Igår var det 6 år sen jag och min pojkvän blev tillsammans :-)

Hänt mycket på 6 år.
Men samtidigt känns det som om det var mycket kortare tid sen vi träffades ^^

Men lika lycklig och kär idag som för 6 år sen eller ja snarare mer ^^

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Då var det måndag igen.
Veckans spruta är tagen.
Totalt har jag nu tagit 14 st, dvs allt som allt har jag tagit dem i 14 veckor :-)
Jag som var livrädd för sprutor och blev livrädd när jag fick veta att jag skulle behöva ta sprutor själv.
Men det går bra, även om det fortfarande gör ont så börjar vänja mig och det är bättre än de första veckorna ^.^
Och är inprincip smärtfri.
Förra veckan hade jag ett litet skov i 2 dagar i ena fotleden. Så fick ta kryckorna i en dag då jag inte kunde stödja på ena foten. Men 2 dagar är mycket bättre en flera månader av smärta :-)

Likes

Comments

Då var det måndag igen och den 13.e injektionen tagen 👍🏻
Det här den mest smärtfria hösten jag haft sen jag var 11 år och började få värk i knäna.
Känns helt underbart att slippa smärtan.
Känns nästan lite overkligt. Då jag inprincip hade vant mig vid att varje höst och vinter kom smärtan.

Även om sprutorna verkligen inte är roliga och smärtfria så tar jag dem med glädje för den smärtan varar bara några sekunder ^^

Ska även ringa vårdcentralen och fråga om jag ingår i kategorin för att få influensa vaccinet. Eftersom jag tar numera 2 mediciner som gör att mitt immunförsvar är nedsatt ”/
Har ingen lust att få influensan då jag hade det för ca 2-3 år sen och fyfan vad jag mådde dåligt och då hade jag inte nedsatt immunförsvar. Vill inte ens veta hur jag ev mår om jag får den nu ^^

Likes

Comments

Sjukdomen förstör så brutalt mycket.
Kan knappt gå.
Kan inte använda kryckorna då mina händer gör för ont och är svullna. Är tvungen att återigen stanna hemma från arbetsträningen imorgon.

Ångesten om hur min framtid ska bli äter upp mig. Jag klarar inte av be om hjälp heller då jag vill kunna klara mig själv.
Jag är 27 men att öppna en skruvkork kan ta 20 min utan hjälpmedel eller att någon annan hjälper mig att öppna locket. Har så svårt att acceptera att jag har en ledsjukdom och att jag måste be om hjälp ibland "/

Hur hittar man styrkan att fortsätta kämpa när sjukdomen gör sig påmind?

Likes

Comments

Var hos Reumatologen den 1/9 och vi bestämde att jag skulle sänka mitt methotrexate från 8 tabletter till 4 st, då jag tappade så mycket hår vilket är en biverkan. Och nu ska ju den bara vara ett understöd till sprutorna.
Men redan igår fick jag skriva till reumatologen på vårdguiden och fråga om jag kan få höja tillbaka till 8 tabletter.
Mina leder börjar bli sämre igen.
Är läskigt hur fort sjukdomen tar över. Från att ha fungerat bra till att bara några veckor få problem att gå och att öppna burkar osv.
Smärtan är ett helvete. Även om det inte är lika vidrigt som skovet jag hade över sommaren så är jag livrädd för att om jag inte lyckas bromsa det så är jag snart lika dålig som jag var i somras.

Så nu håller jag bara tummarna att jag får höja medicinen igen :)

Likes

Comments

Då var 4.e injektionen tagen 👍🏻

Är piggare och har inte så ont i lederna 👍🏻
T om så att min mamma sa att jag lät pigg när hon ringde mig tidigare idag:) känns otroligt skönt att känna sig pigg efter en dag på dagliga verksamheten eller arbetsträningen och inte bara gå hem och lägga sig i soffan och halvsova tills det är dax att gå och lägga sig i sängen och sova.
Det enda jag har problem med nu är maten. Mår illa ganska ofta och när jag väl blir hungrig så kan jag inte äta så mycket innan illamåendet kommer eller så blir jag jätte mätt efter bara några tuggor. Men men det löser sig det med :)

Likes

Comments

Då har man tagit den 3.e injektionen 👍🏻
Sved som vanligt men en liten kortare stund.
Dock fick jag lite panik när jag tog bort sprutan och upptäckte en liten bubbla nära där jag stack sprutan och det knastrade när jag letade på den.
Ringde morsan och frågade om det skulle va så eller om jag lyckats göra nått fel, men hon sa att jag kan ha fått in lite luft men så länge det inte börjar göra ont så är det ingen fara :)

Fick ju redan effekt första veckan med sprutorna men i tisdags kom smärtan tillbaka på kvällen och höll i sig till torsdag kväll. Men har varit mildare smärta och i fredags tills idag har jag varit helt smärtfri 👍🏻 har lite känningar i händerna och haft lite i fötterna under dagen. Men enorm förbättring mot förr när jag knappt kunde gå och inte ens bära en tallrik👍🏻
Bara hoppas att det blir ännu bättre med tiden 👍🏻

Var på landet i helgen och kunde t om kasta frisbee med gudföräldrarnas vovve 😃❤️

Likes

Comments

Nu har det gått 3 dagar sen jag fick första injektionen.
Mått skit med feber, smärta och kallsvettats.
Men idag är jag inprincip smärtfri.
Ett litet hopp om framtiden att medicinen kanske fungerar?
Förhoppningsvis, men vågar inte ta ut glädjen i förskott för vill inte bli besviken om smärtan är tillbaka imorgon. Men får njuta av den första smärtfria tiden på 1 år 👍🏻

Likes

Comments

Pendlar mellan hopp och hopplöshet.
Ska få min första injektion med Benepali imorgon. Pendlar mellan att känna hopp att medicinen ska funka och samtidigt vågar jag inte känna hopp då jag är för van att mina förhoppningar krossas då det blir motsatsen av vad jag vill.
Äter methotrexate sen i oktober förra året. Den funkade bra i början men sen kom smärtorna tillbaka mer och mer i lederna. Nu i början av juli fick jag kortison tabletter igen och smärtan blev inte bättre "/
Så fick ringa till Reumatologen igen och fick tid för att göra ultraljud på lederna där de visade att jag har inflammation i fingrar och handleder.
Så läkaren satte in Benepali injektioner.
Ska till Reumatologen imorgon för en introduktion hur jag ska ta injektionerna.
Är sprut rädd så är nervös som fan men jag står inte ut med smärtan mer.

Likes

Comments

Japp då har man startat en till blogg.
Här kommer jag mest skriva om min vardag och livet med Ledgångsreumatism

Min andra blogg är: www.nouw.com/Trixitfluff

Likes

Comments