Här byter vi bromsbackar på en Hyundai. Först tog vi bort däcket, bromsoket, bromsklossarna och bromsskivan. Därefter tog vi bort returfjädrarna och låsfjädrarna. Sedan monterade vi bort bromsbackarna och handbromsspännaren.

Innan vi kunde montera dit de nya handbromsbackarna rengjorde och smörjde vi handbromsspännaren.

Sedan monterade vi de nya handbromsbackarna i omvänd ordning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag började med att slipa, borsta och blåsa fälgarna för att få bort rost och smuts. Därefter maskerade jag med papper och tejp för att skydda däcken. Sedan målade jag fälgarna med hammarlack.

Likes

Comments

Först tog vi bort torkararmamarna och plastskydd för att komma åt ovansidan av fjädrarna.

Sen tog vi lös däcket för att kunna ta bort länkarmen för att komma åt nedre delen.

Sedan fick vi ta bort fjäderbenslagring för att kunna få ut stötdämparen.

Sen monterade vi nya fjäderbenslagringar för dom gamla var trasiga.

Sen så monterade vi ihop allt igen fast i omvänd ordning.

Likes

Comments

Kunden lämnade in sin bil för byte av bromsklossar fram. Innan vi kunde byta klossar behövde vi ta loss däcket, ta bort bromsoket och de förbrukade klossarna, rengöra med en stålborste och fetta upp skruvarna som bromsoket satt fast med.

Därefter monterade vi dit i omvänd ordning.

Likes

Comments

Kunden kom in med sin bil eftersom motorvarningslampan indikerade ett fel.

Det första vi gjorde var att koppla in datorn i diagnosuttaget. Sedan slog vi in registreringsnumret så att datorn kunde koda av. Då fick vi fram en felkod på motorn.

Vi gjorde en liveinspelning på avgasvärdena. Därefter kollade vi upp felkoderna igen och fick samma resultat.

Felet var att inte lambdasonden fungerade.

Likes

Comments

Signalhornet på olika platser i alla bilar, men på Audi sitter det på höger och vänster front. Det var lite krångligt att byta det vänstra hornet eftersom det var trångt och för att vi var tvungen att byta kontakt. Vi var tvungen att byta kontakt eftersom det nya signalhornet hade en annan anslutning. 

Likes

Comments

Kunden misstänkte att bussningarna var dåliga eftersom han hörde ett missljud någonstans i bakvagnen. Vi började med att ta bort de gamla bussningarna. De var väldigt slitna så vi bytte ut dem med nya.

Likes

Comments

Vi skulle borsta bort rost på underredet på bilen. Då gick en bromsledning sönder. Vi behövde då plocka lös bromsoken eftersom allt var sönderrostat. Nu väntar vi på nya reservdelar innan vi kan laga bromsledningen och montera dit nya bromsok.

Likes

Comments

Idag har vi gjort en förbesiktning på en Skoda Oktavia. Kunden klagade på att det skramlade vid höger framhjul. Vi hittade ett fjäderbrott vilket innebär att fjädern har gått av och båda fjädrar måste bytas. Om man inte byter båda fjädrarna samtidigt kan det bli olika höjd på bilens sidor. Även bilens vägegenskaper påverkas.

Likes

Comments