Efter stormen i tisdags och snöfallet i går har fåglarnas matstation blivit helt insnöad. Det satt en koltrasthane och tittade anklagande på mig i morse så jag fick klä på mig och gå ut och fixa till det. Nu har de nya fräscha frön, talgbollar, en stjärna med fröblandning och en halvliter frön på backen.

Koltrasten verkar nöjd igen.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det blev ett lite kortare pass igår. Dels var jag tvungen att ringa massa samtal och fick sitta i telefonkö och dels var jag tvungen att åka till stallet efter lunch eftersom jag hade två hästar att ta hand om.

Jag har i alla fall hunnit klart med 5 våder. Bara 7 kvar.

Jag provade med blomsprutan och blötte tapeterna och det gick lite lättare. Nackdelen är tapetklistret som löser upp sig och fastnar på fingrarna i stället och torkar ur huden. Jag blir så torr om händerna.

Boken jag lyssnar på är så spännande att arbetet går både fort och lätt och jag har knappt tid att fika. Räknar med att få reda på upplösningen under slutet och få svar på vem mördaren är och vem som får vem.

Likes

Comments

Jag hade kvällsfodringen igår och kom hem sent. Hungrig och orkade inte handla på hemvägen.

Potatis hade jag i kylen. Ett paket krossade tomater stod på bänken eftersom jag planerat att göra Paolo Robertos tomatsås, recept här. Superenkel att göra och jättegod, en favorit faktiskt.

Tomatsåsen fick puttra på spisen medan jag rev potatis som jag stekte till frasiga rårakor. Kanske inte jättefrasiga den här gången för jag hade inte tålamodet att vänta måste erkännas.

Lingonsylten var slut så jag tog en sked av den nylagade tomatsåsen istället. Till det ett lass alfalfagroddar och groddade röda linser.

Nöjd att jag vågade testa lite nya grepp med svensk husmanskost och italiensk pastasås för det smakade fantastiskt och oväntat gott.

Likes

Comments

Slängde ihop lite musli till i kväll när jag ska fixa min over-the-night-oatly som jag äter till frukost Har beställt musli men behöver lite medan jag väntar på mitt paket från Matsmart.

Solrosfrö, sesamföå, linfrö, torkade tranbär, russin, kokosflingor, kokosbitar, valnötter, hasselnötter och sötmandel var det som fanns hemma.

Tycker det blir så fint i burken innan man blandar om alltihop.

Likes

Comments

Då har även jag tagit steget och blivit matsmart. Råkade få med lite chips, ostbågar och några påsar med skumtomtar när jag klickade hem min beställning. Just snacks och godis kanske inte var så smart. Vet ju att jag inte kan motstå när det finns i skåpen. Skyller på att det var för att komma upp i 20 kg. Vill ju maxa erbjudandet så mycket det går!

Matsvinnet har jag redan börjat bekämpa här hemma. Veckohandlar oftast och om det blir rester kan man alltid gömma dem i någon ny rätt men det blir sällan rester.

Att handla varor med kort datum på nätet ser jag som ytterligare ett steg i mitt eget lilla projekt att hålla hushållskostnaderna nere. Känner mig väldigt nöjd med mitt köp i dag. Väntar nu spänt på leveransen.

Likes

Comments

Började före åtta i morse med att fortsätta riva tapeter. Idag rustad med en blomspruta för att se om det lossnar lättare då. Det gick lite lättare men var inte lätt. Däremot tycker jag fortfarande att det är ganska kul. Meditativt på något sätt att pilla, riva, pilla lite till. Lyckan när man får bort en stor bit.

Halv nio kom hantverkarna för att sätta upp innertaket i det andra rummet.

Jag blev nöjd med resultatet och de flyttade enkelt lampfästet som jag varit så fundersam över hur jag skulle lösa. De for upp på vinden och dök ner i sågspånet och en halvtimme senare var det fixat.

Också skönt att se hur stapeln med innertak minskar. Den står i vardagsrummet. Den är inte direkt i vägen men det kommer att bli skönt att bli av med den så småningom. Den påminner mer om målet och att avståndet till målet minskar i takt med att stapeln minskar. Nu är det nytt tak i tre rum. Återstår tre rum.

Om det såg ut att vara mycket hål i går vid gardinstångsfästena så var det inget emot vad som kom fram när jag fortsatte riva tapeter. Många hål är det!

En annan intressant detalj som kom fram är den runda el-dosan. Den har varit helt dold av tapet och har ett plåtlock i stället för de vita plastlocken som man ser idag. Läskigt! jag kom emot den och tyckte det pirrade till i handen. Hoppas verkligen att den inte är strömförande. Måste nog be elektrikern titta på den. Tillsvidare håller jag mig ifrån den.

Dagens skörd av plugg!

Trots att jag hållit på hela dagen har jag bara hunnit med en bråkdel av ytan. Inte ens en hel vägg är klar. Det kändes lite tröstlöst en stund på em men då tog jag en liten paus och så på det igen.

Det går lite fortare nu när jag kommit på tekniken så jag borde kunna blir klar den här veckan. Jag lyssnar på en bra bok medan jag håller på så tiden går fort i alla fall. Jag har fler böcker på lager ifall den här veckan inte räcker till...

Gav upp för dagen vid fyratiden när det var dags att åka till den vackra fuxen.

Likes

Comments

För den som som ofta är på väg är det lätt att slarva med maten. Något jag ofta gjorde som yngre men nu klarar jag inte det längre. Jag behöver äta regelbundet för att hålla energin uppe. Förut köpte jag olika bars, både bantningsvarianten och de med mer protein som riktar sig till dem som tränar.

