Då var det dags att tjuva binas honung. Givetvis kommer jag låta dem behålla en del, det är ju trots allt deras vinterfoder som de har kämpat så med! Sedan ska de ju få sockerlösning när det är dags för invintriningen.

Där står de kuporna, fulla med bin som är helt ovetandes om vad som ska ske. Det lilla samhället, avläggaren jag gjorde när drottningen byttes ut, får behålla allt. Har inte ens satt på någon extra låda. Det stora samhället har en skattlåda där det var fem ramar med honung som jag ska tog. Blev tyvärr inte mer i år. Det var en alldeles för kall och blåsig vår och sedan kallt och torrt i sommar. Sämsta tänkbara honungsåret. Att drottning sen försvann gör ju inte det hela bättre då det var en månad ungefär som försvann när en ny skulle dras upp, paras, bli äggläggande och nya bin födas.

Först måste man täcka av vaxet som bina lägger över när vattenhalten är lagom i honungen. Man kan ta ramarna när ca två tredjedelar eller mer är täckta med vax. Jag blev lite osäker när en i te var täckt alls så jag ringde Jan-Axel, Bitillsynsmannen här i bygden, och rådfrågade. Ingen fara, det blandas ut med den andra honungen och det har varit väldigt låg vattenhalt över lag i år.

En helt avtäckt ram full med härlig, nyttig, fantastisk honung 😊. Nu är det dags att få ner ramarna i slungan och sedan är det bara att dra igång. Inte helt lätt att veta om man gör rätt första gången. Körde nog lite för fort för en ram gick sönder. Halva slungades och halva får vi ha som kakhonung vilket inte är helt fel heller. En riktig delikatess! Läs mer om det här http://www.alltomhonung.se/kakhonung/

7,2 kg honung blev det på 4,5 ramar. Ungefär vad jag trodde det skulle bli. Till höger kakhonung och längst ner till vänster bivax som ska tas om hand och användas till egen bivaxsalva. Har ringblommeolja som står och drar ur som skall användas till detta. Honungen är inte klar än. I morgon skall den skummas (översta lagret med pollen- och vaxrester alla tas bort) och sedan skall det röras i den varje dag så att den kristalliseras och får rätt konsistens. Detta kan ta flera veckor.

Efter ordentlig rengöring av silar, verktyg och slunga var det dags att provsmaka - mmm, gott! Ja, både jag och Pelle hade tjyvsmakat innan, hur kan man inte? Kakhonungen var lite skum känsla först. Man ska ta en bit och tugga på tills bara vaxet är kvar och det spottar man ut. Inte för att det är farligt att svälja men det bryts inte ner i kroppen.
Avslutade dagen med att ta en tur i blåbärsskogen med Disco. Har ju en del blåbär kvar att plocka tills min ranson är fylld. 5,5 liter blev det, nästan 2,7 kg. Bara 12 liter kvar ungefär. Och ni som inte har en bärrens, skaffa en! Tar mindre än 5 minuter att rensa en hink och fylla i påsar. Fantastiskt!

Till sist kan jag inte annat att dela med mig lite av all tacksamhet jag känner-
Tack bina för honungen 💚
Tack naturen för blåbären och allt annat gott 💙
Tack för att vi har fått chansen att leva vår dröm här i Kråkebo med familjen, djuren, naturen och allt 💚

Ha det bäst ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Det vill till att skörda sina grönsaker nu så de inte går till spillo. Vissa saker har växt bättre än andra. Squashen har inte gått bra i år så den placeras på annat ställe nästa år. Broccolin har inte heller växt bra. Lite har jag fått njuta av men inte alla som förra året. Grönkål och annan kål växer som bara den. Synd att sniglarna har ätit upp i stort sett all vitkål 😬. Tror det kalla vädret har spelat stor roll. Allt verkar dessutom mogna senare än förra året. Löken tex är inte alls mycket utvecklad än så får se om det finns något att skörda senare. Purjolök och bondbönor blir det lite granna, har redan skördat ett par stycken. Sedan har vi ju morötter och sockerärtor som också växer på och dessa plockar jag lite då och då likaså mangold. Salladen har jag skördat klart kanske går det att sätta lite nya frön? Ska i alla fall sätta lite ny spenat så man kan få njuta lite i höst. Potatis har vi nog skördat en 10-12 kilo och vi har massor kvar. Rödbetorna sprätte ju hönsen runt ganska tidigt så de sitter huller om buller bland mangold och solrosor. Har kollat en och den var inte klar men det var nog en vecka sen eller två. Palsternackan är nog inte heller klar. Majs får vi också ett par stycken och kan nog plocka någon snart 😊 och brytbönorna är på gång! Gurkor skördas nästan dagligen, paprikan har äntligen börjat bli röd, ska nog plocka den första i morgon! Tomater blir det en del men de mognar ju aldrig 😬 behöver verkligen ett växthus 🤔. De som har mognat var goda. Chili och jalapeno mognar också långsamt men skam den som ger sig.

