Jag söker människor som kan acceptera mig för den jag är. Söker även också efter mig själv, efter min egna identitet. Skulle kunna kalla mig för en orolig själ, lever med för det mesta ständig rastlöshet och ångest. Och är det inte väl rastlöshet eller ångest så är det impulsivitet och överengagemang.

Jag vet inte mycket om mig själv, ställer den frågan väldigt ofta för mig själv. Jag vet grunder om mig själv, att jag är född som tjej, är 17 år, bor i två byar i södra Småland, att min familj består av föräldrar, 3 systrar och två katter.

Vet vad jag har för intressen: Promenader, Shopping, Träning, Läsa, Lyssna på podcaster och musik, Pyssel, Baka och laga mat, Umgås med vänner, Se på film och serier.

Men jag vet inte om min egna identitet eller sexualitet, att jag är född både biologiskt och juridiskt sätt född som tjej. Fast har aldrig känt mig som en tjej och kommer aldrig känna mig som en tjej heller. Jag har bara följt strömmen sen jag var liten: att kläs i rosa, röda och lila kläder, leka med barbiedockor, hålla på med smink och prata om killar. Varför jag inte känner mig som en tjej är för att jag inte ser mig själv som en tjej, men jag ser inte mig heller som en kille. Jag ser mig som en människa som är född i en kvinnlig kropp men vill inte se mig som varken en tjej eller kille. Vill bara ses som människa men kallas för hon eftersom man är tydligen född till det. Jag har ett androgynt utseende och vill klä mig könsneutralt, för jag vill trivas med mig själv.

Sedan när det gäller min sexualitet så har jag enbart sagt sen 11 års åldern att jag är bisexuell, eftersom jag blir både attraherad av killar och tjejer. Men jag har aldrig haft något relationsmässigt med en tjej.

Varför ska det vara så komplicerat att vara människa?

Att man ska veta allting om sig själv, vem man är, vad man har för sexualitet, vad man har för intressen, vad man har för mål och planer i livet.

Dagligen kämpar jag med viktnedgång, psykisk ohälsa, sökandet efter mig själv - bara det är rätt mycket. På detta så studerar jag och har fritid.

Med denna blogg vill jag dela med mitt liv till folk, dela med om svåra saker men också om lätta samt roliga saker. Känner bara att det är något som hindrar mig, ron att kunna känna sig trygg i livet och orken som går i sina häftiga berg och dalbanor. Jag vill visa att även fast man lever med psykisk ohälsa så är man som vilken annan människa som helst. Vem vet, man kanske blir en förebild för någon annan?


Tack för mig.

/Melissa


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​Hej Bloggen.

Jag älskar verkligen att baka, det är något jag verkligen tycker om att göra. Oavsett om det är att jag är rastlös, behöver göra något för att komma på bättre humör eller bara för att jag är allmänt fikasugen.

Igår så bakade jag en långpannekaka, Hallonkaka med kardemumma och vitchoklad. Detta receptet bläddrade jag förbi under min praktik på storköket inom ålderdomshemmet. Jag tog kort på receptet och tänkte att jag skulle testa att baka denna kaka någon gång, tänkte bakat den när våra föräldrar var på anhörighetsmiddag i skolan. Tyvärr kunde jag inte tyda receptet så pass bra, så det blev en annan kaka istället då. 

Det komiska var att jag hittade receptet på denna kakan i en av mina egna kokböcker, då jag skulle komma på vad jag skulle bjuda på för fika när farmor och farfar skulle komma på besök.

Vad som är så bra med långpannekaka är att de är så smidigt, blanda ihop alla ingredienser och sedan lägga ut smeten på en långpanna. Det blir kakor över sen som man kan frysa in till andra tillfällen :) .


Recept:

​4 dl strösocker

4 stora ägg

200 gram magarin/smör

7 dl vetemjöl

1 msk finstött kardemumma

1 tsk bakpulver

225 gram frysta hallon, otinade

100 gram vit choklad


*Sätt ugnen på 200 grader.

*Smält smöret och låt det svalna.

* Vispa strösocker och äggen så det blir pösigt.

* Blanda i det svalnade smöret, med strösockret och äggen.

*Blanda ner bakpulver, vetemjöl, kardemumma och mjölk.

*Sätt smeten i långpanna, tryck i hallonen.

*20 minuter i ugnen

*Ut med kakan, på med grovt hackad vitchoklad. Ca 5 minuter till.


Hoppas det smakar! :)


Kram Melissa



Likes

Comments

Hej Bloggen.

Snart har en hel skolvecka gått, en vecka efter påsklovet.

Våra grupper har bytt kök, så nu är grupp A i restaurangen och vår grupp i produktionen. Nu så har vi produktionsköket nästa vecka igen, sedan byter vi igen vecka 18.

