Header

Mitt lyckorus fortsätter.

Min borttappade plånbok är upphittad och hämtad från polis

Plus att jag fick sommarjobb

Det är så mycket bra i livet just nu att jag är rädd och inväntar katastrofer.
Jag är vanligtvis en olycksfågel o njuter ordentligt de få stunder livet är problem o bekymmersfritt.

Men framöver är de mycket prov men samtidigt mycket ledighet.

Det börjar bli lite vemodigt inför sommarlovet, snart slutar vi 9:an o jag lämnar alla mina klasskompisar bakom mig för en ny start. Jag hoppas kunna behålla kontakt med endel såklart.

Hoppas ni mår prima!

Beställde den i lila btw. Asbillig o fin!
Alltså 199kr för lila

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Asså livet hörrni, fyfan vad jag älskar det stundvis. Mitt påsklov kunde inte bli bättre.

Förra lördagen så höll jag verkligen inte med om det förnämnda, jag hade GROV pms och kunde inte hålla en konversation på trevlig nivå. Så jag bestämde mig för att dra ut till stugan själv ett tag, det var så nyttigt för mig. Man lever efter sig själv i egna rutiner, och självrannsakade sig själv och där var jag till tisdagen. På tisdagen åkte jag upp till hallsberg och hängde hos goa människor tills fredagen då jag åkte o sov hos kompis. Därifrån kom jag hem och va tills måndag och på måndag eftermiddagen träffade jag tjejgänget och hängde. Sen på kvällen städade jag och sen gick ut på långpromenad med en annan god vän.

Här är tre + just nu:

+ kommit in på gymnasiet, vilket gör mig lättad.

+ påsklov varit bra

+ det är sommarlov snart.

SÅ tagg på livet just nu, yehoo!

Likes

Comments

Det finns alltid ett ljus i varje mörker, i attacken mot Sverige är ljuset det förenade folket. Idag var det manifestation, och det är nog bara Sverige som gör som vi. En stor folkmassa samlad, tillsammans med artister. Folket hyllar polisen för deras arbete och artisterna stärker oss med sin musik. Alla lika värda, alla där för en sak. När jag såg bilderna av de samlade folket tänkte jag att det här är en måltavla för terrorister, men ingen står där i rädsla. Där står dom och finns för varandra, och sprider ljus och värme. Kolla gärna klippen nedan från uppträdandena från manifestationen. Kärlek!

Likes

Comments

Och hur ska man tolka dagens händelse, hur ska man snällt och mjuk för barnen omkring oss säga att vi är påväg in i ett nytt världskrig. Eller nej, vi är redan i ett krig. Ett krig mellan extrimister och fred. Allt känns som maktspel, nyss skicka Trump ut missiler som ledde till flera människors död. Idag var det någon än okänd som snott en lastbil och mejat ner människors liv och kroppar. Det är mycket snack om att det ska vara ett terrorattentat, men det som stör mig är att det inte finns bevis på det.

För något jag lärt mig är att idioter finns bland oss alla, det skulle kunna va en svenne som ballat ur och tappat vettet. Idag skrev gärningsmannen sorghistoria. Den 7 april 2017 kommer bli en dag våra barn och barnbarn läser om en dag. Det läskiga är att vi vet inte när det händer igen. För att gärningsmännen är smarta, de har listiga planer och skulle kunna plöja oss alla. O så våra poliser, de har varit vår räddning idag. De leder oss till trygghet, de lugnar våra nerver. Och de sätter sitt liv på spel för att rädda våra. Det finns brister hos polisen också men dagar som idag inser jag hur underskattad våra insatsstyrkor är. Verklighetens superhjältar.

När jag bläddra förbi facebook flödet kom jag förbi en video, en kvinna ligger i chock och värk. Hela kroppen filmas och jag upptäcker att hennes höger fot är avsliten, det blöder och hon omfamnas av människor.

