14 Feb

Kuta till Gili T

I morse åkte vi tidigt från hotellet för att ta oss till gili t. Allt gick ganska smidigt tills vi kom fram på ön. Då skulle jag, Dessi och Pia till ett hotell som Sara och Tove fixat och Annie och Adam skulle till ett annat. DET enda problemet var att alla pekade oss åt fel håll och åt olika håll... Vi gick i 1.5 timme innan vi äntligen hittade hotellet! När vi väl hittat hotellet drog vi direkt iväg och år samt letade efter Sara och Tove på stranden. På kvällen skulle Sara och Tove köra dejtnight(Det är ju alla hjärtans dag) så vi andra gick och åt pasta innan vi möttes för en öl. Vi skulle inte ut men sen blev det så ändå. Pontus och Joakim mötte upp oss och sen kom även deras kompisar så vi var på några barer och körde beerpong mm. Tove och Pia bestämde sig för att svepa öl för att samla poäng till Estland och Sverige.? Vet inte varför man gör det frivilligt men vi alla hade kul iallafall och det var väl huvudsaken!!

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

13 Feb

Kuta

Idag var planen att surfa på eftermiddagen. Det blev dock inte så utan det blev ytterligare en dag vid poolen... Jag var lite lat. Men vi ska faktiskt tillbaka till Bali om någon vecka och surfa. På kvällen landade Adam, Annies kille, här på Bali. Det blev lite krångel när dom inte hittade varandra på flygplatsen och när vi insåg att vi sov i ett tjejdorm. Men när dom väl hittat varandra och vi, mot personalens vetande , flyttat in Adam i vårt rum iallafall så var allt löst. Planen var från början att dra till buffén men det blev för sent så vi åt pizza istället.
Mitt omdöme angående Kuta lyder: Smutsig strand och när jag surfade var det extremt mycket skit i vattnet... I övrigt var staden ganska mysig och det fanns både shopping och restauranger. Jag misstänker att festandet där också är grymt även om vi inte testade. Kuta var ändå helt okej!

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

12 Feb

Kuta

Idag hade vi ingen plan utan vi tog det bara lungt! jag och Dessi köpte mangostan, vi solade, åt pannkakor med mera. Jag funderade på att gå ner och surfa igen men jag har fått sådana brännsår från brädan. Vi surfande utan tillräckligt med kläder och sen var min och Annies bräda gjord av någon konstig gummi... Jag har iallafall brännmärken på magen, bröstet, hakan, armbågar, händer och knän så jag valde att vänta tills de läkt lite. På kvällen gick vi ut och åt och kollade lite shopping. Efter en lång kvällstur blev det glass innan vi gick hem.

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

11 Feb

Kuta

Idag gick vi ner till stranden efter våra pannkakor. Där fixade vi en surflektion. Jag har varit såååå taggad på det!! Det började dock lite sådär... Dom tog ut Annie och Dessi och dom blev helt dränkta för att vågorna var för stora! Vi fick då vänta i ca en och en halv timme innan vi testade igen. När vi testade igen gick det bra! Det var inte så svårt att komma upp som jag trodde! Det svåraste var att ta sig ut!
Efter lektionen vilade vi ett tag innan jag gav mig ut själv för att testa. Jag ville testa fånga mina egna vågor. Det var dubbelt så höga vågor där så det svåraste var absolut att ta sig ut. Jag lyckades fånga några vågor så jag var nöjd!
Efteråt gick vi till donken och år glass innan vi gick tillbaka till hostelet och låg vid poolen. På kvällen gick de andra på en buffé och jag lyxade med min marabou! Jag har sparat den sedan Annie kom ner!

Tyvärr så har vi inga bilder från surfandet...

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

10 Feb

Nusa Penida till Kuta

Tidigt i morse åkte vi från Nusa Penida till Kuta. Vi åkte speedboat med väskorna på taket. Jag var orolig att det skulle börja regna på dom men vi hade tur! När vi kom till Bali var det soligt där! När vi kom fram fick vi leta boende men vi hittade ett Nice boende med pool och gratis pannkakor hela dagen!! Guld!!
Vi gav oss direkt på pannkakorna och poolen. Vi hängde vid poolen tills det var dags för middag samt att kika runt lite i staden och på stranden. Det jag sett än så länge så är staden mysigare än jag trodde men stranden är helt klart skitig! Vi får se hur det ser ut imorgon när solen är framme. Man har ju mest hört dåliga saker om Kuta men jag ska göra mig en egen bild!

