27 okt

Yangon till Bangkok

Igår lämnade vi Burma och flög till Bangkok. Det var ett kort flyg så sen hade vi hela dagen i Bangkok. Största delen av dagen spenderades med att kolla på Ipad till Pia i ett av alla stora köpcentrum som finns här!Snacka om att luften här i Bangkok är förorenad. Det är säkert mycket värre på andra ställen i Kina och så men man känner det i luften hela tiden. Men vi har det allmänt bra här iallafall så vi har inget att klaga på!

Dom ni ser hyllar dom sin kung överallt nu också!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

26 okt

Yangon

Idag är sista dagen i Burma. Vi har spenderat den genom att äta, packa och prata i telefon/vilat.
Vi köpte popcorn som vi åt i parken till lunch och testade den mystiska drycken som vi sett här i Burma. Drycken är typ mjölk med Jelly i. Det var enligt mig inte alls gott då det smakade som att dricka philadelphia.
Därefter gick vi för att betala hotellet. Vi betalade så vi hade 2450MMK kvar till middag. Det vill säga ca 17 kr. För det lyckades vi sedan köpa: tre portioner ris, 6 vårrullar med sås, 7 bananer och 3 förpackningar snabbnudlar. Det måste jag säga är att få mycket för pengarna! Tänk va lite pengar man kan göra av med här i Burma. Vi har ju dock inte planerat och köpt så billigt i vanliga fall men man skulle ju kunna. Det har varit billigt ändå trots att vi ätit för ca 2000MMK per måltid.
Därefter drogkollade vi våra väskor och testade den inhemska ölen med sällskap av Linn på Skype.
En bra sista dag helt enkelt!!

Likes

Comments

25 okt

Yangon

Idag har vi varit i lite olika shoppingplatser. Vi började på en marknad och gick sedan till några gallerior. Vi lyxade med att äta pizza till lunch och sen ikväll var vi och åt lite på 19th street igen.

Likes

Comments

24 okt

Yangon

Igår startade vi dagen med att vandra till Shwedagon pagodan. Det är en av Asiens största buddhistiska helgedomar. Väl där träffade vi en munk nästan direkt så han guidade oss runt pagodan. Han ville träna engelska så efter pagodan visade han oss till en sjö och vi fikade även med honom innan vi var tvungna att ta oss tillbaka till hotellet.
Vid 17 gick vi för att träffa Eva-Maria på tea house. Någon timme senare lämnade vi efter att ha pratat om allt möjligt och ätit goda desserter. Vi vandrade så vidare till 19th street. BBQ gatan här i Yangon. Det vi gör största delen av tiden här i Yangon är att gå och kolla på mat samt äta. Så någon timme senare hade vi smakat lite olika grillspett, majs och även köpt med oss frukt och kakor hem.

Likes

Comments

23 okt

Yangon

Igår var första dagen här i Yangon. På förmiddagen började vi med att gå runt och leta efter medicin till Dessi och kolla i supermarkets. Efter det bytte vi hotell till ett annat innan vi gick ut för att äta. Vi testa lite av gatumaten och bakelser. Sedan hittade vi ett asiatiskt "mcdonalds" som vi åt på av någon anledning? Därefter gick vi på walking tour i regnet.
På kvällen ägnade vi oss åt att tvätta med mera.

Likes

Comments

23 okt

Från Ngwe Saung till Yangon

Igår åkte vi från våra små bungalows. Som ni kanske märkt har vi inte haft något internet där. Därav hade vi inte heller något boende i Yangon. Det var mörkt när vi kom fram så vi åkte bara raka vägen till ett hotell som stod med i lonely planet. Efter att vi checkat in gick vi ut och åt. Det märks att vi kommit till en storstad nu. På kvällarna är det fullt med gatukök överallt. Det blir spännande att testa!

Likes

Comments

21 okt

Ngwe Saung beach

Igår var sista dagen på stranden för oss. Tyvärr så var det inte lika fint väder som dagen innan men vi har haft bra väder hela resan hitintills så vi kan inte klaga. Vi var nere på stranden i någon timme på förmiddagen innan vi insåg att vi skulle bli blöta om vi stannade. Då gick vi istället till en restaurang vid stranden och väntade ut regnet där. Efter skyfallet gick vi hem och väntade på att stranden skulle torka upp. När vi väl bestämde oss för att gå ner igen fick vi bada snabbt för det kom nya regnmoln. På kvällen gick vi och kollade på en eldshow och beställde in massvis med mat. När vi beställde in mat för andra gången blev det kaotiskt stämning i luckan och ingen verkade fatta om vi menade allvar eller inte.

Uppdatering om vår hälsa:
Pias knä håller på att läka. Sårskorpan håller på att försvinna och det har blivit mycket mindre.
Dessi är fortsatt förkyld och snyter sig typ en gång i minuten. Men hon borde överleva.

Likes

Comments

20 okt

Ngwe Saung beach

Idag fick vi pannkakor med banan och sylt till frukost på altanen. Därefter vandrade vi direkt ner till vår plats på stranden. På förmiddagen är det skugga på stranden just där men sen på eftermiddagen dör vi. Solen går ner rakt över vattnet så det finns ingen skugga alls förutom vid de platser som hotellen byggt upp. Vi lånade deras skugga idag och ingen sa något så vi gör nog samma sak imorgon. Det är så sjukt lite folk på stranden. Det åker lite mopeder fram och tillbaka och säljer kokosnötter och ibland kommer en inhemsk grupp med folk som badar med sina bildäck. Men jag har bara sett 5 turister förutom oss och aldrig samtidigt. Vi har nästan alltid 300-500 meter åt båda hållen innan nästa människa kommer.
Idag var vattnet dessutom så otroligt klart!! Om ni kollar på bilden på Dessi under vattnet igår och jämför med idag så ser ni skillnaden! Det var verkligen som att simma i en pool! Det var blått, jätteklart, ingen sand som rivs upp eftersom vi är själva i vattnet och inget skräp eller liknande alls!!!
Vi gick även ut till ön men där var det inte mycket att se.

Likes

Comments

19 okt

Ngwe Saung beach

Efter frukost på en av våra små balkonger blev det en dag på stranden idag. Vi har inte gjort mycket annat än att sola, bada och gå längst stranden. Ruffe/Rufus vår nya hund var med oss stora delar av dagen.
Nu ikväll har det regnat en stund så vi har roat oss med att sitta på balkongen och väntat på att elen ska komma tillbaka. Här stängs nämligen elen av vid 6 på morgonen och kommer tillbaka vid 6 på kvällen.
Pia och jag har även roat oss med att bli av med alla djur som är i vår bungalow. I morse var det en jättespindel och nu ikväll var det lite allt möjligt som satt på myggnätet. Sen har vi ju såklart vår lilla ödla (hubert/hubbe) på toan men han känns ofarlig så han får bli kvar.

Likes

Comments

18 okt

På väg till Ngwe Saung beach

Vi kom fram till Yangon 7.20 nästan en och en halv timme försent. Efter 13 timmar i buss blev vi inte överlyckliga när vi förstod att sista direktbussen som går till Ngwe Saung gick vid 7. Men vi hittade som tur var en buss som gick till Pathein (eller något liknande) där vi sedan kunde ta en tredje buss till Ngwe Saung. Men när vi väl åkt den andra bussen erbjöd en taxichaufför ett pris på att köra oss hela vägen för ca lika mycket som det skulle bli med buss så vi åkte taxi till våra små bungalows.
Vi överlevde resan och nu ska vi få sova i en säng ikväll så vi är nöjda och glada!

Likes

Comments