Den traditionsenliga söndagsmiddagen. Vi åt idag wraps med grönsaker, en bönröra, sötpotatis och avokadoröra. Receptet kommer givetsvis här!

Bönröra.
2 pkt kidneybönor
1 liten rödlök
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Spiskummin
Salt och peppar

Mix it all up i en mixer!

Avokadoröra.
2 avokado
Limejuice
Chiliflakes
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Tärna sötpotatisen i små kuber och sätt in i ungen i cirkus 20 minuter. Mosa den sedan tillsammans med en vitlöksklyfta, salt, peppar och avsluta med att smula i fetaost.

Avnjut sedan i gott sällskap!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu ni! För alla er som föredrar kombinationen av choklad och kokos så har vi tagit fram ett oerhört enkelt recept på kokosbollar doppade i choklad. Tänk er smaken av Bounty, fast mycket, mycket godare (och ja, vi vågar lova detta) en smakexplosion. Receptet är SÅ enkelt som nämnt ovan, det behövs ingen ugn, det krävs få ingredienser och ett perfekt snack om du vill unna dig något extra gott!
Så, hem och prova!!


1 burk kondenserad mjölk (ca 400gram)
250 gram riven kokos
2 tsk vaniljsocker
+ ca 200 gram choklad (mörk eller ljus beroende på vad du själv föredrar)

Blanda ihop kondenserad mjölk, kokos och vaniljsocker. Forma därefter smeten till lagom stora bollar och lägg på en bricka/skärbräda täckt med bakplåtspapper. Detta kan bli väldigt kladdigt, så ett tips är att doppa händer i lite kallt vatten emellanåt. Ställ in bollarna i kylen tills dem stelnat, cirka 30-40 min. Smällt chokladen och doppa bollarna med hjälp av exempelvis två gafflar. Strö på lite kokos som garnering och låt dem stelna i kylen.

Likes

Comments

En ledig måndag innebär självfallet en god frukost i soffan. Vi bakade ett bananbröd som vi åt tillsammans med Philadelphiaost och såklart jordnötssmör. Vi lyxade även till det med jordgubbar och en kopp kaffe.

Som sagt, en god frukost är alltid att föredra. Extra lyxigt med nybakt och hälsosamt bröd. Talesättet som säger "få en bra start på dagen med frukost i magen" stämmer till fullo om vi får säga vårt!

Nedan kan ni se receptet på brödet.

5 dl havregryn mixat till ett mjöl
2 stora bananer
2 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
0.5 tsk kardemumma
1 tsk salt
2 msk smält kokosolja
0.5 dl valfri mjölk
2 tsk agave sirap (valfritt)
1 dl hackade valnötter (plus lite extra till topping)
Riven kokos (till topping)

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa havregryn till ett mjöl i en mixer. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa sedan bananerna och blanda dessa med dem torra ingredienserna plus dem resterande. Smöra en brödform och fördela smeten. Toppa med hackade valnötter och riven kokos. Låt brödet bakas i 30-40 minuter. Avnjut sedan med dina favorittillbehör!


Likes

Comments

På Roslagsgatan 6 hittade vi detta mysiga ställe som har tagit kebab till en ny nivå. En meny med kebab i massor av olika och nya kombinationer samt spännande och oväntade tillbehör. Ett plus var att menyn innehöll både kalv, lamm, fläsk, kyckling och vegetariskt, med andra ord något för alla!

Vi valde Betlehem och Valencia. Som tillbehör pommes och en majskolv med chili, lime, koriander och parmesan. Kika in på deras hemsida och klicka vidare till menyn så ser ni vad våra val exakt innehöll!

Dagens stjärnskott var definitivt att man fick mycket mat, ingen av oss orkade äta upp allt vilket är ett gott tecken. Alla smakkombinationer var även ett plus!

Dagens besvikelse var att det tyvärr spelades lite för hög musik. Utöver det fanns inget negativt!

Mat 8/10
Atmosfär 8/10
Service 8/10



Likes

Comments

En solig måndag och vi provade idag uteserveringen på Matapoteket som ligger på Bondegatan 6. Lite avsides men helt klart värt ett besök.
Vi beställde in varsin acai bowl med topping som vi blev postitivt överraskade av! Detta tack vare bowlens konsistens och mättnadskänslan vi fick efteråt. Toppingen bestod av deras egna granola, kokos, banan och gojibär.

