Header

Health, Livet, Move, Outdoor life, Work

Att börja dagen på yogamattan alltså... varför gör man det inte oftare?! Idag pallrade jag mig upp tidigare och gick till Yogahuset för ett pass och det var sååååå skönt. Älskar att sträcka ut, stärka upp och väcka kroppen sådär. Sedan kände jag mig härligt trött och lugn i kroppen (men pigg och fokuserad i sinnet) hela dagen. Borde verkligen börja dagen så oftare (mina tio hastiga minuter hemma varje morgon räknas typ inte, det är sällan särskilt fokuserat mentalt utan mer fysiskt att väcka kroppen och ger alltså inte samma effekt). Kände mig så glad och tillfreds hela dagen. Dessutom var det ju inte särskilt jobbigt att gå upp eftersom det redan var ljust fastän klockan ringde 06.00. Det var värre i vintras när det var becksvart.

Jag vet inte vad det är, men jag känner mig så glad helt utan anledning eller för väldigt små saker. Missförstå mig inte, det är verkligen superskönt (!), men lite förvånande ibland när det känns som man haft världens bästa dag och så har egentligen ingenting speciellt hänt. Hursomhelst, har gjort lite kommunikationsjobb med hemsidan och sådär, sen suttit med ekonomi större delen av dagen. DET, mina vänner, är något som gör mig glad! Inte ekonomiarbetet i sig såklart (fast jag måste säga att det också börjar bli rätt kul nu när jag börjar förstå vad jag gör och varför), men att jag faktiskt lärt mig så mycket på dessa månader. Från att inte förstå alls till att ändå kunna göra det mesta. Har såklart mycket kvar att lära också, men det känns så bra att kunna nu! Och jag hade väl aldrig trott att jag skulle jobba som ekonomiansvarig... och tycka att det är kul.... men thing's change och det är ju bara tur att jag har förmågan att go with the flow.

Avslutade dagen med ett pass poledance där jag lyckades sätta ett av mina första "tricks" (eller vad det nu heter och räknas som). Googla "cross knee release" så ser ni hur man gör. Tidigare har jag aldrig ens vågat testa släppa stolpen med händerna själv, knappt med en kompis eller läraren bredvid, men idag både vågade jag släppa helt fastän jag var själv OCH lyckades hänga kvar. Hur graciöst det såg ut är oklart, men känslan när man vågar lita på och tro på sig själv och sin kropp, och när man faktiskt inser att man kan, den är oslagbar! För precis som i yoga handlar det - för mig iallafall - inte om att göra de snyggaste eller coolaste positionerna bara för att de är snygga och coola (eller okej, lite det också såklart) utan om att lära mig något nytt, utmana mig själv, testa mina gränser och - i slutändan - stärka kroppen ännu mer. För när jag vågar lita på min kropp och på mig själv, hängande bara i benen nästan upp och ner på en stång (eller när jag står på huvudet eller tränar armbalanser i yoga för den delen) då vågar jag lita på kroppen, på mig själv, i det vardagliga livet också. Då vågar jag testa mina gränser och tro på mig själv och min egen förmåga även i andra situationer. För då vet jag att jag är stark, att jag kan mer än jag tror. Att det handlar om mentala hinder. Och att även om jag misslyckas, även om jag ramlar, så gör det kanske lite ont, men det är inte farligt för det. Jag är okej ändå. Jag överlever det också. Och det är bara att försöka igen. Och igen. Och igen.

Nu ska jag avsluta den här dagen med att stänga av mobilen, tända ljus, ta fram chokladen och krypa ned i sängen med en bok tills det är dags att sova.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Move, Outdoor life, Work

Första halvan av förra veckan, från att jag kom hem från Sälen och några dagar framåt, kände jag mig lite ...... låg. Trött. Ofokuserad. Det fanns absolut ingen anledning till det (mer än möjligen min onda svanskota framförallt i början av veckan - jag har insett att jag är sjukt känslig mentalt för fysisk smärta), jag bara har såna perioder ibland. Förr krävdes det en vilodag - typ jobba från soffan - för att återhämta mig i ett sånt läge men inte längre, inte alltid iallafall. Istället vände det i torsdags med mötena som alla var så bra och peppande (älskar att ha möte med folk som brinner för det de gör, snacka om inspirerande!) och sedan resten av helgen som inte var så speciell men ändå bra. Stockholm bjöd dessutom på solsken i torsdags vilket innebar att jag utnyttjade chansen till vardagsmotion och promenerade mellan mötena - fick alltså spendera en heldag i Stockholm, strosa runt på Östermalm och sådär - helt okej!