Denna veckan så har jag och min klasskamrat Emmie fått fixa med kvällsmaten. Igår lagade vi pasta carbonara och idag lagade vi rotsaker i ugn med kyckling/fläsk kotlett med rosépepparsås.

Hoppas att man får bakstationen nästa vecka, bara för att jag älskar att baka.

Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Under 2 månader har jag vetat att min nuvarande psykolog ska gå i pension.

Det har varit svårt att ta in, svårt att tänka sig tanken om avskedsdagen - vårt sista möte. Hon har varit som både en vän och psykolog för mig, den personen som har fått veta mina innersta tankar, funderingar och önskningar om livet.

När jag började hos henne så hade jag precis fyllt 14 år, var en ung tonåring. Nu har tre år gott, jag har nyligen fyllt 17 år och är påväg att bli en ung vuxen.

Hon har funnits en del under min livsresa, hjälpt mig och stöttat under den. Hon förtjänar en avskeds present av mig, som ett stort tack för dessa tre års samtals kontakt.

Vad jag ska ge henne är: Ett kort, som jag själv har scrapbookat. En tavla, som jag har färglagt från målarboken "En sällsam fågel" samt en målarbok med massor fågelmotiv och ett paket med färgpennor.

Kära Ann-Britt, om jag tyckte det första avskedet var jobbigt. Då vi hade paus i vår kontakt för jag hade en annan samtalskontakt. Då undrar jag hur många tårar jag kommer fälla imorgon då det är vårt sista möte innan din pension.

Det är alltid jobbigt att bryta upp en kontakt, särskilt när man har skapat fram en relation.


Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Igår hade jag en systerdag, med min yngre storasyster.

Vi åt frukost tillsammans som blev vaniljpannkakor med tillbehören skivad banan, osötad hemmagjord jordgubbssylt och kanelsocker. Vi tittade på filmen "Paddington" under frukosten.

Senare på eftermiddagen så sminkade syrran sig själv och mig, vi fotograferade varandra med hennes systemkamera. Därefter satt vi och redigerade bilder.

Det var en mysig och behövlig dag med henne.

Kram Melissa



Likes

Comments

Det var tänkt att detta skulle bli ett lugnt och mysigt påsklov, jag skulle äntligen få träffa min käraste efter att inte träffat han på två månader. Tanken om att vi skulle få tillbringa tid tillsammans, göra saker som vi båda tyckte om. Promenera, laga mat tillsammans, titta på film och bara njuta av den andras närhet. Den drömmen slutade med ett kras, tårar, ett telefonsamtal och sen över.

Jag var glad och nykär. Under förgående lov, sportlovet. Så hade jag åkt till Markaryd för att träffa en kille jag hade skrivit med under 4 månader. Vi fick kontakt på dejting appen Hot or Not, en app som var en hybrid av Tinder och Badoo. Vi skrev rätt så ofta och pratade i telefon, han var en glad, trevlig, rolig och fin kille.

Vi var bara vänner, innan vi träffades under sportlovet så hade ingen av oss den tanken att det skulle bli som det blev. Det blev kärlek vid första ögonkastet, när vi kollade på film och åt chips slutade med att jag var i hans famn. Vi kysste varandra, det blev vår första kyss och början på ett nytt kapitel för oss båda.

Två dagar och två nätter stannade jag hos han, sedan var det dags att åka hem. Jag saknade han redan när jag satt på tåget mot Älmhult, där pappa skulle hämta mig efter han slutade jobbet. Kände mig halv, det var han som fattades.

En vecka efter att vi hade träffats så frågade jag honom, om vi var på g eller om vi var tillsammans. Som svar fick jag "Vad känner du?". Mitt svar var "Jag känner att vi är mer tillsammans än på g", han sa då "Där har du svaret". Natten därefter, Söndagsnatten den 26:e Februari så inledde vi ett offentligt förhållande på Facebook. Det blev många positiva kommentarer och reaktioner, många var glada för vår skull.

Han kom till mig sen, två veckor efter vi hade träffats under sportlovet. Jag skulle fira min födelsedag under helgen, den helgen blev den bästa helgen för mig någonsin. Fick umgås med de närmsta personerna i mitt liv, både pojkvännen och älskvärda vänner.

Tårar uppkom när han skulle åka hem till Markaryd sen, en kyss och kram i avsked. Vi hade sagt och bestämt att vi skulle träffas under påsklovet. 6 veckor senare, 6 veckor som jag räknade ner med både glädje och plåga. Glädje för att jag skulle snart få träffa honom igen, plåga för att det kändes så avlägset ifrån.

Dagen innan han skulle komma så småstädade jag rummet, dammade och plockade undan småsaker. Sedan gick jag ut och plockade blommor, Vitsippor, Scillor och påskliljor. Räknade ner timmarna, dagdrömde mig bort hur det skulle bli när vi sågs igen. Glädje och lycka spreds i kroppen.