Attacker och våldet senaste tiden har blivit flera, och utgörs utav extrimister. Jag vet inte vad för slags extrimister. Och jag vet inte vem eller vilka som ligger bakom detta dådet. Men jag vet att gärningsmannen lika gärna skulle kunna varit påverkad av något som stört i hjärnkontoret. Men mycket tyder på att det finns något mycket djupare svar till det här.

Jag är en sån person som drömmer väldigt mycket om natten. Jag har också perioder då jag drömmer mardrömmar. Vet ni vad mina mardrömmar ALLTID handlar om, jo bombningar mot civila. Skottlossning och mord, folk som skriker och blockerade flyktvägar vid panik och smällar. Idag fick vi en start på et hemsk tid. Mina mardrömmar blir till verklighet. Hur ska jag någonsin acceptera det?

Terrorismen är en nytt krig, ett krig som redan börjat. Ett krig mot mänskligheten. Bombhot, attentat och insatsstyrkan förstärks. Det här påminner mig om kalla kriget. Men vet ni, det här maktspelet. Trump till Syrien, terrorn mot frihet och egen vilja. Folk dör, helt oskyldiga människor mister livet bara för någon vill visa sig starkare än någon annan. Det är som att vi civila människor bara är spelpjäser. Som i shack, råkar vi stå fel så är det vi som faller.

Men det finns bara ett citat jag tänker på vid sånna här tillfällen. Som jag verkligen tycker beskriver det maktspelarna glömt.

"Bombing for peace is like fucking for virginity"

Det är lite också som de jobbiga killarna i mellanstadiet, blir du arg sätter du eld på gnistan. Och de tycker det är kul och fortsätter. Men skiter du i det som ingenting, inga reaktioner så slutar det. Jag tror att om vi inte ger något motstånd, så finns det ingen vits för attentat längre. Klart vi ska hjälpa våra medborgare och offer, men vi ska inte väcka så stor nyhet av det. För jag tror gärningsmännen fodras av media kaoset också, de får veta att vi finns och gör sorgedagar. Jag behövde verkligen skriva av detta, kriget är här och värre blir det nog. Sverige är inte längre litet, oskyldigt och glömt.

När jag var liten var krig ett mardrömsscenario och alla vuxna lovade mig att Sverige aldrig kommer hamna i krig. Men kriget är här, kriget om makt och rättigheter. hopplöst känns det, vi har ingen att fråga om hjälp för vi har alltid hjälpt andra länder i liknande situationer, men vi blev sist ut och nu finns ingen hjälp för oss. Men samtidigt finns inget att göra, vi kan aldrig riktigt säga vad för hjälp vi behöver. För som sagt vi är spelpjäser i ett maktspel, vi är övervakade. Och styrda av hemska människor som snabbt kan välja att döda oss. Och skapa trauma.

Det här är bara början...

Likes

Comments

Jag måste säga att jag är förjävla dålig på att hålla löftet om att låta bli att färga håret. För ibland får jag sånna impulser o så tillslut har jag haft alla regnbågens färger i håret... jag tycker de är kul o färga håret o förändras o denna gång skulle jag bli blå

Först blev de blonderingx2
Efter de var jag fortfarande lite orange men väldigt blond- ser förjävlig ut i blondt hår.
Så hävde i den blå färgen.
Denna gången prövade jag loreal Paris wash out. Knappt att färgen fäste vad jag ser nu, kanske bättre imorgon.... men tuben räckte knappt till håret så nästa gång blir det två tuber

Här nere får ni bilder från idag:
/puss

Så dagen efter de där färgerna åkte jag o köpte en till blå färg o färgade igen. De blev klart bättre men, lite för grönt i dagens läge. Efter o före:

​Puss

Likes

Comments

Tjena Kexet!

Ibland stannar jag upp i tankarna och inser att något uppenbarat sig i mitt hjärnkontor, precis för 13 minuter sen hände det. På de 13 minuter emellan dåtid och nutid har jag tvättat ansiktet, borsta tänder och krupit ned i sängen. Hur jag kom till saken berodde på att jag plockade ihop kläder för morgondagen. Kanske är det dags att komma till saken, så blir ingen bättre inledning än det här.

