​Arbetsförmedlingen kräver att jag imorgon ska börja jobba 6 timmar från att ha varit helttidssjukskriven. Hur ska jag klara det när kroppen bara skriker NEJ. 

De här veckorna hemma har jag mestadels sovit, har varit helt slut bara av att skjutsa barnen till skolan. Minsta lilla stress gör mig galen, jag tappar fokus på allt, blir bara stirrig och rädd för mig själv. 

Känner redan att kroppen protesterar, huvudvärken kom som ett brev på posten efter jag varit på AF, sen har den suttit i. Ljus och ljud har inte gjort det bättre. Försökte läsa nu när jag ska lägga mig kunde inte ens läsa vad det stod. Läst samma sak flera gånger utan att förstå vad jag läser. 

Måste sova imorgon blir en helvetesdag..... men vad ska man leva på när sambon vägrar att försörja en. 

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Blev ingen bra morgon idag. Började med stress då barnen var trötta och sega. Sen hittade jag inte bilnyckeln som visade sig vara hos mamma, skulle låna reserven där. Som vi inte redan var sena ändå. Iväg till skolan lämna av stora som gick till sitt klassrum själv. Följde med sonen till sitt sen kom reaktionen.  Svetten började rinna och hjärtat slå extra hårt......

Hemma nu igen och jackan satt som slickad pga svetten. Ändå hade jag endast t-shirt under jackan. Landat i soffan och då kommer reaktionen direkt på stressen hela kroppen kliar så jag bara vill klia genom huden för inget hjälper. Smörjer mig dagligen, har provat både med och utan kortison inget hjälper. Hoppas kunna varva ner en stund nu medan barnen är i skolan. Dottern har även fiol i eftermiddag. 

Likes

Comments

Känner mig rädd och orolig över att inte bli frisk. Jag blir aldrig så här sjuk vanligtvis, har nog inte varit det sen jag var 14. Praktisera två veckor på Spar Inn dagens Willys och blev jättesjuk.


Sover stor del av dagen, tar mig upp för att lämna och hämta i skolan. Mamma hjälper mig med mat till barnen sen lägger jag dem på kvällen. Något annat har jag inte energi till hur gärna jag än vill. Nr dåligt över hur det ser ut hemma att barnen inte kan ta hem kompisar osv. Ändå får jag inte ha dåligt samvete för det för jag måste få bli frisk.


Har varit så rädd idag men vet inte varför, känns som det är något fel med min kropp. Just nu har jag lagt mig på soffan inatt för att barnen ska få sova. Svetten börjar komma och även huvudvärken, ont har jag i halsen och känns som mina ben inte vill bära mig.


Ikväll har jag även varit på julfest i sonens klass. Var jobbigt men han tyckte det var kul så då var det värt det. Sambon var med men inte det minsta engagerad i sonen. Han satt mest och skratta när barnen sjöng fel, men hallå de är 6 år och gör sin första termin i skolan. Sonen var ändå med i ledet även om han inte sjöng så mycket. Sen lekte han massor med sina kompisar.


Å vad skulle jag göra utan mina barn, det är dem som håller humöret uppe. Även om jag känner att jag försummar dem väldigt mycket.


En annan sak som oxå är stressande att jag inte vet om jag får några pengar när jag är sjuk nu. Får jag inget kan jag inga julklappar köpa. Ligger redan efter med räkningar som jag fått skippa för att ha något att leva för. Ovanpå det har jag lånat pengar av mamma för att köpa kläder till barnen. För inte kan barnens far dvs min sambo bidra till det. Hans pengar är hans och mina är våra. Detta trots att han får ut 3-4 ggr mer än mig per månad.


Vill bara stå på egna ben för första gången i mitt vuxna liv. Har alltid förlitat mig på andra men nu vill jag inte det längre. Man kan inte leva med någon som hela tiden kräver saker men aldrig kan ge något tillbaka. Han förstår inte än trots att han ser hur nedgången jag är att jag inte mår bra. Kallar mig bara lat!!!!!