Det är fantastiskt att bara kunna gå ut och plocka det man ska äta. Kan det bli färskare? Idag blev det pasta med en sås på vitlök, purjolök, grönkål, bondbönor, persilja, champinjoner och grädde. Kryddades med eget örtsalt och toppades med parmesan och persilja. Riktigt gott och det mesta från våra egna land.

Det är inte bara eget sådda grödor som ska skördas, det är ju fullt med bär som ska plockas också! 7 liter blåbär har jag plockat och fryst in hittills men behöver minst 20 liter för att klara mig hela året. 4 liter svarta vinbär är plockade och frysta och idag plockade jag 2,5 liter skogshallon som också frysts in. I morgon blir det en tur till skogen med grannen för att plocka mer hallon och blåbär. Tänk om man kunde trilla på lite svamp också 😊. Jag har verkligen ingen tur med svamp. Hittade några få kantareller när jag var ute och cyklande en dag men det var inte många. Flädern har det gjorts saft på och rabarbern har använts till pajer. Frös även ner ett gäng rabarber till paj i vinter 😋.Sedan är det ju snart daga att slunga honung! Ska hämta slunga hos svågern på torsdag så till helgen kanske? Mer om det sedan.

Kvällsmaten fick också bestå av mest egenodlat. Sallad på egen sallad, strimlad grönkål, morot och gurka samt köpta tomate, paprika och pumpakärnor. Till det egna potatisar och timjan i ugn tillsammans med Aioli på egna ägg 😋

Ska försöka ta hand om alla örter innan de går i blom. Torka timjan, oregano och salvia. Kanske frysa in persilja, gräslök och mynta eller låta stå kvar och hoppas att vi kan ta tillvara på allt innan det blir dåligt. Just det rotselleri har jag ju också. En del har växt på bra så några blir det nog.

Ha det gott 💚

🌝 Fullmåne i natt så risken är stor att jag sover läääänge i morgon 💤

Likes

Comments

Nu är årets bästa tid tycker jag. Även om vädret inte är det bästa så är det ändå så härligt! Man är ledig 😊 det är varmt nog att kunna gå i shorts och slippa balta på sig en massa kläder. Just idag lyser solen med sin frånvaro men dagarna som har varit har bjudit på en del solglimtar och jag njuter varje sekund! När man bor som vi gör nu är jag ute på ett helt annat sätt (även när det inte är strålande sol) Ni som känner mig väl vet att jag var en riktig soldyrkare och att vara ute när solen sken för att få en snygg bränna var det viktigaste. Så är det inte nu. Det gör inget alls att det är lite moln emellanåt och att bara ligga och steka får mig bara att bli rastlös. Det som oxå är så härligt nu är att kunna gå ut och plocka en massa nyttigheter. Hallon, blåbär, vinbär som naturen bjuder på och allt som såddes i vintras/våras. Det är lycka 💚

Varje morgon när jag har släppt ut hönsen och gått en sväng ned hundarna passar jag på att plocka med mig hallon, vinbär, grönkål och mynta in för att göra en riktigt nyttig smoothie. Blandar i frysta blåbär (har hunnit med att plocka 7 liter än så länge, bara 18 kvar 😉), ekobanan, havremjölk (eko) vatten och ekoKorngräs. Har nog fått i mig de flesta viktiga vitaminer och mineraler i den drinken tillsammans med ett kokt lantägg. Bra start på dagen!