Fredagen fortsatte på samma sätt med massa möten och arbete tillsammans men med mina kollegor på plats på kontoret. Tror jag behövde några dagar som inte bara bestod av att sitta själv, tyst framför datorn. Tänk vilken förändring som skett ändå - för några år sedan hade jag troligtvis stannat hemma i sängen eller soffan en dag för att samla energi (vilket ju, om det var det sociala jag behövde, inte direkt hade hjälpt). Idag vet jag att det finns andra sätt för att samla energi också. (Sen är det ju svårt att planera in möten eller arbeta tillsammans om man inte har något att göra eller diskutera, men man ska inte underskatta det sociala för energipåfyllning!). Vi avslutade dessutom fredagen med en dejt på Il forno italiano, en supermysig italiensk restaurang med god mat och gott vin, för att göra det ännu bättre.

På lördagen var jag som sagt på yoga och sedan födelsedagsfest hela kvällen, och igår spenderade jag nästan hela dagen med sköna saker som får mig att må bra; lagom lång sovmorgon (ni vet, tillräckligt för att känna sig någorlunda utvilad men inte så länge så man känner sig trött och seg igen eller får ångest för man legat i sängen för länge), lite yoga hemma för att väcka kroppen, frukost och en bok i soffan, lång promenad i solen, promenad och sen lunch på stan med Emil och sen ytterligare ett yogapass. Sen gick jag hem, duschade, åt kvällsfika och däckade - skönt avslappnad och trött.

Idag känner jag mig så pepp igen - skönt att ha energinivån tillbaka på riktigt! Tänk vad lite som krävs - och framförallt hur mycket man kan påverka med sina egna tankar - för att göra en dag bra. Idag blir det fika med Lisa efter jobbet och resten av veckan väntar jobb, poledance, yoga, eventuellt bio och i helgen hotell, hotellfrukost, en del party troligtvis och framförallt en massa dans!

PS. Tydligen är det ju internationella lyckodagen idag. Det ska ju såklart firas! Så, vad är du glad för idag? Jag är glad för allt ovan; en bra helg med vänner och pojkvännen och aktiviteter som får mig att må bra och att jag har en kul vecka framför mig. Och för att jag är jag och får leva just det här livet - att jag har ett jobb som jag trivs på och inte känner minsta måndagsångest för att gå till, att jag väljer det som får mig att må bra, att jag har massa fantastiska människor runt omkring mig - både nära och långt bort och att jag har en stark och härlig kropp som tycker om att röra på sig och som bär mig genom livet.

Likes

Comments

Health, Livet, Move

Den här helgen var det "Uppsala Yogar", med speciella donationsklasser på alla studios i stan. Jag hade tänkt gå på två stycken igår på Yogahuset där jag vanligtvis går, men råkade försova mig från den första. Den andra klassen, som jag faktiskt gick på, var så kallad chakrayoga med fokus på hjärtchakrat. Hjärtchakrat är - inom yogisk filosofi - den del av kroppen som utgör förmågan att känna medkänsla, kärlek, empati och förlåtelse både mot sig själv och sin omgivning. Övningar som arbetar med hjärtchakrat kan därför (liksom typ alla andra yogapositioner för den delen) framkalla ganska mycket känslor. Jag har läst en del om detta - folk som gråter och mår riktigt dåligt (eller riktigt bra) i eller efter en viss position - men aldrig upplevt det så "extremt" själv. Jag har mest känt mig pigg, trött, lite gladare osv efter yoga. Tills igår. (Och för den som inte håller på med eller är intresserad av yoga eller tycker att hela den grejen är lite konstigt, kommer detta nog låta som flum och nörderi, haha).