Likes

Comments

Ja vaknade med värsta huvudvärk idag och ont i kroppen. Tänkte inte mer på det. Skjutsa barnen till skolan, hem hällde i mig D och C vitamin samt ett glas apelsin juice. Efter det sov jag till halv tre. Hämta barnen i skolan runt 15 sen for vi till mormor för avlastning. Ungarna spelade lite tv-spel medan jag kollade lite tv. Sen somnade jag en stund till då jag innan jag hämtade i skolan tog en Ipren.


Dottern hade idag banduppvisning det vill säga orkesteruppvisning. Hon har blivit så duktig. Kul hon hittat något hon gillar. Sonen var kvar hos mor med extramorfar. När vi kom tillbaka lånade jag mammas febertermometer som visade på 38.2. Kan förklara varför jag mått än sämre idag. Blir nog ringa vårdcentralen imorgon om febern inte försvinner. Hoppas få sova något inatt men inte så lätt med en som bredvid mig som snarkar.

Likes

Comments

​Ja nu har jag satt bollen i rullning, är dags att gå vidare på egna ben med mina barn. Har insett att den mesta stressen som jag känner just nu har med sambon att göra. Så länge det bara är jag och barnen fungerar det ganska bra, men sambon tar all energi och bara trycker ner mig. Han har ingen förståelse för att jag är sjuk eller varför. Istället trycket han bara ner mig säger jag är lat, bara sover, kan sticka till killen som jag träffade på rättegången för han är bättre än min sambo osv. Att han sedan bara tar och tar gör det här bara än värre. Han kräver allt av mig men kan inget ge tillbaka så nu får det vara nog. Hitta en sida igår med alla myndigheter man kan behövas komma i kontakt med för att stå på egna ben. Jag kontaktade dem och väntar nu bara att få höra från dem och se om de kan hjälpa mig annars är det socialen som gäller. 

Nu ska jag ta min bok och läsa lite innan det är dags att sova. Läser nu Tjockdrottningen av Moa Herngren. 

Likes

Comments

​Var till vårdcentralen idag för komplettering av läkarintyg till försäkringskassan. Man måste helt enkelt vara frisk för att vara sjuk i dagens samhälle. Jag har förståelse att de kan vara hårda mot folk som varit hemma i åratal utan att ens ha provat att jobba. De som bara säger att det inte går för de mår så dåligt. 

Jag vill jobba men min kropp säger nej just nu, det har varit alldeles för mycket omkring mig det senaste året och nu orka jag inte vara stark längre. Ändå ska de ifrågasätta varför man inte kan jobba. Hur ska jag orka jobba 8 timmar som knappt orkar skjutsa barnen till skolan och än mindre ta tag i kaoset hemma. Känner mig lite duktig idag ändå har bakat en rulltårta, skjutsat och hämtat barnen på skola/fritids, handlat, kört dottern till orkester samt även satt upp lite av ljusstakar och stjärnor i lägenheten så man får lite julkänsla ändå. 

Nu sover barnen skönt. Provade igår att läsa  de omtalade böckerna Kaninen som så gärna ville sova och Elefanten som så gärna ville sova. Detta för att barnen är omöjliga att få att sova om kvällarna. De tittar på tv eller telefon sedan kan de inte sova och är jättetrötta på morgonen. Sonen ville inte jah skulle läsa om kaninen ändå sov han innan boken var slut, idag hann jag inte ens läsa innan han sov. Även dottern har somnat två kvällar i rad nu utan gnäll. Blir själv lugnare av det och känner mig inte så stressad. 

Likes

Comments

​Är så trött på att vara orkeslös och utmattad hela tiden. Tvingar mig varje dag upp ur sängen för att få i mig något att äta, eller bara kom ut till affären. Idag blev en loppisrunda men efter det sov jag 3 timmar. Ändå är jag åter igen helt bombad igen efter endast 2 timmar i vaket tillstånd.


