Bara Negativt

Vissa dagar är värre än andra. Idag är en sådan dag för mig.

Jag började morgonen med ångest, och sedan har den gjort mig stadigt sällskap hela dagen. Ni vet när man bara vill dra täcket över huvudet och glömma världen, glömma livet, ja, hela ens existens faktiskt. Senaste tiden har min ångest haft en sådan kraft att den gör mig illa mående, jag tappar aptiten helt.. Jag vet vad jag borde men vill precis tvärt om.

Jag är okej med att ha ångest ibland.. inte för att det någonsin är kul, men jag har accepterat att jag är en människa som lider av ångest. Men när den blir så outhärdlig att man helst av allt vill krypa ur kroppen, krypa ur den för den känns obehaglig. Hela kroppen känns obehaglig och jag vill inte vara i den. Senaste tiden har jag hyst en stor avsky mot mig själv och mot min kropp. Jag hoppas på att det är något övergående och icke långvarigt. Annars vet jag inte vad. Får väl vidta åtgärder kanske?!


Det är helg och jag har ovanligt mycket ångest. Det är lördag och jag borde försöka hitta något att distrahera mig med. För ångesten är som ett jobbigt syskon, ni vet en sådan som tränger sig på även fast man sagt ifrån tusen gånger..en sådan som stör en tills man får utbrott och inte kan behärska sig längre.. Man brister och skriker att hen är den jobbigaste varelsen på denna jord.. Ungefär... Men ja, jag inser ju att jag inte kan göra det, skrika alltså.. Grannarna skulle nog bli lätt oroliga då dom vet att jag bor ensam :O :)

Bilden nedan, som jag hämtat från google, beskriver mig gaska bra just nu...


Bildresultat för what anxiety looks like

Trevlig lördag!


/My

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Allt Positivt

Påskafton.

Dagen bjöd på födelsedagsfika och lite annat skoj.

Mitt påskägg som jag fick från jobbet står kvar oöppnat i skafferiet. Har inte varit så värst sugen på godis efter mitt lilla uppehåll. Jag som annars är en riktig godisråtta har inte ätit godis sedan den 13 mars. Jag känner att varför trycka i sig godis när jag ändå inte är sugen - onödigt!


Våren som var på besök verkade ångra sig. För inatt hade vi -12 grader...Kallt! Den ljusa tiden är iallafall här. Även fast det för min del innebär en del ångest. Får ofta ångest när vi lämnar en årstid för att möta en ny. Men våren är en av mina favorit årstider trots allt :)


Önskar att jag hade haft lite mer tid på mig nu att skriva ett längre inlägg, men väntar besök som alldeles strax är här. Ska se om jag hinner uppdatera mer senare ikväll alt. imorgon.


Tjo så länge!

/My

Likes

Comments

Allt Positivt

Fredag.

Äntligen fredag!

Första gången på länge som jag ser fram emot helgen. Bara njuta av att vara ledig, och att få sova ut. Så himla skönt.I perioder har jag haft så svårt att acceptera helgen. Jag har tyckt att det varit fruktansvärt jobbigt när vardagen stannar av och tar helg. Men just nu är jag i en sådan period att jag uppskattar helgen.

Så även en rutin människa som jag, kan ibland uppskatta friheten som helgen ibland innebär. Har ju förstås teaterrepetition inbokad på söndag, och även dansklassen som jag går på på söndagar. Men det är ju bara roligheter så jag ska inte klaga.

Ett ljus i tillvaron just nu är föreställningarna som väntar längre fram i vår. Bara tanken piggar upp den mest gråa och ångestfyllda dagen. Scenen är liksom där jag hör hemma, dels.


Men tillbaka till fredagen, tillbaka till idag.

Jag inväntar mitt fredagssällskap som kommer vilken minut som helst. Har förberett med lite nyttiga dadel-chokladbollar :) Mumsigt värre! Lite te på det så är fredagsmyset i full gång.


Trevlig helg och njut av solen (om den behagar att titta fram vill säga) :)


/My

Likes

Comments

Och allt annat

Ny dator.

Fri WiFi.

Vår.

Nya tag helt enkelt.


Idag gick jag hem från terapin med en hel hög med papper att fylla i. Vi ska väl se om vi kan få svar på vad som är fel på mig. Eller fel och fel, vad som är annorlunda med med mig kanske man säger. Egentligen bryr jag mig inte om själva diagnosen utan vill mest ha ett svar på mitt psykiska mående och dess beteende & mönster. Lär ta någon vecka att reda i den röran om man säger så.


Hur som helst, våren verkar vara här.. Iallafall på gång :) Skönt men samtidigt lite jobbigt. Vårens schema är stressigt, som vanligt. Mycket att stå i, men samtidigt trivs jag väldigt bra med ett fullbokat schema.


Känslan idag är både glad och samtidigt lite ångest, knepigt. Lite känslan när man inte vet om man ska skratta eller gråta. Jag får fortsätta småle i väntan på att se ifall mående ska välja sin kant.


På återseende!