I min uppenbarelse förstod jag min stil och hur den kom till, jag jämför lite med mina jämnåriga och kollar över. Min stil skulle jag säga är... Ne, skit i det. Det är så jävla svårt att beskriva min stil i ett ord. Men jag vet hur mina klädval grundat sig.

När jag var liten så fanns det ingen som sa till mig hur jag skulle klä mig, jag såg ett plagg och om jag gillade det så köpte jag det. Mina föräldrar stoppade aldrig mig för att dom tyckte plagget var fult, de av mig ett eget val. Det är nog anledningen till alla identitetskrisar jag haft, för jag har aldrig haft någon ram att hålla mig innu. Det är nog också den anledning till att jag idag frågar mig själv, "hur i helvete tänkte du igenom din otfit?". Men jag minns inte som att mina kläder varit problem socialt eller liknande. Liksom i mellanstadiet gick jag med en pyjamasliknande heldress som var 5 storlekar för stor i fleece som är svart med vita prickar, det var en sommardag. Bara för att det var mysigt.

Som en gång gick jag till dagis  med trosorna utanpå tightsen. Vet inte vad jag tänkte, men det blir väl så första gången man bestämmer outfit själv.

Jag matchade, alltså "matchade" röda linnen med en pösig rosa tröja över. Jag hade benvärmare till jeans och sneakers vilket är jävla fult om jag får säga idag. Jag tänkte aldrig att min outfit skulle va snygg då, men för mig har det aldrig tagit emot att välja kläder. För att djupt inne i mig sitter det, det att jag inte bryr mig om vad andra tycker om hur jag ser ut och hur jag klär mig.

Det är nog stor faktor till att jag lätt får impulser att färga håret i alla olika färger, eller att hux flux klippa håret kort osv. Jag har aldrig känt att ja behövt reflektera över vad mina kompisar ska tycka om mina klädval eller mina föräldrar.

& nu när jag tänker på det, fan vilket bra val mina föräldrar gjorde när de aldrig stoppat mig över hur jag klätt mig till vardags. För att jag fick själv bygga en identitet utifrån vad JAG tycker om och inte samhället. Att jag fick ha egen vilja. Och att det var JAG som valde att jag gillar gå i "dam"kläder och känna mig feminin. Och det viktigaste av allt, att de lärde mig att vad andra tycker om din stil inte spelar någon roll.

Idag när jag går till skolan, framförallt när man är morgontrött och samtidigt skoltrött. Aldrig att jag lägger tid och tanke på min outfit. Aldrig (mkt sällan iaf) att jag lägger tid på att sminka mig innan skolan, jag värdesätter varje sovande minut som guld på morgonen. Antagligen ser jag ut som "hej kom o hjälp mig" ibland, men jag bryr mig fortfarande inte om din åsikt.

Men när skolan är slut, mitt humör väcks upp så lägger jag gärna tid på outfitval och smink. Jag tycker det är skitkul att sminka mig och välja outfit. Idag skulle jag säga att kaostiden för min stil är över. Jag växlar mina klädval humörmässigt, ibland vill jag va punkig, ibland flickig och allt däremellan. Jag tror man blir som lyckligast när man klär sig efter egen lust än att följa kompisarnas. O får du blickar, who cares!?

Sträck på ryggen och ta inte ens in skiten de säger eller gestikulerar fram. O stil är bara ett obetydelsefullt ord, som ingen kan beskriva helt klart. Det coolaste jag vet är när någon överasskar med främande klädval eller hårfärg och kommer med självkänsla och rockar outifitten. När folk vågar själa ta initiativ och själv komma i något som är helt annorlunda ifrån vad dina kompisar går i. Alla sådana fräsiga människor ska ha eloge asså! Det handlar inte om att våga gå i kläderna, utan att inte bry sig om vad andra ska tycka.

