Alltså ja kanske får äta upp att jag säger detta redan efter 2 dagar men ja älskar mitt nya liv. Eller ja mina nya rutiner kanske man ska säga?!

(Och ja som vanligt, sorry för dålig uppdatering men som sagt lite uppe i allt de nya och dessförinnan upptagen med att njuta av våra sista semester dagar. 😊)

För såg mina veckor dagar ut i korta drag som följer.

5.30 Alarmet ringer. Vaknar döds trött och omotiverad.

Äter snabb frukost, packar ner dagebs mat, släpper ut/kollar till alla hästar.

R går morgon med Zingo.

Byter om, borstar tänder.

6.20 Full fart mot jobbet.

16.30 Hemma igen - helt slut.

(Tänk er gymmet i 8 timmar)

17.00 Äter om de finns middag färdig annars lagar.

Stallet 17.30 till allt mellan 19 - 21 beroende på vad hur mycket ridning och övriga göromål de finns.

Efter de dusch och kvällsmat. Ev somna framför Tv:n eller rasa i säng senast 22. Helt slut!!

Då jobbade jag 3 dagar i veckan och mina lediga dagar va ja så trött så jag fick verkligen ta mig i kragen för att få nått gjort före 10.

NU!!

6.00 Alarmet ringer.

Går upp, sätter på kaffe, packar ner dagens mat, borstar tänder.

Kollar till hästarna, sätter på flugtäcken osv.

Går en go promenad med Zingo.

7.00-7.15 sätter mig i bilen å rullar mot jobbet.

Äter frukost å dricker kaffe på vägen.

8.00 börjar jobba

15.00 Slutar.

15.40 Hemma, går ut med Zingo.

Stall tid från ca 17.30

Kommer in på kvällen duschar, äter lite, SER på tv (observera sover EJ i soffan)

23.00 Går och lägger mig fortfarande för pigg för att somna direkt utan har ork att tex som nu, blogga!! 😄😜

Visst låter de fantastiskt!!

Ska berätta mer ingående om mina första dagar någon dag. MEN nu måste jag sova!! 😘

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vårat bästa Fredags gottis är helt klart att göra våra egna tunna revben i ugnen. (Även kammben går fint!)

Det finns egentligen inget exakt recept på detta utan det gäller att marinera dem med nått man själv tycker är gott.

R brukar göra en kompott där grunden är en färdig marinad från Sweet baby Rays´s, sen brukar det slängas i lite andra kryddor och gottit som honung, chiliflakes, kinesisk soya osv. Men här kan man nog variera i det oändliga.

Det viktiga är att man marinerar dem RIKLIGT och sen kör dom i ugnen (vi lägger dem bara på ett bakplåtspapper på en plåt) i 2 timmar på 125 grader.

Köttet ska riktigt falla av benet när du biter i dem!!

Gör sig bäst precis som dom är tillsammans med en kall bärs till!!

Men vi har käkat dem som förrätt tillsammans med bröd & tzatsiki.

Och tillsammans med ciabatta med färskost på.

Vill man ha det mer matigt så har jag gjort en hemmagjord potatissallad till.

Likes

Comments

Jaha hörrni, dags att berätta för er att ja skaffat nytt jobb!! 😜

Ja sa upp mig från mitt gamla samma dag som jag gick på semester. Kändes underbart!!

Detta betyder att jag har 4 dagar from i morgon kvar på mitt gamla jobb och from v.30 så jobbar jag äntligen med hästar igen. 80% som häst och stallskötare!! 👏👏

Hoppas det kommer bli precis lika bra som de känns!!

Men först måste ja sega mig upp till mitt gamla jobb i morgon bitti, känns ganska segt men dom dagarna går fort hoppas jag!! 😊

I övrigt har mina sista semester dagar varit härliga! Hästarna har haft några dagars mini vila (Busen tappsko och) Morris har vilat för att han var så himla skraltig på hovarna och jag ville skorna skulle hänga kvar in i de sista.

I går drog vi i alla fall till stugan å njöt av sol och bad hela dagen. Underbart!

I dag vaknade vi till regn, drog oss i sängen innan vi gick upp å käka frulle.

Klockan 10 kom hovis så nu är äntligen hästarna fina på tassarna!! 👌🐎

Efter de käkade vi lunch sen stack vi ut och pensionärs skörde en sväng. 😄 Riktigt mysigt, hittade vägar som ingen av oss åkt innan.

Nu på kvällen har jag jobbat med Phillipa som fortsätter sköta sig bra. Gått en promenad med Morris, lagom mjukstart efter vilan sen har ja fyllt vatten å pysslat lite så alla ska klara sig utan mig i morgon. 😉

Likes

Comments

Go frulle i morgon solen!