Klassen innehöll en blandning av diverse positioner som alla hade syfte att arbeta med hjärtchakrat på ett eller annat sätt (samt några för chakrat i solarplexus) men även några grupp- och parövningar (tex stå och stirra in i en främmande människas ögon i ett par minuter - inte helt lätt). När det sedan blev dags för shavasana spelade läraren "The power of love" och sedan "Fields of gold"  som ju är två ganska mäktiga låtar (den sistnämnda är dessutom en låt som ligger mig varmt om hjärtat sedan vår musiklärare sjöng den för oss på vår avslutningsmiddag i nian för ungefär hundra år sedan) och det var det läskigaste och häftigaste jag varit med om sedan jag började med yoga. Jag vet inte om det var musiken eller avslappningen eller effekten av passets tidigare positioner, men det var som att hela jag skakade inombords och från ingenstans kände jag tårarna börja rinna. Läskigt, för hur ofta gråter man när hela rummet är fullt av främlingar (jag gör det aldrig kan jag säga)? Men det var också häftigt att få uppleva det där jag läst om, om hur psykiska saker sätter sig fysiskt i kroppen och skönt för att det kändes som att spänningar (som jag inte visste att jag hade) släppte. Och om det är något ställe som man ska uppleva sånt så är det ju på yogamattan/i en yogastudio. Efteråt kändes det lika som efter att man gråtit supermycket och länge (antagligen eftersom det släppte på spänningar på samma sätt som när man gråter vanligtvis). Jag skulle vilja gå på fler liknande klasser och se vad som händer och försöka jobba bort de spänningar som tydligen finns där. Tyvärr finns ju inga specifika hjärtchakraklasser vanligtvis, men det finns många andra pass och att släppa på spänningar är ju en stor del av yogan i sig.

Idag var jag på yinyoga med Julia som äger Yogahuset. Har inte testat det så mycket förut, men sedan jag började på Yogahuset har jag gått några gånger på söndagar. Det känns som ett bra sätt att avsluta veckan och förbereda sig för den nya, och det är ju inte så ofta man (jag...) har annat planerat på söndag eftermiddag. Och yinyoga är så skönt! Speciellt de dagar, som idag, när man är lite trött och inte orkar ett fysiskt krävande vinyasapass (även om yinyoga också är jobbigt på sitt sätt när man ska vara stilla så länge i samma position).

Jag är så glad att jag hittat yogan igen, jag märker verkligen vilken skillnad det gör för mig, både fysiskt och mentalt. Jag känner mig lugnare och piggare och starkare och smidigare och mer fokuserad. Dessutom är det så fantastiskt att vara på Yogahuset. Att yoga hemma i all ära, man slipper ta sig någonstans osv, men det är en speciell känsla att vara på ett ställe där hela miljön skänker lugn och trygghet. Man (jag iallafall) kan fokusera på ett helt annat sätt än hemma, och om man går på ett pass slipper man hela "vilken-övning-ska-jag-göra-härnäst-delen" som tyvärr tar upp rätt mycket tankar när jag yogar ensam, även om det är skönt att ibland kunna bestämma själv också. 

Well, nu är jag redo för en ny vecka! 

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Work

Idag ska jag till Stockholm på tre olika möten (effektivitet ni vet), men det första mötet börjar inte förrän klockan tio vilket betyder att jag kan ha en lugn morgon hemma först. Älskar såna dagar där man kan börja dagen med frukost i lugn och ro, utan att behöva stressa (okej, jag stressar inte supermycket på morgnarna vanligtvis, men jag har inte ro eller tid att äta frukost hemma iallafall). Även om jag många gånger - som nu - jobbar samtidigt med att svara på mail, gå igenom dagens möten, osv så är det en skön stund och avbrott mot de övriga dagarnas "stress" iväg till kontoret. Dessutom kan man lyxa till frukosten lite extra en sån dag.

