Header

Health, Livet

För ett och ett halvt år sedan, när jag var ny i Uppsala, var jag på en föreläsning, eller seminarium eller workshop kanske är bättre ord (tror det hette något i stil med "spirituellt samtal" egentligen), om law of attraction - attraktionslagen. Kort sagt innebär attraktionslagen (som jag förstått det) att de energier du utsöndrar genom tankar, känslor och handlingar kommer attrahera vissa saker. Det är därför otroligt viktigt att tänka positivt och inte oroa sig, eftersom oron - dvs när du tänker på det du oroar dig för - i princip kommer attrahera exakt det. Tvärtom kommer alltså positiva tankar och affirmationer att attrahera positiva saker. Jag hade en period efter den föreläsningen där många saker föll på plats exakt så som jag tänkte mig, lite för bra för att bara vara slumpen eller tur, och jag insåg att det fungerade väldigt bra. Lite för bra. Men ett kort tag senare glömde jag bort det igen. Eller, jag har fortsatt försöka tänka positivt, affirmera och undvika orostankar men jag har inte varit med om några sådana nästan övernaturligt läskiga händelser igen, förrän nu. I flera månader har jag gått och suktat efter en yogamatta från Grounded Factory, sett framför mig hur jag har köpt eller haft den, varit på väg att beställa den men i slutändan inte känt att jag haft pengar att prioritera på en ny yogamatta ändå när jag hade en helt okej fungerande. Förra veckan vann jag alltså sedan en matta därifrån - genom ett inlägg som inte var publicerat för att tävla utan för att jag ville dela med mig av mina tankar, men sen tänkte att jag kunde vara med i tävlingen också (och vilken tur att jag var!!!). Dessutom ska jag få åka på yoga games som jag också sett framför mig hur fantastiskt det vore ungefär en miljon gånger men inte heller tyckt att jag haft råd. Sen är det ju hela grejen, att jag faktiskt var en av de som vann tävlingen ("för att vi hade inspirerande flöden och var starka tjejer som de gärna förknippas med") och att jag ska få vara ambassadör för Grounded Factory och få spendera en hel helg med yoga och att allt det känns som ett steg närmare allt jag drömmer om. Kanske är det faktiskt den största anledningen till att jag kommit att tänka på attraktionslagen igen. Att det känns som att hela den här grejen med tävlingen och vinsten och yoga games och mattan är ett steg närmare (en av) min(a) dröm(mar). För även om jag suktat efter mattan i en halv evighet och är sååååååå glad över att ha vunnit en, så handlar det ju, innerst inne, om så mycket mer än "bara" en yogamatta. Det handlar om drömmar, inre önskningar, att våga göra, våga lyssna inåt och följa hjärtat och vara sann mot sig själv, våga stå upp för sig själv och den man är, för det man tycker, tänker, känner och vill. 

Det kan verka som värdsliga eller kanske flummiga saker, som att det handlar om tur eller slump. Men när man börjar tänka på alla de saker som man sett framför sig, drömt och kanske till och med bett om som sedan händer, då inte bara känns det som att law of attraction är på riktigt, då är det på riktigt och då vill jag tro att det är på riktigt. För det blir ett kvitto på att vi alla kan få eller göra det eller komma dit vi vill i livet. Ask and you shall receive. Självklart betyder inte det att du kan sitta på rumpan och be om specifika saker, eller att du kan få en miljon kronor eller bli frisk från någon hemsk sjukdom bara sådär, det betyder att positiva tankar, affirmationer och att be om det du vill ha i livet, i kombination med att arbeta för det du vill och att våga lyssna inåt, vara sann mot dig själv och följa ditt hjärta, kan ta dig en bra bit på vägen.

"Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve." - Napoleon Hill

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Move

Idag har varit en riktigt ta-hand-om-mig-själv-dag: vaknade tidigt av att Emil åkte och bestämde mig för att inte somna om. Tog en löptur för första gången på en hel evighet, sprang längs Fyrisån i solskenet, köpte bröd på vägen hem och gick hem och yogade och åt frukost i trädgården. Solade och läste en stund sen var jag tvungen gå in och duscha för jag skulle på mitt gamla jobbs melodifestival. Kul att träffa alla och det värmer hjärtat när barnen kommer springande och ska kramas, även ett halvår senare. Sen åkte jag hem, solade lite till och sen hade jag bokat in pedikyr. Tycker egentligen inte om när någon tar i mina fötter, men jag tänker varje gång jag ställer mig på yogamattan att de känns så äckliga (inte värre än någon annans såklart, men bara en känsla hos mig) så jag tog mig samman och gick dit. Fötterna bär en ju hela dagarna så de förtjänar lite kärlek. Och det var faktiskt ganska skönt! Dessutom känns det fräscht såhär när det börjar bli sandalväder och när jag ska spendera en hel helg på yogamattan. Sen var jag på yoga i botaniska trädgården med Julia och så cyklade jag till Emils fotbollsmatch för att kika, men motståndarlaget dök aldrig upp så det blev ingen match.

Kanske inte så lugn dag, men ändå så skönt! Precis vad jag behövde idag, att få välja precis vad jag ska göra och när. Nu laddar jag om för ytterligare fyra lediga dagar - fantastiskt! Älskar att det dessutom är sommarkänslor ute, det gör ju det hela ännu lite bättre. 

Och det här med yoga hörrni. Jag vet att jag tjatar, men det är ju så fantastiskt! Jag skulle i princip kunna yoga hela dagen varje dag. Jag älskar hur varierat det kan vara, hur det kan vara en plats för lugn och stillhet och trygghet eller ett sätt att samla - och bygga upp - mod och styrka eller träna tålamod eller flexibilitet eller nyfikenhet eller lekfullhet. Ett sätt att ta kontroll över kroppen, sinnet och livet men också ett sätt för att träna på att släppa kontrollen. Yogan är min stund, något jag gör för min skull och för min hälsas skull. Yogan blir vad jag gör den till, utifrån vad jag - min kropp och min själ - behöver just idag. Ibland är det att träna handstående eller armbalanser och utmana mig själv och min kropp, öva på lekfullhet och ha roligt, ibland är det att bara ligga i barnets position eller shavasana i en timme och skapa lugn, landa. Jag älskar känslan av att gå runt i yogatights hela dagen. Och jag älskar känslan när jag ställer mig på mattan - det är som att komma hem. 

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Move, Work

... and the person you've fought to become. 

Det där med att jag skapade en blogg för att inte skriva långa texter på Instagram..... det gick sådär. Hursomhelst, sedan senast har en hel del hänt:
- har jobbat på två Student-SM, ett i rodd och ett i ridsport. Filmen från rodden finns att se på youtube här.
- har firat Valborg vilket var fantastiskt som alltid.
- det blev vår och sommar och jag har njutit massa av solen med promenader, glass, middagar, yoga osv utomhus.
- har gått mina sista klasser av terminens poledance vilket var så kul och gav mig så mycket insikter.
- har yogat en massa både hemma, utomhus, på workshops och yogafestival.
- har ätit massa god mat och fika och frukost.

Utöver det så har jag skrivit massa texter på Instagram om insikter och tankar. En av bilderna med text gav mig dessutom en vinst ingen Instagram-tävling av yogamattsföretaget Grounded factory så jag vinner både en av deras mattor och tygpåse OCH biljetter till helgens Yoga games i Göteborg(!!!). Det ska bli så otroligt roligt att åka dit, har drömt om det i flera år. Dessutom följer mamma med nu vilket betyder att jag inte behöver vara själv - ännu bättre!

Det var alltså den vänstra bilden längst ned som jag vann tävlingen med.

Ska skriva mer om alla dessa delar någon annan dag, men nu ska jag bege mig ut på en springtur i solen. Har långledigt från idag till söndag pga klämdagar men även för att jag jobbat så mycket på sistone så jag behövde lite ledigt (och hade mycket komptid att ta ut). Mina kollegor och chef mer eller mindre tvingade mig att vara ledig idag - det är skönt, att ha kollegor som bryr sig på det sättet.

Och slutligen, ett citat från (tror jag) Steve Maraboli som kan sammanfatta alla dessa bilder, hela den senaste tiden och alla tankar/insikter ganska bra:

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Move

I helgen var Sara på besök och det innebar som alltid en brunch - denna gången på Clarions eget koncept Kitchen and table och det var FANTASTISKT! Kolla bara bilderna här nedan (och det är bara första tallrikarna, därefter åt vi egengräddade våfflor, fruktsallad, massa andra godsaker (brownies, morotskaka, snickerskaka osv)).

