View tracker

Hej Bloggen.

Innan nyår så gav jag mig löftet: "Jag ska sluta med onyttigheter som kakor, läsk, saft och godis", vilket gick inget vidare i början på det nya året.

Fredagen 6/1 så började jag ta det på allvar som jag hade sagt på nyår, vilket har varit jobbigt nu i början och kommer nog vara det ett tag till. Eftersom jag har just nu ingen som kan motivera eller peppa förutom jag själv. Därefter så ska jag sluta med att småäta också, för dessa två saker har lett till en liten viktuppgång.

Jag ska verkligen skärpa till mig nu och inte ge upp överhuvudtaget.

Om ni har några tips gällande kost eller träning så får ni gärna kommentera.


Kram Melissa


Likes

Comments

Varför jag inte bloggade något vidare under jullovet, var för att jag mådde allmänt psykiskt dåligt igen.

Att bli sviken och sårad ett ex antal gånger resulterar till att man själv blir bara trött på livet överlag, man funderade på varför somliga människor egentligen beter som de gör?

Det var inget vidare lätt under lovet, hade rätt mörka tankar men jag övervann de. Med hjälp av vänner som finns för en när det verkligen behövs, när det känns som man bara faller ner i en djup och mörk grop.

Tänkte berätta varför titeln lyder som den gör, nästa kommande vecka så händer det lite saker som man har väntat inför.

Jag ska på möte hos ungdomsmottagningen, prata om ett problem gällande preventivmedlet som jag använder. Jag bokade tid i Ljungby, för vill inte vända tillbaka till den ungdomsmottagningen jag har gått till innan. För fick ingen hjälp där och de gav upp ursäkter som inte kändes acceptabla.

Jag ska även på möte hos socialen, prata angående stödfamilj. För att jag ska få miljöombyte och kunna prata med utomstående helt enkelt. Och förhoppningsvis kanske min stödfamilj blir en familj jag redan är bekant med, vilket skulle enbart lätta då jag har problem att prata med nya personer och lära känna de.


Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

I torsdags så hade R14 fixat afternoon tea fika för allmänheten, för att kunna få in pengar till klasskassan inför kommande klassresa.

Vår mentor reserverade ett bord för vår klass, så på eftermiddagen vid slutet av lektionen fikade vi afternoon tea hela klassen. Fanns väldigt mycket gott att välja på, hembakta scones i olika slag, olika sorters sylter, kakor, två sorters olika snittar och olika téer självklart.

Jag tog hembakt morotscone med lemoncurd och hemmagjord jordgubbssylt, en skinksnitt samt en kopp roobios te. Det var verkligen trevligt och oehört gott kan jag säga.

Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

I onsdags så kom snön som ett brev på posten, och då menar jag rejält med snö.

Var ju verkligen passande väder när man skulle iväg senare till Ljungby efter skolan, för att gå på bio med en.

Visserligen blev jag glad att det kom snö för jag hade längtat efter det, men kanske inte så mycket snö... Eftersom det var rätt blåsigt och kallt. På grund av vädret så kom bussen också försenat med 18 minuter, vilket är mycket i det skitvädret.

I alla fall, jag kom fram till Ljungby tillslut och träffade personen som hade bjudit ut mig. Vi hade verkligen trevligt, vi såg på filmen "101 åringen som gick från notan och försvann", åt på Burger King efteråt och sedan skjutsade han mig tillbaka till internatet.

Det var verkligen trevligt, hoppas på att man kanske träffar han snart igen.

Kram Melissa


PS. Ja, jag var så pass dålig så jag tog inget kort på detta snöoväder. Så screenshotade en kompis snapchat...för att visa att det var lite snö som kom ja. Hur var det hos er?Likes

Comments

Hej Bloggen.

I måndags hade vi studiedag, så jag passade på att lyxa till frukosten hemma en sista gång innan skolan började igen efter lov.

På förmiddagen så åkte jag till Växjö med bussen, var på stan med storasyster som bor i Växjö. Vi fikade på Espresso house, jag beställde en chicken hickory beagle och en varm choklad. Det var verkligen mumsigt! Sedan så fick jag mina brevpapper som jag hade beställt tillsammans med henne, blev totalt överlycklig! *.* Efter fikat så tittade vi runt i stan, jag köpte ett par mini högtalare, mat jag kunde äta senare på eftermiddagen och frukt att kunna äta under veckan.

Senare på eftermiddagen, efter ha tagit bussen tillbaka till skolan, packat upp och ätit middag så städade jag samt tittade på serie.

Händer inte så mycket mer den dagen.

Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Idag har varit en mysig dag med mamma och lillasyster.

På förmiddagen så var jag ute med Tarzan, det snöade lite lätt ute. Nu äntligen här i Småland! Tarzan blev alldeles nyfiken och uppjagad av snövädret, han snusade i snön och slickade i sig lite snö, han gick på is-pölar och tog söndriga bitar av is.

Därefter så åkte mamma, jag och lillasystern till en av byns pizzerior för att äta lunch innan vi skulle åka till simhallen. Jag åt en kebabsallad och drack cola-zero till, det var en god lunch. Efter lunchen så åkte vi till simhallen, vi var 3 timmar och hade oerhört mysigt samt kul. Blev stolt över mina 40 längder jag simmade.

