​Snön faller och lyfter upp mig 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Förra tisdagen, den 7e, var det en dag som jag längtat efter länge. Dagen då jag skulle få se Billy Elliot the musical på stadsteatern. Varje år på min födelsedag så länge jag kan minnas så får jag i present av min mormor att gå på teater med henne. Detta år blev det Billy Elliot, lyckan var enorm!

Under dagen gjorde jag ingenting särskilt. Traskade runt hemma och petade på lite saker här och var. Sen började det närma sig.

Jag drog på mig min finaste guldeyeliner och mina finaste örhängen och åkte och mötte upp min mormor, hennes syster och min kusin på plattan.

Vi gick till Barcelona tapas! Min och mormors favoritrestaurang utöver Michelangelo i gamla stan. Jag beställde spenatkroketter och fisk och skaldjurssoppa och delade sedan på pommes frites, bläckfiskringar och seranokroketter. Urgott var det. Helt pangmätta var vi när vi gick därifrån.

18:00 var det dags för pjäs. Och wow. Den var helt otrolig. Vill kunna dansa balett, och steppa! Stepp är så mirakulöst! Och viiilken avslutning, efter tackapplåder satte de igång med ännu ett nummer!!!! Det var magiskt, en av de bästa pjäser vi sett kom jag och mormor överens om. Gick därifrån glada och fortfarande oerhört mätta.

Hett tips! Om du har docs och är som jag och inte vill ha på dig skor när du bara ska sitta superlänge, då fungerar de utmärkt som hållare. Hade vattenflaskan ståendes i vänsterskon och mina mentosrullar förvarade i högern. Fungerade fantastiskt bra.

En fin tisdagskväll var det. Musikal och god mat. Sällskapet var ju inte helt dumt det heller.

Likes

Comments

​Bland plaggen som fyller min bäcksvarta garderob
I min snöbelagda hud
Bland det guldlätta trasslet som formar mina lockar
I mina gråfläckade så kallade ögon
Bland de svagt bruna prickarna som pryder min hud
Och I de ljust blå ådrorna som lyser igenom den
Finns jag där?
Går det att hitta mig?​
​​​​​

Likes

Comments

Jag spenderar mycket tid hemma, och jag gillar inte att göra det i tystnad. Dessutom älskar jag historier. Så. Jag plöjer ooooerhört mycket filmer och serier varje vecka. Tänkte gå igenom vad jag sett denna vecka, som trots att den varit väldigt upptagen så har jag fått plats för en hel del serie-och filmtittande.

Enjoy, utan inbördes ordning

- Vår tid är nu
R
ekomenderar aaallla att se denna guldklimp till serie. Adam Lundgren, Charlie Gustafsson, Josefin Neldén, Suzanne Reuter, vad mer kan en begära?

- Good Witch
En utfyllnadsserie som får stå på då inte mycket uppmärksamhet krävs. Den är bättre än väntat däremot

- Grease
Klassiker som nu har setts för kanske 13e gången, tips är att se den i sällskap. Allsång äger

- The Shallows
Hajfilm, Blake Lively i huvudrollen tillsammans med Steven Seagull

- Miss Peregrines home for peculiar children
Mysig, men den nådde inte mina förväntningar. Tvillingarna skrämmer livet ur mig men Asa Butterfield höjer kvalitén och ger filmen mer poäng. Gullig grabb

- The child in time (Benedict <3)
Jag förstod inte riktigt denna, problemet, slutsatsen, varför var inte Benedict mer förstörd och allting går så långsamt

- La la land
En mycket fin film. Känner inte att jag är superförtjust i ploten, gillar den mest för att den är så vacker. Vill ha alla klänningar som Emma har på sig

- Wahlgrens värld
Skrattar mycket åt denna, älskar Bianca och är glad att inte mina morföräldrar ordnade dendär dejten med Benjamin för massa massa år sedan. (Liams pappa och min moster var barndomsbästisar)


- Sweeney todd
Första gången jag såg denna och med stor sannolikhet sista. Diggade inte

- Riverdale

Spännande men förvirrande, på gränsen till att det spårar och väldigt tydligt att håren är färgade. Glad att ha nördiga Cody på rutan igen däremot. Skulle vara så kär i Jughead(och kanske är...)

- Be somebody
Se trailern och ni kommer inte behöva se filmen. Den är precis så som en förväntar sig att den ska vara. Meh

Likes

Comments

​What did the ghost serve for dessert?


Ice screamLikes

Comments

Städprocessen


1. Bestämma sig för det

2. Tänka på hur en ska gå till väga

3. Scrolla Instagram

4. Skrika på mamma som vill äta upp ens godis medan en håller på med viktigheter - kolla pinterest

5. Undan med all smutstvätt

6. Ut med all disk

7. kasta kasta kasta

8. pinterest, ska en renovera hela rummet kanske?