Ciabatta med färskost,skinka å tomat! 👌

Och den obligatoriska koppen kaffe till de!! 😊

2 ynka dagar kvar av min semester men vägrar tänka på de just nu. 😘

Likes

Comments

God morgon!!

Så här vaknade jag i morses!!

Älskar sovande katter i sängen, är väl mysigaste som finns!! Dock hade jag ingen sambo i dag då han dragit i väg på jobb, kusinen hans behövde lite hjälp i dag.

Trist, och inte vad vi planerat i dag men vad gör man inte. Själv tar jag med mig Zingo och en bok och drar upp till stugan. Bättre än att ja går hemma å väntar på R.

Just nu sitter jag med en kopp kaffe på altanen och innan jag drar i väg ska jag bara tänna i pannan, packa badväskan och gå morgon ronden hos hästarna.

Ha en underbar dag i solen!! 😍

Likes

Comments

Alltså arbetsångesten typ dånar i mina öron!! Vill inte jobba på Måndag och hatar just nu mer än någonsin att svinen inte ger oss mer än 3 veckors semester. Men kan i alla fall säga såpass mycket att det är sista sommaren som det är så!!

Man behöver faktiskt 4 veckors semester. 1 vecka går ju till att varva ner och 1 till ångest att den snart är slut. Blir ju fasen bara 2 veckor kvar.

Ja ja förlåt var bara tvungen att skriva av mig lite!! 😕

Nu är i alla fall grävaren klar. Han har bara grävt sista dräneringen i dag och var fördig före lunch. De bästa med den biten var att han grävde med en slang för vatten så nu kommer vi få en koppling för slangen mycket närmare hagarna blir toppen!! 🖒😁

Kan ju säga att hade man haft obegränsat med pengar så kunde man lätt haft en grävare här å ordnat å donat i veckor!! 😂

Resten av dagen blir lugn. Jag ska bara longera Phillipa sen. Tror det får bli vila/promenad för Morris i dag bara för att hovarna är så skraltiga. Hoppas hovis kommer innan helgen!! Suck.

Jaha ursäkta de negativa tonerna i dag ska försöka goa på mig...

Likes

Comments

Mina köttbullar görs egentligen från Arlas grundrecept med en touch av eget inslag.

Till 4 portioner behöver du:

500 g köttfärs

1/2 dl ströbröd

1 dl grädde

1 finhackad lök (gärna färsk)

1 ägg

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

1 msk oxfond

1 msk kinesisk soya

Gör så här:

Blanda ströbröd och grädde i en stor bunke och låt de svälla 5-10 min.

Tillsätt alla övriga ingredienser och arbeta i hop till en jämn smet.

Rulla och stek köttbullarna i riktigt smör.

När köttbullarna fått fin färg brukar jag ta dem ur pannan, rör i ca 2 msk mjöl i "stekflottet" och tillsätt sedan ca 5 dl grädde. (om såsen blir för tjock - späd den med vatten eller mjölk)

Jag smaksätter såsen med kinesisksoya, oxfond, salt, svartpeppar och en stor msk lingonsylt.

När du är nöjd med smak och konsistens på såsen så lägger du tillbaka köttbullarna i pannan och låter dem puttra med i såsen i ca 10 minuter.

Servera med potatis/mos, gurka och/eller lingonsylt/gelé! 👌



Likes

Comments

Så där då var väl Dag 2 avklarad här på "byggarbetsplatsen". Ja R, hans kusin å svärfar går faktiskt å små jobbar än där ute.

Men nu är allt makadam och fylle inne iaf och man kan gå som folk. Även om de är en del kvar tills de är gjutet och färdigt.

Hästarna har bara gått i hagen i dag. Rörigt och körigt här hela dagen.

Men syrran å sommargästerna lyckades ändå klämma sig i väg på pay and ride med 3 hästar mitt i värsta röran med grävaren precis utanför stalldörren. 😂 Stabila hästar. 🖒👌

Alla kom hem nöjda å glada clear round för alla hästar i alla klasser utom en. Bra jobbat!! 👏😄

Nu ska jag checka ut för dagen. Soffan, lite godis, en öl och ett avsnitt Ernst tror ja de får bli. 😊

Hjälpa till sa Benny...😄

Likes

Comments

...tycker i alla fall jag som har semester och brukar sova till 9. 😂

Klockan är 7.20 och de bröta precis in ett lass makadam på gårdsplan. Jag har dock inte fått upp än. 😜

Ligger kvar i sängen å kikar på "sommar med Ernst" ska strax kila upp och göra mig lite frukost. 😊

Sen åka och handla lite proviant till dagens lunch.

Får bli köttbullar med färskpotatis i dag. Hoppas de ska gå hem. 😉

Hörs senare!

Likes

Comments

Instagram@lillagika