Header

Allmänt

Inte så mycket bloggande dom senaste dagarna, som ni vet så tar skolan upp väldigt mycket tid. Jag pluggar på distans och det är väldigt skönt på det sättet att jag får lägga upp mina studier som jag vill, men det är väldigt mycket eget ansvar och man behöver disciplinen. Tyvärr så varierar den beroende på motivation, energi och det blir svårare att koncentrera sig när det är mycket runtomkring. Men idag gör jag min sista uppgift för Svenska 3 och den 28:e Oktober så gör jag examinationen och jag är då klar min sista kurs i Svenska för gymnasiet! Nu är det inte mycket kvar, när jag klickat på "Lämna in uppdraget" senare ikväll har jag bara 5 ämnen och gymnasiearbetet kvar, sen får jag äntligen ta "studenten". Jag vill börja jobba och tjäna pengar nu, börja spara ordentligt och få rutiner. Jag har ett läshuvud, absolut! Men nu är jag trött på skolan, väldigt väldigt trött. Jag har jobbat lite till och från, vilket är det jag är mer intresserad av än att plugga. Jag har kunnat spara undan en del varje månad, men jag vill kunna spara ännu mer och bygga upp en god ekonomi. Ekonomi är otroligt viktigt för mig, jag skulle aldrig ta onödiga lån, köpa saker för pengar jag inte har eller strunta i att spara. Jag vill ha en trygghet ekonomiskt, som jag skapar genom att spara undan pengar. Man vet aldrig när det händer något oväntat och det känns skönt att veta att jag inte behöver ha ont i magen i slutet av månaden för att det inte ska gå ihop.

Nu ska jag sluta tjata om ekonomi och skola och faktiskt göra klart uppgiften, så ska jag och Theo ta en kvällspromenad och sova sen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Men sovmorgon har väl ingen dött av?

Jag och Theo tog oss en ordentlig sovmorgon idag, min förkylning är tio resor värre idag än den var igår. Så idag kommer vi inte göra många knop.. Theo har samlat ihop alla mina prydnadskuddar i ett hörn och sover på och jag ligger under täcket och dricker kaffe ur den fina muggen jag fått av farmor! Bästa farmor kan det här med inredning hon! <3

Idag är det bara en massa plugg som står på schemat, planen är att få klart sista modulen i Svenska så att jag får ta en låång helg och bara vila och göra precis det jag känner för!

Likes

Comments

Allmänt, Inredning

Nu har jag lyckats hålla mig frisk i säkert ett helt år, det har varit några små känningar ibland och huvudvärk som kommer och går men nu har förkylningen brutit ut. Så nu ligger jag och Theo i soffan och tittar på "Malou efter tio" och myser. Har tänt massor av ljus så kanske det gråa vädret ute känns lite mindre grått och sen ska jag bara plugga. Man kan sjukanmäla sig på skolan, även om man pluggar på distans, men det känns onödigt för en liten förkylning när jag pluggar på distans! Men det känns faktiskt lite bättre att ligga i soffan med hundra kuddar och ett tjockt täcke med lilla Theo! <3

Var förresten och shoppade lite hos en lanthandel inte alls långt härifrån, med massor av blommor och fina inredningsdetaljer. Köpte den här lilla ljuslyktan, tyckte den var såå himla snygg, samma ställe som jag köpte den lilla svampen som jag bloggade om igår!

Likes

Comments

Foto

Att redigera sina bilder kan vara både roligt och jobbigt, det är väldigt individuellt. Den här delen av "Att fotografera hockey" kommer just handla om att redigera hockeybilder. Jag själv tycker att det är ganska roligt att redigera! Jag redigerar nästan alltid mina bilder vad gäller ljus och färger, mer eller mindre. När jag fotar hockey behövs det oftast lite mer omtanke och redigering än annars, detta beror just på dom mörka ishallarna med dålig belysning som för att allt faller in i en grå/gul/röd ton som inte är smickrande. När jag redigerar mina bilder använder jag mig utav Photoshop CS6 som jag tycker är optimal till all form av redigering och bildbehandling.

Jag har valt en bild från matchen mellan Björbo IF - IFK Ore. Som ni ser är bilden till vänster väldigt mörk, platt, tråkig och lite rödaktig i tonen, inte så rolig att titta på helt enkelt. Detta är typiskt en bild från en vanlig ishall, även om jag oftast tycker att just Björbos ishall är den absolut svåraste att fota i av någon anledning. Till höger ser ni det färdiga resultatet!

Jag börjar alltid att ändra bakgrundsfärg i photoshop! Varför jag jag då det? Jo, eftersom 9 av 10 platser jag kommer använda bilden på har just vit bakgrund. Facebook, instagram, bloggen, osv. Då är det lättare att se hur den kommer se ut när den väl ska publiceras. För har jag den mörkgrå bakgrunden som är lite av en "standard" för Photoshop, så kommer jag inte kunna se hur gula/blå/röda/gröna toner kommer fram när bakgrunden till bilden är vit. Istället för att jag ska krångla 100 gånger och se om den blir bra när det väl kommer en vit bakgrund till, så redigerar jag med en vit bakgrund. Jag får bakgrunden vit genom att högerklicka och sen välja " Select Custom Color" och därefter välja vit.

Sen höjer jag ljusstyrkan för att ha en grund att gå efter. Det går alltid att gå tillbaka och ändra i Photoshop så jag höjer mest till ett random tal, i detta fall 20, och utgår ifrån det.

Sen vill jag ta bort det mesta av dom röda och gula tonerna, vilket jag gör genom att gå in och ändra i färgbalansen, eller "Color Balance" som det heter i mitt Photoshop. Jag drar upp till +13 på den blå och -10 på den turkosa. Varför jag även tar med den turkosa är för att det gärna blir väldigt lila annars. Rött + Blått? Jo det blir ju lila. För att neutralisera det röda så ser ni på bilden att jag behöver den turkosa.

En gul/rosa/röd sarg? Nej, det är inget vi vill ha. Inte heller en skrikgul linje, även om den är väldigt gul i verkligheten vill jag inte att den ska ta över. Därför tar jag verktyget "Vibrance" och målar över hela sargen (förutom den blå kanten) och på den gula linjen, men även på domarns arm för att slippa onödigt skrikiga färger. Jag kan även gå ner lite på isen för att få bort det som speglats utav den gula linjen.

Det är nu som finslipet börjar! Jag öppnar ett nytt lager med Ljusstyrka och kontrast. Höjer ljusstyrkan lite och ökar kontrasten för att få fram djupet i Björbos ställ.

Sen väljer jag verktyget " Selective Color " och väljer sen "White", tanken är att jag ska lyfta dom vita färgerna i bilden och väljer därefter "Black" -9 . Sist lägger jag på min vattenstämpel i hörnet!

Likes

Comments

Allmänt

Ber om ursäkt för min frånvaro dom senaste dagarna, men jag har haft så mycket att göra med skolan och flytten!

Nu sitter vi här i soffan både jag och Theo och tittar på vänner. Diskmaskinen är igång och dom flesta möblerna är på plats. Det står väldigt många flyttlådor på golvet som jag egentligen vill ta tag i nu, men måste fortsätta att plugga lite till. Jag tror det kan bli riktigt bra med lägenheten när jag fått in alla mina saker, upp med lite tavlor och fram med lite (MASSOR!!! <3) av blommor.

Jag kommer visa mer av lägenheten sen när jag har fått iordning mer, nu står det mest lådor och möbler lite överallt!


Hur söt är inte den lilla svampen jag köpte!? <3

Likes

Comments

Instagram @jolinberg