Header

Nu kommer hösten - och jag älskar hösten när det gäller kläder. Nu kan man äntligen ha olika jackor, skor och outfits. Jag har haft en downperiod när det gäller utseende och att orka bry mig. Men nu ska jag ta tag i det på nytt. Har bokat in fransförlängning på lördag. Det är ett steg i "bry mig mer om mitt utseende"-hösten.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Livet tog en vändning. Tanken var att jag skulle jobba i Jönköping. Men istället flyttar jag hem till Linköping för att fortsätta på Corren. Nu letar jag lägenhet för fullt och bor i mitt gamla flickrum så länge. Kommer bli skönt att komma tillbaka till Linköping då jag står väldigt nära min familj.

Jag och Jakob passade på att ta en tur till Dalarna med mammas och pappas husbil under hans sista semestervecka och under mina lediga dagar jag har innan jag börjar jobba på nytt. Blev en mysig tripp med stopp i Rättvik och Tuna Hästberg utanför Borlänge. Vi vandrade, cyklade, kollade in Dalhalla och gick en äventyrsvandring i en gruva. Något jag rekomenderar till alla med äventyrslust! Såklart blev det lite campingliv på det också. 

Likes

Comments

Jag tänkte vara vuxen. Jag skulle spara mina pengar och köpa en lägenhet det första jag gjorde när jag tog examen... Tills jag vaknade upp och insåg vad jag gjorde fel - jag glömde bort att leva. Där och då bestämde jag mig för att leva livet när jag är frisk, ung och har äventyrslusten kvar. Det slutade i många resor. Jag besökte Kroatien med min syster, Barcelona med Jakob, Italien med Ida och Amsterdam med Ida och Harpan. Utöver det åkte jag ju även och hälsade på Ida när hon hade utbyte i England (mycket Ida). 

Jag ångrar verkligen ingenting. Det har gjort mig starkare och fått mig att uppleva saker jag aldrig trodde jag skulle få göra. Men äventyrslusten finns såklart kvar - men jag känner mig ändå mätt nu när jag går in i arbetslivet på riktigt. På onsdag börjar jag min anställning hos Corren. Mitt drömjobb. Och jag är så redo för resten av äventyren jag kommer att åka på i framtiden. Livet - jag är redo för dig nu. 

Likes

Comments

Det är ändå ganska sjukt hur val jag gjort i livet tagit mig dit jag står nu. För några månader sedan tackade jag ja till en praktikplats hos Jönköpings kommun som kommunikatör. Några dagar senare fick jag besked från Corren-sporten att min praktikplats hos dem hade blivit beviljad. Jag stod då i valet och kvalet att antingen dela på min praktik och köra hälften på båda jobben eller satsa helhjärtat på ett av dem. Jag kände mig samtidigt dum över att redan ha tackat ja till Jönköpings kommun för att någon dag senare neka. Men jag vågade följa mitt hjärta och satsade fullt ut på Corren.

Nu står jag här mitt i sommaren och har sommarjobbet jag alltid drömt om. Jag har utvecklats otroligt mycket och vill inte ens gå hem när jobbdagen är slut. Det negativa är att jag är så otroligt självkritisk och måste konstant övertyga mig själv att jag är bra på det jag gör. Jag försöker suga in varenda positivitet jag får för att egoboosta mig själv.

Jag minns när jag sökt tidigare sommarjobb och inte ens varit nervös över min insats. Kanske låter helt sjukt. Men sanningen är att jag alltid haft jobb som jag inte har sett någon framtid i. Nu vill jag prestera i allt jag gör. Vilket också ger mig en gnista så fort jag får skapa något nytt, lägga fram någon annans liv eller lyfta fram saker som inte lyfts fram annars. Jag vågar även tänka i andra banor i mitt skrivande. Vet inte hur många som läser mina texter. Men jag är tacksam för alla kritk jag kan få - positiv som negativ. Huvudsaken är att det leder till min personliga utveckling.

Den dagen man slutar vilja utvecklas är den dagen man borde byta karriär. Du kan inte allting och kommer aldrig kunna allting. Men du ska alltid sträva efter att vara den bästa verisionen av dig själv.