Dagens stjärnskott var den oerhört lena konsistensen, mycket bra!
Dagen besvikelse som dem jordnötssmörälskare vi är så saknades just det tillvalet, jordnötssmör.

Summan av kardemumma:

Mat 8/10
Atomsfär 5/10
Service 8/10

Likes

Comments

En god och svalkande saft är något som hör en varm sommardag till. Tänk er själva ihop med goda småkakor eller bullar, både vuxna som barn faller lätt för den kombon! Perfekt att ta med till stranden, på en picknick eller liknande.
Vi kokade ihop en fräsch saft men syrlighet ifrån egenplockad rabarber och citron, receptet hittar ni här!

2 liter saft
2 kilo rabarber
1 1/2 liter vatten
Saft ifrån 1 citron
Saft ifrån 1/2 apelsin
1 kilo strösocker

Skölj rabarbern och skär den i bitar. Koka i vatten tills rabarbern är helt mjuk. Häll upp i en sildunk och låt självrinna i cirkus 30 minuter.
Rengör sedan grytan och häll tillbaka saften. Tillsätt socker, citron- och apelsinsaft. Koka under ständig skumning tills saften är helt klar. Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut sedan och förvara.


Likes

Comments

Återigen söndag. Det känns som en dag då man alltid har tid att lägga energi på en god middag, om man inte är för trött vill säga. En snabb och smakrik sallad med god smak ifrån en limehonung delar vi med oss av idag!

2 portioner
4 st förkokta rödbetor
1 förp fetaost
1 dl valnötter
Valfri sallad
Flingsalt
Solrosfrön

Limehonung
2 msk olivolja
1 msk honung
1 st lime (saften ifrån hela och rivet skal ifrån halva)

Sätt ugnen på 200 grader. Dela rödbetorna i mindre bitar, placera i en ugnsform och smula över fetaosten och valnötterna. Låt stå i ugnen cirkus 20 minuter.

Blanda ihop alla ingredienser till limehonugen. Lägg sedan upp sallad som bas på en tallrik. Toppa med rödbetorna, fetaosten, valnötterna, flingsalt, solrosfrön och avsluta med limehonungen.

Voilà, en söndagsmiddag!


Likes

Comments

Här delar vi med oss av ett recept på en enkel och god glass som går att slänga ihop snabbt!

3-4 portioner
4 bananer
3 msk jordnötssmör
1 nypa salt
Valfria tillbehör

Skär bananerna i bitar, lägg dem i en fryspåse och sedan in i frysen i cirkus en timme. Mixa sedan ihop alla ingredienser och toppa med valfria favoriter!
Vi valde att toppa med valnötter, kokos och riven choklad.


Likes

Comments

Så var det dags för oss att publicera vårt allra första bowlrecept. Bowls är ju en stor trend idag och man äter dem till frukost, lunch, middag, mellanmål och kvällsfika. Allt möjligt helt enkelt!

Vi har en kärlek till jordnötssmör så denna första bowl vi delar med oss av är en "peanutbowl". En väldigt simpel bowl där just jordnöttssmaken är i fokus!

1 bowl.
1 banan
1 msk jordnötssmör
1 dl valfri mjölk (vi använde mandelmjölk)
Mix IT all up i en mixer.

Toppa sedan med valfria favoriter. Vi valde blåbär, hallon, kokos, chiafrön, gojibär och SÅKLART jordnötssmör!

Likes

Comments

Godmorgon!

Efter ett litet uppehåll är vi nu på banan igen och tillbaka på bloggen, yeeeey! Så nu är vi ivriga med att dela med oss av diverse matställen runt om i Stockholm och recept vi har tagit oss an hemma.

Vi tog en sovmorgon och startade dagen med en god frukost tillsammans. Vad den exakt bestod av delar vi med oss av nedan.

Smoothie.
3 glas
2 bananer
4 pressade apelsiner
Pressad citron efter smak
6 isbitar
Mix IT all up i en mixer.


Frukostkaka.
2 bananer
1 dl jordnötssmör
3 1/2 dl müsli eller granola
1/2 msk agave sirap
1 1/2 dl frysta blåbär

Sätt ugnen på 175 grader. Mosa bananerna och blanda ihop med jordnötssmöret. Tillsätt sedan resterande ingredienser och forma till små kakor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda i cirkus 20 min och servera sedan med färskost.


För att få bästa resultat på äggröran vispade vi ihop 4 ägg, 2 msk matlagningsgrädde, salt och peppar!


Likes

Comments