Bild från the weekend festival i helgen🐟


Det finns två saker jag fruktar. Den ena är sendrag och den andra är öroninflammation. Och jag har idag drabbats av den sistnämnda. Smärtan har inte kommit igång än men jag är väl medveten om att jag är en tickande bomb. Var hos vårdcentralen och ska även ta 6 tabletter penicillin om dagen. Det går inte bra nu.

Men en det finns faktiskt något att se fram emot nu. Jag kommer troligen börja skola i Stockholm nu i augusti. Inte 100% än men fan nära. Är så otroligt glad vet inte ens vart jag ska ta vägen. Men är så rädd att vara utan familjen. Men man måste tillslut eller? Lämna? Kommer sakna så mycket härifrån, många. But I'm readyyyy 

Likes

Comments

Ligger i sängen, måste packa. Ska ut i vildmarken (aka min sommarstuga utan el) med Celina. Grejen är att jag älskar tanken av att hänga där i stugan några dagar. Man får ett sånt lugn av att fantisera om det, om sjön, skogen, båten. Men att faktiskt genomföra den här årliga utflykten är inte lätt. Jag förlitar mig ju verkligen på elektricitet, jag ÄR sociala medier. Det märker man tydligt efter några dagar där. Men det finns en kiosk 5 kilometer bort som vi ska promenera till med jämna mellanrum för att ladda upp våra grejer. Tagg, pack nu hej

Likes

Comments

Sitter på min systers balkong och kedjeröker. Lånar hennes lägenhet några dagar så är här ensam. Otroligt skönt.

Nu kom det en gubbe på kanske 70 år och ställde sig nedanför och ropade "Hallå! Får jag komma upp till dig?" "Nej verkligen inte" svarade jag "Okej" sa han och gick. Kilade snabbt in och checkade så jag hade låst dörren ordentligt. Ingen ro, någonstans. 

Igår natt så gick jag till min andra syster som bor precis i närheten av var jag bor. För hon var hängig, vi båda var väldigt hängiga. Nu för tiden är hennes umgänge det enda jag verkligen uppskattar, sorgligt nog. Vi satt vakna på hennes balkong och drack vin tills natten blev till dag. Det är alltid lika fint.

puss hej

Likes

Comments

En kvinnas bästa egenskap idag är hennes utseende. Du kan vara rolig, intelligent eller charmig. Men väger det upp till det faktum att du är vacker? Skulle du ge upp alla dina hobbys för att alltid vara den snyggaste kvinnan i rummet? Du kan säga till mig att jag är den härligaste tjejen du träffat. Men jag skulle ändå bli gladare ifall du kallade mig snygg.

När jag går förbi spegeln drar jag automatiskt in magen lite grann. Som så många tjejer gör. Jag sminkar mig när jag är ensam hemma. Fixar mig, gör mig vacker, provar outfits. Jag kollar alltid in i varje spegel jag går förbi, varje skyltfönster, scannar. Ibland sätter jag på webcamen på datorn när jag spelar gitarr i sängen, utan att spela in bara granskar jag mig själv. Jag vet inte hur många timmar jag stirrat på mig själv i spegeln. Jag brukar bara sätta mig där, framför den som besatt. Betraktar mig själv, noggrant, varenda detalj. Men är det mina egna ögon jag ser igenom? Jag ser mig själv, som så många andra tjejer, igenom ett filter. Igenom en mans öga. "you are a woman with a man inside watching a woman". Jag har alltid innan sagt att jag sminkar mig själv för min egen skull. Men jag försöker nu ta det ett steg djupare. Frågar mig själv frågor. Varför blir jag så glad efter jag sminkat mig? Varför kollar jag mig själv i spegeln som osminkad och tänker att "jag ser inte ut såhär 'egentligen'? Jag skulle aldrig idag våga gå till en halloweenfest som något annat än sexig. Jag skulle aldrig idag våga att gå till stranden med håriga ben. Feminismen som blivit trendig handlar om att tjejer ska få välja själva, att en är sexig för en själv. Men en glömmer bort att det inte är många som vågar välja det alternativet som bryter mot normen. Och är det inte det valet som driver oss framåt? Till en värld utan press, normer som en inte kan leva upp till. Är det inte det valet som får mig att sluta stirra mig själv i ögonen framför spegeln? Feminism handlar också om att peppa, få andra att våga, våga välja det valet som inte följer patriarkatets regler och normer. För jag vågar inte. Kommer säkert inte våga på flera år, vara något annat än snygg. För det är så impregnerat i mitt huvud att det är min bästa egenskap.

sen så vill jag lägga till att en kvinnas sexualitet inte bara ligger i hennes utseende? I hur sexigt hon klär sig, eller hur hon rör sig.

som sammanfattning så hoppas jag att ni blir fett fula så jag alltid kan vara snyggast <3

nej jag hoppas, att vi kan låta bli att kolla oss i spegeln. och inte bry oss om det. Och att mannen i oss dör

Likes

Comments

Varför fortsätter man leva vidare? Varför lägger man inte all fokus man har på kvinnorna som mördas? Kvinnorna som våldtas och gifts bort. Varför lägger man inte all fokus man har på kvinnorna ingen lyssnar på? Varför gör inte jag det? Jag, min syster och mamma kollade på en film ikväll baserad på en verklig händelse. Om en kvinna som var gift med en man som hade hittat en annan 14 årig flicka han ville gifta sig med. Kvinnan ville inte skiljas eftersom hon inte någon inkomst och hade barn som hon behövde ta hand om. Så mannen hittar på en historia, att hon varit otrogen mot honom och hon döms till döden. Hon stenas till döds av hennes far, söner, man, grannar och vänner. För att han inte ville ha henne längre. Min syster satt och grät hysteriskt och jag höll för öronen. Efter filmen så kollade jag igenom instagram blev så arg. Arg på mig själv och alla andra. För hur kan jag göra någonting annat än att lägga fokus på detta. Men vad ska man göra?
Jag är iallafall så glad över att jag är född i Sverige. Så tacksam. Och jag önskar att alla kvinnor kommer kunna säga det samma om landet de är födda i.

Likes

Comments

Gud va jag har krånglat med att försöka skaffa en blogg nu i över en timme. Försökte på en annan webbplats men upptäckte att den sög så nu är jag här istället. Kommer inte blogga seriöst jag vill mer ha nånstans att skriva dåliga skämt på och lägga upp snygga selfies utan att behöva oroa mig för likes, skoja. Inte.
Nej men hade så mycket inspiration i kroppen att jag bara ville köra sönder på en blogg. Kommer blogga typ 6 gånger om dagen i en vecka sen kommer det sjunka till 1 gång per månad, som alltid när det gäller mig och projekt. Jag kan aldrig fullfölja.

Såhär ser jag inte ut mer kan ja lova så frukta icke. Jag är i världens djupaste fulperiod nu så jag tror inte ens jag kan komma tillbaka upp igen. Sadlife

Likes

Comments

Instagram@sofiapalatsi