Det har varit en längre vecka. Johan lämnade för Australien måndag morgon och kom hem lördag eftermiddag. Alla i familjen är förkylda. Snor, hosta och ont i halsen. Värst är det nog för Theo som inte kan andas med napp. Stackars lilla grisen..

Det har också varit intercultural day på Filips skola (det var international day tills förra året då Tibet ville ha ett eget rum för representation och kineserna protesterade högljutt och påpekade att det inte var en nation och skolan bytte då namn till nuvarande version och Tibet fick sitt rum).
Hela veckan får elever och lärare ha kläder associerade med sin cultur/nation och på fredagen så har de flesta kulturer ett rum som de dekorerar och sedan har de lekar/spel på kulturellt tema och barnen går till de olika rummen klassvis. Sverige har får få föräldrar för att ha ett eget rum så vi har ett skandinaviskt rum med viking tema där man bland annat får skriva sitt namn med runskrift.

Vi har var på kalas i lördags trots jetlag och förkylning. En familjevän fyllde 40 och de hade arrenderat en restaurang. Jag tjatade mig till att göra tårtan och satsade på en svinstor Hershey’s kiss och så satte jag en banderoll på den där det stod ” kiss your 30s goodbye”. Riktigt kul att göra. Vägde som en sten pga all choklad. Ska försöka leta fram en bild på slutresultatet.

Känsliga läsare varnas men det här är från våra grannar. En pytonorm som käkat upp en kanin (tam eller vild ingen vet) och sen insett sina begränsningar och spytt upp den. Mums.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Så den här tiden varje år så dör säkert häften av alla fiskar i vår fake sjö. De som är ansvariga säger att det är så att den kallare luften gör att det blir mindre syre i ” sjön” så fiskarna är uppe vid ytan och försöker få luft och sen dör dem och blir uppfiskade och iväg körda.

Någon sa att de som forslar upp dem tar hem dem och äter dem. Hoppas inte det. Skulle inte ätit dem även om de inte självdött. De är jättestora och planterade här för att det ska kunna arrangera fisketurer (aldrig sett det hända).

Börjar bli även lite stressad över julkorten. Förra året tog det 6 veckor för korten att komma fram och där är vi nog snart så det gäller att börja smida. Fet finns en fotograf här ute som jag funderar på att använda och ta lite familjebilder också när vi ändå är igång. Vi har fått photoshoppa familjebilder när skola/dagis velat ha dem (början på varje termin) förutom sist gång då vi tog ett gruppfoto i soffan med självutlösaren på min telefon. Filip har en filt på sig på det fotot för att han inte har på sig några byxor, så nu är det dags att ta lite riktiga bilder.

Testfotade för någon vecka sedan med Max som den svaga länken. Men med rätt mutor tror jag vi löse det här.

Funderar på kanske något mer ”hardcore” i julkortsväg i år. Photoshop löser det mesta.

För de intresserade har jag nu färgat håret brunt and loving it. Ikväll är de det sista ”yay Moa är 34år” firandet och jag och mitt nya hår ska på rooftop bar. Woot!

Likes

Comments

Så jag har haft en mindre uppehåll pga otrevlig magsjuka (jag, Theo och Filip) samt att min nya telefon gick sönder och var tvungen att skickas på lagning. Annars är det bra och jag har fyllt år och blivit vederbörligt firad av hela familjen och Tolle. Fick en jättefin tårta av Johan och ett besök på Gaggan (kolla chefs table på Netflix). Bra jobbat Johan. Sen var jag och tjejerna ute på Quince och Maggie Choos i lördags och firade en sväng till.

Annars är det största glädjeämnet att det äntligen börjar bli kallt och att Filles tennis börjar igen (han är fruktansvärt taggad) Det går att gå ut och gå även efter 9:00 nu och jag och Max har varit ute och petat på saker hela dagen. Så.himla.skönt.

Likes

Comments

Äntligen framme!. Mitt badkar finns där som utlovat och stranden ser nästan ut som på bilderna. Barnen är mycket taggade på havet och på löften om glass. Semester!!

Soluppgångar är en av de väldigt få fördelarna med att gå upp svintidigt varje dag. Fotokredd Johan

Likes

Comments

Tolle kom i lördags och stannar tills nästa söndag. Han verkar rätt frusen så det är nog nyttigt för honom att få svettas här en vecka. Veckan som kommer är oktoberlov här men Johan måste jobba på tisdag så på onsdag åker vi till Koh Samet och "slappar" till på fredag. Jag har hittat ett sjukt mysigt hotell med bungalows och på terassen på övervåningen så finns ett badkar. Där vet jag en som ska sitta när barnen somnat.

Mitt badkar

Vi tog med tolle till River tree house. Jätterolig restaurang som står på pålar ute i floden. Barnen älskar det för man kan köpa fiskmat och mata fiskarna och det är bra thaimat. Men det finns ingenstans att sitta inomhus så det gäller att passa på nu när det är svalare

Man parkerar bilen på en större parkering och så kommer det som små motorcykel-tuktuks och hämtar upp en och kör till restaurangen. En riktig stämningshöjare.

Det är regnsäsong nu och den har varit väldigt intensiv. Vägen från parkeringsplatsen till restaurangen stod i minst 50 cm vatten.

På väg mot restaurangen

Likes

Comments

Nu är Johan äntligen tillbaka. Fyra dagar kan kännas som en väldigt lång tid ibland.

Vi har ändå hunnit med mycket i veckan. Filip har tvärvägrat att gå på sin simlektion. Vi har fått varningsbrev från filips skola att det går influensa och blir man sjuk så måste man ha läkarintyg på att man är frisk innan man får komma tillbaka. Max har fått ögoninflammation och varit hos doktorn men är annars lika livfull som vanligt..

Populärast av allt hemsläpat från Sverige var helt otippat halloween dräkterna och godiset. Det var fri klädsel i skolan igår så Filip valde att ha sin dräkt hela dagen. Jag gissar att det var rätt varmt.

För oss andra är det svarta kläder som gäller. Kungen kremeras nästa vecka så alla har svarta kläder och tv och tidningar är i svartvitt fram till 27 oktober då det är ok att bära färg igen.

Idag kommer Tolle hit. Han är taggad.

Att överleva väntrummet

Ninja turtle

Camouflage ninja gör en "trana"

Likes

Comments

Jag gjorde ju ett försök när vi flyttade hit med en blogg med lösenord. Tanken var att kunna dela med sig lite av vardagen till vänner och familj och att kunna lägga upp lite bilder på oss och barnen.

Det blev dock väldigt omständigt med lösenord så nu struntar jag i det och får väl blurra nyllet på barnen eller nåt . Jag löser det.

Ska försöka uppdatera varannan dag eller nåt sånt.

Just nu sitter jag ensam hemma med Theo. Max är på dagis ( igen gråt idag!) Filip på skola och Johan i Sverige.
Har beställt en del prylar från Sverige som han ska ta med och med facit i hand så kanske jag tog i lite.
Men det är mycket böcker och Filip blandar så mycket engelska i sin svenska nu att jag känner att jag måste göra något åt det. Har bland annat köpt första Harry Potter boken. Han får se första halvan av första filmen och älskat det (mammas pojke).

Nu ska jag hoppa till gymet innan Theo vaknar.

Tjing!

Min Sverige shopping. Kredd till Flizan som kånkade hem det 👍

Hunden som bor i telefonkiosken utanför Max dagis. Gissar att han har en ägare för jag såg honom bränna förbi på en scooter för någon vecka sedan (tillsammans med två tjejer). Himla fin.

Likes

Comments