Hej Bloggen.

I helgen övernattade jag hos min bästis Katharina.

Vi kollade på serierna Orange is the new black och äkta människor, därefter så pratade vi mycket samt tog en promenad.

Annars gjorde vi inte så mycket, men kändes bara skönt att få umgås med sin bästis man har saknat, umgås med några andra än bara sina nuvarande klasskamrater.

Serien Orange is the new black är väldigt bra har jag insett nu, nu förstår jag varför många tycker om den serien.

Jag tycker dock inte om Crazy Eye, hon är verkligen läskig med sin skeelande blick samt hennes beteende mot Chapman.

Vilken är icke favorit i serien ni som kollar på serien, kommentera och säg varför.


Kram Melissa
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

​Hej Bloggen.

I fredags så fick jag min nya medicin, de antidepressiva som jag egentligen skulle börjat med förr förra veckan.

Än så länge har jag inte känt av några större biverkningar än att jag blir trött av de, vilket känns skönt eftersom jag brukar ha problem med att sova på nätterna.

Det bästa än så länge med dessa tabletterna är att jag inte haft någon grovångest attack, bara känt att mitt mående är neutralt. Varken upp uppåt eller långt ner.

Saknar tyvärr bara den tiden jag var medicinfri efter jag hade börjat på behandling i Skåne. Saknar också min teraput därifrån.

Men men livet går väl vidare förhoppningsvis.


Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Förra onsdagen så var jag och min kompis Kajsa från Äventyr på spakväll som var på onsdag kvällen.

Vi fixade fötterna, ansiktet och målade naglarna.

Det komiska var att det var bara Jag, Kajsa och ena fritidsledaren som var där. Men det var mysigt och trevligt ändå.

Sådant här händer ibland på internatet, som ex Spinningen, Zumban med mera.


Kram Melissa

Likes

Comments

​Hej Bloggen.

Förgående köksvecka så tillagade vi på onsdagen, dill/persiljestuvad potatis och isterband med tillbehör samt chokladpudding. Därefter gjorde vi smått förberedelser inför skolans julbord för allmänheten, så vi bakade pepparkakor.

På torsdagen så tillagade vi fläsk snitzchel, ungsrostadpotatis med champinjonsås och wookade grönsaker samt pannacotta till efterrätt. Därefter gjorde vi också förberedelser fast istället för pepparkakor så gjorde vi klenäter.


Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Ber om ursäkt för dålig uppdatering, har varit mycket den senaste tiden.

Har inte mått så bra, därefter har det varit mycket att att göra.

Så här kommer två bilder från helgens vovemys 🐶💜.

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Igår så var vi iväg och friade min systers fästman som fyllde 23 år, vi övernattade sedan hos honom på kvällen.

Idag så skulle vi hämta vår valp Tarzan, som min systers fästmans mamma har tagit hand om de två månader medan Tarzan har vuxit upp.

Tarzan fick idag ta ett sorgligt avsked från sin mamma Nikki men idag fick han också ha sitt första möte med sin pappa samt "farfar" innan han skulle åka med oss hem.

Jag har längtat efter Tarzan, det har jag nämnt ett antal gånger. Och nu är han äntligen hemma hos oss, bilresan gick relativt bra och han försöker vänja sig vid allting nytt för honom.

Jag behövde åka tillbaka till internatet några timmar efter han hade kommit till sitt nya hem, känns jobbigt både för han och mig. För honom eftersom han har ju inte vant sig precis vid mig och sedan att jag försvann efter några timmar efter hans hemkomst.

Hoppas verkligen att han kommer bli van vid allt nytt och att han kommer trivas hos oss.


Kram Melissa

Likes

Comments

​Hej Bloggen.

Igår blev en händelserik dag.

Först så förberedde jag frostingen till morotskakan, som skulle bjudas på fika inför eftermiddagens kalas hos min systers fästman nere i Skåne. Vi blev bjudna för tre veckor av min syster och hennes fästman att komma ner till Skåne och gratulera Dennis på hans 23 års dag.

Efter att jag hade förberett frostingen till morotskakan så klädde jag på mig snabbt, för jag hade bestämt dagen innan att jag skulle träffa min förra skolsköterska. Och vi skulle gå en promenad tillsammans samt prata lite om allt möjligt sen senast vi sågs. Vi gick en av våra "gamla" promenader med hennes hund Theo, i den svala höstförmiddagen. Att få prata med henne kändes bättre än bäst, för jag har verkligen saknat henne sedan jag slutade högstadiet. Kanske låter konstigt för er, men jag hade en väldigt speciell relation med min skolsköterska och jag vill fortsätta hålla den speciella relationen fast jag har bytt skola och bor längre bort på vardagarna.

