Header

Hej!
Började morgonen med en härlig löprunda. 9,5 varma kilometrar, 23 grader trots att klockan bara var 8. Men jag klagar inte jag bara älskar värmen, äntligen äntligen.
Efter frukost packade vi väskan och stack och badade. Provade ett nytt bad idag Hunebergs utebad, 2 km från oss och det var succé. Hopptorn, lekplats, en pool och servering. Toppklass 👍.
Hoppas ni ser mig på bilden i havet, jag har simmat som värsta fisken 🏊🏻‍♀️.

Ludvigs lag Bambini hade träningstid idag 14-15. De fick träna i stora bossard arena idag, kul såklart.
Jag åkte och handlade på Lidl under tiden. I Sverige gillar jag absolut inte Lidl men här var den bra. Fräsch frukt och grönsaker, bra mejeriprodukter och färskt bröd. Tur att det går att ändra uppfattning 😬😊.

Vi har hunnit fixa ett tågkort till William så att han kan åka tåg mellan skolan och arenan. Många av hans lagkamrater går på samma skola som honom vilket känns jättebra.
I morgon blir det mer fix inför måndagens skolstart. Har fått ett brev med saker som ska finnas i skolväskan, bl.a. ett lexikon😱, det blir en utmaning.
Ha en fin kväll.
Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vilken härlig dag vi har haft idag. Vi körde på samma koncept som igår BAD. Bara passa på innan skolan kör igång. Idag har det varit jätte varmt 31,5 grader så till och med jag har badad flera gånger.
Idag var det mycket folk och badade, när vi skulle handla och Coop var stängt fick vi reda på att det var en helgdag idag😬. Sånt kan vara bra att veta då allt förutom bensin mackarna har stängt!

Dagens lunch blev pastasallad med kyckling och till det iste. Gick hem hos alla tre barn som var med. William körde is 7-9 så han valde att stanna hemma och vila då det var ny träning på kvällen.

Kvällen avslutades med en promenad. Nu hade vi med bröd så Ludvig fick mata änderna och svanarna.
Nu chillar vi i lägenheten innan vi ska hämta William. Barnen är trötta efter en hel dag ute i solskenet.
Ha en fin kväll. Vi hörs!
Kram ❤️

Likes

Comments

Äntligen, morgonjogg i strålande solsken. Sprang in till Zug för att hämta William och bilen. Var tvungen att ta en extra runda ner till hamnen för att se bergen i all sin prakt. Det är så vackert här.

Idag stod bad på agendan. Vi packade badväskan och åkte till ett utebad inte så långt från oss. Lucas och Ludvig var först i. Vattnet var riktigt varmt till och med jag badade, simmade faktiskt 😊.
Lunchen åt vi där med underbar utsikt, hamburgare och pommes 😋.

Idag var det Tildes tur att sporta. Vi har fått kontakt med ett flicklag i Baar som ligger 4 km bort. Lite spännande var det men allt gick bra och Tilde är nu en FcBaar tjej. I morgon måste vi köpa träningskläder, här ska det vara blått och gult, kommer säkert att passa henne 😊🇸🇪🇨🇭. I Tildes lag finns en tjej som pratar svenska vilket alltid är en trygghet såklart.

Summerar första veckan!
Allt fungerar jättebra, pojkarna har kommit in bra i sina lag alla är jättetrevliga och välkomnande barn som vuxna.
Tilde har hittat ett fotbollslag och det kändes bra på en gång.
Nya rutiner att vänja sig vid är att alla tar i hand när man ses, barn och vuxna.
Utmaning; att handla är svårt, att veta vad som är vad, måste ta mig tid att gå runt i affären och botanisera.
Språket känns som om det kommer att lösa sig, vi lär oss nya ord varje dag men det gäller att våga prata också 😜.
Nästa vecka är det skolstart för alla så vi har en del fix att ordna med under veckan. Stefan åker på träningsläger med sitt lag till Salzburg så vi får klara oss själva ett par dagar!
Ha en fin tisdag, det ska vi ha de lovar 29 grader och strålande 🌞.
Kram❤️

Likes

Comments

Idag var det dags för bortamatch. Matchen spelades i Biasca som ligger 40 minuter från Milano. Ungefär hälften av laget valde att ta tåget ner då det förmodligen skulle vara kö på hemvägen. Folk som varit nere i Italien över helgen och ska hem till Holland, Tyskland och Schweiz ska köra genom samma tunnel förövrigt en av Europas längsta och då blir det mycket bilar.