Likes

Comments

9 Feb

Nusa Penida

Idag hyrde vi åter igen mopeder men vi åkte åt motsatt håll. Destination idag var atuh beach. Det var så fint!! Det var en aningen bättre väg än igår men den var ändå jävlig! När vi väl var framme var det dock värt det!! Ni ser ju på bilderna utsikten! Utsikten längst vägarna var också fin även om det ibland var lite svårt att njuta av.
Det regnade en lite skur när vi kom fram till stranden men den slutade snabbt så vi kunde ligga och sola ett tag. Nu ikväll har vi ätit på vårt standardhak. Vi blev en aningen blöta när vi var iväg för att köpa frukost men nu är det uppehåll igen. Vi har verkligen fått se fättefina platser här på Nusa Penida och det känns som att vi hunnit före turisterna!! Det finns lite turister men inte alls mycket.
Nu ska jag googla vad straffet blir om jag råkar släppa lös apan inatt. Jag menar om jag skulle råka gå i sömnen eller något...

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

8 Feb

Nusa Penida

Idag hyrde vi mopeder för att ta oss till andra delar av ön. Vi åkte till crystal bay, angels billabong och broken beach. Alla var jättefina!! Vi hade två mopeder och vägarna var minst sagt dåliga. Vi skulle egentligen behövt terräng-mopeder eller något.
Värst var vägen till broken beach och angels billabong. Jag kände av armarna efter det. Meeeen det var så värt det för det var jättefint!

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

7 Feb

Ubud mot Nusa Penida

Tidig uppstigning och nudel-frukost, sen var vi redo för nästa destination. Idag gav vi oss av med speedboat till Nusa Penida. Sanden vid båten var helt svart. Resan gick smidigt och efter några timmars resande var vi framme på boendet. Klockan var inte mer än 10 då så vi gav oss av till stranden. Vi har en egen bungalow här men vi lär bli myggbitna för vi har inga myggnät och ett öppet fönster. Ön verkar vara väldigt lugn och väldigt lokal. Alla ropar hallå och vill prata med oss. Här på boendet verkar det inte vara jättemycket folk och de som finns verkar vara kompisar till ägarna. Så det är vi och ryssarna!
Det negativa med boendet är att dom har en apa i rep.......... Stackars lilla apan håller ju på att bli galen av att sitta fast i ett så kort rep..... Hans enda kompis är hunden. Han äter dock gräs så han blev glad när vi plockade ihop det åt honom. Det var bara jag och apan som kom överens så jag langade in det. Han attackerade Annie men som tur var blev det inget hål i huden.

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

6 Feb

Ubud

Idag började vi med att köpa frukt. Sedan gjorde vi alla lite olika saker. Jag och Tove som inte var speciellt intresserade av att köra yoga var bland annat på marknaden ett antal gånger, på en nagelstudio mm. De andra körde yoga och stackars Annie vilade i sängen. På kvällen så samlade vi dock ihop oss och körde hejdå middag igen. Imorgon åker vi åt ett håll och Sara och Tove åt ett annat. Vi kommer dock ses igen om en vecka.
Ubud är supermysigt! Det finns mängder av restauranger och butiker. Allt är fixat mysigt och var man än går finns de fina husen. Det enda tråkiga är att det inte finns någon strand. När det är så här varmt vill man gärna hänga på stranden! Det skulle ju ha regnat nu i 10 dagar men så har det inte blivit hittills. Peppar peppar. Dock blixtrade det ikväll men det var inget regn. Det finns även något som kallas monkeyforest här men vi har valt bort det. Det är en skog där aporna hela tiden blir matade av turister så dom är nästan tama. Men om aporna inte får mat så bits dom eller snor saker. Den norska killen blev biten igår och fick ta en rabies- spruta för 2000 norska. Tydligen kostar det 10000 norska om man blir biten i huvudet. Många turister blir bitna där och det känns iallafall inte som en äkta upplevelse med aporna eftersom dom är så vana med turister.

Pappa döskalle-bilden är till dig.

  • Asien 2016-2017

Likes

Comments

5 Feb

Ubud

Idag var planen att ta oss till risfälten. Vi hyrde en chaufför för hela dagen så han körde runt på oss. Vi började vid risfälten och åkte sedan vidare till ett kaffefarm. Där fick vi testa massvis med te och kaffe. Det jag kan komma ihåg är: kaffe med mjölk, svart kaffe, vaniljkaffe, kokoskaffe, Moccakaffe. Samt te i saffran, mangostan,lemongrass, ingefära, ris mm. Sist men inte minst var det även varm choklad.
Farmen producerar även sådant kaffe som djur äter och bajsar ut innan man rostar det.
Sara testade och hon tyckte att det var okej men inte wow.
Efteråt väntade karaoke i bilen och ett besök vid vattenfallen.
På kvällen åt vi på en restaurang som hade noll koll samt gick på marknaden.
Vi är alla 6 nu. Tyvärr kunde inte Annie vara med hela dagen dock då hon inte kände sig bra.

Likes

Comments