Jag har alltid haft väldigt oregelbunden mens. Så för mig var det vanligt och inget jag tänkt på. 

Men för cirka 4 år sedan så fick jag en himla smärta i magen som vägrade gå bort. Gick till läkare efter läkare, som bara kollade om jag var gravid i princip. Vilket jag visste att jag inte var. Magsmärtan gick inte bort och jag höll på att gå in i väggen för att jag hade så ont.

Till slut fick jag en tid till en gynekolog som kollade vad det kunde vara för fel. Efter ett tag fråga hon om min mens. Sa att den är väldigt oregelbunden och hade då inte haft den på ett år. Inget konstigt för mig..

Hon kollade på mig och bad mig ta på mig och sätta mig i stolen. Jag klädde på mig och satte mig och fick då veta att jag har PCO. 

Jaha? Okej? 
Och det är? 


Efter att hon förklarat allting så kände jag bara att helt plötsligt hade hon gett svar på en massa frågor jag haft men aldrig ställt. Varför jag har hår på min haka, varför mensen aldrig kommer och varför jag aldrig blir gravid. 

Jag fick ett papper och sen var det inget mer med det. Anledningen till att jag haft ont i magen var för att jag inte haft mens på en himla lång tid och fick nu tabletter så att mensen skulle komma igång..

​När jag kom hem, började tankarna snurra..

​Jag kände mig äcklig. Värdelös. Men mest av allt kände jag hat och avundsjuka mot andra. Varför jag? Varför ska jag, som älskar barn mer än många andra, inte kunna få det? 

Det finns så många människor i världen som blir gravida och inte förtjänar det. Som blir gravida och inte ens vill eller inte tar hand om sitt/sina barn. Men JAG, jag som vet att jag kommer älskar mitt/mina barn mer än allt annat. 

JAG ska ha svårt för det.. JAG kanske aldrig kommer kunna få barn? Är livet värt att leva då?

Jag kände mig äcklig för att jag har hår där jag egentligen inte ska ha hår, när man är tjej. Jag går lätt upp i vikt men vad jag än gör så går jag inte ner. 

Jag vet varför nu. Jag vet allt. Men hjälper det att veta? Mår jag bättre?
Likes

Comments

Så vad är PCO?

Pco eller Pcos innebär att man har många äggblåsor på sin ena eller på båda äggstockarna och även testosteron i kroppen. Det kan göra så att du aldrig eller väldigt sällan har mens. Vissa har bara svag pco medans andra kan ha snäppet mer.

Man kan få mycket finnar, har mycket hår på kroppen och man har lätt för att gå upp i vikt och svårt för att gå ner i vikt. Men man kan även ha pcos utan att ha några som helst besvär.

Tecken på att du kan ha Pcos är:

  • .Man aldrig har mens eller väldigt sällan.
  • Har mycket hår på kroppen, ansiktet, bröstet..
  • Har mycket finnar.
  • Lätt för att gå upp i vikt.
  • Svårt för att bli gravid.

Denna text har jag tagit lite ifrån en hemsida. För att läsa mer så klicka här ----> PCO


Likes

Comments