Har påbörjat min allra första ringblommeolja idag. Tanken är att blanda den med bivaxet som kommer att bli över när jag täcker av honungsramarna och det är dags att slunga honung. Ett gäng ringblommor från trädgården har torkat ett par dagar och idag lade jag över dem i en glasburk och täckte med ekologisk olivolja. Nu ska den stå ljust i ett fönster ca sex veckor innan den silas och hälls över i en mörk flaska. Har även lavendelblommor på tork som oxå ska bli olja.
Ringblomsolja är fuktgivande, lugnande, blodstillande, lätt sammandragande, inflammationshämmande, antiseptisk och granulationsfrämjande.
Sår, såsom hudsprickor, nare, såriga bröstvårtor och även svårläkta och kroniska sår som liggsår och bensår, läker snabbare och utan ärrbildning.
Oljan lugnar också irriterad hud som insektsbett, röda stjärtar och känslig hy och mindre hudskador.
Den används på brännskador, frostskador och i eksempreparat – förbluffande effektiv på psoriasis och torra, kliande eksem.
Den tar ner svullnader i varbölder, bulor och blåmärken, minskar hemorrojder och är bra mot fotsvamp.
Ringblomsolja sägs också ge ett visst solskydd och ger bättre färg vid solning. Någon färg på huden ger den inte.

Måste bara dela med mig av dagens lunch. Diet växer gott om mangold och grönkål nu och har funderat på vad jag ska göra av allt. Idag blev det vegetarisk lasagne (tips från Skillnadens Trädgård på FB) Jag förvällde mangold och grönkål lätt i lite saltat vatten, fräste till ett par vitlöksklyftor (tyvärr inte egenodlade då jag glömde sätta vitlök i höstas men i år ska det ner massor!) och en Hot Lemon-chili (egen) i olivolja och blandade med det andra. Varvade blandningen med vanlig bechamelsås (med parmesan) och lasagneplattor, toppade med parmesan och in i ugnen. Hur gott som helst. Eftersom Pelle var lite skeptisk så smörstekte jag egen färsk vitkål som tillbehör för det gillar han. Lasagnen blev dock godkänd 😊 han backade tom! Lite egen sallad och gurka till blev det oxå. Det är verkligen lycka att bara kunna gå ut och hämta och laga. Känner mig rik 💚

Vitkål, ja det hade jag massor men sniglarna åt upp nästan allihop 😞. Ett till utöver detta blir det nog, resten får slängas. Har hällt ut kaffesump och torkade äggskal så nu är det lite mindre sniglar. Hoppas de inte ger sig på spetskålen och rödkålen nu bara för det har jag gott om.

Så här tama har våra Hedemorer blivit nu. Det lönar sig att umgås med dem 😊

Likes

Comments

Det är samma visa varje år; när ska vi slå höet? Hur ska vädret bli? Kommer det att vara uppehåll och solglimtar minst tre-fyra dagar? Det kollas väder på olika appar dagligen från midsommar och fram. I tisdags bestämde vi att nu är det dags! Jag gjorde färdigt hönshuset och Pelle slog höet. Våra tre vallar och två av grannens. Sedan har han vänt höet ett par gånger i veckan och vi har haft tur med vädret. Idag var det dags att köra in det. 11 började vi och 23 var vi klara, eller nästan klara, två lass är det kvar att hämta.

Det tog bara 12 timmar i år att få in mer hö än förra året, då tog det 5 dagar! Skillnaden var att i år har vi en hökanon och förra året körde vi allt för hand.

Hela förmiddagen körde vi själva men på eftermiddagen passade vi på att sätta Hannes och Felix i arbete oxå! Erika och Kajsa fixade middag och efterrätt 😊

Det är några ton som är på plats nu. Mer än årsransonen för två hästar och de äter ca 12 kilo var/dygn från oktober till början av maj vilket blir ungefär 5,5 ton hö. Skönt att det är på plats.

Passade på att pausa lite i hängmattestolen under eken emellan lassen. Till vänster jag och grannen när vi öste för hand och slutligen kycklingarna som hittat ett bra ställe att vila på 😊
Nu är det dags att gå och lägga sig, en dag i morgon oxå.

Sov gott 💚

Likes

Comments

Det är så skönt att det nästan är klart. Vad vi har slitit de sista dagarna! Mest jag om jag får säga det själv (med hönshuset iaf) Pelle har slitit mycket han oxå men med mycket annat.

Alla väggarna är målade och även taket (en gång för nu, får bli en andra gång nästa år efter storrengöringen). Väggar och dörr med putsnät är på plats så nu finns det ett utrymme för foder mm nära.

