Nu är tröjan klar den som var ämnat till Diza.. Men den kändes liten till henne så det blev att blir att börja med en ny till henne.. Den kommer bli exakt lika. I mönstret stod det att jag skulle ha stickor 3 och 3½.. Men denna gång tar jag 3½ och 4 för att få den lite större.. Tröjan som är klar ska jag skicka till dottern , med lite tur så kan nog Shakira ha den. Dizas syster är lite tunnare.

Likes

Comments

Idag vaknade jag tidig, strax efter 5 vaknade jag.. Omöjligt att somna om så det var bara att stiga upp. Diza låg in kurat i mitt täcke.. Tänkte i mitt stilla sinne att nu hinner jag dricka kaffe i lugn och ro innan hon kommer upp vid 7 halv 8. Men vad jag hade fel.. Ungefär halv 6 kom hon och ville ut.. Men sen kunde jag sätta mig i lugn och ro med kaffe och njuta.Nu ligger hon i korgen och sover gott.

Under dom här dagarna jag inte har varit här inne och skrivit så har jag stickat sockor och börjat på en tröja till Diza. En del sockor kommer att bli husvagns sockor. Ett par är Eriks, han ville ha ett par nya i samma färg som mina..

Likes

Comments

Diza blev så glad när Erik kom.. Dom kommer nog att busa och mysa hela helgen..

Likes

Comments

Nu är det ett litet tag sedan jag skrev här.. Dels så har jag varit förkyld och inte haft någon ork att sitta vid datorn inte haft någon ork att sticka heller. Det har blivit två tröjor till Diza en i reflexgarn och en i akryl.. Nu är jag pigg igen och har börjat sticka sockor igen.. Nu får jag hoppas att jag inte blir förkyld något mera på denna sida av året..

Det går jätte bra med Diza, men hon och Evita har inte blivit jätte vänner än så dom ligger bredvid varandra, men dom nosar på varandra utan problem. Diza vill leka med Evita.. Men det vill inte hon.. Svårt att få kort på både Evita och Diza när dom är bredvid varandra, jag ger inte upp.. Skulle vara så underbart att få ett kort dom två nos mot nos. 


Systrarna Diza och Shakira har blivit 4 månader

Diza i sina tröjor

Likes

Comments

Vardagen har infunnit sig helt och hållet nu. Julen är bort plockad. Det enda som påminner om jul är en amaryllis som står i köks fönstret.. Men den har nog blommat klart snart. Nu är frågan spara eller kasta amaryllislöken.. Det lutar mot att jag sparar den. Den får nog flytta ner till matkällaren.

Det blir många och korta promenader nu när man har valp, är så glad att det inte är allt för kallt.. Diza är inte så jätte förtjust att ha tröja / jacka / täcke på sig.. Något hon däremot hon tycker om är att krypa under täcket och sova med oss. Och hon är morgontrött, ligger gärna kvar minst 15-20 minuter innan hon vill komma upp.

Har börjat att sticka sockor igen efter ett litet uppehåll.. Har Järbos happy garn hemma som jag inte kommer ihåg vad jag skulle sticka av. Så då får det bli sockor till mig.. lite tjockare blir dom men skönt att ha på sig inne..

Likes

Comments

Nu har jag inte varit in hit och skrivit sen förra året.. Oj vad det låter länge sedan men ändå är det bara 6 dagar sedan jag var in och skrev.. Diza blev 3 månader igår, full av bus och mys är det. Hon är inte så jätte förtjust i att ha på sig tröjan jag stickade till henna.. Hon tycker om att busa runt i snön.. Nu på morron ville hon inte gå ut alls. ca -16 då blir det lite kallt om dom små tassarna.

På nyårsafton var vi hemma och hade det skönt gubben och jag.. Diza brydde sig inte om smällarna som sköts. Men Evita däremot reagerade kraftigt.. Och det visste vi att hon skulle göra.

Även att det var bara gubben och jag så käkade vi gott på nyår. Lax snittar till förrätt, helstekt marinerad ytterfilé potatisgratäng och rödvinssås till huvudrätt, till dessert blev det chokladkräm med blåbärsmousse och kaffekolasås, skulle ha varit svarta vinbär till moussen men hade det inte hemma så det fick bli blåbär istället. Receptet hittade jag på icas hemsida Dessert. Kommer att göra den flera gånger.. Smaken satt kvar länge efter man hade ätit upp den. Klart en stor favorit 5 stjärnor av 5 möjliga.


Likes

Comments

Nu har Diza bott hos oss i 9 dagar och allt går jätte bra..Koppel träning går otroligt bra. Jag har lärt mig rätt bra att se när det är dax för Diza att gå ut och göra ifrån sig.. Vist händer det lite olyckor mellan varven..

Innan vi fick hem våran lilla så lånade jag en bok om chihuahua på biblioteket men nu har vi köpt en egen.. Den är läsvärd och värd sina 160:- på bokus.

Så skönt att mysa med husse

Likes

Comments

Nu har vi haft Diza hos oss 4 dagar och allt går jätte bra. Även att gå i koppel funkar jätte bra, träningen för att bli rumsren flyter på. I torsdags var vi och tog 12 veckors sprutan.. Det gick jätte bra gnällde lite när dom stack henne.. Att åka buss gick oxå bra, fick ligga i min väska och mysa, Men tittade upp och tittade runt när hon hörde folk. Helst så hade hon velat gått och hälsat på ALLA..Hon tycker om att häls på andra hundar oxå.

Prov sover buren och Rudolf fick vara med oxå. Sen blev det mys med husse i sängen.

När vi var in till Hudik i torsdags så passade jag på att gå och titta på den nya STATY våran stad har fått.. Den på Bosse Östlin som var med i Glada Hudik teatern.. Men han somnade in förra året efter att ha fått en stroke. Den är i naturlig storlek och kroppsvarm.

Likes

Comments

Första natten har gått jättebra med Diza. Inte ett enda pip har det hörts från henne.. Hon låg i sängen med oss, det var kanske därför hon inte gnydde något.. Ska försöka att inte vänja henne med det.. Men det är lättar sagt än gjort. Det är Evita bevis på. Dom går bra ihop, Evita och Diza än så länge. Nyfikna på varandra är dom. Äter gärna varandras mat.

Igår passade jag på att prova tröjan jag har stickat till Diza. Passade bra.. Nu ska jag göra en i reflexgarn..


Likes

Comments

Nu har våran Diza kommit.. Just nu så sussar hon så gått. Får se hur natten kommer att bli nu när syrran inte finns med.. Tror nog att det ska gå bra.. Och än så länge har det gått bra med katten våran, hon har fräst lite och Evita blir nöjd när hon får äta av Dizas torrfoder.

Erik och Molly fick sina julklappar, dom blev nöjda.. Erik fick lego som han hade önskat sig och Molly fick en Skrållan docka.. Sockar fick dom oxå. Nu har dom börjat färden hem till Mora.

Dottern med Shakira, hennes man, halva Erik och lilla Molly.

Likes

Comments