idag tog jag en promenad ute i Strömsholm. Det är så skönt att gå här då det finns så mycket fint att titta på. Behövde ut och rensa tankarna lite från skolarbete och imorgon händer det något lite mer ovanligt. Imorgon ska jag träffa min mor för första gången på åtta år, till en början hade jag inte tänkt dela med mig av detta eftersom det på ett sätt är en väldigt personlig händelse.

Hon kommer bara vara här en kort tid och jag tror inte jag behöver nämna så mycket mer än så men jag vill ändå passa på att ta den möjligheten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har suttit hemma idag och pluggat på tenta i ventenskaplig teori och metod. Måste säga att det är skönt att för första gången inte behöva känna ett minsta uns av stress över studierna. Det brukar ju alltid vara lite nervöst, men vem vet det kanske hinner ändra sig!

Nackdelen är dock att kursen är så otroligt ointressant...och det menar jag inte att låta negativ men det gäller att hålla sig vaken när förelässningarna innehåller saker som: "det är inte själva objektet stol som vi undersöker utan det upplevda fenomenet av stolen som undersöks när det kommer till fenemenologin. Det gäller alltså att undersöka de levda erfarenheterna hos mänmiskorna och vi alla är överäns om att det inte är en pall vi pratar om...bla...bla...bla. Var tvungen att gå ut och gå i ösregnet för att hålla mig vaken. Aja nu blir det ett pass crossfit iallafall!

Likes

Comments

Idag har vi varit på retro marknad med Anna och Emil! Det var super trevligt och det fanns mycket kul att tittat på typ gammla väskor och kläder. Sen åkte vi till jysk så jag köpte en filt också! 

Likes

Comments

Igår körde vi lite pyjamasparty! Det var super trevligt men oj vad trött man blir av att dricka vin och äta kilovis med godis!

Katja, Sabina och Erika kom till mig vid halv elva tiden och då åkte vi iväg till åsby och kikade på lite heminredning och fikade lite. Efter det åkte vi och handlde typ två kilo godis haha, det blev middag, prat o skratt och lite idiol på det!

Henrik kom även förbi och våldgästade lite, en mycket trevlig helg helt enkelt! Hämtae föresten ut min mikroniologi tenta igår och jag kan inte fattade det men jag fick VG på tentan, hade typ lite panik dagarna innan ( panik gråta och skälla på mikko om att jag inte kommer klara det). Men jag fick VG, det första jag fått VG på vilket är kul men något som verkligen inte spelar någon roll egentligen för att det är ju inte som att man satsar för bra betyg direkt man vill ju bara bli godkänd helt enkelt. Fick även se resultatet på läkemedelsberäkningen som var godkänd!!! det är jag nog tre gånger så glad över för det trodde jag verkligen inte! Så lättad och skönt eftersom det är en spärrtenta för att få komma in i termin tre! Nu får vi se hur det går med den allmänna farmakologi tentan som var helt knasigt upplagd! Får man inte godkänd kommer man inte direkt vara själv i klassen om det och då kommer det iallafall kännas skönt att veta att man inte får godkänt för att man pluggat för lite.

I måndags började jag lässa en ny kurs, vetenskaplig teori och metod! Det måste vara den absolut tråkigaste kursen hitils och den går ut på att man ska lära sig forska. Jag har varit lite stressad i veckan då leveransen med kursliteratur från adlibris varit försenad. Bäställde bökerna kl 6 på morgonen i torstags och onsdagen veckan efter ringde jag adlibris och frågade när jag kunde räkna med att få bökerna och fick till svar att jag skulle få dem dagen efter på torstagen. Lite senare får jag ett mejl där det står att en av bökerna är försenade...suck man blir ganska iriterad eftersom man inte riktigt vet vad man ska göra och hur man ska plugga utan bökerna? Men det är en väldigt chill kurs så det är nog ingen fara. Har inte pluggat idag heller faktist utan pasar på att ta en dag ledigt utan plugg och träning utan följde med mikko och köpte någon fiske grej i örebro...älskar att åka bil så det var kul!

Likes

Comments

Har verkligen haft en super trevlig kväll med Emma och några av hennes kollegor från urologen. Lite kul att alla pluggar till sjuksköterska och Bello och jag gick ju i samma parallel klass i högstadiet!

