View tracker

Hej Bloggen.

Denna vecka har vi också varit i produktionen, vilket jag tycker är jättekul eftersom man ska laga både skollunchen samt middagen till internatet.

Onsdagen:

  • ​Emmie, jag och Tillie (praktikant) lagade fiskpopperi. Då vi fileade lax, tärnade både lax och torsk, skar  upp zucchini till popperiet, kokade pasta till popperiet som skulle serveras till lunch. På eftermiddagen så bakade vi ut frallor samt förberedde den hemmagjorda pizzan som skulle vara till middagen.


Torsdagen:

  • ​​Emmie och jag lagade skollunchen som var potatisgratäng och kassler. Jag skar upp kassler på skärmaskinen, medan Emmie förberedde potatisgratängerna. Därefter fick jag servera skolmaten i matsalen med hjälp av mat tanterna, sedan var jag för det mesta i disken.


Nästa vecka och veckan därpå så ska vi vara i metodköket.

Då får vi se vad vi ska göra, uppdatering kommer nästa vecka :)


Kram Melissa​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Hej Bloggen.

Förra lördagen så var det öppethus på vårt gymnasium.

Det var mycket förberedelser för oss som går Restaurang och livsmedel, vi skulle fixa:

  • Dagens lunch samt morotskaka, 500 portioner
  • Ärtsoppa samt småkakor till skogsbruks linjen, 300 portioner
  • Kakor till café
  • Nybakat till våran försäljning


Så det var lite att göra, vilket ledde till att vi var fyra dagar i köket förra veckan.

Onsdag, Torsdag, Fredag och Lördag.

Men det är som sagt kul att vara i köket, särskilt produktionen enligt mitt tycke.

Sedan var det kul att representera skolan för besökarna, eftersom sedan jag började på Restaurang och livsmedel så har jag känt mig mer hemma på skolan.

Och det var trevligt att träffa massa nya personer, gamla som unga.


Kram Melissa

Likes

Comments

View tracker

Hej Bloggen.

Det var ett tag sedan jag skrev i bloggen, livet och skolan kom emellan helt enkelt.

Men nu ska jag ta igen bloggandet ännu en gång.

Förra söndagen vart det Farsdag, alla i familjen var hemma den helgen för att fira det. Min syster från Växjö åkte hem den helgen för att fira Farsdag med oss.

På söndagen när farsdag var så köpte jag och min äldsta syster en pralin ask samt en korsordstidning till pappa, sedan gav vi också pappa en amaryllis lök i farsdags present.

Senare på eftermiddagen så bakade jag och mamma en bärpaj med hallon och blåbär, eftersom farmor och farfar skulle komma på besök. Det traditionella farsdag fikat helt enkelt, farfar fick också en farsdag present av oss. Som också var en amaryllis lök.

Hur var eran farsdag söndag?

Firade ni något?

Berätta gärna i så fall genom att kommentera! :)


Kram Melissa

Likes

Comments

Tidigare har jag haft svårt just med vintern.

Vet inte vad det beror på, antagligen kylan och det tidiga mörkret som ger mig en negativ bild av årstiden. Då är det svårt att ta in: väntan inför julen, väntan inför snart ett nytt år, den lätta mjuka snön, den svaga kylan, massa familjemys m.m.

Men förgående helg när jag var hemma så kunde jag se lite charm i "förvintern", frosten klädde allting så vackert och det var smått kyligt. Också så sken solen med sitt starka ljus.

Just då för stunden kunde jag se positivt med vintern, då jag behövde få tänka på annat. Och då jag behövde enbart få vara i fred. Under promenaden så träffade jag på ett äldre par som bor i samma kvarter som mig, damen hade inte sett mig på ett tag och pratade med mig en stund, gav mig beröm för mitt hårda arbete när det gällde min viktnedgång.

Hon förgyllde min dag genom att ge mig en kram innan hon gick vidare, på något sätt kändes det som det var allt jag behövde få. En kram, för att styrka allt som gjorde ont inne i mig, som gjorde att jag gick ut från första början.

Ibland kan det minsta lilla göra ens dag lite bättre.


Kram Melissa


Likes

Comments

Hej Bloggen.