På fredagen åt vi dessutom musslor och drack vin på relativt nyöppnade Bierhuis och det var också helt gudomligt gott. Fanns typ sju olika sorters musslor att välja på - drömmen för oss som båda älskar musslor! I lördags var det inflyttningsfest hos Lisa och Max, sjukt kul kväll. Mat, spel, drinkar och sen dans på Flustret hela natten lång.

Likes

Comments

Idag har jag varit allmänt trött och seg hela dagen, ville verkligen bara gå hem och lägga mig under täcket igen (inte av någon speciell anledning egentligen, mer än att jag kände mig trött, seg i huvudet och ofokuserad, sådär som man kan vara ibland). Men efter jobbet tittade solen fram vilket, istället för att däcka i soffan som jag tänkt, ledde till en promenad i kvällssolen med Emil och ett yogapass här hemma (inte i sällskap av Emil dock, han är inte särskilt intresserad av det) (men där jag klarade en svårare variant av en av armbalanserna som jag tränade på i lördags OCH klarade att sparka upp till handstående vilket jag inte kunnat på typ ett år(!!) - inte för att yoga handlar om att klara svåra positioner, men det är en jäkla bra känsla när man vågar och när man inser att kroppen är stark och smidig nog för sådant som man bara kunde drömma om att klara för några år sedan, och den känslan av styrka och mod och smidighet speglar av sig på det mentala sen också). Nu: kvällsmat/fika i soffan, inklusive ännu en fantastiskt god smoothie! Färsk mango, frusna jordgubbar, blåbär och lite hallon, vaniljyoghurt och lite kokosyoghurt och apelsinjuice. Perfekt syrligt och sött på samma gång! Sen ska jag sova tidigt så jag förhoppningsvis är piggare imorn. 

Likes

Comments

Idag har jag gått och gått och gått ungefär. Först tog jag en promenad med Emil, sen till Willys själv för att slänga lite skräp och sen mötte jag upp Lisa för en glass i solen - och ännu mer promenad (det var för kallt för att sitta still men vi ville vara ute och umgås längre). Så skönt iallafall!

På tal om något helt annat: jag raderade som sagt Instagram och Facebook igår, för jag kände att jag behövde en paus. Jag fastnar lätt i ett evigt scrollande fastän det ger ingenting och då behöver jag en paus ett par dagar. Men idag när jag promenerade hem från att ha träffat Lisa funderade jag lite på det där och insåg en sak: att publicera bilder på sociala medier (Instagram, Snapchat, bloggen framförallt) är för mig att njuta lite extra av det som har hänt eller händer. Det är som att fina bilder eller bilder på fina saker eller stunder eller miljöer, bilder som speglar det som var bra, förlänger glädjen och tacksamheten. Att redigera dessa bilder och bara kolla på dem själv i efterhand är tillräckligt för att jag ska känna mig extra glad, men att dessutom publicera dem och skriva om dem gör det ännu bättre. Inte så mycket för att jag delar det med andra, utan snarare för att jag sätter ord på det jag känner och det som gör mig lycklig, samtidigt som jag har en bild som speglar det och också gör mig glad. Jag brukar skriva dagbok lite varje kväll, framförallt om saker som varit bra under dagen och som jag är glad och tacksam för, men det är inte samma sak. Det ger inte samma känsla, speciellt inte i efterhand om jag kollar på det igen. (Jag kan helt ärligt gå in på min egna Instagram och bli så glad över att få leva det liv jag lever och nästan bli avundsjuk på mig själv hur bra allt är?!) (sen finns det såklart jobbiga saker i mitt liv också, allt är inte guld och gröna skogar jämt, men jag tror inte på att fokusera på det, och framförallt inte sprida det till världen - det finns nog med negativitet och problem som det är).

