan.

Det var några små funderingar om julen från mig. Som avslutning tänkte jag dela en bild av årets julgran med er, och med det önskar jag alla en fin julhelg!

GOD JUL!

Likes

Comments

Hej och välkommen till min blogg!

Denna blogg kommer fungera som en vägg där jag kommer posta om mina tankar och funderingar kring och om livet.

Bloggen kommer inte uppdateras regelbundet utan detta kommer fungera som en plats där jag kan ventilera mig om saker och ting med förhoppning om att det på något sätt kan väcka intresse hos någon, eventuellt just dig.

Jag kommer posta ett inlägg med en liten introduktion till vem jag är i ett senare inlägg men tills dess önskar jag dig välkommen till min lilla bubbla och hoppas du trivs!

hälsningar/

Ellinor


Likes

Comments