En andra sittpinne har kommit upp och kommer från den egna skogen. Sågade själv ner dem (björk) och tog bort barken eller nävern ( eller hur böjer man näver 🤔). Det gick smidigt då de var nyavverkade. Fixade ihop en stege åt dem så de kommer upp på pinnarna. Redena är rengjorda och fyllda med ny halm (lägger ormbunke i botten för det gillar inte ohyra och pudrar lite kiselgur över) Ny foderbehållare är inköpt och strö är utlagt på golvet. Det enda som saknas nu är en skiva under pinnarna som samlar upp skiten så det blir enkelt att hålla rent. Det hann vi inte med idag eftersom Pelle har slagit höet hela dagen. Hoppas nu det blir uppehåll några dagar! Under brädan har jag tänkt ha ett litet utrymme för ruvande hönor (om det blir någon mer i framtiden) så man kan "stänga inne" henne så det inte blir en massa extra ägg som det blev den här gången)

Igår när de skulle in i nya för första gången fick jag lyfta in dem allihop. De stod och köade in till det gamla. Måste varit väldigt förvirrande för dem. Idag gick det lite bättre, de flesta fattade galoppen men fyra stod åter igen och köade utanför gamla 😂 blev till att lyfta in dem igen. En höna har värpt i nya idag. Hoppas på fler i morgon. Kan de verkligen hålla sig eller är det kanske stressen med det nya som gjort att de inte värpt idag 🙄? Inga ägg låg ute i alla fall.
Just det vi måste fixa en ordentlig ingång/utgång till dem oxå med liten avsats och en lucka. Nu har vi gjort en provisorisk ramp.

Hmm, vågar vi verkligen gå in, ser skumt ut.... (Bild från igår när allt strö inte var på plats)

Den är bilden är så fin tycker jag 💕 Kajsa har namngett de sista kycklingarna så här har vi: Mamma Olivia, Ariel, Greta-Stina (Erika som har namngett), Brandy (med ryggen hitåt, Hannes har namngett), Alice, Fiona och Mini. Observera att vi hoppas på enbart hönor 🙄.
Dax att gå och lägga sig, börjar jobba i morgon och två veckor fram. Känns sådär just nu men kommer säkert att funka bra. Måste ställa extra alarm i morgon bara. Är det bara jag som ALLTID försover mig när det är fullmåne?? Det slår aldrig fel! Hände i morse igen. Pelle väckte mig 09.45 och undrade hur länge jag skulle sova 😳. Hade ställt två alarm, ett 07.30 och ett 08.20, hörde inget men de hade gått igång såg jag och förmodligen ringt så länge att de slutade automatiskt. Har varit såhär vid varje fullmåne säkert det sista halvåret. Någon som har någon teori om varför? Annars är det ju vanligt att man sover oroligt vid fullmåne har jag hört men inte jag - sover djupare än vanligt. (Kanske är uppe och lever rövare på natten utan att veta om det och därför jag är så trött och inte vaknar 🤔😜?)

Ha det gott 💚

Likes

Comments

Jag har nog världens snällaste man! Han har självmant överlåtit ett av garagen till att bli nytt hönshus 😊. Antingen älskar han sin fru väldigt mycket eller så älskar han ägg väldigt mycket.... Han kanske gjorde det för husfridens skull eller så var det helt enkelt smidigare och billigare än att köpa en liten bod eller liknande att inreda och forsla hit. Jag är i alla fall mycket tacksam för detta 😊
Hela veckan har gått åt att rensa, slänga, sortera, flytta till det andra garaget, fixa en snickarverkstad och samla alla målargrejor på ett ställe. Det har varit jobbigt men värt varenda minut för det kommer att bli så bra med nytt hönshus och med det fler hönor!

En hel del blev det att slänga och det är så skönt att bli av med en massa skräp. Det är inte klokt vad man samlar på sig "kanvarabraatthagrejor".

Golvet är lagat och Pelle har murat upp en kant utmed väggarna. Själv har jag spacklat och fogat igen alla hål och springor. Det vore väl sjutton om några kvalster skulle få fäste här. Är det något jag hatar så är det röda hönskvalster som nästan är omöjliga att utrota. Vi har haft problem med dessa i nuvarande hönshus men där är det väggar av träpanel och gott om springor för dem att gömma sig i. Bläää. Vi har städat och ångat och sprayat och kiselgurat men blir inte av med dem 😩. När nya är klart har jag tänkt putsa både väggar, tak och golv i det gamla efter att ha ångat ordentligt. Hoppas de små jävlarna dör!