Kanske borde jag lära mig att vara lycklig oavsett om jag publicerar det på sociala medier eller inte (fast missförstå mig rätt - jag KAN vara lycklig för saker ändå, jag skulle till och med vilja säga att jag är väldigt bra på det där med att vara glad för det lilla), men samtidigt tänker jag att det inte är hela världen om jag publicerar bilder ofta, kanske kan det till och med sprida lite glädje och positivitet, och kanske peppa någon annan till att vara glad för "småsaker" också (för det är inte bara stora händelser och fina bilder på sånt som gör mig lycklig, det kan vara enkla saker som en fin bild på en god frukost eller fin natur eller någon enkel inredning - det handlar om känslan som jag hade vid tillfället). Till exempel detta:

På tal om glädje och sociala medier, kolla in hashtagen #tackpolisen på Instagram och försök även hitta bilder eller videos från kärleksmanifestationen på Sergels torg idag. Det kan vara det finaste på länge, och jag blir på riktigt rörd till tårar när jag kollar på det och läser vad folk skriver. Och jag blir stolt över att leva i ett så fantastiskt och kärleksfullt land som Sverige!

Likes

Comments

Eat, Health, Livet, Move

Har funderat på om jag ska skriva något om det som hände i Stockholm i fredags. Det är fruktansvärt och det finns inga ord som kan beskriva det. Men det var fint att se hur folk i Stockholm (och Uppsala, och säkert andra städer och byar runtomkring) ställde upp, hjälpte varandra, öppnade sina hem och hjärtan för främlingar som behövde hjälp. Det är så det måste vara nu, vi får inte låta rädslan och hatet ta över. Kärleken och gemenskapen måste styra.

Missförstå mig inte nu (en del av mig tycker inte ens att jag borde eller har någon rätt att skriva och känna detta, men samtidigt tänker jag att det ändå påverkar oss alla, det är inte bara en attack mot Stockholm och Drottninggatan utan mot hela Sverige, mot det fria och trygga samhälle som vi lever i, och det ger oss alla rätten att reagera på sitt sätt, och jag vill inte ha en blogg som bara visar det positiva, så here we go), men jag blev otroligt påverkad av det som hände (som sagt, det blev nog de flesta i Sverige), fastän jag inte var där och ingen jag känner heller. Jag vet att värre saker än detta händer hela tiden i Syrien och andra länder, och jag vet att liknande saker - med "värre" utgång om man nu kan säga så - har hänt i andra europeiska städer de senaste åren och det är fruktansvärt. Verkligen. Men det är inte här. Det gör det inte mindre hemskt, absolut inte, om jag kunde skulle jag önska bort allt krig och terror i världen på en gång, men det är inte här. Det var jobbigt när det var i Paris eller Nice, för där har jag varit och kommer antagligen åka tillbaka till någon gång, det var jobbigt när det var i Berlin för Emil och min familj och många andra jag känner har varit där de senaste åren. Men då har jag ändå lyckats "tränga bort" det - "det händer inte här i Sverige. Det finns ingen anledning till oro". Jag måste göra så, annars skulle jag gå runt med en ständig ångest. Det är så jag funkar. Sätter mina tankar igång skrämmer jag upp mig själv tills jag inte vet varken ut eller in, så jag tänker på det en stund men sedan släpper jag det. Tvingar mig själv att tänka på annat. Välja kärlek. Glädje. Men den här gången hände det här, i Sverige. I en stad och på en plats jag befinner mig i snitt en gång i veckan numera. På en plats där jag har vänner och familj som går dagligen. Och plötsligt blev det så verkligt. Det kunde varit någon jag känner. Någon jag älskar. Det kunde varit jag. Så, sedan i fredags har jag haft en otrolig ångest. Gått runt med ett konstant stresspåslag och - helt ärligt - knappt vågat gå utanför dörren (jag har dock gjort det ändå, men jag har haft en känsla av otrygghet och oro i kroppen hela tiden). Idag är det bättre, jag hade tack och lov inga planer denna helgen så jag har haft en lugn helg, lagt mig tidigt, sovit länge, ätit lång frukost, yogat, mediterat, läst lättsamma böcker och sett roliga filmer och bara tagit det lugnt. Raderade Instagram och Facebook och undviker nyheter och tidningar. Vill veta vad som händer, men vill inte påminnas hela tiden. Vill inte fastna i att läsa om det hemska, om folks hat och rädsla. Jag måste vara snäll mot mig själv i det här läget. Vi måste vara snälla mot oss själva. Mot varandra. Vi får inte vara rädda. Vi måste välja kärlek. Kärleken övervinner allt.

