View tracker

Är så stressad just nu. Två prov nästa vecka och allmänt stressigt i övrigt. Har inte haft internet sedan förra måndagen så har inte kunnat lägga ut så mycket inlägg som jag kanske tänkt för att jag inte vill göra slut på all mobilsurf. Men oh well det får bli som det blir lite just nu.

Sitter i soffan och har precis ätit just nu. Är sjukt trött och vill bara sova egentligen men jag ska försöka strukturera upp lite med skolan. Mycket på G at the moment. Två prov som sagt bara nästa vecka. Längtar så mycket till jullovet just nu!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

I söndags började jag julpynta. Kändes lite tidigt med tanke på att alla andra år har jag gjort det idag, alltså den andra advent, men jag ville få lite mysstämning hemma. Jag har dock inte super mycket julpynt. Vissa saker är fortfarande hemma hos mamma och pappa och lite köpte jag när jag var på Ullared förra veckan. Men jag tycker det blev mysigt ändå när det inte är överdrivet med julpynt.

Likes

Comments

View tracker

Jag är lite lätt glömsk och orkar knappt ta tag i saker som måstes göra om det inte är panik. Så för att styra upp mitt liv, i alla fall ett försök till att styra upp mitt liv, skriver jag ner väldigt mycket utav det jag ska göra i min almanacka. Jag skriver upp läxor, prov, inlämningar, planerade blogginlägg, om jag ska någon stans osv för att enklare hålla koll.

I början när jag skrev upp allt skrev jag allt med samma färg men märkte ganska snabbt att det blir förvirrande att skilja på till exempel när jag ska göra läxor och till vilken dag ett prov är till. Så för att lösa det använder jag mig utav tre olika färger på pennor när jag skriver in saker i almanackan.

Blå - använder jag till läxor, och saker jag ska öva på. Till exempel skriver jag matte med blå då jag ska göra matte läxan.

Svart - använder jag till saker som händer den dagen. Som tillexempel när matte läxan ska vara inne.

Röd - använder jag då jag har planerat blogginlägg eller när det är saker som rör bloggen. Till exempel som nu på söndag när det andra inlägget av min mini-julkalender kommer upp.

Sedan har jag kommit på en sak som jag nu mera älskar, nämligen att skriva en att göra lista för stora saker så som uppgifter, prov och sådant och sedan allt eftersom stryka det som är avklarat.

Likes

Comments

Tänkte att jag skulle ha en mini julkalender i år. Alltså kommer jag lägga upp ett inlägg varje advent och ett på julafton med julrelaterade teman. Så detta är första delen av min lilla mini kalender.

De senaste åren har jag inte varit så jätte taggad på jul faktist. Har inte fått samma julstämning i kroppen som jag fick när jag var liten, kanske beror det på att jag blivit äldre?

I alla fall så älskade jag julen när jag var liten. Älskade alla tända ljus runt omkring, älskade att julpynta hemma och favoritsaken att göra var att ställa ut en skål med gröt till tomten den 23 december. Så nu tänkte jag berätta om hur jag upplevde en av jularna när jag var runt fyra/fem år.

Det är ingen riktig jul för mig om vi inte äter risgrysgröt med socker och kanel som kvällsmat den 23 december. Själva gröten var dock inte det jag såg fram emot utan det var att göra iordning en skål med gröt till tomten. När jag ätit upp slevade jag upp en portion och var väldigt noga med mängden socker och kanel på gröten så tomten skulle få det bästa av bästa. När alla var klara sprang jag till ytterdörren och på trappen ställde jag portionen med gröt, en macka med skicka och ett glas mjölk. Sedan skulle jag sova.

Dagen efter vaknade jag förväntansfull och gick och kollade om tomten varit där och ätit upp måltiden jag förberett och varje år var skålen tom. Klart att tomten hade varit där! Nu visste jag med säkerhet att han skulle komma till julklappsutdelningen också.

Senare på dagen i väntan på att gästerna skulle komma fick jag en speciell julklapp. Har för mig att jag fick en ljudbok med Alfons Åberg det året. Vid två kom äntligen gästerna och det började dukas upp för julmiddagen. Julskinka, Janssons frestelse, prinskorv och min favorit tunnbröd. När vi sitter och äter märker vi att klockan slagit tre och jag och mina två kusiner får lov att sätta oss framför tv:n och äta för att kolla på Kalla Anka.

En stund senare vid sex på kvällen hörs ett tungt knackande på ytterdörren. Min kusin öppnar och in stiger tomten i egen hög person. Vi visar honom vägen in till vardagsrummet där han fått en helt egen fåtölj bredvid julgranen och klapparna börjar delas ut. "God jul Elin önskar mamma och pappa."

Bara någon stund efter tomten har gått och jag har öppnat mina presenter och julgodiset kommit fram ser vi två rådjur utanför fönstret medan snön faller.

Det var min lilla jul storytime. Jag hoppas jag kan få en mysig julkänsla i år, saknar den känslan från när jag var liten faktist.

Likes

Comments

Har äntligen fått min nya almanacka som legat hemma hos mamma och pappa från i fredags. Är så nöjd med, lite annorlunda mot min förra men mycket mer stilren och kommer förhoppningsvis inte tröttna på den som jag gjort med mina förra.

Är så taggad på att börja använda den! Har redan börjat skriva in lite saker så som födelsedagar, tvåårsdag med Lucas och så vidare.

Tänkte göra ett litet inlägg längre fram, om någon vecka eller så om hur jag organiserar med läxor och prov när jag skriver upp det. Känns som många har problem med just att organisera livet rent i allmänt.

Almanackan är ifrån personligalmanacka.se (inte sponsrad)

Likes

Comments

Slutade tidigt i skolan idag. Vi var bara tvungna att ta närvaro efter lunch och sedan åka hem. Har varit hemma i någon timme nu, väntar på att jag kan gå och handla just nu. Är super trött och vill bara lägga mig och ta en powernap men känner att det inte är optimalt. Tänkte börja skriva en liten advents special som kommer på söndag nu medan jag väntar.

Imorgon är det en till kort dag. Slutar före lunch men vet inte om jag ska äta i skolan eller hemma, beror på om det är god mat. Sedan ska jag hem till mamma och pappa för att tvätta faktist. Är inte van att behöva skriva upp mig på tvättlistor så det är lite kris just nu haha.

Likes

Comments

Var hemma både igår och idag. Kände mig sjuk igår så åkte hem efter bara en halvtimme i skolan. Idag kände jag mig dock bättre och hade lite ork till att planera lite blogginlägg vid jul, göra klart min svenska uppgift och baka hallongrottor.

Imorgon är det en x-dag i skolan så vi är lediga då. Känns som jag missat halva skolveckan nu när jag varit hemma i två dagar och sedan ska vara ledig en. Men på fredag ska jag åka till skolan och sedan nästan direkt när jag kommit hem ta tåget till Borås för att åka till Lucas.

Likes

Comments