Vi tog sedan en fika på Börjes och handlade lite innan avresa hem.

Nu senare på kvällen har vi bara tagit det lugnt, målat lite och tittat på tv-


Hopps allt är bra med er.


Kram Melissa

Likes

Comments

Vissa nätter har jag gråtit mig tills sömn, andra nätter har jag varit vaken tills tröttheten har sövt ner mig.

Orkeslösheten har varit oändligt stor, inte haft motivationen eller orken till att göra det jag velat. Blivit trött och stressad när det har blivit för mycket på en och samma gång.

Prestationsångesten har gett mig själv stora krav inom skolan och mig själv.

Mycket starka känslor som har varit inblandade, vilket har resulterat till vad jag anar utmattning på rätt hög nivå.

Jag vill återgå till en av mina bättre perioder, hatar hur det psykiska ska ta kål på mig totalt. Vill egentligen göra så mycket mer än vad jag "kan" göra nu, som blogga mer eller vara mer social med vänner.


Tyvärr vågar jag inte lova något förrän det känns okej, och just nu känns allt som mer än okej.


//Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Förra helgen så var det 2:a Advent.

Vad gjorde ni förra helgen? Tog ni en lugn helg eller blev det aktiviteter med familjen som julbak? :)

Själv så min helg bestod av:

Fredag:
Jag hade utvecklingssamtal efter skoldagen, och det var rätt positivt faktiskt. Kunde varit sämre än vad det var.

Därefter så åkte jag, mamma och min syster för att hälsa på min andra storasyster samt hennes sambo.

Vi handlade och tog en fika tillsammans.
Sedan åkte vi hem efter en dag med både utvecklingssamtalet i Ryssby och en sväng till Växjö.

Lördag:
Jag var ute och gick en promenad med Tarzan på förmiddagen, det uppskattade av oss båda.
Jag saknar verkligen honom på vardagarna, vissa dagar så önskar jag bara att han hade varit här så vi kunde gått tillsammans bara han och jag.

Efter promenaden så blev det lussebulls bak med mamma och lillasystern. Egentligen skulle vi också bakat bullar, men vi hade inte tiden eller platsen i frysen för det.

Senare på eftermiddagen så blev det ett besök hos mammas ena väninna. Hennes dotter fyllde 8 år, så vi var på 8 års kalas och fikade samt umgicks.

Sen var det bara att komma hem, ta sin packade väska och åka till min bästa vän Kathi. För hon och jag skulle till Balders Hage, eftersom det var sista gången på.ett tag.
Vi hade trevligt och jag träffade gamla klasskamrater o andra bekantskaper.
Kvällens höjdpunkt var att se Emil Assergård live och höra han sjunga 😍.

När vi sedan kom tillbaka från Balders så blev det nattmat och prat innan sovdags.

Söndag:
Jag och Kathi åt frukost tillsammans, sedan såg vi ett avsnitt på Orange is the new black.
Sedan kom mamma och lillasystern för att hämta mig.
Därefter packade jag för tillbaka resa till internatet.
Tillsist kollade jag ett avsnitt på "Mitt psyke och jag".
Det var trevlig o lugn söndag.

Hoppas ni hade en trevlig helg.

Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen.
Tyvärr har tiden inte funnits, då det har varit mycket i skolan och mitt mående har inte på topp.

Just nu är det enbart en kamp att stiga upp och gå till skolan, sedan orka med det man orkar.
Orken är utbytt mot utmattning, glädjen är utbytt mot ångest, lugnet är utbytt mot stress, koncentrationen är utbytt mot okoncentration and so on.

Jag känner dock en skam över mitt mående, för känner mig själv som nedvärderande. Att jag borde ha mer styrka och kunna klara mer.

Men det är bara att ta på sig masken och spela sin teater. Tills masken tas av, för allting kommer bli för mycket som vanligt.

Hoppas att det finns förståelse, att mina perioder kommer o går. Att jag vill inte bränna ut mig mer än nödvändigt, för mitt egna bästa.

/Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Denna vecka har vi också varit i produktionen, vilket jag tycker är jättekul eftersom man ska laga både skollunchen samt middagen till internatet.

Onsdagen:

  • ​Emmie, jag och Tillie (praktikant) lagade fiskpopperi. Då vi fileade lax, tärnade både lax och torsk, skar  upp zucchini till popperiet, kokade pasta till popperiet som skulle serveras till lunch. På eftermiddagen så bakade vi ut frallor samt förberedde den hemmagjorda pizzan som skulle vara till middagen.


Torsdagen:

  • ​​Emmie och jag lagade skollunchen som var potatisgratäng och kassler. Jag skar upp kassler på skärmaskinen, medan Emmie förberedde potatisgratängerna. Därefter fick jag servera skolmaten i matsalen med hjälp av mat tanterna, sedan var jag för det mesta i disken.


Nästa vecka och veckan därpå så ska vi vara i metodköket.

Då får vi se vad vi ska göra, uppdatering kommer nästa vecka :)


Kram Melissa​

Likes

Comments