Så, över till något roligare (för vi kan inte fastna i ältandet, i rädslan). Igår morse tog vi en promenad till Triller och köpte bröd, sen Ica och handlande lite och sen avslutade jag med frukt- och grönsaksmarknaden på Vaksala torg som äntligen har öppnat för säsongen. Jag ÄLSKAR att gå på matmarknad! När vi var i Nice häromåret gick jag flera morgnar och köpte frukt där och sen vidare och köpte nygräddat bröd på bageriet, och när vi skulle till stranden köpte vi både frukt och bröd och korv till lunch på en marknad, och jag älskar att göra så i Sverige också. Alla frukter och grönsaker känns hundra gånger roligare när man handlar dem på en marknad jämfört med i butik. Det slutade med att jag kom hem med två påsar frukt, grönsaker och rotfrukter. Det bästa just nu är ju att detta bara är början! Från och med nu är det ju marknad varje (?) dag hela sommaren.

På kvällen var jag på Yogahuset och yogade i nästan en och en halv timme. På en klass häromdagen lärde Julia oss massa armbalanser så jag tog en stund till att träna på sånt, några (en ny, flera som jag kunde sedan innan) gick bra, andra gick inte alls. Men det är ju det yoga handlar om - att träna på det, att lära sig saker, utmanas, utvecklas och framförallt; om vad man lär sig på vägen dit. Igår var de fysiskt och mentalt utmanande positionerna dessutom ett bra sätt att fokusera tankarna när det var kaos i huvudet.

(Bilderna är tagna från en video, därav den dåliga kvalitén).

Likes

Comments

Igår kväll var det födelsedagsfest för Emelie och hennes kompis som fyllde 25 och som alltid innebar det en helkväll med dans - så jäkla kul! Jag älskar verkligen att dansa, speciellt salsa och bachata och sånt. Och tänk då att jag hittat en umgängeskrets där det är standard på varje fest och där alla kan och vill dansa typ hela tiden, drömmen för en sån som jag!

Idag mådde jag dock som jag förtjänade men efter nästan hela dagen i soffan och sängen pallrade jag mig ut för en kort promenad till slottet där det var vårblommor och alla människor (inklusive jag) fotade dem och sen en spontanfika med Maja. Vårvärme, solsken, en uteservering, SÅ GOTT FIKA och massa trevligt prat - perfekt avslutning på helgen.

Likes

Comments

Eat, Health, Livet

Min fredagkväll har bestått av gott att äta, en flaska vin (inte själv), en bra film, massa prat och en bra vän. Så glad att Lisa flyttat till Uppsala och att vi kan hänga igen! Tänk vad fascinerande, imponerande, konstigt livet är. Vi träffades under den terminen som jag pluggade i Östersund - bara det är ju ganska små odds för - och har haft lite halvbra kontakt de senaste åren och bara träffats några gånger allihopa framförallt och nu bor vi i samma stad och kan umgås massa igen. Varje gång är det som att vi känt varandra i tusen år och som att det inte alls var över tre år sedan vi bodde i samma stad senast, och det gör mig så lycklig!

Likes

Comments

Health, Livet, Move, Work

Jobbade hemifrån idag (det är ju trots allt fredag), vilket betyder lugn morgon med ett lite längre yogapass än mina fem (stressiga) minuter vanligtvis. Sedan frukost i lugn och ro framför datorn där jag fick massa (!!!) jobb gjort, och så lite mer yoga medan maten värmdes vid lunch. När jag jobbar hemma har jag en tendens att sitta helt stilla typ hela dagen, på kontoret reser jag mig ändå och hämtar papper från skrivaren, pratar med kollegor osv, men hemma sitter jag verkligen på samma stol 99% av tiden (känns det som). Det gör att jag blir superstel och kall (och då menar jag SUPERKALL, ända in i skelettet), så lite yoga och helst huvudstående och handstående som idag som höjer pulsen lite också, är så skönt mitt på dagen. Det väcker kroppen och får igång blodcirkulationen och värmen igen.

Jag vet att jag tjatar om det men åh vad glad jag är att jag har hittat tillbaka till yogan igen! Det gör så mycket. I helgen blir det ännu mer yoga, då ska jag på en workshop/event och testa acroyoga, sån som man gör i par.

Likes

Comments