Ny utgång och alla väggar målade med våtrumsfärg en första gång. I morgon blir det att måla taket och väggarna en andra gång. Det ska fixas en lucka och en landgång till utgången. Vi ska bygga upp två väggar med hönsnät och en nätad dörr där vi ska ha ett foderrum. Sedan är det dags att inreda med sittpinnar, reden mm.
Ca 30 kvm kommer de att få att röra sig på. Enligt Jordbruksverket skulle vi kunna ha runt 200 höns där (!??) helt galet! Max 40-50 skulle jag ha på det utrymmet men reglerna säger 7 stora höns per kvm eller 9 styck av liten ras. Stackars höns att bo så trångt 😞.
Nästa vecka ska vi hämta 4 Hedemorahönor som vi köpt av vännerna Leila och Henrik. Vi har lite för få hönor till våra tre tuppar nu så vi behöver verkligen fler hönor.
Har jag sagt att hönor är beroendeframkallande? De är så härliga och personliga. Och kycklingarna är så fantastiskt söta, kan sitta i hönsgården i timmar och bara titta på dem. De springer runt och pickar och har sig.

Jag och fina tuppen Louis. Mamma Olivia med kyckling på ryggen och sist kycklingarna får spagetti vilket är mycket uppskattat. Då springer de verkligen runt som yra höns, tror det är maskar 😂

Likes

Comments

Midsommarafton och fem dagar fram kläcktes fem små fina kycklingar och sedan lämnade hönan resten av äggen. Då trodde jag att jag gjorde rätt som lade äggen i en äggkläckare för att rädda livet på resterande ägg. Hade jag vetat vad som väntade hade jag inte gjort detta utan låtit naturen ha sin gång.

Efter drygt en dag i kläckaren började det pipa och röra sig i ett av äggen (läste någonstans att kycklingen berättar för mamman att den behöver det fuktigare innan kläck) så jag fyllde på vattenbehållarna med mer vatten och väntade. Två dagar senare kom Hannes och väckte mig en natt och sa att den hade kläckts. Jag gick ner och kikade och det var hemskt 😞 Där kravlade den omkring i kläckaren bland äggen, plasten och termometer. Det gjorde ont i hjärtat att se när man sett de andra kycklingarna bli omhändertagna av sin mamma! Det blev att hämta in värmelampa, kartong och annat för att fixa en bättre miljö för den lilla. Halv fyra mitt i natten 🙄. Jag kunde inte låta den stanna därinne.

Liten blöt kyckling lades i kartongen tillsammans med Sven som fick agera mamma. Lampan höll 37 grader och den torkade till under natten medan jag själv slumrade på golvet bredvid.

Disco, "Kycklingarnas beskyddare" ville vara med som vanligt 😊. Lilla Pip eller Mini piggnade till fort men var ju så ensam! Mamma höna hade redan börjat ta ut de andra kycklingarna så jag visste inte riktigt hur jag skulle göra. Inget mer ägg rörde sig eller pep så om det var liv i dem skulle det ta minst två dagar innan nästa skulle komma och det var för länge. Jag stängde av kläckaren 😞. Kontaktade dem vi hade köpt de andra kycklingarna av och kollade om han hade några nykläckta OM mamman inte skulle ta till sig den här. Det hade han! Kvällen kom och jag gick ut med Mini till de andra och hon lyfte på sig och släppte in den ❤️. Sprang in och ut ett par gånger för att kolla och allt gick fint!

Dagen efter tog mamman åter ut alla inklusive Mini. Det gick bra ett tag men sedan fick jag ta in dem då den lilla frös och inte hann med de andra. Fick plocka upp den flera gånger och värma i händerna och innanför tröjan. Det är nog en mening med att hönan lämnar ägg som inte kläckts inom en viss tid. Hon känner nog att det inte fungerar rent praktiskt med för många dagar emellan kycklingarna. Nu har det gått bra tack vare att jag har varit hemma och hållit koll, annars hade den nog inte klarat sig.

Alla sex samlade 💚. Nu är minstingen ( den vita m svart fläck på ryggen, ser ut som ett hjärta) snart 5 dagar och hänger med syskonen. Kul att den är mycket kontaktsökande med mig. Hoppar gärna upp i handen och vill bli ompysslad 😊
Det blev bra till slut men aldrig mer kläckare!!