Likes

Comments

Health, Livet, Move, Outdoor life

Hängde i Sälen i helgen och hade det AMAZING. Åkte slalom bokstavligen hela fredagen, började väl vid tio-tiden och åkte upp som näst sista lift typ innan de stängde kvällsåkningen klockan sex så vi till och med hann med ett par åk i solnedgången (och några efter). Kolla in bilderna så förstår ni varför vi aldrig ville ge oss. Grillade korv till lunch i solen och fikade på Lyktan med världens godaste kladdkaka och varm choklad med baileys på eftermiddagen. Åkte hem och åt middag och somnade tidigt.

På lördagen åkte jag och Josefine en tur på längdskidor med paus för frukost i solen mitt i, sedan en två-timmarstur med hundspann som var såååå coolt! Det bästa var att vi fick köra (!!!!) ett spann helt själva (man åkte i grupp dock, med guide först och sist så hundarna följde ju bara efter de andra). Så himla häftigt var det. Turen gick upp i ett naturreservat med skoterförbud så det var helt knäpptyst och lugnt, bara vi och hundarna (och de andra i gruppen), strålande sol och massa snö. Längst bort stannade man vid en kåta och fikade med varm choklad och bulle dessutom. Sen tog vi en sväng på after-skin i Tandådalen eftersom vi prioriterat bort det för skidåkningen på fredagen. Vi åkte dock hem ganska snabbt och fortsatte hemma istället med vin och massa prat i solen. På kvällen åt vi middag på en restaurang i Hundfjället och återigen - åkte hem och somnade. Det tar på krafterna att vara utomhus och röra på sig en hel dag!

På söndagen tog vi först sovmorgon, och sedan blev det ytterligare en längdskidtur, en del av den sträckan vi åkt med hundspannet dagen innan. Tanken var att vi skulle upp på fjället men vädret var grått och mulet och dimmigt så vi åkte nere i dalen och runt en myr istället. Det blev drygt sexton kilometer så efter en heldag slalom, en mils längdskidor på lördagen och sedan söndagens tur så var man dugligt mör i kroppen. Halkade dessutom på vägen till spåret på söndagen och slog i svanskotan så jag troligtvis har en spricka eller något nu.... Sådär kul avslutning på helgen.

Så, nu är det färdigpratat (skrivet) för denna gång. Bättre ni kollar in bilderna (som dock kommer i total oordning av oklar anledning). Blir typ avundsjuk på mig själv när jag kollar på dem. Jag vet att man ska "leva i nuet" och inte genom kameran och blablabla, men för mig gör det så mycket att ha det på bild - jag kan verkligen känna känslan av att vara där; i fjällen, solen, snön, vara utomhus och röra på kroppen hela dagarna, osv... Skulle lätt kunna flytta till Åre eller Alperna eller nåt och leva såhär hela tiden. Fatta drömmen liksom, jag älskar bergen och allt vad det innebär!

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Move, Work

För några månader sedan läste jag ett inlägg på Instagram (minns ej vem såhär på rak arm så kan tyvärr inte länka) om det här med kläder och kroppsform. Tjejen i fråga hade provat ett par boyfriend-jeans men något besviket insett att de inte alls satt sådär pösigt osv som boyfriend-jeans "ska" sitta (observera "-tecknen runt ska, för vem har bestämt att de "ska" sitta så?!). Sedan hade hon kollat i spegeln en gång till och insett att de dock sagt jäkligt snyggt på hennes kurvor - även om de inte satt som det är "tänkt". Ända sedan jag läste det där inlägget har jag haft det i bakhuvudet när jag provat eller shoppat kläder och de senaste två veckorna har jag haft två sådana upplevelser själv. Jag har varit ganska duktig själv på att inte testa eller köpa vissa sorters kläder bara för att de inte passar när man har någon form av kurvor, och då blir det så uppenbart vilken förändring som skett - inombords - när såna här tankar kommer.

