Jag har fyllt 23 år och det firades med att jag och familjen och min pojkvän Johan käkade i stan på O'Learys och sedan så bowlade vi efteråt. Johan vann bowlingen. På lördagen så åkte jag Johan och mamma till en nyöppnad godis butik med 1000 sorters godis där de även hade laserdome, de skulle öppna en bowling och så hade de en spel hörna. Mycket passande för barn så det är ett tips!

Sedan åkte vi och hämtade mat från Max och åkte hem. På kvällen så käkade vi på Asian bistro dvs en sushi restaurang! Vi körde även sällskaps spel så vi spelade den försvunna diamanten och vänd tia.

På söndagen så skulle jag och Johan åka till stan och Pokemona lite men jag hade inget busskort så vi gick bara en promenad i närheten och sedan så åkte Johan hem. Min moster kom även förbi en sväng på lunchen och grattade mig och hade med sig mina favorit kakor! Chips ahoy😍

Så det var min 23 årsdag! Väldigt lugnt men på fredag så kommer de bli ännu mer firande för då har Johan planerat något för mig och så ska vi träffa Emil och Caroline och så ska vi träffa Johans kompis som vi brukar vara med. Så hela helgen är full bokad!

Idag ska jag till tandläkaren och så tänkte jag shoppa lite då jag behöver köpa lite grejer!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

För er som inte vet så lever jag på en liten inkomst då jag tyvärr inte har ett riktigt jobb! Utan det jag gör är att jag går hos en jobbcoach som får ut mig på praktiker & så söker jag ju jobb själv. Har ju haft en del praktiker, men har bara varit nöjd med 1. På grund av att jag inte har ett jobb så blir det så att den lilla inkomst jag får, går till räkningar (telefonen) mat och kläder. Det är rätt jobbigt, för jag får ju inte så mycket pengar över och jag vill ju kunna unna mig själv något!
¨¨


Det jag behöver framförallt nu i vinter är en ny vintercka,, då mina två andra vinter&höstjackor ska säljas. Har en blå vinterjacka men den är bara en tillfällig tills jag hittar en ny, plus att den är varm och gosig men den är inte riktigt min stil av jacka, jag hade denna nör jag gick i åttan kanske!

Jag behöver lite nya kläder då jag har rensat min byrålåda lite och de kläderna ska också säljas eller skänkas bort!
Nya glaögon har jag redan beställt! jag tyckte dem var superfina!

Ny sladd till min mobil, alltså den sladden jag har nu, är väldigt kort och man kan inte sitta med mobilen utan måste ha den i datorn. Sedan har jag en till sladd men den vågar jag knappt använda för den är sönder, det är sprickor i den delen man stoppar in i själva adaptern.

Den vinterjackan jag skulle vilja ha är egentligen denna men den är tydligen slut överallt, så då blir det en liknande modell. Det vitkigaste för mig är att den är varm och liksom stor i modellen, för jag gillar tyvärr inte dessa tajta modeller, vilket oftast är dem som kostar runt tusenlappen och har päls, jag gillar inte den där pälsen , jag tyker det inte är så snyggt plus att jag vill ha en miljövänlig jacka! 

Likes

Comments

Jag har ju varit deppig ett tag nu och det beror ju på att jag dels varit hemma sedan jag tog studenten, jag har praktiserat på olika ställen men jag har väldigt dåliga erfarenheter därifrån, så jag valde då att avsluta praktikerna pga att kommunikationen inte fanns där och att jag själv kände att jag inte lärde mig något helt enkelt. Folk har då undrat över detta och trott då att jag inte kan praktisera vilket jag har blvit väldigt ledsen över. Det har inte bara handlat om mina praktiker utan att jag har velat komma i underfund med olika saker själv men jag har knappt hunnit fundera över mina beslut. Därav att jag känner att det blir väldigt jobbigt när folk har förutfattade meningar. Jag har ju inte kunnat svara på dessa frågot för att jag vet inte svaren själv och när jag väl har kunnat svara så har jag istället blivit ifrågasatt. Jag har då känt att jag inte velat prata om saker för det är jobbigt att alla ska ha förufattade meningar, men då måste jag ju berätta varför jag tycker det är jobbigt att prata om. Så det är att folk alltid vill ha en förklaring till varför saker händer i mitt liv, men det blir svårt som sagt när jag själv inte vet varför saker händer eller att jag inte har hunnit tänka igenom saker.

