Hästar

Ja mask som i mask inne i kroppen...ja inte min min kropp då utan på den ena kusen.

Alla hästar har ett visst parasittryck men nu har min ena kuse fått Stora Blodmasken...och det är INTE bra, verkligen inte....

Blir galen.

Galnare.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​kollat på Unghästtest idag...

När ska folk lära sig att löshoppa? 

Här kommer en snabbkurs:

* Jaga inte hästen.

* Smacka inte framför hästen.

* Veva inte med en pisk framför hästen om du inte vill att den ska stanna...om ens då.

* Vänd inte ryggen mot hästen.

* Ha med BRA medhjälpare.

* Klarar du inte ovanstående...gå en längre kurs eller hyr in hjälp.


Likes

Comments

​Att cykla verkar vara den nya masshysterin.....

OM man nu måste cykla så gör det på en väg i kanten som en vanlig cyklist, eller åk till en velodrom och kör runt.

ÅK INTE på "min" väg mellan hemmet och stallet som är smal och kurvig och kör i flock mitt i vägen.....

För då blir jag ta mig fan galen och tutar så ni nästan faller av cykeln.....och det är ingen bra idé för då kommer jag köra på er också och det kommer förstöra min dag.

Så Stay Away eller i stan på någon cykelbana och lämna min tillstalletväg i fred!!

kapisch??

Likes

Comments

Hästar, Random

Är en person osäker eller arrogant? Ibland är gränsen hårfin....

När man VET att vissa människor tala illa om en och man inte ens vet vad man har gjort, då blir arbetsplatsen inte kul. En gång i veckan är jag på ett sånt ställe och jobbar, där stämningen är som förpestad.... detta är en arbetsplats som jag tidigare älskad så det krossar mitt hjärta att det blivit som det är. Jag och min kollega har testat alla möjliga sätt att vara på och har haft olika strategier för att komma tillrätta med dena stämning, men det faller alltid tillbaka.

Chefen där är antingen väldigt osäker och det smittar av sig på två av de andra som jobbar där, de verkar se mig och min kollega som hot.

Eller så är hen sjukt arrogant med psykotiska drag.

Jag vet inte riktigt vad jag vill välja att tro......

🤔

Likes

Comments

Random

Genusperspektivet.... ibland gör det ont att vara man, som när tex kvinnor kränker en....ajajajaja

På mitt jobb har olika arbetsuppgifter olika tjänster. Skillnaderna mellan tjänsternas utformning är ganska stor. Men en del arbeten kräver inga högskolestudier medan andra kräver 3-5 år...därför ser det olika ut, inget konstigt egentligen.


Idag på vårt personalmöte diskuterades en enkät som medarbetarna hade gjort. En sak som kom upp som var mindre bra var att viss orättvisa upplevdes av kvinnorna när det gällde hur resurser inom firman fördelas. Kvinnorna upplever att de måste argumentera mer för sin sak osv osv, många höll med, inkl Moi....

Någon tog ett exempel och flera fyllde på.

Men några män kände sig kränkta...och uttryckte det på ett missklädsamt sätt. De förstod nog inte ens vad genus och diskriminerad betyder, man kan inte tro det med tanke på reaktionen i alla fall... De tillhör de utan högskolestudier och därmed även studielån.


Lilleskutt känns som en glad och ognällig kille i jämförelse. Jösses.

Likes

Comments

Hästar

Påskledigheten, vissa har mer tid än andra, men snart är den slut.

Det som är kvar av den går i hästarnas tecken, träning av den ena och tävling för den andra.

Den äldre av de två ska tävla hoppning ena dagen och dressyr den andra. Kommer bara gå en klass varje dag då det är tävling även nästa helg.

Den yngre ska träna idag och på måndag, sen är siktet inställt på en liten POJ nästa helg, babysteps. Hon är ju så fantastisk men ligger ju efter i sin utbildning med näst intill 2 år. Målet i år är att barnet ska kunna tävla henne själv innan denna säsong är slut. Nu har vi en äldre tjej som rider ibland och som ska tävla henne i början.

Även ett födelsedagskalas står på agendan, även det har hästiga inslag då det är mitt hästtokiga gudbarn som fyller år!Likes

Comments

Hästar

Nu börjar det, alla sociala medier bombas med fölungar, kanske inte i allas flöden, men helt klart i mina. Alla föl är så söta så man dör. Jag har ju själv fött upp ett antal hästar genom åren och det är verkligen det bästa som finns.

Den dag jag blir ekonomiskt oberoende då ska jag köpa en stor gård oc ett antal mkt fina ston och sedan avla för hela slanten, det ska krylla av föl, unghästar och runda mamma magar.

Tillsvidare får jag hålla tillgodo med mina vänners små underverk som poppar upp i bildform just nu och har jag tur kanske jag får pussa en liten fölnäsa i IRL även i år ❤️

Likes

Comments

Mående

Mitt minne brister, totalt sämst på att komma ihåg saker. Oviktiga saker har jag alltid varit dålig på att komma ihåg, typ födelsedagar mm.

Men viktigheter så som allt som har med hästarna att göra osv, det kommer jag ihåg....tills nu. Senaste halvåret har jag glömt att släppa ut hästarna 1 gång och häromdagen glömde jag att kvällsfodra. Det får liksom inte hända... Jag glömmer saker på jobbet, möten mm, men jag är bra på att improvisera, så det brukar lösa sig men är ju sjukt irriterande.

Jag sover också rätt dåligt i perioder, sover oroligt och vaknar tidigt, ofta med tankarna på jobbet eller liknande. Jag har några arbetsuppgifter på jobbet som jag verkligen inte gillar, som inte är min grej, men som jag gör ändå för att det ingår....men det stressar mig otroligt mkt.

Jag borde tagga mer, prioritera osv osv.....

Jag vet allt det där och tänker på det medans jag gasar in i väggen. 💪🏼🙈😬

Likes

Comments

Hästar

Idag fick jag ett Rage ...enligt barnet, som förövrigt trodde att hen skulle dö.

Jag möter slamsugningsbil på extremt smal väg, jag har stor bil och hästtransport med häst i.... Jag ska backa och Re***a helvetes slambilen körde upp mot min motorhuv ca 1 m ifrån....ehhhhh idiot!

Jag backar men mina bromsar låser sig för det är uppförsbacke....jag behöver göra omtag på backningen, men nej det går inte för där kryper en jävla lastbil efter mig. Försöker gestikulera så han ska fatta men nejdå, IQ fiskmås fattar nada.

Tillslut har jag backat så han kommer förbi, jag vevar ner rutan för att tala om att han är en idiot, men han hinner före, skriker att jag suger på att köra bil för att inte tala om transport.... Jag skriker, jävla idiot....han skriker jävla idiot...jag åker.

Ringer sen hans chef ✌️

Berättar ett och annat för honom och avslutar med att be om ursäkt för att jag kallat hans medarbetare för jävla idiot. .....

Likes

Comments

Mående

​Vad ska man säga? 

Mkt har skrivits i ämnet och jag het inte vad jag kan tillföra... antagligen ingenting.

Terrorattentat sker hela tiden i vissa delar av världen men sällan här i trygga Sverige. 

Sverige är fortfarande tryggt.

Mitt hjärta blöder för ALLA de som dör/lemlästas/plågas/våldtas oavsett vart i världen det sker. 


Likes

Comments