Header

Gulliga @LisaDavidsson har startat en bloggutmaning i veckan och hur perfekt är det inte att kunna åka lite snålskjuts på sånt här näär inspirationen tryter? Vill ni också delta? KUL! Ni hittar mer info i detta inlägg.

Som rubriken lyder kommer detta inlägg handla om anledningen till varför jag började att blogga.
Svaret är ganska enkelt: jag behövde någonstans att ventilera mina tankar och känslor.
Jag började blogga för många herrans år sedan och har sedan dess haft ungefär lika många bloggar som år som passerat. Jag har skrivit ojämnt och haft många uppehåll. Det var först när jag hittade hit till Nouw under sommaren 2015 och Freja föddes som jag började skriva på regelbunden basis. Det var också här jag hittade en sånt himla härligt gäng mammor att börja följa och ha kontakt med. Jag älskar att följa deras vardag och att vi kan peppa varandra i både med och motgångar!
Det är nog anledningen till att jag fortsätter skriva för tillfället. Just den fina responsen jag får av er alla fina där ute! Det är fantastiskt kul att öppna appen och se den lilla röda flaggan som visar att det är någon som lämnat en kommentar.
Ofta är det min lilla egentid, den där stunden på kvällen när Freja somnat och innan alla bra tv-program börjar, då jag loggar in och skriver ett inlägg eller två. Jag tycker det är väldigt skönt att ha ett par inlägg klara som jag kan publicera när tiden eller inspirationen tryter.
Sen jag började jobba har jag mindre tid till att både förbereda inlägg och läsa dom bloggarna jag följer men jag försöker så gott jag kan att hålla bloggen vid liv och hoppas att ni gillar det ni läser!

All kärlek till er läsare, utan er skulle det inte vara ett dugg kul att skriva!


Bilden är på en header jag hade på en blogg för länge, länge sedan.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

God morgon!

Äntligen är det fredag! Jag har nog längtat enda sen i måndags faktiskt och denna vecka har känts evighetslång. Men nu är helgen snart här, "bara" drygt tio timmar på jobbet först.
Freja och jag klev upp lite extra tidigt och har lyxat till det med nygräddade baugetter till frukost. Tyvärr upptäckte jag att vi har helt slut på pålägg(!) så det var ett dåligt utbud med lite leverpastej och en skiva nötrulle vi fick dela på. Måste nog handla innan jag åker hem idag.

I övrigt har jag stora byxproblem just nu. Jag gillar verkligen inte gravidbyxor då jag inte tycker att dom håller sig uppe och nu tvingas jag inse att mina vanliga jeans börjar bli alldeles för små. Dom går inte att stänga utan tvång längre. Som tur är tipsade några fina tjejer mig på Instagram mig om att använda en liten hårsnodd som förlängning. Tack säger den här mamman som inte kan tänka längre än näsan räcker innan klockan nio på morgonen 😅

Likes

Comments

Att se skillnaden på magen så här med bilderna bredvid varandra, det gör att jag inser hur mycket som hänt dom senaste veckorna. Kroppen är fantastisk! Tänk att där inne växer en minimänniska och min kropp ser till att hen får plats och växer säkert.

Vecka 5 vs. vecka 20

Likes

Comments

Magbilderna jag lägger upp varje vecka tas ofta på lediga dagar när Freja är hemma med mig. Nyfiken i en strut som hon är så är hon alltid med när jag tar bilderna. Tänkte visa er hur det oftast ser ut bakom (ibland framför, tack för stativ så hon inte kommer med på varje bild!) kameran.

Varning för en mindre bildbomb!
Min älskade lilla filur!

Likes

Comments

Vilken himla skillnad det gör på humöret när man kliver ut efter en arbetsdag och det fortfarande är ljust ute. Jag känner mig så glad över att våren är på ingång!

Det har varit en bättre dag idag. Jag är fortfarande trött men har haft en massa arbete bakom disk och det har gjort att jag kunnat fokusera helt på det jag behövde få gjort och mitt huvud känns inte lika tungt. Nu har jag två arbetsdagar kvar innan jag tar helg med mina hjärtan (förutom några timmar på lördag då M ska jobba).
Att få komma hem i tid för att kunna äta middag tillsammans allihopa gjorde dagen ännu lite bättre. Det händer alltför sällan. Efter Bompa la jag Freja och har nu väntat in M som tog en sväng till affären för att hämta ett paket och köpa choklad till mig. Det är en liten gottegris jag ruvar på och han eller hon var visst sugen på Marabou drömcrisp ikväll.
Vi ska strax traska ner i tvättstugan och hänga en maskin tvätt som precis blev klar. En syssla jag hatar, men det blir mycket roligare om man har sällskap!