Passade på att dricka lite vodka milkshake och träffade även Lasse och lite av hans kommpisar för första gången på länge. Vi spelade lite biljard ihop och hade trevligt, slutade med att vi gick till tacobar.

Idag har jag ju skrivit två tentor!
Det ena var den första läkemedelsberäknungen och den andra var en teoretisk tenta om läkemedel och hur de påvärkar kroppen, halveringstid tillexempel. Jag var mest närvös över läkemedelsberäkningen efttersom man behövde ha 100% rätt. Det var enklare än vad jag hade förväntat mig när jag börjarde plugga så det kändes bra men sedan var det dax för den teoretiska delen. Läraren hade nästan bara tagit frågor som inte fanns någonstans i literaturen eller som han knappt tagit upp på förelässningar, hade iafl bytt begrepp på ex till clerense till 0:e och 1:a gradens kenitik. De flesta i klassen verkade väldigt irriterade och kände att ingen av frågorna var riktigt relevanta så det var många som pratade om att överklaga tentan. Så vi får se hur det går! Efter tentan käkade jag lunchs med tjejerna och nu ska jag sova och kanske blir det sthlm imorgon! Ta hand om er!💗

Likes

Comments

Filip är hemma från Göteborg över helgen så självklart vart det ju middagsdejt på lördagskvällen. Vi har fått nymålat i köket och jag är riktigt nöjd faktist med hur det blev!

Nästa helg kommer Emma hem från Malmö och jag längtar verkligen ihjäll mig. Saknar så att bara kunna åka hem till henne eller att ta små bilturer på kvällarna och prata om allt det man går och funderar på till vardags. Hon kommer precis efter jag haft min läkemedelsberäkningstenta och det blir helt perfekt eftersom att det är mellan kurser och att jag då kommer ha en helt ledig helg framför mig.

Det har varit en ganska intensiv period men nu känner jag att jag börjar komma i balans igen och farmakologitentan verkar inte lika förödande som jag tänkt mig. Matte är verkligen inte min starka sida men det känns verkligen som att detta är överkommligt och att matten verkar lätt och då blir det ju kul också!

Likes

Comments

Eftersom att vi skulle få köket renoverat började vi tömma hella köket på dess inehåll sent igår kväll. Vi var väll klara runt midnatt och lämnade vardagsrummet i ett totalt kaos.

Så idag har jag kokat kaffe precis nedanför sängen och käkat en burk tonfisk till lunch i brist på annat. När hantverkaren kom så visade dig så att de skulle hålla på tills på torsdag och jag insåg ganska snart att det inte var hållbart att vara hemma under den ti den! Så nu sover vi hos Maija några dagar i Mikkos gammla pojkrum, dock något uppdaterat men det väcker ändå minen!

Passade på att basta lite nu på kvällen och måste säga att det känns väldigt mysigt att vara här 💕

Likes

Comments

idag träffades vi för att plugga hos Sabina men det blev mest fika och skitsnack hella dagen! Sabina bjöd på lunch!

Likes

Comments

idag hade vi seminarium i skolan och det var så kul för en av grupperna hade redovissning genom att ha frågesport via kahoot! Ett online spel där man själv formulerar frågor och spelarna tävlar i flest rätt och snabbhet. De som ska spela registrerar sig enligt en kod för att komma åt rätt spel och det var verkligen super kul!

Några andra tjejer från vår redovissningsgrupp van chokladmedaljen!

Vi redovisade om vårdhygien och våra studiebesök på sterilcentralen och på infektionsavdelningen. De andra grupperna redovisade om postoperativa infektioner och vårdrelaterade urinvägsinfektioner bland annat.

När jag kom hem så hade Mikko bestämt sig för att baka och då handlar det ju aldrig om små projeckt. Ni kan ju granska storheten själva!

Just nu stressar vi till bion och imorgon drar jag till Enköping för att tentaplugga hemma hos Sabina!

Likes

Comments

Blev ikea idag igen och denna gång fick vi sällskap av Anna och Emil! De hade så bra tålamod som orkar vänta på kraftmätningar mellan mig och mikko angånde färg på olika saker och ting. Blev två gardinstångar, två lampor, tvålpump och sugrör!

Orkar dock inte sätta upp några gardiner idag utan det får vänta till imorgon!

Likes

Comments