Ledig dag idag och passat på att ta det piano inför 3 jobbnätter med början imorgon. Badat i poolen, grillat hamburgare som avnjutits med ost och vitlökssås...och lite rose :) Så nu blir det film och lite fläsksvålar kryddade med dill och mörk sockerfri choklad. Lite utsvävningar i LCHF-schemat men det är ju ändå sommar....:)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har jobbat enbart natt ett tag nu och insett att sedan jag gick över till LCHF i april ifjol så har det där med nattmaten blivit mycket enklare. Tidigare var det ett ständigt sug och skorpor och smörgåsrån avlöste varandra med tillägg av både godis och annan skräp. Suget var ofta konstant och det blev sällan enbart vanlig mat.

Men med LCHF så försvann det där riktiga nattsuget. Javisst kan jag även ha nätter nu också då man är tröttare än vanligt och gärna vill småäta...men det går oftast att lösa med lite ost, ev några nötter eller om det skulle krisa: en bar med lågt med kolisar i ;)

Mitt bästa tips för att hålla sig mätt under natten: Ät ägg :) kokta ägg med smör eller majonnäs innan midnatt och man står sig riktigt bra till det är dags för frukost vid 4-5 tiden. Lite osttopping på det piffar upp ;) Brukar ofta ha samma sak till "frukost" också...sover bra på det och är inte alls vrålhungrig då jag vaknar.

Likes

Comments

..är ju bland det bästa recept jag hittat och ersätter vanlig latte med bravur! eftersom min mage slår bakut av för mycket mejerier så är ägglatten min räddning...kaffenarkoman som man är ;)

​Ägglatte

1 glas

1 ägg

1 msk kokosolja

1 krm vaniljpulver

2 dl hett kaffe

- mixa allt med mixerstav och häll upp i ett glas! går även smaksätta med andrakryddor, kanel, kakao, mintarom...you name it...


Likes

Comments

​För drygt ett år sedan bestämde jag mig för att jag verkligen borde ändra mitt sätt att äta. Var inte på något sätt toköverviktig men hade några kilon för mycket och kände mig konstant som en ballong. Av en slump så såg jag en artikel i en veckotidning om LCHF och bestämde mig för att testa. Älskar ju såser, fisk och feta saker ;)

Och vips så på ca 2 månader hade jag gått ner 12 kilo! 2 kilon till rann av men sedan dess har jag stått och stampet upp och ned nåt kilo. Skulle gärna bli av med lite mer dock... Har nyligen även testat äggfasta men aldrig fullföljt det till max...men det har fungerat rätt ok ändå för en hel del vätska försvinner om man ger sig den på ägg ett tag ;)

Jobbar man natt som jag tycker jag det kan vara svårt att vara hård mot sig själv...man blir lätt hungrig när man är trött och det skiljer så mycket mellan nätter...vissa kan gå utan att man äter alls och vissa vill man bara äta konstant. försöker dock hålla mig till "lchf" vänlig nattmat ;)

Så frukosten som stundar om några timmar ska bli kokta ägg med majonnäs =) suktar dock nåt så gräsligt efter en Questbar....

Likes

Comments

ja vilken tid att skapa en blogg på =) har länge funderat på en LCHF- inspirerad blogg så nu får det bli av. Sitter på jobbet och alla patienter sover sött för stunden så då passar man på...;) japp nattsyrra som man är...​

Bara 8 pass kvar innan den efterlängtade semestern börjar...

Likes

Comments