Den första gången var med en bomberjacka/tröja som jag sett på bild på Instagram och fastnat för. Gick till butiken, testade den och köpte den direkt. Gick sedan hem och kollade på bilden - och insåg att den var knäppt där och att det ju var det som (också) var snyggt. Testade knäppa min och det gick, men det var inte särskilt snyggt. Nästa dag gick jag därför tillbaka till butiken, testade både en och två större storlekar, men det var fortfarande inte snyggt. Den liksom gled upp och satte sig i midjan, istället för på höfterna som på bilden. Det var då det slog mig; so what att jag inte kan ha den knäppt?! Tjejen på bilden var supersmal med minimala former (vad man kunde se) och stod blickstilla framför en spegel - det är inte riktigt så jag ser ut (eller lever för den delen, jag vill kunna röra mig utan att kläderna åker på sned). Men det betyder inte att den inte var snygg på mig - tvärtom! Den satt skitsnyggt öppen och jag använt den hur mycket som helst sedan dess!

Well, jag tycker iallafall att den är och sitter snyggt som den är. Har dock inga bättre bilder på den än såhär...

Häromdagen dök sedan den här artikeln upp i mitt flöde på Facebook och drev mig lite smått till vansinne. VARFÖR ska man välja jeans för att de får en att se smalare ut? Eller för att de får benen att se längre ut? Eller för att de "håller in magen och lyfter rumpan"? Borde det inte vara huvudsaken att de är snygga (fast vem bestämmer det?) eller, egentligen, att man själv känner sig snygg eller bekväm i dem och att man trivs i dem?

På tal om jeans. Precis som tjejen jag berättade om i början av inlägget, testade jag ett par jeans häromveckan som Emil absolut tyckte att jag skulle testa. Jag köper oftast vanliga, smala, tighta jeans med hög midja och ankelkorta i benen. För att de är skönast och för att jag känner mig mest bekväm i dem. De ger ett lite nättare (inte smalt, utan mer enkelt) intryck tycker jag som passar mer för tex jobbet (framförallt möten), osv. Hur som helst, detta var istället ett par med ganska låg midja (betydligt lägre än vad jag haft på länge), massa hål och slitningar och så vidare. När jag har jeans med lite lägre midja, speciellt med hål och slitningar, så känns det som att jag har typ pösiga baggy- eller boyfriend-jeans på mig och det har jag haft svårt för de senaste åren, speciellt på skola/jobb (i högstadiet hade jag jämt sådant men sen hände något). På bilder, med smala modeller, ser de ungefär lika nätta ut som de andra jeansen jag har vanligtvis men på mig som har lite kurvor blir det liksom inte så. MEN, grejen med dessa jeans var ju att de var supersnygga, även om de känns som baggy-jeans och inte ser ut som på bilderna (till saken hör att de är supertighta och inte alls SER ut som baggy-jeans egentligen, det är bara min inbillning tror jag), så det slutade med att jag köpte dem. OCH, jag har använt dem flera gånger de senaste två veckorna - även till jobbet där jag var mycket tveksam först (inte på möten dock, det känns lite overkill att komma i slitna jeans, även om det i och för sig är modernt). Men framförallt, jag känner mig så snygg varje gång! Häromdagen drog jag dessutom på mina högklackade skor för en gångs skull, vilket tog bort lite av baggy-känslan och fick mig att känna mig ännu bekvämare (snyggare...).

Jag vet att man "inte får" skriva såna här inlägg i Sverige egentligen - att man känner sig snygg osv, men det är dags att trotsa jantelagen och stå upp för oss själva. Tro på oss själva. Älska oss själva! 

