Äldste son, vänligt men bestämt så ber jag dig att INTE läsadetta inlägg. Gå och kläm lite finnar och se på Netflix istället!


Små barns små bekymmer, stora barn stora bekymmer

Så var dagen kommen, det året då barnen längre inte suktar efter leksakerna som känns sådär överkomligt lätta i plånboken. Nåja, man får vara glad så länge man inte hör ordet Ferrari. Äldsta sonen har nu länge suktat efter en swagway, hoverboard eller en airboard? Han säger olika hela tiden och antingen börjar åldern göra sig påmind på min näthinna eller så finns det helt enkelt flera sorter. Jag, som inte varit särskilt insatt i sådana här moderniteter kan ju lika gärna skrivit fel och ovan namngett olika sorters kalsonger. Men med en stundande födelsedag som kommer så kände jag att tiden var inne för att söka mig omkring lite för vad det är för något som min son nu har som ledande favorit på önskelistan.

Airboards alltså. Jag har kollat runt en del i USA då jag trodde att de hade de bästa priserna men med bristande beskrivningar och BRÄNDER (?) av en del batterier så kände jag att jag söker mig igenom mina hemtraker, som den säkerhetstorskiga svenne jag är. Efter en del googlande kom jag in på en hemsida som hette Airboardsverige.se och damn! Alla mina tidigare förvirrade tankar om dessa gick från klarhet till klarhet. Så bra beskrivningar, jämförelse av priser och utförliga beskrivningar som gjorde att jag visste exakt vad som skulle passa min son perfekt utifrån hans förmåga och önskingar. Lotten föll på en brinnande stor version och den ser ut såhär:

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

​Shit vad ungarna älskar det här, helt sjukt att de kan sitta och titta på jake och piraterna videos på youtube i typ en timme. Där någon annan springer runt och spelar ett spel. Kan man verkligent tjäna pengar på att spela in sig själv spela spel. Det är för mig otroligt men tydligen fungerar det fint för en del.

Kolla bara in det här: Jake and the neverland pirates episode

Likes

Comments

​Att leva på Malta är helt fantastiskt, sol 350 dagar om året och skön värme året om. Bada när du vill och handla/bo billigare än i Sverige. Men en av de större anledningarna till att många bosätter sig här är just deras skattesystem. Genom att starta ett offshore bolag på tex, Cypern kan du enkelt tjäna penga rutanför malta och inte behöva skatta dem varken i Cypern, Malta eller Sverige.

Det är det jag gör. Men jag får dock skatta på de pengar jag för in i landet men det finns väldigt många kryphål i deras uråldriga skattesystem som gör det möjligt till flertalet avdrag. Vi är två i hushåller och jag är ensam med att arbeta och därmed får jag tjäna mer pengar än om jag var själv då jag får räkna in pengarna som om min fru även tjänat pengar vilket är väldigt fördelaktigt. Det finns ett flertal andra saker som är grymt bra att veta om du vill flytta till Malta. Jag kommer själv inte gå igenom dessa här då flera andra redan gjort det och du kan enkelt hitta bra tips och hur det fungerar om du googlar: malta skatt. 

Det finns en anledning till att de flesta av Sveriges onlineCasionon har sin bas i Malta, just sayin'.

Likes

Comments