/My

Likes

Comments

Och allt annat

Sömnlösa nätter.
Nätter som är sömnlösa.
Finns det något värre än när man drivs till vansinne pga sömnbrist?
Sömnlösa nätter..
Jag ryser bara av ordet..
Men sanningen är att jag levt i en bubbla som andas total s ö m n l ö s h e t i flera, flera veckor, ja, till och med månader nu.

Det är konstigt hur man blir lite efter i huvudet.. Allt går lite långsammare, lite som en efter sväng liksom..
Man är full utan att ha druckit alkohol - billig fylla! På bekostnad av hälsan. Fast på ett helt annat sätt än alkohol. Spik-nykter men full som fan på sömnlöshet.

Jag borde skriva här oftare, men jag tror att jag drabbats av någon slags bloggdemens.. Jag har så mycket att skriva om men rätt vad det är så är allt borta igen, utan att jag egentligen ens minns något överhuvudtaget!

Natten är ung och jag ligger vaken...
Natten kan bli gammal men jag ligger lik förbaskat vaken för det.. Natten kan dö ut och en ny morgon gryr - jag är ändå vaken..


Så så var det med det!
/My

Likes

Comments

Bara Negativt

Nattångest.

På natten då staden lever, ligger jag vaken i min säng och kvävs av ångest. Jag hann aldrig inta försvarsposition, ångesten kröp tyst upp bakom min rygg, hans händer smög sig upp. Upp i ett fast grepp kring min hals. Jag kan i n t e A N D A S!
Jag försöker skrika, men jag har ingen röst kvar.
"Värdelösa jävla människa" ekar i huvudet. Gång på gång. Värdelös. Jävla. Människa!


Nätter som dessa tar slut dom med, men inatt känns varje sekund som ett år och varje andetag lika tungt som tusen berg på bröstet.

Jag överlever natten,
Imorgon är en ny dag!

/My

Likes

Comments

Och allt annat

Augusti rusade in och började bocka av sina dagar.

Varför är det så varje år, att man väntar och väntar på sommaren OCH plötsligt är den nästan förbi. Förvisso så är augusti den sista "sommar månaden" men ändå..

Jag njöt av mina två veckor av ledighet genom att vara sjuk. Så typiskt mig. Fast någonstans så föredrar jag ändå att jobba. Jag slipper tänka och fundera så mycket då. Jag mår bäst när jag håller mig sysselsatt. Annars blir det lätt så att tankarna gnager hål i min själ, så att det börjar blöda okontrollerat.. Ja, och sedan är det jävligt kämpigt att ta sig tillbaka igen. Kraften går liksom ur. Så bättre för mig att hålla mig sysselsatt.

Det är ganska intressant hur hårfin den där gränsen är - mellan att hålla sig tillräckligt sysselsatt till att vara alldeles för sysselsatt. Jag menar, jag har gärna flera bollar i luften samtidigt, för då mår jag bra. Men ibland får jag för mig att jag typ är gud och klarar av att ha tusen bollar i luften samtidigt, och då brukar det sluta mindre bra. Jag har testat, en gång för mycket.

Jag brukar få höra "Men du som är så ung!! Inte kan väl du ha gått in i väggen redan?!?!".... Jag brukar svara: "Nej, nej, jag gick inte in i väggen, jag kutade. Och det gjorde vansinnigt ont.".......... Så pass ont att själen fick vårdas på sjukhuset för att inte ge upp helt. För i ärlighetens namn - själen ville rymma! Men det brukar jag inte nämna, för det är en ganska oskön bild för vanligt folk att förstå.

Hur jag nu tar mig vidare från detta får vi se. Jag vet att jag idag redan kommit jävligt långt om man jämför med var jag började. Men en skadad själ läker inte alltid så fort.

Ett steg i taget, en minut åtgången..

Jag skyndar långsamt mot ett friskare liv!


/My

Likes

Comments

Och allt annat

Njut av livet, det går inte i repris!

-Nej, tacka f*n för det!

Ibland är tanken lugnande, att veta att när jag levt det här livet så behöver jag inte leva om det. För ibland kan livet vara lite väl rått och utmanande. Som ett enda långt maratonlopp, utan slut. Man springer till man spyr men ändå måste man fortsätta. Egentligen borde jag beskriva livet som spännande, för man vet aldrig vad som väntar runt hörnet. Lika spännande varje gång. Ett lotteri med en vinstlott och tusen nitlotter, och något som kan vara än mer spännande är att man aldrig vet när den där vinstlotten behagar att dyka upp. Nog för att man blir van med ett liv bland nitlotter också., men lite flyt tackar jag ju knappast nej till.

Senaste  tiden har jag levt som i ett vakuum. Jag föll handlöst för några månader sedan och kan inte påstå att jag riktigt lyckats ta mig upp på benen än.. Men ibland är det faktiskt helt okej att åla omkring på marken med ångest varvat med likgilltighet. Jag är van.

När saker och ting inte blir som det var tänkt så får man tänka att det bara blev lite annorlunda!

/My

Likes

Comments