Och förresten, at the end of the day spelar ju dock inget av det här någon roll, för det viktiga är inte hur du ser ut. Varken naken eller i jeans eller i klänning eller i täckkläder eller i burka eller vad du vill klä dig i. Det viktiga är att du älskar dig själv och din kropp. Oavsett vad. Men, någonstans så innefattar ju det även hur den ser ut (om du inte ska blunda för en spegel för resten av ditt liv, men det blir svårt) och då tror jag ändå att det är viktigt att man känner sig bekväm med det man ser - naken och i kläder. Uppklädd till tårna eller klädd i mjukisbyxor eller träningskläder. Jag är helt inne på att om man känner sig mer bekväm i en viss typ av kläder ska man använda det för det gör så mycket för självkänslan och allt det där, men framförallt så tror jag att om man älskar sig själv och sin kropp, om man är bekväm och trivs med allt som det är, så kommer man trivas i så många fler typer av kläder. För att känna sig bekväm i kläder betyder INTE att man måste använda det som "passar ens kroppstyp" eller det som "fixar formen" eller vad det nu handlar om. Det betyder INTE att man måste ha kläder som strävar efter att forma en kropp som ser ut som idealet. Det betyder att du ska klä dig i det som DU tycker är snyggt eller det som DU vill ha på dig. Det DU känner dig bekväm i. Vill du ha ett par moderiktiga jeans som går emot allt det där jag nämnt ovan om kläder och kroppsform, för att det är det DU trivs i och tycker om? Go for it! Vill du ha ett par jeans som är tvärtemot allt mode men som är snygga på dig? Kör! Vill du följa alla moderegler både generellt och kring kroppstyp? Det är helt okej det med. Om du gör det för att DU vill. För att DU känner dig bekväm i det. Och vill du allra helst ha ett par sunkiga gamla mjukisbyxor för att idag är det vad du känner dig mest bekväm i? Det är också helt okej. Allt är okej. Du är okej. Ditt värde sitter inte i hur din rumpa ser ut i ett par jeans. Eller i ett par sunkiga pyjamasbyxor för den delen. Din kropp är inte mindre värd att älskas bara för att jeansen har lägre midja så magen putar lite över (news flash - det gör den på typ alla människor ibland). Eller för att det är en modell som gör att benen eller hela du ser lite kortare ut. Om du tycker det är snyggt, om du känner dig bekväm i det eller om du bara inte har lust att ta på dig något annat idag - använd det! Strunta i vad andra tycker. Strunta i vad de så kallade experterna säger. Och om du inte känner dig bekväm i det eller tycker att det är snyggt, oavsett om det är något som passar din kroppstyp eller ej - använd det inte! Din kropp är unik och värd att älskas precis som den är. Du är värd att älskas, precis som du är.

Likes

Comments

Health, Livet, Move

Dag 3 av #lärdiglyssnapådinkropp med @josefinesyoga var återigen shaking och sedan brygga - så skönt att skaka loss och sträcka ut och öppna upp och stärka och väcka kroppen. Brygga är en av mina favoritpositioner, gör den gärna både morgon och kväll och efter träningspass och när helst jag behöver sträcka ut och få energi. Den får mig att känna mig stark och smidig och flexibel, och så öppnar den ju både kropp och sinne för vad som komma skall. 

Bjuder på en gammal bild då jag inte fotade idag heller, men det såg ganska exakt likadant ut som då.

Efter jobbet hade jag poledanceträning igen, så himla kul! Älskar att dansa, borde verkligen göra det oftare! Det roliga med poledance är ju dessutom att det är utmanande på ett helt nytt sätt - och så känner man sig faktiskt sjukt cool och stark och sådär när man lyckas med något (men mindre cool och graciös resten av tiden när man flyger i backen, eller som oftast, inte lyfter från marken alls).

Likes

Comments

Health, Livet, Move

Utmaningen jag skrev om häromdagen med Josefine Bengtsson (josefinesyoga) började igår. 15 minuter på mattan, där hon ger en specifik position varje dag att testa. Hittills har det varit två av mina favoriter för att sträcka ut och stärka upp, som jag gärna gör varje gång jag yogar; igår high lunge (högt utfall) och idag krigare 2. Har inte fotat positionerna eller yogastunderna (halva poängen med det hela är ju att koppla bort och ifrån), så bjuder på en halvsuddig bild från ett yogapass på Yogahuset häromdagen istället, på krigare 2.