Nedanför bjuds på gammla outfitts, ser förjävlig ut på vissa assnygg på andra. Lev med det!

/puss


Likes

Comments

Så helgen som va då var jag o några kompisar ute i mitt sommarställe. Vi åkte båt, fiska, grillade o bara hade mys. Vi drack å åt gott & de kändes som sommar i luften trots att de precis blivit april.

När vi åkte med båten upptäckte vi ett nytt ställe och gick i land, en av oss knöt fast båten o sen äventyrade vi lite. När vi kom tillbaka hade knuten gått upp så båten låg o flöt en bit bort. Då fick en av oss hoppa i efter båten. De va ganska kul faktiskt!

De är ashärligt att kunna åka ut dit igen/puss

Likes

Comments

Idag är det torsdag, började dagen 6:20 med att kliva in i bilen och dra till morgonträningen. jag var halvdöd när jag gick ut i bilen. Men passet kändes helt okej, blev simning idag som vanligt tisdag o torsdag. Men efteråt kom en av dem som simmat i samma längder och gav tips till mig för simtagen. Hon var gammal simtränare och sa att slår man ihop fötterna i simtagen får man mer kraft och kommer fortare framåt, så blir väl och pröva det.

Vi har fått tillbaka svenska np, gick väl inte jättebra men godkänt minst på allt. Det brukar vara lätt för mig i språk, men den här gången gick det inte vägen för mig. Fick tillbaka ett no prov också vilket inte var heller något glansbetyg på, men nöjd då han satte högre betyg än vad min insats var värd tycker jag.

Men idag på vägen hem för att det regna och för att jag tränat, blir så hungrig på skräpmat då. Så blev de en sväng förbi pizzerian på vägen hem. Och något jävligt inspirerande var ett par arbetare som grävde ledningar och sånt i regnet. De höll i den situationen på att vira ut en sladd och när de dragit för långt skrek den ena "Stop...shit! i amerikansk dialekt och den andre förklarade på hyfsad engelska hur de skulle lösa problemet. Den här amerikanarn, undra vad han gör här, hur länge han stannar och vad som tog han just till Sverige.

Det var bara mysigt och gå förbi dom när de snackade och att nya kulturer, språk osv får plats i vårt land. Jag vill också jobba utomlands och träffa nytt folk. Fast just nu ligger jag mätt i sängen och kollar på saltkråkan.

Bra va?

jag har inga planer för helgen än, men de kommer väl någon ide snart!

Likes

Comments

hej hopp kompisar, hade glömt av bloggen lite grann. Men tisdag är det o då ska de va inlägg.

Det är väldigt mycket i skolan nu. I måndags var det matteprov, idag var det matteprov och nästa måndag blir det också så.

o fyfan så trött jag blivit på skolan nu, skiteri vad som blir sen men bara bort från det jag haft nu.

behöver lite variation.

imorgon är det studiedag, som för min del blir en dag i ullared!

wehooo säger jag, men usch för att inte sova ordentligt.

idag har jag vart i skolan, vart ute åkt moppe med en kompis o på kvällskvisten drog ja till en annan & så hamna vi bland massa andra människor. Mys de med, bara vi inte stanna värst länge. För ja behövde dra hemåt!

jag älskar att det bara återstår 2 dagar av den här veckan sen, åh!

<3

Likes

Comments

Ligger än hemma sjuk, men det ger ju mer tid åt det här. Jag brukar dricka mycket smoothies när jag vill känna mig nyttig. Och i somras prövade jag att mixa smootie och lägga in i frysen, så det blir sorbet. Det var faktiskt väldigt gott! Igårkväll gjorde jag en till, så nu sitter jag och mumsar på de:


Mixa:

1/2 dl hallon

1/2 dl jordgubbar

1/2 dl blåbär

1/2 dl mango

1 1/2 dl fil, yogurt eller mjölk efter egen smak


ställ in i frys i 12 h minst.

o njut!

Likes

Comments