Nu har det varit en veckas paus från köket, eftersom vi har haft lov.

Jag har verkligen saknat det, har varit en vana att laga mat två gånger i veckan med klassen. Antingen små eller stora mängder.

I alla fall, dessa två kommande veckor så är vi i produktionsköket. Vilket innebär som sagt att laga skolmaten, salladerna till skolan och andra saker som baka eller fixa beställningar om vi får det.

Onsdagen då hade jag och min kompis Emmie "positionen" Extra uppgifter. Vi bakade ca 400 småkakor till Öppethus som är på lördag, det skulle egentligen bli Chocolate chip cookies och hallongrottor. Men istället fick det bli kolakakor, kardemumma kakor och drömmar. Därefter så bakade vi kalljästa frallor.


Torsdagen (idag) så var jag i renseriet med Emmie, vi fixade salladerna till skollunchen och middagen till internatet. Sedan hjälpte vi till med att sätta in baguetter i ugnen, som skulle vara till kvällsmaten.


Så blir inga vidare foton från denna köksveckan eller nästa tyvärr.


Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Snart lider denna skolveckan mot sitt slut, är jag den enda som tyckte det var lite jobbigt att komma tillbaka till skolan?

Tycker ändå att denna skolveckan har gått relativt snabbt och inte känts motig. Det mesta har ändå flutit på rätt bra enligt mig själv.

Igår eftermiddag så var jag iväg med min kompis Moa och några killar från internatet, vi skulle till Huseby julmässa som ligger i Grimslöv.

Jag har inte varit där på flera år, mamma uppmanade mig att ta chansen att gå på julmässan om internatet skulle engagera en resa dit. Vilket de gjorde och då tyckte jag att chansen fanns så varför inte?

Moa och jag gick tillsammans, eftersom hon vet var det mesta ligger på mässan och sedan också för hon var den enda jag kände av de som åkte dit med internatet. Moa letade efter julklappar och en födelsedags present medan jag bara tittade runt.

Det slutade med att jag köpte natur godis och marispan cigarrer. Naturgodiset var: Svarta sesamchips, Japanmix, Blåbärslakrits och Snömandel, Marsipanen var Apelsinlikör och Päroncongac. Så nom nom! *.*

Det var mysig stämning och jag kom ihåg vissa byggnader från när jag var där sist.


I alla fall, hoppas jag kan åka dit nästa vinter med.

En fråga till er:

Vilka av er brukar gå på julmarknader/mässor? Vilken eller vilka då?

Skriv gärna en kommentar och säg om det är värt eller ej! :)


Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Jaha, och så blev det sådär igen med segt uppdaterande.

Jag förstår inte vad jag gör så att det bli såhär, antar helt enkelt att tiden går åt annat som är lite viktigare än att blogga.

Hoppas somsagt att ni kan förlåta mig.


Lördagen:

Jag var väldigt seg dagen efter festen.

Som tur så skulle jag inte ha konfirmand läsning före eftermiddagen, så jag skulle kunna vakna upp innan jag skulle iväg.

Hade läsning med konfirmandgruppen från klockan 14 till 17, en lektion samt gudstjänst.

Det var roligt att få träffa gruppen igen eftersom jag hade inte sett de på några veckor.

Därefter när jag kom hem så var det lillasysterns halloween fest hemma hos min storasyster, den var trevlig och de verkade ha kul.

Var inte mycket mer som hände den lördagen, var somsagt rätt seg ju.


- - -


Söndagen:

Jag packade inför resan tillbaka till internatet, en veckas höstlov gick fort. Särskilt när det var så mycket som hände under den veckan.

Mamma skjutsade mig sedan till jobbet, jag sommarjobbade i somras på ett Bed and Breakfast i grannbyn. Och efter jag hade varit där mina tre veckor så fick jag erbjudandet att bli inringd när det behövs, denna gången behövde de hjälp med café:et de har en gång i månaden.

Så jag hjälpte till med chefens syster och mamma, det var verkligen roligt att få träffa alla igen och jobba. Få fixa massor med fixa samt tillbehör.

Efter cafét så fick jag ta en snabb fika innan jag skulle ta bussen tillbaka till internatet.