Kroppen värker, jag fryser, ingen feber, tät i näsan, huvudvärk, halsont, lättirriterad, ljuskänslig, orkeslös osv vet att allt hänger ihop med ångest och stress. En vecka kvar nu innan jag ska börja jobba igen hur nu det ska gå om jag fortsätter att må så här. Funderar på att börja på halvtid om det går att få till det.


Ångesten har spökar i dagar nu och dessutom glömde jag lösa ut mer medicin. Fast visst Apoteket på maxi har nog öppet ett tag till om jag inte minns fel. Får be sambon köra dit mig, vågar inte ens köra nu när det är småhalt ute.


Förbaskade kropp bli frisk någon någon gång. Vet att jag varit stark alldeles för länge därför jag mår som jag gör oxå. 

Likes

Comments


låter som en riktigt dålig raggningsreplik tycker jag. Det är sambon sätt att vilja ha sex, vem blir sugen då? Inte jag i alla fall. Han tror att lite sex gör att allt blir bra, men det blir det inte. Sex ska vara något mysigt och inte påtvingat. Jag vill gärna ha lite förspel osv. inte sambon det är pang på rödbetan, klart på 5 sekunder sen går han, frågar var det skönt? Jag hann inte ens bli kåt innan han var klar. Hur roligt sex är det? Bara han får sitt så är allt bra.

Han ringde tidigare och sade han skulle sova kvar i lastbilen, räkna med en lugn skön kväll med barnen. Hinner inte gå 5 min innan han ändrat sig och kommer hem istället. Så var kaoset igång igen med barnen så fort han kom hem. Nej måste sätta stopp för detta efter årsskiftet måste hitta ett eget boende för jag orkar inte med detta längre.

Likes

Comments

​Hade jag alldeles nyss när jag skjutsade barnen till skolan. Fick ett tryck över bröstet och kunde inte andas, trots det gått närmare en halvtimme har det ingen släppt till hundra ännu... därför är jag nu hos min mor för att spela lite tv-spel så ångesten kanske dämpas lite.


Varit en jobbig natt och morgon oxå. Vill bara få må bra hatar denna ångest så otroligt mycket....

Likes

Comments

​Ja samma sak varje kväll är det måste få ett slut på detta snart. Sonen somna skapligt ikväll men inte dottern. Just nu har jag dem båda sovande hos mig i vårt sovrum. Sambon har det senaste året nästan varit förpassad till sonens rum då han vägrar sova själv.


Det här med att barnen inte vill sova i sina egna rum är en evig diskussionsfråga här hemma. Jag säger att så länge de behöver sin mamma så finns jag här, det kommer en dag då de blir stora och inte vill se sina föräldrar längre. Sen finns det nog saker som gör att de behöver tryggheten. Har känslan av att ingen av barnen känner sig speciellt trygg i situationen som är här hemma. Om helgerna vill dottern gärna vara hos mormor eller när hon varit sjuk och det passat med mormors jobbtider. För just nu är båda extremt närhetssökande. Båda vill försäkra sig hela tiden om att jag älskar dem och de vill visa mig hur mycket de älskar mig tillbaka. Mamma jag älskar dig säger de och det värmer verkligen ens mammahjärta att höra de orden.

Sambon frågar ofta varför de inte säger samma sak till honom, men han kanske ska fråga sig vad han gör för dem? Nu när dottern inte ville sova efter jag slog av hennes tv blev hon arg. Då hör man sambon från sonens rum är så j-vla trött på detta. Livet med barn går upp och ner de sköter sig inte själva vid 6 och 8 års ålder som han gjorde påstår han vid den åldern. Han blev nämligen nyckelbarn redan som 7 åring, vilket inte kommer ske med min son iaf. Själv fick jag nyckel i mellanstadiet och det är en bra ålder. Låt ändå barnen få vara barn de blir ändå vuxna mycket tidigare än när en annan var barn. Därför kommer mina barn få sova hos mig så länge de vill för de är viktigast i mitt liv!!!

Likes

Comments