Båda positionerna är väldigt sköna på morgonen, som sagt gör jag dem nästan varje gång jag yogar vilket ju ofta är på morgonen när man är stel efter en natts sömn. De var även väldigt sköna idag efter jobbet där jag på lunchen sprang det första löppasset på länge. Positionerna sträcker i både höfter, ljumskar, ben och lite av överkroppen - precis de muskler som började bli stela. Dessutom är det relativt fysiskt krävande positioner som ger energi och styrka, perfekt när man är trött efter jobbet eller vill vakna på morgonen (resultatet blev dock sådär idag - somnade som en stock i shavasana och vaknade en och en halv timme senare efter att, fortfarande nästan sovande, ha förflyttat mig från mattan till soffan, haha. Antar att jag var trött och behövde vila).

Utöver positionerna är det även en meditation som man "ska" testa - just nu shaking meditation vilket kort sagt innebär att skaka hela kroppen. Så skönt! Nu har jag bara testat på morgonen hittills och det är skönt att skaka liv i kroppen, men kan tänka mig att det även är ett perfekt sätt att återfå fokus under arbetsdagen till exempel. Synd bara att man ser aningen knäpp ut, tror kollegorna skulle undra vad jag höll på med (tur jag har eget kontor så jag kan stänga dörren).

För instruktioner eller mer information om utmaningen, kolla in josefinesyoga på Instagram, eller josefinesyoga.metromode.se. Kolla också #lärdiglyssnapådinkropp på sociala medier!

Avslutar med en bild från dagens löppass, sex tunga och jobbiga kilometrar blev det. Men solen sken och fåglarna kvittrade så det var fantastiskt ändå. Dessutom - jag är glad för att jag har en stark och frisk kropp som tycker om rörelse och som bara kan bli bättre från och med nu och sex kilometer - om än långsamma - är inte precis dåligt för att vara första gången på flera månader och jag är glad för att jag har en arbetsplats som både möjliggör och uppmuntrar till träning på lunchen. Så som sagt - det var fantastiskt trots att det var döjobbigt!

Likes

Comments

Move, Livet, Health, Eat, Outdoor life

Älskar helger när man lagt sig tidigt kvällen innan och därmed vaknar tidigt nästa dag, och precis så var det idag (första gången jag vaknade var klockan 06.30 vilket kanske var lite väl tidigt dock). När man inte behöver stressa och hinna massa saker, men ändå har hela dagen framför sig. Det blev en morgonpromenad i snön som fallit (och fortsatte falla) och frukostshopping på vägen hem, sen mysfrukost i soffan framför Vinterstudion.

Man skulle kunna tro att jag inte gör annat än äta frukost på helgerna, men jag fotar inte så mycket annat. Goda frukostar (om än enkla som den ovan) är liksom ganska tacksamma att fota.

Lite mer handling och tvätt, och nu tänker jag tillbringa resten av dagen med att ta det lugnt i soffan innan det är dags att fixa inför kvällen då vi får folk över på lite party. Skulle vilja yoga lite, men vi får se om jag orkar och hinner. Jag tänker att lugn och ro och läsa en bok i soffan också är yoga - off the mat.

På tal om yoga, imorgon börjar en utmaning med Josefine Bengtsson som jag ser fram emot! Den utgår från hennes bok "Yoga & meditation - lär dig lyssna på din kropp" (som för övrigt är väldigt bra). Häng på du också! Femton minuter på mattan kan man alltid ge sig själv. Jag tänkte försöka köra det varje morgon, brukar yoga ungefär en kvart varje morgon ändå, men vi får se. Det viktigaste är att det blir av - inte när. Ni kan följa utmaningen under #lärdiglyssnapådinkropp på sociala medier, eller @josefinesyoga på instagram.

Likes

Comments

Move, Health, Livet

Av en slump (eller, kanske fanns det en mening med det...?) trillade jag in i detta inlägg, och bestämde mig för att vara med. Så, efter dagens yogapass (på Yogahuset, återigen - älskar det stället!) tog jag en stund och skrev ned sju saker jag är tacksam för. Tänker inte dela med mig av det här då det känns för privat, men jag tyckte det var en fin idé och ville ändå dela den.


Är du med? Vad är du tacksam för idag? Ta en stund och skriv ned, och känn tacksamheten i hela kroppen! Gå in på thecrystalclearpath för mer detaljer och annan härlig inspiration.

Likes

Comments