Det var ett rätt bra lov, men jag saknade mina kompisar mest av allt. De som man umgås med rätt så mycket både under skoltiden och efter skoltiden.



Kommer kanske bli mer uppdaterande ikvälll, jag hoppas ni kan vänta. Vad är det man säger?: "Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge" ;)


Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Förlåt för segt med uppdateringar, men nu tänkte jag ta igen det.

I Fredags så var jag med mamma i Tingsryd. För vi skulle göra lite ärenden, jag skulle till tandläkaren och mamma skulle hämta ut medicin.

Jag hade inte varit hos tandläkaren sen Mars förra året, och mitt tandläkar besök var 8 månader sent!?
Det komiska var också att tandsköterskorna ville tro att jag hade varit hos tandläkaren i Tingsryd innan. Men nej nej, jag har bara varit hos tandläkaren hemtrakten innan.

Efter tandläkarbesöket så var vi på Börjes, vi tog en fika och handlade lite till lillasysters halloween fest som Thea skulle ha dagen efter.

Senare på kvällen, så var jag på fest i grannbyn. En försenad Halloween fest med gamla klasskamrater, några från både Växjö och Tingsryd samt några från 9:an från gamla skolan.

Det var trevligt, lite kaos men ändå :) . Var trevligt att träffa gamla klasskamrater.

Jag kom hem klockan 00:30 från festen, både mamma och syrran hämtade mig. För jag kunde inte festa så länge, hade annat jag skulle göra dagen efter.

Men det var min fredag på höstlovet.
Hoppas ni hade lika gött den fredagen.

Kram Melissa

Likes

Comments

Hej Bloggen.

På förmiddagen så var jag och träffade på två gamla tjejkompisar. Sara har jag inte träffat sedan innan jag åkte väg på skolresan i början av sommaren, Ice hade jag inte träffat sedan hon började gymnasiet. I alla fall så träffades vi, vi såg på skräckfilmen The forest, åt pannkakor och pratade massor om både plugg och annat

Det var verkligen trevligt att träffas när man inte har sett varandra på så länge<3 .

---

Senare efter middagen här hemma så fixade jag färdigt svenskan helt ish, måste nu enbart skriva stödord. Därefter lära in mitt argumenterande tal...*suck*, känns som detta blir aldrig färdigt!

Tog därefter en promenad, för att få lite friskluft i näsan. Därefter för att lätta min kvällsångest jag fick, kände hur det var som en klump i magen. Och alla dessa tankar om att gå tillbaka till gamla mönster, jag vill verkligen inte tillbaka i skiten!


Tillsist så följde jag med mamma och syrran till hennes lägenhet, som hon håller på att flytta in i. Hjälpte till att fixa ordningen i lägenheten samt tog verkligen en stor kopp te <3.


Är trött nu och borde sova, en händelserik dag som väntar imorgon med.


Kram Melissa


.


Skräckfilmen The forest vi såg, var inget vidare läskig enligt mig dock...

Likes

Comments

Hej Bloggen.

Igår på morgonen så hjälpte mamma mig att färga håret.

Jag färgade håret i en färg som hette Intensiv Mahogny av Mood, vilket är ett relativt bra märke. Blev dock lite förvånad över hur rött mitt hår blev, men vad gör det egentligen? Tycker i alla fall skarpt om det! Vad tycker ni? Hiss eller diss?

Efter ätit frukost och fixat sig i ordning så tog vi en tripp till Växjö, för att träffa min syster och hennes kille. Jag och mina två systrar gick på bio innan vi träffade syrran, vi såg på Disney filmen Storkarna. Den var faktiskt rätt rolig film som passade oss alla tre.

Blev sedan att äta middag hos syrran som mamma hade lagat och sen handlade vi lite på Ö&B, Jysk och Maxi. Vi tog också en fika hemma hos syrran innan hemfärden.

Så det blev en lång dag i Växjö, men en av de lite lugnare dagarna ändå på lovet.


Kram Melissa

Hoppas er onsdag var lika trevlig.

Jag med min nya frisyr och hårfärg.
Filmen jag och mina systrar såg på, den var sevärd :) .

Likes

Comments