Det är anledningen till varför jag inte har mått så bra på senaste tiden. Så man kan säga att det är som en slags mild depression. Jag har även fått ångest pga detta så jag har ju velat bevisa saker för andra som inte tror på mig, men då känner jag att, varför ska jag bevisa något som de bara borde förstå? Jag menar, jag ifrågasätter ju inte andras privatliv, så då borde de inte ifrågasätta mina beslut. Tex om någon skulle välja att avsluta ett jobb för att den inte trivs, ska jag då bara anta att det är för att personen inte klarar av sitt jobb? Så med andra ord bör man tänka på hur och vad man säger till andra, när man inte vet helt säkert hur det ligger till. Vissa i min omgivning har ju sagt saker till mig som jag har känt mig lite kränkt av, oftast har det varit gällande praktikerna, varför jag avslutade dem och sådant. Varför ska jag då förklara saker gång på gång varför det inte funkade när de bara kan accepetra läget och stötta mig istället för att säga tänk om du inte trivs, du ska inte ha ont i magen nu, du kan inte praktiskera pga din uthållighet mm.

Anledningen till varför folk har sagt sådana här saker är för att de bryr sig, men de bryr sig på helt fel sätt!

Jag har ju trott att folk borde förstå när man tycker att det är jobbigt, men då har ju folk bara matat med frågor, man hinner inte ens svara på första frågan innan de kommer nya frågor. Nu pratar jag om flera olika tillfällen,så vissa personer har ju gjort mer och andra har kanske sagt något någon gång. Folk har ju inte frågat mig utan vi har ju pratat om detta och då har jag berättat i förtroende till dem hur det ligger till, men då har de ju undrat och ifrågasatt mina beslut, istället för att bara stötta mig istället. Jag har så många gånger på olika sätt, förklarat jag avslutde mina praktiker pga detta, såhär ligger det till men de har blvit så brutalt att folk ringer varandra och frågar om varför jag gjorde si eller så? Men jag har ju berättat hur det ligger till!


Så med detta inlägg vill jag avsluta med att säga att TA REDA PÅ FAKTA INNAN DU/NI SÄGER NÅGOT!


Likes

Comments

Här kommer lite Storytimes!

Det här hände 2010 när jag gick i nian. Jag hade en biologi lektion och jag minns det som igår. Dock kan det vara så att jag inte minns exakt allting. Men under denna biologi lektion säger biologi läraren något som får mig att bli helt förlamad. Jag blev rädd och det resulterade i att det satte sig så djupt i mitt huvud, för jag kunde helt ärligt inte äta någonting. Jag kom för sent till lektioner för jag satt så himla länge och försökte få i mig den där pastan. Men det gick bara inte, jag kunde inte svälja maten för då blev det som en spärr.

Det biologi läraren så var att om man fick mat i fel strupe dvs matstrupe eller luftstrupe så kunde maten lägga sig där och då kunde maten ruttna så att man tillslut dog. Nu vet inte jag om detta var något biologi läraren faktiskt menade utifrån någon vetenskap eller så men jag har för mig att detta var något sådant. Om det var så att man trodde detta förr i tiden, men ja det förstörde för mig iaf för jag kunde inte äta!

Jag minns att jag inte kunde äta någon riktigt maträtt utan jag åt mycket fil eller glass osv. Det som tog stopp på denna fix idén, var att jag gick tillslut efter ett tag (detta höll på i nian och på sommarn) till en läkare som att det var de konstigaste han hört och att detta isf gällde förlamade människor som får äta genom en slang. Då försvann denna fix idén från mig och jag kunde börja äta normalt igen!

Detta hände en sommar. Jag var på Grönan mee familjen. Då vid ett tillfälle stod jag och mamma och väntade på de andra utanför spökhuset. Jag vet inte riktigt va de andra åkte men vi stod iaf vid spökhuset av någon anledning. Då är det två killar som verkar väldigt tuffa och de var minsann inte rädda för att gå in. Men redan i luckan där man betalar så var det en man i Spindelmannen dräkt (tror Jag?) som bara haha nu ska jag skrämma dessa två. Så
han hoppar upp på själva taket på biljett luckan och dessa två killar kommer knappt in i själva spökhuset innan de blir jätterädda!
Det roliga var att de blev jagade i hela spökhuset av denna killen i dräkten och springer sedan ut från spökhuset! Ja dessa personer var nog inte så tuffa trots allt..