Freja bäddade ner sig med "saurien" efter middagen ❤


Likes

Comments

Om barnet: Bebisen är nu 22 cm lång och vägen 225g i början av veckan och ca 280 g i veckans slut. Armar och ben är proportionella mot kroppens storlek. Fram till halva graviditeten växer alla barn ganska likvärdigt men nu börjar genetiska anlag göra skillnad. En del blir korta, en del smala eller tvärtom. Vad mamman äter spelar nu också större roll så det är verkligen hög tid att börja tänka på vad du äter.
Bebisen är vaken ca 6 timmar om dygnet nu.

Om mamman: Barnet rör sig mer och mer och allteftersom rörelserna blir kraftigare känner du som mamma av dom mer. Livmodern växer mycket och därför också magen. Viktökningen kan också ta fart nu. En håll koll, en kraftig viktökning är varken bra för dig eller barnet.

Egna tankar: Jag njuter just nu. Fortfarande inga smärtsamma symtom, jag har en fin mage att klappa på (är nog lika stor som jag var i v. 28-29 med Freja 😅) och dom små rörelserna jag känner är fantastiska! Det enda jag har att klaga på är att min aptit är borta och jag har så svårt för att äta plus den där hemska tröttheten.
Det är svårt att förstå att snart halva graviditeten har passerat men det börjar mer och mer sjunka in att vi snart har två SMÅ barn här hemma. Det är lite skrämmande men också så spännande på samma gång.
Vi är väldigt nyfikna på vem det är som gömmer sig i min mage. Är det en pojke eller flicka? Kommer hen vara lik sin storasyster? Samma envishet? Frågorna är många.


Likes

Comments

Jag tror aldrig jag har varit så här trött i hela mitt liv. Alltså inte trött för att jag sovit dåligt utan utmattad. Jag har liksom ingen ork eller energi till att ta tag i någonting just nu. Till och med en kollega som jag jobbat i sju år tillsammans med sa att hon aldrig sett mig så här orkeslös. Jag hoppas att det är en kombination av järnbrist och ett alldeles för fullspäckat schema den senaste tiden som gjort att jag känner mig så här trött. Då kanske ökad dosering av järn och några dagars ledigt hjälper.
Hoppas att en natts sömn gör så att morgondagen känns lite lättare också.

Frejson och jag har rockar sockorna idag!

Likes

Comments

Fråga:
Skulle vara kul att läsa om dina tankar om att få barn tätt. Jag har själv en ettåring och vill nog inte ha fler barn på tre, fyra år 😆 Vill ni ha fler barn sen?


Svar:
För att svara på den första delen av din kommentar: Jag har alltid sagt att jag vill ha fyra, kanske till och med fem år mellan mina barn. Jag har fått höra att det är väldigt krävande att ha småbarn och att det är väldigt skönt att ha ett barn som är väldigt självgående när nästa kommer.
Förutom koliken som Freja hade i två månader kan jag inte säga att det har varit särskilt krävande eller jobbigt med ett barn. Visst, jag har aldrig i mitt liv varit så trött som jag är just nu och ibland vill jag bara stänga in mig i ett rum, ensam, för att få lite lugnt och ro. Men mitt liv har heller aldrig varit så fyllt med kärlek och glädje. Vi har haft tur med Freja, hon äter och sover bra och det är nog en stor del i att vi kände oss redo för ännu ett barn.
Något annat som spelat roll för mig är att jag har jobbat ett bra tag. Hade jag fortfarande varit föräldraledig eller precis börjat jobba så hade jag inte varit särskilt sugen på att gå hem på föräldraledighet igen.
Jag är övertygad om att vi har några tuffa år med två små barn framför oss men jag är också övertygad om att det blir vad man gör det till. Både M och jag är ganska avslappnade och tar saker som dom kommer. Vi vet att vi fixar det här galant tillsammans. Så länge vi pratar och har en realistisk plan med framtiden så tror jag att det inte kommer bli några problem med barn med två år i mellan.

