View tracker

Idag tog vi en fika på ett café i Norra Melby som drivs av en ideell förening. De odlar mkt grönsaker och man får köpa en del av deras överskott.

Tirian valde våffelkalas. Då får man äta obegränsat med våfflor. Till våfflorna serverar de grädde och 4 sorters hemlagad sylt. Blåbärssylt, vinbärssylt, hallonsylt samt rabarberjordgubbssylt.
Jag valde hemlagad morotssoppa, fröknäcke med morotsröra och grekisk sallad.
Mjölken de serverar kommer från granngårdens fjällko.
Jag gillar hela deras koncept.

Likes

Comments

Jag och bästa vännen Lotta husmorsdag idag. Vi började med att äta Lottas grlnkålssoppa från hemmaodlad grönkål. Till det serverades Mitt hemmagjorda morotsbröd. Samt kokta ägg från Lottas dvärgkochin hönor.
Sen fortsatte vi. Lotta gjorde inlagda gurkor och jag la in polkabetor och rödbetor.
Sen var det dags och damma av det gamla järnet för franska rullrån. Vi gjorde strutar istället som vi fyllde med hemmagjord björnbär och blåbärsglass. Det smakade helt underbart till kaffet.

Likes

Comments

Jag och T passar på och hitta på lite roligheter sista veckan på sommarlovet. Nästa vecka börjar skolan och fritids.

Likes

Comments

Nu åker vaxbönorna in i frysen. Lite tråkigt att de lila tappar färgen efter förvällning.

Likes

Comments

Idag åkte jag och min vän Lotta till en samhällighet en bit ifrån oss. De hade självplockning av grönsaker eftersom de fått så mycket grönsaker.
Vi fick med oss hem potatis, rödbetor, polkabetor, gul lök, morötter, bondbönor, gråärter, sockerärtor, squash och vaxbönor i gult, grönt och lila.

Likes

Comments

I år åker vi till Sopot och Gdansk. Jag har långe velat åka till Polen men det har inte blivit av. Men nu är det dags. Jag och Lotta skrev en lista på saker vi vill göra. Per och Senny sa att vi skulle behöva stanna en till två månader för att hinna med allt. Vi får väl se. Vi ska besöka en karamellbutik där barnen får göra sina egna klubbor. Besöka någon välsorterad hundbutik. Ta en drink på Hiltons takterrass. Besöka Madison galleria utanför Gdansk. Besöka världens minsta cup cake café. Få massage, pedikyr, manikyr och färga bryn o fransar. Käka hamburgare på Billys. Besöka Sopots pir och ta en tur med ett piratskepp. Äta Pad Thai på Thai Thai. Vi får se vad vi hinner med.

Vi passade på och göra en vinbärskaka till kaffet.

Syns att äggen kommer från frigående höns som äter gräs. Då blir gulan riktigt gul.

Likes

Comments

Valther fick ett bad med schamponering och balsam idag. Inte en dag för sent. Livet på landet gör doodlarnas päls smutsig. Tirian passa på och busa med Valther efter badet.

Likes

Comments

Tänk om alla höns fick ha det bra och gå fria och sprätta. Höns älskar att bada i torr grus och jord.

Likes

Comments

Åh, vad mycket bär det finns i skogen. Jag och grannen tog en cykeltur med Lalabradoodlen Elsa för och plocka hallon. Vi fick ihop flera liter skogshallon. Det blir gott till frukost och till hallonsylt på våfflorna i vinter.
Elsa sprang lös 4-5 km Och sen hade jag henne i koppel bredvid cykeln ca 1 km. Hon sköter sig exemplariskt.

Likes

Comments