Idag när jag pratade med min värdmamma på skype märkte jag att jag har börjat glömma svenska. Inte allt, men det fanns några ord som jag bara inte kunde komma på. Men det inte är språket att jag vill skriva om idag.

Jag ska skriva om 4:e juli. Dagen är kanske en av de bästa dagarna man kan uppleva i USA. Firande började faktiskt på 1:a juli i min stad. På morgonen åkte jag och min familj till en marknad på stan. Efter några timmar kom flera sångare, dansare, och matbilar. Om man vill köpa mat ifrån en matbil i Texas, måste man välja imellan friterade mat eller barbeque. Ofta kan man hitta "funnel cake" som är friterad deg toppad med flor socker (det var min favorit tills jag åkte till Europa och lärde mig om riktig mat!) På kvällen, åkte vi dit igen och kollade på fyrverkeri.

På 4:e juli åkte vi till Canyon, en stad ungefär 15 minuter söderut från Amarillo. Klockan 10 på morgonen tittade vi på en parad och sen gick vi till torget för att shoppa på en annan marknad. Det var 38°C och jag hade en stor amerikansk flagga på mig över kläderna. Jag blev skitvarmt men jag var med i en videokipp på nyheterna med flaggan!

Till lunch åt vi hamburgare och friterad kyckling på restaurangen där min storasyster jobbar. Vid solnedgången körde vi tillbaka till Canyon, köpte glass med mina kusiner, och tittade på mer fyrverkeri. Allt var fin men precis när det var slut kom en storm med regn, åska, och mycket vind. Vår Fourth of July firande var inte så stor som vanligt eftersom alla behövde jobba på onsdag men det var härligt ändå!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag kom hem på söndag efter tio och halv månader i Sverige som utbytesstudent. Jag var tvungen att åka hem på 18 juni eftersom mitt visum gick ut precis på denna dagen. Visst var det spännande att komma hem igen och träffa min familj och mina vänner igen, men då missade jag den absolut bästa dagen i hela året att vara i Sverige. Fem dagar efter jag åkte var det midsommar. Min första midsommar egentligen.

UGHHH ASSÅ jag är så ledsen. Man kan inte bara bo i Sverige i nästan ett år och inte fira midsommar. Planen då var att laga svensk mat och bygga en liten midsommarstång hos mig i Texas men vi hade inga mat och mina föräldrar både jobbade ganska sent så blev det inget.

Jag firade lite ensam för att jag saknade Sverige så hemskt mycket idag och jag var ju avis av alla mina kompisar som fick vara i Sverige idag. Hela dagen lyssnade jag på Håkan Hellström o ABBA o Kent o tänkte så mycket som möjligt på svenska isf engelska. (Jag hade börjat tänka alltid på svenska tills jag kom tillbaka och fick inte prata svenska alla dagar.)

Nästa steg till att fira midsommar ensam var att skapa en blomkrans. Jag hade aldrig gjorde så förut så köpte jag en liten grej med plast grönt och blommor, gick hem, och märkte snart att det såg ful ut och tydligt var plast. Jag kunde inte leva med en ful blomkrans, så letade jag ut i trädgården, hittade jag mammas mynta och blommor, plockade dem, och skapade min krans. det såg väldig fint ut fast det var min först och jag hade ingen aning hur att göra en. När jag var fardigt med den så bytte jag kläderna så hade jag en fin vit klänning på mig, sätt på min krans, tog en bild med svenska flaggan, och skickade snapchats till alla mina svenska vänner som sov.

Till middag åt jag bara en scone med svensk ost (som jag skar med min osthyvel) och drack kaffe från min Katedralskolan mugg (som jag fick av mina mentors i skola före året). Jättesvenskt.

Det hämnade att jag suger på att fira midsommar som en svensk men jag firade helt ensam så hoppas jag att nästa år bli bättre. Det var en bra dag i alla fall.

Likes

Comments