Det är ett varannan dags väder nu.. Blir så trött på regn, har inte gjort något annat tycker jag.

Idag har jag bara tagit det lugnt.. Lite promenader , källarfranskor har bakats och så stickning har det blivit.. Har några stickobjekt på gång.. Bebis koftan är nästan klar, ska spännas ut , sen är det att sy ihop den och sticka hals kant och kanter på fram stycken. Hjälmen är nästan klar oxå, Sockor är på gång till den lilla bebisen. Började på en Mora-Nisse mössa till gubben.. Nu får jag sticka klart det jag har på gång innan jag börjar på något nytt.. Halsvärmare till dottern och barnbarnet är klara , dom ska jag lägga på lådan i morgon..

.

​I morse träffade vi på Zorro

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag har det varit en sån där härlig skön höstdag.. Nu hoppas jag att det blir så ett bra tag, är så trött på regn nu.. Får gärna bli så torrt så att det sprakar i löven när man går på dom.

Diza och Lurvas hälsade på varandra .

Likes

Comments

Idag blir Diza och (Sha)Kira 1 år.. Vilken glädje det har varit under den här tiden.. Mycket buss har det blivit.

Likes

Comments

Idag blev var det dags för Dizas ett års vaccination . Hon var jätte duktig sa inte ett ljud när hon fick sprutan..Nu blir det en ny vaccination om ett år mot kennelhostan. Men gillade inte när Hannah skulle titta på tänderna.. Diza har dubbla hörn tänder upp till, mjölktänderna har inte trillat ut så dom ska tas nästa månad. Det kommer gå bra men lite nervös kommer man att vara innan man vet hur det har gått.. Då får vi höra om det är flera mjölktänder kvar, jag har inte sett några iallafall.


Likes

Comments

Så kom förkylning på besök. Man blir total orkeslös.. Nu blir det mera stickning och Netflix tittande.. Tittar på Greenleaf just nu..

Har börjat på bebiskoftan till min väninnas dotter. Ska även försöka få till en hjälm, det ville den blivande mormor ha till sitt nya barnbarn. Bakstycket gick som en dans att sticka och när jag skulle börja maska av för nacken så upptäcker jag att jag tar stickat bakstycke till en tröja istället för en kofta .. Suck suck suck.... Vad gör jag jo jag river upp, på koftan ska det vara två flätor och på tröjan en.. Hjälmen går det sådär med , skam den som ger sig.. Om jag lessnar totalt på den så får jag smöra för mamma, så hon får hjälpa mig med den. Har stickat mycket men aldrig en hjälm till bebisar.

Fick godkänt av färgvalet

Bakstycket

Bakstycket som är rätt stickat och en hjälm på gång

Bakstycket som blev fel..

Likes

Comments

I helgen så började jag hösta på balkongen. Oj vad tomt det blir när man plockar ihop allt.

Pelargonerna och dahlian ska få flytta ner till matkällaren och jag hoppas att dom överlever..

Idag blev det en tur till den lokala handelsträdgården och där köpte jag ljung och silver ekar..

Likes

Comments

Att kaffe smakar så gott just på morgonen.. Har hunnit med par tre muggar redan och blir säkert flera innan dagen är till ända.

Idag ska jag bara ta det lugnt blir kanske baka lite fika bröd så det finns i frysen.. Bullar skulle behövas baka det var länge sedan jag gjorde.. Vanliga hederliga kanelbullar.. Ska väl smöra för gubben med att gör en rödvinbärskaka. Eller så får han vänta med kakan tills han fyller år i nästa månad. Får väl göra en av hans favo rätter när han fyller år. Och det är inte min favo rätt. Stekt potatis,stekt korv och ägg..

NU har jag börjat att skriva vad vi ska ha till mat för 14 dagar. Ibland så står det helt stilla vad man ska ha till middan.

Evita och Diza är som dom är, oftast så äter dom av varandras torrfoder. För en tid sedan var det första gången sedan i december förra året jag hörde Diza säga ifrån åt Evita. Diza hade fått blötmat Caesar eller vad det nu hette. Evita blev nyfiken och villa smaka, var dit och nosa och då sa Diza ifrån.. Det var ju hennes mat.


Likes

Comments

Idag är det en sån där fin höstdag.. ömsom mulet ömsom sol.

Diza passar på att ligga på balkongen och njuta av solen , spanar även in vilka som går förbi..

Har avokado och mango plantor på balkongen och nu är frågan hur jag ska göra med dom.Kasta eller ta in dom..

Har blivit lite stickande oxå, just nu håller jag på med bäddasockor eller vad nu mönstret heter..

En väninna till mig ska bli mormor nästa år och då ska jag sticka kofta och hjälm till bebisen.. Ska sticka i grått istället för klassiskt rosa eller blått.

Likes

Comments

Nu står kålsoppan och puttrar på..Det är Hälsinge marknad i Hudiksvall i dagarna tre med start i morron.. Men jag sak inte in.. Nu när man inte har varken barn, barnbarn eller syskonbarn hemma så blir det en lugn helg hemma. Hoppas på bra väder så man kan sitta ute.. Men regn är utlovad till helgen..

Marknadssoppa, 4 personer

1 litet vitkålshuvud
sirap
3 msk smör till bryningen
1–1,5 liter vätska. Antingen vatten eller buljong på tärning eller om man har tillgång till hemkokt buljong på märgben
1 tsk salt
5 hela kryddpepparkorn
1 lagerblad

Gör så här:

Skär vitkålen i små bitar och bryn i stekpanna/gryta i smör.
Ringla sirap över kålen. Sirapen är viktig. Den tar fram vitkålssmaken och ger en bra brytning. Tillsätt vätskan när kålen mjuknat och fått lite färg. Lägg i kryddorna
och låt soppan koka under lock en dryg halvtimme.
Soppan blir lite matigare med prinskorv, kokt högrev eller bitar av fläskkorv.

Och så ska det givetvis vara en god smörgås till. En söt limpskiva med ost blir en bra smakupplevelse till soppan och kan också vara ett sätt att få lite yngre medlemmar i familjen att lära sig uppskatta den hudiksvallska traditionen med marknadssoppa.


Likes

Comments

Idag tog jag tag idet som jag har dragit ut på länge nu.. Nämligen dra fram spisen och skura runt om.. Brukar vara duktig flicka och göra det en gång i månaden men nu har det blivit eftersatt under hela sommaren. Fy mig.. Men nu är det gjort och det känns så skönt.

Till middagsmat servera jag rödspätta stuvad spenat och potatis.. Fisk äter vi ofta minst en gång i veckan.. Men spenat blir det sällan. Gott var det iallafall.. Och mätta vart vi.

Likes

Comments