Jag och en dåvarande kompis till mig var i centrum och hängde i garaget. Av någon anledning var de ofta jag var med dåvarande kompisar i garaget och bara hängde. De fanns en läsk automat där som man alltid köpte ifrån, så man hade ju alltid med sig en 10 krona. Men vi var där och detta var i 6an sjuan när jag och denna kompis umgicks..Vi har ingen kontakt idag!

Denna dåvarande kompisen fick då ett epilepsi anfall och jag ville så klart hjälpa min kompis. Men killarna vi var med förstod inte att det var på riktigt så de tog min kompis mobil och jag skulle ju hämta mobilen för att min kompis skulle kunna ringa om sin medicin.

Sedan när allt hade ordnat sig så skyller denna kompisen på mig för att jag var nervös och hade pga min nervositet råkat skrattat lite, jag kunde helt enkelt inte hantera situationen och då är det vanligt att vissa skrattar istället för att gråta.
Vi vart sams igen sen!

Detta hände i 2-3an eller 4-5an. Några i klassen hade då sagt att de fanns ett dött djur eller något under ett gult hus på skolgården. Det var ett himla snack om det och jag och min mamma gick tillslut och kollade vad det var men vi såg ingenting.

Likes

Comments

Det är nämligen så att jag letar efter lite låtar som jag kan musikvideon, lite om va de sjunger om och sådär men på något sätt har jag inte funnit dessa låtar. Har letat i flera år och vet inte hur jag ska hitta dem. Finns det någon som kan hjälpa mig? Kontakta mig här på bloggen! Berättar mer information om låtarna då!

Likes

Comments

                     Blandade känslor.

Jag kollar nu på en film som jag såg för typ 6 år sedan! Det känns både konstigt och bra på samma gång. När jag kollade på den då, alltså 2011-2012 på en engelska lektion, så förstod jag knappt vad filmen handlade om, det var liksom hela stämningen i klassen och hur sjukt osäker jag var. Jag hade svårt för engelska. Nu känns det konstigt för jag fattar mer nu dels för jag är äldre, men samtidigt också för att jag har nästan glömt den tiden. Jag känner på något sätt att det är konstigt att jag har gått vidare, eller det har jag gjort för längesedan. Men det känns skönt att kunna se på saker eller sådant som påminner om den tiden, utan att känna sig ledsen. Jag känner mer har de hänt och hände detta verkligen för 6 år sedan? Tiden går så sjukt fort. Så det ligger lite nostalgi i detta. Jag får lite den känslan, att jag blir sådär liten igen och jag minns känslan av hur osäker jag var då.

Det som är roligast med detta är att jag var så himla insatt i vad det var för fel jag gjorde på denna tid. Varför tjejerna i klassen tyckte det var fel att jag pratade med dem på fb, jag menar det är väl det folk gör på fb, pratar med vänner? Så jag såg ju inte det som ett problem. Jag har pratat med dessa tjejer några år senare när jag äntligen kände att jag kunde fråga. Jag har ju inte vetet hur jag ska ställa frågan till dem som var taskiga mot mig. Jag ångrar i efterhand att jag inte sa till klassen, på något vis vad som pågick. Jag vet att alla förstod vad som pågick men ingen sa någonting eller gjorde någonting.
Men när jag frågade dessa tjejer varför de tyckte att jag gjorde fel, hade de svaren som var enligt mig ganska dåliga svar. Jag tror nog att man kommer ihåg sin gymnasietid om man inte nu har förträngt den. Jag tror att man kommer ihåg att det pågick mobbing. Jag tror också att man kommer ihåg att de gjorde fel och att de inte var mig det var fel på. Samtidigt var det ju ändå några år sedan men jag kommer ju ihåg exakt allting.
Deras svar var jag kommer inte ihåg, en annan skrev att hon inte hade intresset att prata med mig när jag bara ville catcha upp lite. Jag menar man har ju ändå mognat och då är det väl lättare att prata när man inte har den här rollen man hade i gymnasiet. Men som sagt att se denna film som heter Holes, är både nostalgi för mig på både ett negativt och ett positivt sätt!

Likes

Comments

Detta inlägg kan bli känsligt! Jag menar inget illa och jag pratar inte om några specifika personer men vill bara prata av mig då jag tycker detta är lite konstigt.

Jag kan ibland se tjejer eller killar som är en viss stereotyp, medvetet vilja ha uppmärksamhet och bekräftelse utav andra.