Och vill vi ha fler barn efter Freja och hennes lillebror/lillasyster? Som vi känner nu, nej. Där är jag och M rörande överens. Två känns alldeles lagom för oss, en i var att "hålla reda på" haha. Människor är så olika och det där med ur många barn man vill ha är så individuellt. M tänker mycket praktiskt, att få plats i en bil, att få plats i huset. Klart vi vet att sånt går att lösa men vi vill gärna få plats ordentligt i en femsitsig bil.
Jag vill känna att jag har tillräckligt med tid och energi till mina barn och för mig känns två optimalt så. Både jag och M vill fortfarande ha tid till våra intressen och även om barnen kommer vara med på det mesta (hoppas vi!) känns det som att två är alldeles lagom för oss. Sen kanske det ändras i framtiden men som det känns nu så är vi färdiga nu.

Haha, vilket flummigt inlägg! Jag hoppas någon tyckte det var intressant att läsa och att du, Emelie, som ställde frågan tycker att du har fått ett bra svar! Älskar att få frågor av er så var inte rädda att skriva, antingen som en kommentar eller ett mail!

Likes

Comments

Det är dagar som denna jag lever på och för. Jag har egentligen bara två klagomål.
1. Det förbannade vädret och snön som envisades med att falla. Jag blir ju så less! Tur att den inte ligger kvar.
2. Att Micke inte var ledig tillsammans med oss.

Freja och jag började i vanlig ordning med frukost bestående av Råg-rut med leverpastej och smörgåsgurka, vår favorit just nu! Efter att ha avbokat min tandläkartid, bokat en barnmorsketid och avklarat mitt telefonmöte tog vi bilen till Maxi och fyllde på förråden med framförallt frukt och grönt! Väl hemma igen lagade jag våfflor till lunch och dessa avnjöt vi med en massa gott till! Våffellunch är väldigt underskattat.


Freja tog en rejäl powernap på två och en halv timme(!) och jag fick alltså en hel del egentid som jag spenderade i soffan, i väntan på att Freja skulle vakna haha. Hade hoppats på att jag skulle blivit bättre på att ta vara på dom små stunderna för mig själv efter ett och ett halvt år men tydligen inte. Jag vek i alla fall två maskiner tvätt som blivit hängande i tvättstugan alldeles för länge.
På eftermiddagen har jag fyllt i både mitt jobbschema i almanackan och Frejas schema på kommunens hemsida, ända fram till min nästa föräldraledighet. Det känns så märkligt! Att det är så nära att alla tider fram till dess är planerade.
Micke var hem och vände efter jobbet. Han kikade in och åt en macka till middag och fyllde sen bilen med sopor som han körde till återvinningscentralen. Så skönt att kunna ta sig fram ordentligt i källaren igen.
Efter ett bad hittade Freja en massa överskottsenergi som hon gjorde sig av med framför Bolibompa. Jag blir trött av att bara titta på henne ibland. Efter läggning mot hennes vilja somnade hon ganska snabbt i alla fall.
Jag gjorde mig chèvretoasts till middag. Är det något jag suktat efter dom senaste dagarna så är det chèvreost. Nu är det suget stillat för ett tag framöver. Det händer inte ofta att jag lägger upp matbilder men idag kommer det två, det ni!


Nu är det kväll i vårt hur och det enda jag har kvar på min agenda är att ta en dusch och krypa i säng. Men först tänkte jag titta på I en annan del av Köping, jag tycker dom är underbara ❤

Likes

Comments


Usch, det känns som om jag har väldigt mycket jobb både framför och bakom mig nu. Hoppas på ett lite lättare schema om några veckor.
Denna vecka börjar i alla fall med en ledig måndag, förutom ett telefonmöte om några minuter (därav en snabbt gjord moodboard idag). Resten av dagen ska gå åt till att ta tag i massa saker jag skjutit på. Som att boka av en tandläkartid, städa toaletten, ringa och boka nästa tid hos barnmorskan, handla lite mat och umgås en massa med min fina, lilla tjej!

Tisdag, onsdag, torsdag och fredag är arbetsdagar. Några ganska långa sådana också, men jag har i alla fall ingen stängning denna vecka. Något positiv! Vi ska också försöka städa och köra bort allt skräp nere i källaren för lördagen tänkte vi lägga på att organisera om där nere. Vi har ju tömt ett rum på bostadsplanet och dessa möbler måste hitta en ny plats.

På söndag ska pappan fixa båt igen och jag tror att jag och Freja får äran att hänga med Madde under tiden, det mina vänner, är inte helt fel!

Likes

Comments