Det blev inte som jag hade tänkt mig, eftersom detta är känsligt för mig än och vill inte att hela Sverige ska veta varför vi gjorde slut så kommer det bli lite kortfattat.

Han kunde inte komma hit på grund av sina anledningar som han inte sa till mig ens, jag blev förtvivlad och gjorde slut så jag ansåg att mina anledningar för det.

Nu är det gråmulet ute, vitsipporna har nästintill vissnat och jag är sorgsen inombords. Men vad som inte dödar en gör en starkare, ska snart ut och träffa en nära vän till mig. Min gamla skolsköterska från högstadiet.

Det jag hade tänkt att berätta innan jag påbörjade bloggen på nytt, var om min relation mellan denna killen. Hur glad och nykär jag var. Men det tog slut efter lite över en månad.

Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Veckan innan påsklovet var vår sista vecka på restaurangen/bistron, efter lovet så byter vi med grupp A. Då ska grupp A vara i restaurangen, medan vi ska vara i produktionen.

Min mentor hade satt mig att arbeta med förrätten på förmiddagen och att vara brödansvarig på eftermiddagen under torsdagen. Men det slutade att jag enbart blev brödansvarig, kanske lika bra det då förrätten inte var så avancerad och han som hade ansvar för förrätten är duktig på det han gör.

På onsdagen så bakade jag knäckebröd och satt bröd på jäsning, det blev ett grovt filmjölks bröd med b.l.a. torkade aprikoser, solrosfrön, rågkross. Sedan gjorde vi kuvertbröd också.

Torsdagen var en lång dag, då hade vi ca 50 gäster på förmiddagen. Det var en bokning av ett gäng pensionärer som var 30 st, resten var antingen små bokningar eller drop in gäster. På eftermiddagen hade vi våra föräldrar som åt middag från båda grupperna, då det var 30 st.


Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen

Denna veckan så var det premiär för mig att vara i restaurangen, för då när vi hade premiär med restaurangen så var jag tyvärr borta.

Jag hade fiskrätten i varmrätten och det var blancherad savojkål som smörslungades, potatisstompf av dill, gräslök och sardeller, skummig musselsås och pannstekt gös filé. Det var kul att få göra varmrätten och få lägga upp nästintill själv också. Kände att det kunde ha gått både bättre eller värre i köket, så är nöjd med min insats.

Den fiskrätten var ljuvlig kan jag bara inflika, då jag åt det som personalmat och därefter blev det en efterrätt självklart. Creme brulé med knäck lager, blodapelsins sallad, hallon sås, chokladglass och mangoglass.

Nästa vecka så har jag två olika uppgifter inom restaurangen, men det avslöjar jag inte än.

Här är bilder för övrigt på denna ljuva mat, känn er avundsjuka....haha


Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Förra veckan så var det vår sista vecka i produktionen, för att vara två veckor i restaurangen innan påsklovet.

Min roll förra veckan var att vara i renseriet med en av mina klasskamrater, då gjorde vi sallader till både lunch och middag, fixade övriga tillbehör till maten som sås, ketchup, gelé m.m.

Vi hade två stora beställningar, fixa grönsaker till en wook som Kristdemokraterna skulle äta till deras lunch på lördagen och fixa grönsaker till soppan som skulle delas ut på Earth hour i Ljungby

En tragisk händelse som skedde den veckan var att skal maskinen gick sönder, vi skulle sammanlagt skala 50 kg potatis. Som skulle vara till restaurangen och till potatismos för internateleverna senare på kvällen. Det slutade med att somliga fick hjälpas åt att skala dessa 50 kg potatisar.


Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Förra veckan så var man tillbaka i gamla vanliga rutiner igen, gällande både skolan och internatet.

Det var roligt att komma tillbaka igen till köket, då min grupp av klassen hade produktionen förra veckan, och vi ska ha produktionen denna veckan med innan vi ska ha byte med andra gruppen av vår klass. Då vi ska vara i bistron/restaurangen.

Produktionen innebär att vi lagar mat till hela skolan, både skollunchen och kvällsmaten på internatet, därefter så lagar vi dagens till bistron som är skollunchen till eleverna. Utöver det så gör man sallader till luncherna och kvällsmaten, bakar bröd och kakor, gör beställningar/utskick och specialkost till lunch och kvällsmat.

Förgående veckan så var jag i specialkosten, på onsdagen så lagade jag glutenfri panerad fisk, laktosfri remouladsås och vegetarisk fisk dvs panerad zucchini samt glutenfri wook och vegetarisk wook. På torsdagen lagade jag laktosfri och glutenfri löksås och laktosfri och glutenfri skinksås. Förutom det så bakade jag ett glutenfritt matbröd och en glutenfri morotskaka.

Undrar vad man får för station idag.

Kram Melissa


Likes

Comments