När vi hade promenerat färdigt, kramat om varandra och skiljts åt på olika håll så fick jag skynda mig upp, duscha snabbt och packa snabbt. Min syster hade ändrat lite på planeringen, vilket påverkade tids schemat för oss drastiskt. Efter lite stress, snabbpackning så satt vi i bilen påväg till Skåne.

Eftermiddagen och kvällen blev trevlig, på eftermiddagen så firade vi Dennis med att äta smörgås tårta samt fika. Senare på kvällen så var jag, mamma och min lillasyster ute med vår hundvalp Tarzan samt hans mamma Nikki, en kort runda runt husen. Sedan spelade vi sällskaps spelet "Sätt sprätt på en miljon", som Monopol fast istället för att tjäna in pengar så ska man slösa en miljon. Det var verkligen kul.


Det var en händelserik men trevlig dag, eftermiddag samt kväll,


Kram Melissa

Likes

Comments

​Hej Bloggen.

I fredags så var det dags att besöka BUP igen, fast istället för att enbart träffa min psykolog så skulle jag också träffa min läkare. Eftersom jag har mått mer psykiskt dåligt sedan jag började gymnasiet för över en månad sedan.

I en timme så satt vi och pratade ang om min ångest samt mina svårigheter överlag. Kände att mötet gick väl okej, men inte som jag hade tänkt mig överhuvudtaget. Vi pratade väldigt mycket om min ångest, men inte vissa grunder som ligger bakom den som jag vet.

Därefter hade jag rätt på det jag anade, min läkare ville att jag skulle gå tillbaka till Atarax som jag åt tidigare förra året. Det han skrev ut till mig som ångestdämpande samt sömntablett, jag klarade inte av att ta de eftersom jag var så seg halva dagen efter jag hade tagit den. Då kom beskedet som gjorde mig mer nere än innan, nästa vecka ska jag påbörja att medicinering med antidepressiva tabletter. Jag vet inte vad jag ska säga överhuvudtaget, mer än att jag är chockad att det är så allvarligt.

Om två veckor så ska jag träffa min psykolog igen, få se om jag har kunnat få finna lite ro i mig eller kunnat få känna mig lite mer förstådd i alla fall.


Kram MelissaLikes

Comments

Hej Bloggen.

Nu börjar det bli lite förändringar för oss i R16.

Tidigare så var både grupperna A och B tillsammans, då vi lagade likadana rätter eller bakade likadant. Då var den enda skillnaden att ena gruppen var i metodköket medan den andra gruppen var i restaurangköket.

Denna veckan så började grupp A vara i produktionsköket, Att vara i produktionsköket betyder att vi får då laga skollunchen för elever och lärare samt laga kvällsmaten till eleverna på internatboendet. Medan vi i grupp B hade Bakvecka.

Och vad vi gjorde under bakveckan var:

  • Bakade ljus sirapslimpa, grahamsbröd samt rågsikts kaka.
  • Bakade kavrings bröd samt filmjölksbröd.
  • Fixade kalljästa frallor som skulle bakas ut dagen efter.
  • Fixade att skålla rågkross b.la till fiberrikt bröd som skulle bakas dagen efter (torsdagens lektion)
  • Baka ut de kalljästa frallorna och baka de.
  • Baka bullar, både kransar samt vanliga bullar.
  • Baka småkakor, jag bakade kokos toppar.


Denna köksveckan som kommer ska vi laga mat i produktionsköket. Det ska bli spännande utmaning men är så rädd för att det ska bli sådant stress samt kaos. Och vi själva drabbas av detta också om maten inte blir "bra", eftersom de flesta av oss äter både lunchen samt kvällsmaten.


Kram Melissa

Likes

Comments

​Hej Bloggen.

I tisdags så var vår köksgrupp inbjuden på ett restaurang besök i skolans restaurang.

Vi blev bjudna på tre rätters lunch av skolan, då vi fick välja mellan två olika förrätter, två huvudrätter samt två desserter.

Jag valde detta:

  • ​Förrätt - Mini hamburgare med potatischips samt coslawe
  • Huvudrätt - Fylld kycklingfilé, risotto med morötter och zuccini, svamp samt pumpapuré.
  • Dessert - Hallonmousse med förvällda björnbär, havreflarn samt hallon.

Det var väldigt gott och värt 145 kr för den tre rätters lunchen.

Den lunchen blev lite som en lektion, hur man ska ta upp beställningar, hur man ska servera och hur man ska duka av b.la.

Om några veckor så kommer vi också hjälpa till i restaurangen, känns så nära men ändå avlägset och nervöst ju.


Kram Melissa


Likes

Comments