Instagram@joannakaffathos

Låt oss prata om en tro. En tro på något som man nästan inte kan förklara, något som betyder mycket för vissa människor. Det finns olika saker man kan tro på t. ex. att aliens finns, att världen kommer gå under om 100 år eller att det finns ett annat liv på en annan plats än jorden när man dör. För mig har det varit svårt att acceptera själv att jag är kristen troende och jag har i många år haft svårt med att vara offentlig med det jag tror på. I många år har jag fått mig själv att tro att det varit något "töntigt" med att vara religiös och jag har själv inbillat mig att jag är töntig. Tills för ungefär 3 år sen när jag började acceptera mig själv och känna mig säker i min tro. Det var först då jag gick ut och sa offentlig om någon frågade att "ja, jag är kristen troende" och jag kunde nästan vara stolt i det. Bara för att jag är troende så händer det såklart att jag t. ex. svär, det är bara mänskligt att säga "fan" om man slår i tån. Det är ofta religion blir så missuppfattad av de som ej själva tillhör någon religion eller samma religion. T. ex. att alla män i Islam inte har flera fruar eller att alla i Kristendomen inte tror på exakt allt som står i bibeln, osv. Innan man gör förutfattade meningar om någons tro eller religion prata med den människan om dens åsikter/syn på det hela. Tro ser olika ut för alla människor, även för de i samma religion/tro. Jag kanske tror på saker i Kristendomen som inte alls någon annan kristen gör och det är okej för tro är olika hos alla människor och så är det bara. Det viktiga är att man själv bestämmer vad man vill tro på och att ingen annan bestämmer det åt dig!!

Tips på bra låtar om tro

https://www.youtube.com/watch?v=EtscyG0yg-k

https://www.youtube.com/watch?v=dy9nwe9_xzw

Likes

Comments

Ibland tar ett förhållande slut. Ofta finns det många olika orsaker till varför. Det kan vara allt ifrån att någon varit otrogen till att man inte orkar med att sin partner snarkar längre. Många olika orsaker finns det, vissa kanske värre än andra men ofta är det alltid lika synd när ett förhållande tar slut. Det är lätt att man gräver ner sig i sin sorg och slutar göra andra saker som är viktigt. Man struntar i att gå upp på morgonen och ligger bara i sängen, undviker att gå till vissa ställen för att det kanske var just där ni kysstes första gången. Det är väldigt lätt att alltid se allt negativt i livet och det kan vara svårt att försöka vara positiv när man anser att det är omöjligt. Men att bara dränka sig i sorg gör inte livet bättre. Därför har jag skrivit 5 tips till hur man kan ta sig igenom ett "break up".

1.) Lyssna på peppande musik (tips: Beyonce)

2.) Om du behöver gråta, gråt. Om du behöver skrika, skrik. Tro mig allt blir värre om man håller allt inom sig.

3.) Umgås med vänner och familj, ta stöd och hjälp från de.

4.) Sysselsätt dig med något, tänk på något annat en stund. Kanske bli proffs på eyeliner eller måla om rummet?

5.) Ha tid för dig, unna dig själv något. Köp eller varför inte göra någon ansiktsmask, kolla på film och äta något gott?


/ Johanna


Likes

Comments