Ishallen låg nere i en dal med vackra berg runtomkring. Matchen förlorade EVZ med 4-2. Matchen var en back-back, så resultatet var bättre än igår. Lucas spelade back idag och gjorde 1 assist.
Kul med en tidig resa en chans för Lucas att lära känna sina nya lagkompisar och en chans för mig att bli känd med föräldrarna.
Har förövrigt idag beställ min första måltid på tyska, toast med schinken und käse 😊

Då William också hade premiär match fick halva styrkan stanna hemma och heja på honom. EVZ Novitzen elit som hans lag heter vann sin match med 6-0 och William gjorde 1 mål och 2 ass.
Efter matchen åkte de och badade i Zugersjön när sommaren kom tillbaka till Cham. Idag har vi njutit av 24 grader , vi hoppas på liknande temp i morgon.

Likes

Comments

Lördagen började med en löptur med lite bättre temperatur, regnar dock lite fortfarande blev sedan lite styrketräning på terassen.

Före lunch tog vi en promenad ner till vackra zugersjön. Hittade en fin park med lite saker att göra. Änderna var hungriga, nästa gång måste vi ta lite bröd med oss 😊

Matchpremiär. EVZ-ambri piotta. Hela klanen var såklart på plats för att heja på Lucas. Något helt nytt var att matchen började med att båda lagen skulle lägga 5 straffar var. Detta för att om matchen slutar oavgjort så räknas straffarna! Lucas var först ut och straffen gick i mål.
EVZ förlorade matchen med 6-3, Lucas gjorde 2 mål vilket såklart var kul. 😊

Dagen avslutades ute i vår fina lekpark, där Ludvig lagade mat. Pizza mit schinken und käse🤣🤣.

Likes

Comments

Efter min dagliga (två av fyra) 😂löptur var det dags för aktivitet. Stefan har borta match ikväll och var ledig på fm så grabbarna släppte av mig och Tilde på stan för lite egen tid. Vi tittade i affärer och lunchade på ett super mysigt sushiplace.
Vi placerade oss vid ett långbord och sedan rullades sushin in på rullband, det var bara att ta det vi ville äta. Tallrikarna var färgkodade för att hålla reda på priset. Supergott och hur mysigt som helst!

Likes

Comments

Igår fick alla tre grabbar sina nya EVZ kläder som ska användas när de ska till matcher. Klädkoden är viktig 😊

Likes

Comments

​Idag var det dags för Ludvig att träna för första gången. William och Lucas har redan gjort två träningar var. Här i Schweiz så lämnas barnen med trunken i omklädningsrummet. Fem stycken mammor hjälper sedan alla killar med det de behöver hjälp med innan de går på isen, efter isen och sedan på fysen. 

Mer spännande för mig än för Ludvig. Allt fungerade klockrent. 


Likes

Comments

Startade dagen med en löprunda, vädret är ok ingen lucifer värme men 17-20 grafer. Ett ok löpväder. Kul att springa på nytt ställe blir en ny tändning för mig 😊.

Sedan var det dags att bli bekant med vår nya bil, en BMW vi kommer nog att trivas ihop. Första turen gick till Ikea. Finns tre Ikea inom en radie av tre mil 👍.

Var även dags att handla, det är inte så lätt i ett nytt land, vad är vad 😬. Vi fick med oss lite olika saker i påsarna, blir säkert ok.

Ludvig tog en tur ut på em och utforskade lekplatsen som fanns på gården. Träffade en kompis ganska omgående. 🤣

Likes

Comments

Idag var första dagen i Cham. Stefan åkte till jobbet på morgonen. Efter att några av trunkarna var uppackade valde vi att ta en promenad. Vi hamnade nere vid zugersee, där en svan ville smaka på Tilde!

Dagens avslutades med ett besök på bossard arena. Killarnas nya hemmaborg 🏒

Likes

Comments