Likes

Comments

​Nu är jag tillbaka i Linköping igen för att spendera sex veckor hos den bästa sportredaktionen i världen - Corren-sporten. Ska bli kul att träffa alla igen och fortsätta leverera reportage.Säger som jag gjort innan. 

Om det är någon som har några bra tips är det bara att höra av sig. 

Likes

Comments

Examensfirandet fortsätter för min del. Fick denna perfym av min morbror i examenspresent och den är både fin och luktar fantastiskt! Fotovänligt helt enkelt.

Likes

Comments

Nu är det bara två veckor kvar på min praktik hos Corren. Det har varit roligt och lärorikt.

Jag har dock börjat få en riktig ångest över framtiden och att "behöva bli vuxen på riktigt". Jag kollade in i min garderob och såg alla ungdomskläder framför mig och tänkte "nu måste jag uppgradera detta så att jag faktiskt ser ut som en ung vuxen och inget annat".

När man studerar sluts man in i en liten studentvärld och trots att man gör allting för att skaffa erfarenheter för framtiden - är det som att när man väl snart är framme - inte fattar det riktigt. Livet är väl så. Du kastar dig ut för någonting och hoppas att du landar mjukt. Det känns som att jag har bra koll på vad jag vill framåt. Jag har en plan. Samtidigt har min själ börjat bli stressad och det känns som jag skulle behöva åka i väg någonstans för att få lite perspektiv. Det skulle inte behöva vara en långresa - men försvinna en vecka och stänga ner allt som har med jobb, plugg och krav att göra. Det känns ibland som att människor runt omkring mig tror att jag är en evighetsmaskin. Ser jag tillbaka på allt jag gjort under dessa åren så är jag nästan en supermänniska enligt mig själv. Jag har pluggat 100 procent samtidigt som jag har startat mitt egna företag, startat en studenttidning från grunden och haft ett extrajobb vid sidan av. När jag börjar räkna på timmarna vet jag faktiskt inte riktigt hur det har gått ihop sig. Jag tror inte människor runt mig egentligen förstår hur hårt jag har jobbat.

Jag är otroligt tacksam för att ha min sambo som faktiskt står ut med mina "fasoner". Han tror på mig och puschar mig - även fast han ibland också gnäller lite för att jag inte ger honom mer uppmärksamhet än vad jag gör. Han vet nog att i slutendan kommer det att löna sig för oss båda. Det har varit jobbigt att vara ifrån honom under tiden jag varit i Linköping. I sommar kommer jag vara ifrån honom ytterligare sex veckor när jag vikarierar på Corren. Men efter det - då kommer vi tillbaka till vardagen på nytt. Känns skönt när man nu har ett tydligt mål. Samtidigt så älskar jag vad jag gör och är otroligt tacksam för vad jag har åstadkommit och varit med om. Tiden på högskolan har inte bara varit lärorik utan har skapat minnen och vänner för livet. Jag ångrar inte en sekund.

Likes

Comments

Helt otroligt att jag har fått testa på sporten UV-rugby. det var en otrolig upplevelse som jag kommer minnas länge. Blev ett bra reportage av det också.

Sen måste jag tipsa om dessa bars. Godaste jag ätit!

Likes

Comments

JFR levererar grymma nyheter! Vill ha den sista playsuiten till min examen (kanske). Men är lite rädd när det gäller internetshopping. Men får se om jag vågar chansa när löningen kommer in.

Likes

Comments

Då är allting påskrivet och klart!

Jag kommer att börja min tjänst som medieproducent hos Sport Competence direkt efter jag har tagit min examen. Sedan kommer jag att jobba på Correns sportredaktion i sex veckor under sommaren, för att sedan återgå till SC.

Jag har konsultat för Sport Competence genom mitt egna företag Candevi Media under ett år och nu kommer jag istället att gå över till dem med en 50% tjänst. Jag kommer fortsätta ha mitt egna företag vid sidan av. Sedan får vi se vart det leder. Önska mig lycka till!

Likes

Comments