9. Byter plats på vaser

10. Bädda sängen

11. Lägga sig i sängen och spela Monument Valley

12. Bygga ihop lådan från Ikea för 19 spänn o slänga ner all skit som ändå är viktigt men inte har någon plats, alla simskivor, glasögon, överblivna vaser, mobilskal osv

13. Ta en 2h paus

14. Dammsuga

15. Stöka ner


Likes

Comments

Jag vaknade imorse(duh) och kände att något inte var rätt. Denna känsla har hållit  i sig hela dagen. Det har varit som om jag står en bit utanför mig själv, är några sekunder efter och står några centimeter bakom. En själslig distans. Helt plötsligt var klockan fyra och mina föräldrar kom hem och jag var helt snurrig. Människor? Ljud? Kommunikation? Va? Min messenger inkorg har växt sig större under dagen och jag känner ingenting. 

På ett sätt har det varit skönt. Så jävla skönt faktiskt. ​​Att ta en paus från mitt egna medvetande, få kliva ur mitt huvud och bara låta tiden gå. Ingenting har känts, ingenting har påverkat. Men jag har samtidigt varit alert, jag har målat, gjort frukost, städat rummet, betalat bostadskön och sorterat alla mina teckningar. Men trots att det har varit skönt så är det lite läskigt. De stunder då jag påminns om att jag faktiskt är en människa, då magen kurrar eller då jag vetat att jag borde känna något som då varit så långt bort. Från att ha känt allt, och främst det sorgliga, ha en trasig själ som för en dag tagit en paus. En själ som flytt från sig själv, för fan. Fan vad det måste vara jobbigt att hålla mig uppe, stackars själ. Men jag hoppas den repar sig. För trots denna sköna paus från att känna, så vill jag kunna vara vid medvetandet, kliva ur denna långa dagdröm och känna lite hunger och kanske lite lycka. Känna att jag faktiskt är här. Känna lite liv. 

Nu ska jag sova och när jag vaknar hoppas jag att jag kommit ikapp mig själv, åtminstone lite. ​​

Likes

Comments

​Jag vaknar klockan 14. Minns inte när jag somnade, vid två kanske. Jag är ensam hemma, så trivs jag bäst, det ger mig chansen att starta dagen på ett eget sätt för oftast är det ingen "god morgon". Jag brukade älska frukostar, innan mitt hjärta gick sönder. Jag gjorde smoothies, gröt, sexiga mackor, varma hallon och yoghurt eller favoriten bananglass (på frysta bananer, jordnötssmör, havremjölk och kako) . Men numera är frukost svårt. Jag tvingar mig ändå, på samma sätt som jag tvingar mig själv att rita för att det tillslut slutar med att jag sitter där i timmar. Det krävs bara någon minut, bara jag äter någonting. Det blir bättre för var dag. För en vecka sedan var det en halv peanut butter cup, eller en banan. Jag glömde tillochmed bort mitt te. Men nu sätter jag på tevatten och går tillbaka till sängen och ställer upp min frukostbricka, fluffar upp kuddarna och alla filtar. Sen hämtar jag en clementin, öppnar upp en liten yoghurt, såndär i en liten plastburk med röda-bär gojs i botten. Ställer allt på brickan i sovrummet, tar fram något att titta på. Då är te:et oftast helt lagom klart. Tre minuter av styrka. Jag förbered min kopp te, favoriten är nu garant rabarber-vanilj och kryper ner i sängen. Försvinner in i EllaMarjas värld bland renar och fördomar. tar då och då en klyfta clementin eller en sked yoghurt. Och sen äter jag två hela peanut butter cups. 

Likes

Comments

Jag har ju fått mitt hjärta krossat. Eller näej, det är som att det har blivit punkterad, med en liten liten nål som långsamt gör att hjärtat mitt skrumpnar ihop. Aja, här är lite grejor som har hjälpt.

- 2 chokladkakor för 25kr på ica

- Att somna om, oftast till en barnfilm

- 500 ord om dagen utmaningen

- återvända till en plats som fanns även innan honom och där jag får villkorslöst med kärlek

- Försöka skapa planer för framtiden. Färg på väggar och oändlig scrollning på blocket.

- Snöa in mig på saker. Spenderat lång tid på att stalka Bianca Ingrossos blogg på jakt efter spår kring henne och hennes killes uppbrott för ett tag sedan. Kan ha tittat lite för mycket på Riverdale.

- Wish

- Serier. Sådana som kommer ut en gång i veckan. Det är de enda schemalagda händelserna i min kalender just nu.

- Borsta tänderna. Håller mig till rutin, även om det sker kl 15

Men ja. Ärligt talat är det inte så mycket som hjälper. Det är plågsamt att ta sig igenom vardagen, vandra omkring hemma helt ensam och äta satsumas till frukost lunch och middag. Det är svårt, och det gör ont. Jag har glömt hur jag fungerar, har inte sagt ett ord på hela dagen och minns inte sist jag duschade. Men det är okej, så får det vara. Jag får vara förkrossad och ohälsosam och arg, så länge jag borstar tänderna.Likes

Comments