Det kan vara att dessa personer som har ett väldigt kaxigt beteende som antingen söker bekräftelse eller uppmärksamhet genom olika program typ paradise hotel eller likande, eller att dem visar lite väl mycket hud och signalerar att de vill ha sex men att de egentligen bara vill ha uppmärksamheten.

Jag tycker att människor får se ut precis som de vill. Men det finns också saker som folk borde veta som faktiskt kan påverka omgivningen.

Tex om du har utmanade kläder så kan de trigga igång hos äldre män, killar i jämnårig ålder. Det är väl klart att en kille kollar på en tjej om hon är snygg och har lite urringat?

Men bara för det så innebär inte det att alla gör så, dvs att de handlar om sex.

Det finns en sk spärr hos människor där de blir att man känner och vet vad som är rätt eller fel och okej eller inte okej. Men de finns de människor som inte har denna förmågan att veta sådant vilket blir att dem får ett beteende som är ovant för samhället. Man ska liksom alltid veta allting när de gäller oss människor. Det är väldigt jobbigt tycker jag för ingen är
perfekt!

Som olika exempel så kan de vara att man ska veta hur man ska bete sig inför andra, att man ska se ut på ett speciellt sätt eller skämta på vissa sätt. Det kan vara små saker som jag tror de flesta helt ärligt skiter i egentligen men som dyker upp för att vi människor är så jävla insatta i att vara någon. Vi är flockdjur vi följer den sk strömmen. Men det kan också vara en svaghet. Att man inte vågar vara sig själv eller tycka något eget.

Men kortfattat så finns de alltså saker hos killar och tjejer som gör att de medvetet gör till sig inför andra för att få bekräftat eller uppmärksamhet att dem blir sedda. Men då tycker jag det är konstigt att tex tjejer eller killar ifrågasätter andras uppfattning om dem när de helt enkelt velat ha uppmärksamheten? Varför är det så jobbigt när en kille eller tjej tycker att man är snygg osv för man ville höra att man är snygg?

Det är det som jag tycker är lite konstigt. Hoppas ni förstår vad jag menade. Det finns även verklighetsbaserade filmer på detta tex 15 - det är mitt liv så finns det filmer där skådespelare berättar om olika vardagliga problem och händelser som är hämtat från verkliga situationer. I dessa filmer så framgår det att det finns olika sorters stereotyper som på något sätt faller för grupptryck, medvetet söker uppmärksamhet och bekräftelse och personer som är osäkra och inte så populära som blir utnyttjade för att de vill passa in och vara som de populära. Det kan också vara helt tvärtom. Som en kille som var jätte töntig men som ändå var populär och det ända han ville var att få ligga.

Det finns faktiskt en förklaring varför det är såhär. Det handlar helt enkelt om psykologi. Det kan vara så många olika faktorer till varför man får detta beteende.

Men vill ni veta mer om detta eller har frågor så är det bara kommentera eller kontakta mig här på bloggen!

Likes

Comments

Kom hem från Skåne igår. Vi skulle träffa min syster och min kusin på en lunch men vi träffade bara min kusin. Därefter gick jag Johan och Johans kompis och bara kollade runt lite i Lund. Klockan 15:30 gick vårat tåg hem till Stockholm. jag och Johan kom hem vid 21:00 tiden och då somnade vi nästan direkt.

Idag är jag sjuk och har varit det hela helgen. Jag var frisk när jag åkte till Skåne men väl där nere så vart jag sjuk och orkade knappt göra någonting. Jag hade bara vart ute på fredagen och dagen därpå va jag dunderförkyld. Johan va sjuk innan så det kan ha varit därför, men det var så jobbigt för jag låg hela söndagen på hotellrummet och bara sov.

Johan, jag , Johans kompis, och två till var och bowlade på lördagen men jag kände hela tiden att jag ville åka hem men jag tänkte jag ville inte vara själv när de andra hade roligt så jag följde med ändå! Jag hade det trevligt ändå och vi bowlade, käkade lite och bara satt och pratade. Tillslut så kände jag nej nu vill jag åka därifrån så jag och Johan åkte tillbaka till hotellet. Roligt men ändå jobbigt när man inte är helt på topp..

Likes

Comments

För någon dag sedan så gjorde jag och Johan en lista på saker som vi vill förbättra med vårat liv. Det kan handla om att äta nyttigare eller inte köpa onödiga saker och dylikt. Detta inlägg skulle kommit upp redan i torsdags men när detta kommer upp så är jag dör närvarande i Skåne. 

Här är lite bilder från Skåne!

Likes

Comments