Likes

Comments

Semester och trist väder. Det bara blåser och blåser och kallt var det idag också! Det behöver inte vara strålande sol och klarblå himmel hela tiden men lite sol och värme och mindre blåst tack!
Passade på att göra lite örtsalt idag av bara egenodlade örter. Det känns bra att veta vad man stoppar i sig. Inga E-nummer och smakförstärkare här inte!

Jag ansade mina rotselleri på blast (har en hel del) har hört själva rotsellerin ska växa bättre om man gör det och då kan man lika gärna ta tillvara på det. Sedan blev det persilja, timjan, dragon, oregano, lite salvia, gräslök, dill, blast från lök och purjo, några chili (Hot Lemon och Jalapeno) och en liten spetspaprika som fortfarande var grön.
Mixade allt tillsammans med grovt havssalt och bredde ut på en plåt och lät det torka ihop ett par timmar i ugnen. Därefter mortlade jag allt till ett fint örtsalt och hällde upp i en glasburk. Gott blev det!

Fick en fin trädgårdsanteckningsbok av Kajsa när hon kom hem från stan. Underbara unge som vet vad hennes mamma behöver 💚

Likes

Comments

21 dygn har hon legat nu vår Isbarhöna Olivia. 10 ägg märkte jag upp ett par dagar efter att hon la sig att ruva och jag har nog plockat bort 5-6 stycken som någon lagt dit efteråt och 2-3 stycken som var obefruktade. Ja de gör så hönorna, lägger till ägg till den ruvande hönan, märkligt. Idag tittade den första lilla kycklingen fram. Har ni sett något så sött tidigare 😊? Lyssnade på två av äggen som låg och hörde pip från ett så nu är det bara att vänta på fler. Spännande!

Midsommarafton som det är så har vi haft min mamma, bror och svärmor på besök. När de åkt blev det till att fixa till kycklingburen för säkerhets skull! Då de får lite lugn och ro. Man vet ju aldrig hur de andra i flocken reagerar. Tror inte det är någon fara när de är naturruvade och har sin mamma. Maskinkläckta som man sätter in i en ny flock kan bli ihjälpickade. Det vet vi för vi hade en stackare som dog när vår andra kull kom.

Sådär nu kan jag känna mig lugn att inga kycklingar ramlar ur redet. Hon låg nämligen på andra våningen i redeshyllan. Längtar till i morgon bitti, kanske har det kläckts fler. Har även laddat upp med en äggkläckningsmaskin i fall hon lämnar äggen. Skulle vara synd om nästan färdiga kycklingar dog innan kläck.
Nedan sitter resten av flocken och kikar nyfiket på vad som står på.

Ha en fortsätt härlig midsommar 💚

Likes

Comments

Idag har jag varit med Spikey, vår äldsta Border Collie på Djursjukhuset. Han har haltat ett tag och det vill inte gå över. Har förmodligen överansträngt sig när det har lekts med honom. Han har haft dessa problem tidigare och sist vi fick åka till vet var 2014. Spikey ääälskar nämligen att man kastar pinnar och bollar med honom. Har alltid gjort men kanske inte har varit så bra eftersom det sliter en del på lederna 😞.
Nu fick jag i alla fall en tid hos veterinären idag, en ortoped till på köpet vilket var bra.

Här sover han djupt efter att ha röntgat både boglederna, vänster framtass, rygg och höfter. Ja han fick genomgå en ordentlig undersökning. Jätteduktig var han när veterinären klämde och drog i honom. Röntgen visade kronisk artros i boglederna och en tå samt artros på gång i ena höftleden. Ryggen såg bra ut. Det är inte lätt att bli gammal för en hund heller. Så nu blir det antiinflammatoriska och smärtlindrande tabletter i en månad och återbesök. Vi har laddat upp med köttbullar och blodpudding för att lura i honom tabletterna. En gång om dagen bara som tur är. 800 kr för 70 tabletter 🙄 de kan minsann ta betalt. Tror vi har medicin i vår försäkring så förhoppningsvis går det på den. Ska fortsätta ge honom glucosamin på maten också. Kanske ska testa Msm som jag själv äter? Min artros i knäna eller rättare sagt smärtan har nästan helt försvunnit ( ja även jag börjar ju bli gammal 😂) Kan vara värt ett försök. Han ska inte behöva gå och lida!

Spikey är en så vacker och go hund 💚
Håll tummarna för att han blir bättre så vi får många fler år tillsammans!

Likes

Comments