Det var så enkelt att ha en bar i stallet, bilen, väskan, jobbet och ta till när det blev för långt mellan målen och energinivån dippade. Läser man på förpackningen så är det en hel del ingredienser som i alla fall jag inte har en aning om vad det är. Det gjorde mig lite tveksam till om det verkligen var så nyttigt. att stoppa i sig. Dessutom blir det ganska dyrt mellanmål.

Jag hittade ett recept i Buffe på bars man kan göra själv. De är både goda och lätta att göra, blir betydligt billigare och som en extra bonus vet man vad man stoppar i sig! Jag förvarar dem i frysen och tar med en eller två i en burk eller påse när vet att det kan bli för långt mellan två mål. 

Recept på chokladbars med banankrisp hittar ni här

Den här gången var det kul att kunna använda banankrispen jag gjorde häromdagen.

Likes

Comments

I dag kommer det hantverkare och ska sätta upp innertak i mitt sovrum så jag var tvungen att sätta klockan i går kväll för att säkert vara vaken när de kommer.

Jag vaknade lite senare än jag brukar men före klockan. I natt har jag sovit utan att vakna en enda gång vilket är ovanligt. Känner mig skönt utvilad och redo att ta tag i dagen.

Har ätit en god frukost och skrivit dagbok om den vackra fuxen. En vana som jag haft i många år. Skrivandet har utvecklats med åren. Från början skrev jag bara upp en mening eller två om vad vi gjort den dagen. Vila eller ridit och i så fall om vi red ut, hoppade eller red dressyr osv. Efter ett tag lade jag till ev krämpor eller egentligen vad jag gjorde med muggen och hur den utvecklade sig. Fyra vita ben och en lerig hage var ingen lyckad kombination för min första häst. Känns som om vi inte gjorde annat än behandlade mugg under höst, vinter och vår. Benen var bra ibland och sedan slog det upp igen.

Med min andra häst började jag lägga till foderstater för att hålla koll på hur mycket han åt. Han hade svårt att hålla hull. Under den här perioden stod jag i nytt stall och behövde även hålla koll på hur mycket strö vi använde så då började jag notera det. Vi byte sedan stall igen och då kom jag i kontakt med en ny tränare. Vilket lyft! Min nya tränare fick mig att se på träningen på ett nytt sätt. Från lektionsryttare till målmedveten tävlingsryttare. Jag började på rekommendation från en boxgranne att skriva upp i punktform vad vi gjort bra under passet, vad vi kan/bör öva mer på och vad jag lärde mig under passet.

Vilket supertips, tänk att så lite kan göra så stor skillnad.! Genom att fokusera på det bra, och se hur vi kan göra det bättre genom att använda de lärdomar som gjorts kan vi förbättra oss och sakta men säkert ta oss mot våra mål. Min träning tog ett stort skutt upp på en ny, högre och roligare nivå.

Nu har jag utvecklat skrivandet ytterligare och lagt till hur jag la upp träningspasset, framridning, själva passet och nedvarvningen. På det här sättet har jag kunnat gå tillbaka och se vad som funkar och vad som inte fungerar. Jag har också kunnat se mönster för hur antalet uteritter och vilodagar behöver planeras in för just min häst. För oss har det varit superbra!

Men det bästa av allt är nog att man får glädjas två gånger! Dels under passet och sedan morgonen därpå när man går igenom gårdagens pass och skriver ner det som var bra. I morse var en sån dag när jag blev extra varm inombords när jag tänkte på min underbara häst.


Likes

Comments

Jag började förstås med att täcka golvet. Fönster och element hade jag täckt med plast sedan tidigare.

Sedan började jag riva ner de gamla tapeterna. Det går ganska lätt att få bort det översta lagret men det är mycket pill och mycket tapetbitar blir det på golvet. De undre två lagren bjuder på mer motstånd. Ska prova att spraya lite vatten på dem i morgon och se om de lossnar lite lättare.

Överst var det ett lager ljust grå färg som jag målade för sju år sedan, under det en vit strukturtapet. Lagret därunder var en tapet i grönt, troligen sjuttiotal. Underst är det en fin tapet som jag visat tidigare. Måste var originalet från sextiotalet när huset var nytt.

Man hittar en hel del mysko saker när man börjar riva i gamla hus. Det ser tex ut att ha varit ganska många olika gardinstångsfästen vid det här fönstret under åren som gått.

Blir lite förvånad över att alla plugg sitter kvar! Det får bli ett av morgondagens olika projekt, att ta bort alla plugg.

Likes

Comments

För minst två år sedan hittade jag en portabel luftfuktare i en butik. Den var liten och söt och laddades med en petflaska. Superbra att ha med på resa enligt reklamen. Den kostade tvåhundra kronor och jag slog till. Då tänkte jag att den skulle vara bra att ha på kontoret men den blev liggande oupp-packad.

Nu såg jag den häromdagen och kom på att den kanske kan fungera till odlingen. Jag duschar skotten flera gånger varje dag men det händer att jag behöver vara på jobb och då blir det långt mellan duschningarna. Tänkte prova om luftfuktaren kan fungera som komplement eller tillfällig ersättning.

Jag köper sällan petflaskor men hade en liten 33 cl julmustflaska som skulle pantas. Den tog jag och laddade apparaten med. Nu surrar den lite hemtrevlig och puffar ut vattenånga i anslutning till odlingen. Den inbyggda blå belysningen förstår jag inte vitsen med men den fick man på köpet och det ser ju lite trevligt ut.

En 33 cl flaska räcker i sex timmar.

Nu har jag utvärderat försöket under två dagar och vet inte om det var en så bra ide. Den relativa luftfuktigheten ökade från 15 % till 17 % enligt fuktmätare jag har men det är nog inom felmarginalen...

Slutsats - Jag blev lurad! Fortsätter att duscha odlingen med blomsprutan som vanligt.

Likes

Comments